Zaloguj się

View Full Version : Problemik z kompem :<

To nie ja jestem óndet
20-12-2008, 20:41
No wiec tak.. wlacze kąpa pochodzi 10 min i co??... i gowno sie psuje.. :| dzieje sie cos takiego, ze hmm ciezko wyjasnic... nie mam obrazu ale monitor i komp jest wlaczony... resetuje sie i all wyglada tak jak bym mial najstarsza karte graficzna i do tego bez sterownikow minimalna rozdzielczosc ekranu itp... jak odinstaluje sterownik i zainstaluje spowrotem to znow 10 min i to samo chyba ze wlacze tibie lub cs'a wtedy odrazu zdycha... mam cos takiego pierwszy raz wiec... nie kapuje.. :| formatowalem kompa i dalej jest to samo ... moze ktos potrafi pomoc?:/

@down jak rozkrece to gwarancja w chu** pojdzie sie je*** :/

dane kompa?; o
procek : Intel Pentium Dual CPU e2140 2.0 ghz
ram 1gb
karta graficzna: GF 8400 GS
ilosc miejsca wolnego (jesli to wazne.. ;s) 290gb ;s

btw chuja wiem o kompach w ogole nie ogarniam xDD

@edit tera jak sie zjebie moze zrobie ss... w sumie to nie wiem czy bede mogl painta otworzyc... :|

mam ss'ki ;] lookac -.-
Pulpit

http://i42.tinypic.com/2mr73ex.jpg

Paseczek ;s

http://i43.tinypic.com/2cgg6df.jpg

blad strony

http://i44.tinypic.com/dokkeq.jpg

a to po udanej probie wejscia na strone

http://i42.tinypic.com/1552ibd.jpg

NIE JEST TO WIRUS BO BY PROBLEMU NIE BYLO PO FORMACIE!

Ishaus
20-12-2008, 20:45
Rozkręć komputer i sprawdź czy karta graficzna jest dobrze umiejscowiona (nie rusza się i ma zaciśnięty klips z tyłu) oraz sprawdź czy pamięć RAM trzyma się swoich miejsc, rozepnij klipsy, zamień RAM miejscami i zapnij spowrotem. Pamiętaj by nie pracować pod napięciem ...

Say'ko
20-12-2008, 21:25
Miałem praktycznie to samo. Karta padła. :))) Z tym sterem tak SAMIUŚKO..a jak wlacze kompa to normalnie sie wlacza ale jak startuje byly takie paski a zamiast pulpitu byl ciemny obraz xDDD a bez stera chodzilo ale ledwo..
masz przekichane swieta ;sss ja czekalem chyba 4 tyg zeby mi karta przyszla z gwarancji..

powiedz jaka to karta ok? ; p

To nie ja jestem óndet
20-12-2008, 22:27
ty no lookajcie to... jak wgram sterownik na nowo i zmienie z maxymalnej rozdzielczosci na jakakolwiek inna to mi sie pier*** caly komp :\ a jak nie zmienie all dziala bez zarzutu... wtf?:|

@down wiesz... jak juz bede mial na 90% pewnosci ze to jest to wtedy kompa rozkrece... a jak pomysle ze dam tym kretonom z media kompa odzyskam go za 2tyg-miesiac i sie znow zjebie bo naprawia nie to co trzeba to sory ale wole stracic gwarancje xd co do sterownika dostalm go razem z kompem 1,5 roku all bylo dobrze i teraz nagle cos sie zjebalo ...

DannRook
20-12-2008, 22:46
ty no lookajcie to... jak wgram sterownik na nowo i zmienie z maxymalnej rozdzielczosci na jakakolwiek inna to mi sie pier*** caly komp :\ a jak nie zmienie all dziala bez zarzutu... wtf?:|
Jak nie możesz rozkręcić bo Ci się skończy gwarancja, to czego nie zawieziesz go do serwisu, żeby Ci go naprawili?
Jeśli nie masz zamiaru rozkręcić kompa to najprawdopodobniej nic nie poradzisz...tak w ogóle to może zainstaluj jakiś alternatywny sterownik?

To nie ja jestem óndet
21-12-2008, 13:58
odswierzam temat~ . .. . . . . .. . .. . ..

Plener123
21-12-2008, 14:01
Mój kolega miał tak samo.Okazało się,że karta graficzna poszła ;)
Wymienił na nową,lepszą i problem ustąpił.Tobie radzę to samo zrobic :)
Pozdrawiam!

Ishaus
21-12-2008, 14:56
Zdecyduj się co chcesz zrobić. Bo widze po screenach, że masz uszkodzoną kartę graficzną. Pewnie się przegrzała, albo próbowałeś się bawić w OC. Masz 2 wyjścia - rozkręcić kompa, sprawdzić co się tam przydymiło i prawdopodobnie kupić nową karte graficzną (wydatek rzędu 400-600 zł), albo dać 'tym głupkom' do serwisu, żeby Ci to naprawili póki masz gwarancje. No ale jak nie przeżyjesz świąt bez kompa, to może w ogóle kup sobie karnet 24/7 do kawiarenki internetowej? No po pszeciesz musisz graci w tipje bo ci lewel zpadnie ;<<<

kajojek
21-12-2008, 15:31
Hmm wiele mozliwosci. Sprawdz chlodzenie karty graficznej.
Moze bateria Ci padla? Taka duza na dole obudowy ;)

To nie ja jestem óndet
21-12-2008, 19:08
jeszcze jeden ss xd btw... jak wlacze kapa wejde na forum czy fotke czy ogolnie chodze po stronach to nic sie nie dzieje mam idealny obraz dopiero jak wlacze cos co ma wieksze wymagania graficzne np. tibia , cs komp sie resa i wchodzi z takim obrazem :/

http://i42.tinypic.com/23w4q5c.jpg

Ishaus
21-12-2008, 20:08
#Up
Czy ty w ogóle czytasz, co ktoś ci napisał? Przecież kuźwa wyraźnie napisałem, że masz uszkodzoną GPU. Więc czemu się dziwisz, że niepokazuje jej w specyfikacji a przy użyciu większej ilości kolorów komputer nie wie co z tym fantem zrobic (bo nie ma czym wytworzyc odpowiedniej ilości pikseli do wyswietlenia), więc się wyłącza ...

#Down
Chyba nie rozumiesz, że nic innego nie usłyszysz. Na tym forum policze na palcach 1 ręki osoby które się znają na hardware, uświadom sobie, że jestem jedną z nich.

To nie ja jestem óndet
21-12-2008, 20:58
A czy ty ***** rozumiesz ze chce znac opinie innych??:|

AngryPalladin
21-12-2008, 20:59
Sadze ze to karta graficzna mialem cos podobnego Pozdro ^^

Piko
21-12-2008, 21:20
Twoja karta graficzna uległa uszkodzeniu. Nic nie poradzisz wgrywaniem serowników. Jak możesz to wyciągnij karte i zrob fotki obu stron karty.

Seviper 2.0
21-12-2008, 23:23
Więc czemu się dziwisz, że niepokazuje jej w specyfikacji a przy użyciu większej ilości kolorów komputer nie wie co z tym fantem zrobic (bo nie ma czym wytworzyc odpowiedniej ilości pikseli do wyswietlenia), więc się wyłącza ...

Krócej to ujmując, komputer korzysta teraz ze zintegrowanej z płytą główną karty graficznej.

@Topic

Kartę graficzną możesz wyrzucić do kosza. Co do gwarancji i oddawania gdziekolwiek komputera, to możesz dać sobie spokój. Kumpel odebrał z naprawy komputer po 3 tyg. z Media Markt. Między radiatorem a procesorem znalazła się metalowa podkładka. Procek spalony.

Więc kupuj nową grafę i jeżeli nie dasz sobie sam rady z montażem poproś o to jakiegoś znajomego, który się na tym zna ;)

Pzdr.

@down

xD

Elvanish
22-12-2008, 00:11
A czy ty ***** rozumiesz ze chce znac opinie innych??:|

Jak bardzo chcesz znać opinię innych, to Ci teraz mówię w imieniu swoim i tych innych. Zjebałeś kartę graficzną. Pshykro mi EmOsSsisSiIiiIeeEe.
Error 404: Karta graficzna is dead. Please change it for new model.

To nie ja jestem óndet
22-12-2008, 00:37
A jaka karte graficzna radzicie kupic?? taka nie za droga bo ja i tak tylko cs,tibia,fotka.pl,forum xD

Angel Death
22-12-2008, 08:18
A jaka karte graficzna radzicie kupic?? taka nie za droga bo ja i tak tylko cs,tibia,fotka.pl,forum xD

Na PCI czy AGP? (jeśli AGP to najlepiej ATI x1950 lub GF 7600GT/GS chociaż jeśli procesor na to pozwoli to HD3850 w wersji na AGP)
I ile masz dokładnie kasy.

ps. jeśli nie wiesz czy PCI czy AGP to podaj nazwę płyty głównej.

@edit
Cholera, nie zauważyłem masz GF 8400 czyli wejście PCI, więc kartę jaką sobie wybierzesz zależy głównie od gotówki, jeśli nie jesteś wymagający to coś z serii 86xx(250zł) ew. jak Ci starczy kasy to 96xx(350zł).

@Seviper 2.0
Xd

Piko
22-12-2008, 09:49
ATI Radeon HD 4850 512 i do tego 2gb ramu.

Seviper 2.0
22-12-2008, 12:20
ps. jeśli nie wiesz czy PCI czy APG to podaj nazwę płyty głównej.

AGP ;dd

GF 8500GT 512MB (http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/GeForce_8500_GT_Gigabyte_512MB_HDTV__DVI_PCI_E_/pelny,id,41710/)

Niedroga, bo za 200zł. Sam mam taką i polecam. Ewentualnie mogę Ci moją za 100zł sprzedać ;p