View Full Version : Podsumowanie roku 2008.
Witajcie, rok 2008 zbliża się wielkimi krokami ku końcowi. Postanowiłem założyć temat, aby zapytać Was o kilka spraw. Może razem podsumujemy ten rok na APO?
Może niech każdy się zastanowi co dobrego, a co złego przytrafiło mu się na APO. Niech każdy sobie przypomni swoje wzloty i upadki. Można również się skupić na Ekipie serwera. Ocenić pracę GM'ów, Moderatorów.
Można również ocenić update, który nastąpił w niedawnym czasie.
Może macie jakieś nowe cele na APO, które w nowym roku chcecie osiągnąć?
Może coś co Wam się miało udać, a nie udało się? Jestem bardzo ciekaw jak Wam minął ten rok na serwerze i forum.
Może macie jakieś życzenia do Ekipy na nowy rok 2009? Jakieś prośby?
Jest to odpowiedni temat do oceny mijającego roku.
Podsumowując zapraszam do pisania :)
Ober Caster
21-12-2008, 22:00
Hmm 2008 rok ??
Ze strony samego serwera:
Pozytywne
- Powstanie CoD,
- wielka modernizacja City
- Powstanie APO Trade Center
- Wprowadzenie APO Connect
- powstanie Quest of Destiny
- powstanie Sapphire Seta
- obniżenie czasów banów
- Wprowadzenie R-C
- przejscie serwera na nowe - szybsze łącze
- balans postaci
- balans postaci
- przejście APO na nowy serwer
- otwarcie forum po dłuższej przerwie
Negatywne
- Odejście GROM'a
- odejście z forum połowy moderatorów
- upadek APO Trade Center
- Upadek Apo Connect
- zamknięcie forum
Z mojej strony:
Pozytywne
- Wielki powrót po wieloletniej przerwie
- Ponowny powrót do gry po tym jak zostałem oszukany
- powrót na forum po wieloletniej przerwie i założenie tego o to konta
- największe osiągnięcie na APO w mojej historii: 111lvl :D
Negatywne
- Oszukanie mnie i zakończenie przezemnie gry na pewien okres czasu
- zbanowanie wszystkich postaci na moim koncie w grze przez Adiosa
Jak widać z mojej strony wspomnień jest niewiele bo dopiero niedawno powróciłem na APO po (jak już mówiłem) wieloletniej przerwie.
Cos jeszcze sobie przypomne to dopisze!
Sempacz x3
21-12-2008, 22:03
Na poczatku roku 2008, gralo sie dosyc przyjemnie, w polowie roku 2008 czyt. wakacje, APO zmienilo sie niewyobrazalnie.. stracilem w tym okresie wiele postaci ;d
Co do ekipy? zalamka, raz na 3 dni ktos Ci odpowie na reporta.
Moderatorzy? Elvan, Pandora radzili sobie dosyc dobrze, takze Layer ;p
Chcialem dodac ze najgorszym gm'em jaki w ogole tu sie zdarzyl to Grom _,_
Taaak! nowy cel. Ts blz :< przynajmiej w soboty, na apo jest po prostu nuuuuuda.
Nie chce sie expic. Ts w soboty, i rlz.
Na serverze rok minal mi dosc milo? choc bylo troche upadkow
Forum? only nowe konta, a tak to luz.
Negatywne:
Zbyt szybka ocena GM'a że dał niby komuś bana za free dając go sprawiedliwie.
Jak coś sobie przypomnę edita dam...
Verrier 2.0
21-12-2008, 22:04
Na APO już nie gram więc nic o tym nie napiszę ... Co do 4um to moim zdaniem przydałoby się z dwóch nowych modków, Mortiis mógłby też wgrac jakiś nowy styl i najlepiej by było aby licznik postów został wyłączony. Chciałbym również aby przywrócono Elvana na stanowisko moderatora. To tyle.
To nie ja jestem óndet
21-12-2008, 22:18
Ciekawy temat ;] na APO w tym roku mialem wiele wzlotow i upadkow w tym roku powstal moj char <3 Undead Palladin :) ogolnie jakis dziwny ten rok byl xDD 60% wolnego czasu poswiecilem na kompa zawsze bylo tak z 30%.. ;s moze mniej duzo poznanych nowych osob i takie tam pierdoly xD na koniec tego zajebiaszczego roku mam problemy z karta graficzna i nie moge grac w tibie wiec jest mi smutno i zaraz sie potne :D ogolnie oceniam rok 7/10 xD
Ja powiem jedynie tyle, że od połowy roku 2007 APO nie jest już OTSem, tylko (i tu przepraszam za słowo) napierdalanką dla nastolatków. Ten server moim zdaniem miał swój "upadek" nie po odejściu Groma, lecz po odejściu Scorpiona, którego zapewne połowa nie pamięta, bądź nie zna. Tak to jest jak się gra pół roku, a mówi się, że gra się 3 lata, żeby być fajniejszym, zresztą nie od dziś. Same negatywy dostrzegam praktycznie w roku 2008. Przede wszystkim super mega hiper max mocny "Devil Atom" (WoW), ale na ch*j on? dawniej były 3 respy ots kingów na krzyż i jakoś się żyło. Szczerze żygać mi się chce jak widze te wszystkie "1111..... lvl by Master Shidishi" i inne na tym forum, bo to raczej powód do smutku niż radości, że prze**bało się ok. rok na zrobienie wirtualnego ludzika do napie**alanki w "siti of de drims". Taka moja ocena.
@down
Chłopak gorzej... na psach to on był zimą, teraz już jest na myszach chyba. I popraw sobie, bo w 208 roku Polski nie było ;P dobrze, że już tu nie gram, przynajmniej nie musze patrzeć na to co się tutaj dzieje i na kolejne update w stylu "Mamy dla was Warrior of the Hell. Jest to nowy super potwór z którego często leci Pandemonium Armor, ale rzadko Burning Heart" i kolejnych postów w stylu "9999 lvl by ...."
Ja już podsumowałem moimi oczyma.
@Daaron
Nooby i boterzy pojawili się już w zeszłym roku (przynajmniej z takim nasileniem). Pojawili się oni wraz z wzrostem handlu na allegro i zarobku, ale to wszystko zeszły rok. Mylisz czas, ale w większości masz rację.
@Daaron 2
Nie grałeś na początku serva. Porównujesz mniejsze noobostwo z tym już bardziej rozwiniętym. Jakbyś wiedział jak było w pierwszym roku serva, wiedziałbyś o czym mowa.
Pozdrawiam maksa :P
WSZELKIE PRAWA ZASTRZEŻONE.
Pan @up ma racje. Od momentu kiedy odszedł Scorpion (oj dawno) Apo zmieniło się nie do poznania. Był to jeden z najlepszych GM'ów. Teraz lecą bany nawet jak nie masz bota/nie przeklinasz itd. Rok 208 na Apo? Nie gram. Ale wiem od kolegów i z forum. Może dużo wprowadzili ale jest tez wiele minusów. Rok na Apo był w miarę.
P.S. Pamiętam jak w nocy wszyscy na Apo (15 osób, a nie teraz maniaki graja 24/7) wyzywali się itd i nie było problemu. A teraz? Powiesz do kogoś noob i obrazu leci na forum lub raport. Ten ots juz dawno spadł na psy.
Sempacz x3
21-12-2008, 22:32
@up
A teraz? Powiesz do kogoś noob i obrazu leci na forum lub raport.
wlasnie pokazałes swoją glupote. Napinacz? Wy*ierdalaj stad szybciutko.
@topic
Ja powiem jedynie tyle, że od połowy roku 2007 APO nie jest już OTSem, tylko (i tu przepraszam za słowo) napierdalanką dla nastolatków. Ten server moim zdaniem miał swój "upadek" nie po odejściu Groma, lecz po odejściu Scorpiona, którego zapewne połowa nie pamięta, bądź nie zna. Tak to jest jak się gra pół roku, a mówi się, że gra się 3 lata, żeby być fajniejszym, zresztą nie od dziś. Same negatywy dostrzegam praktycznie w roku 2008. Przede wszystkim super mega hiper max mocny "Devil Atom" (WoW), ale na ch*j on? dawniej były 3 respy ots kingów na krzyż i jakoś się żyło. Szczerze żygać mi się chce jak widze te wszystkie "1111..... lvl by Master Shidishi" i inne na tym forum, bo to raczej powód do smutku niż radości, że prze**bało się ok. rok na zrobienie wirtualnego ludzika do napie**alanki w "siti of de drims". Taka moja ocena.
@Up
Pojawiłem się zanim Scorpion odszedł była to chwila nawet go nie widziałem i wtedy pojawił się ten temat z pożegnaniem dla Scorpiona. Wtedy było jeszcze normalnie nie było tyle ludzi nie było takiego idiotyzmu. APO Team było bardziej zgrane teraz najchętniej by się pobanowali bo jedno drugiego nie lubi bądź po prostu nic ich nie łączy.
@Topic
Na początku roku grałem mało praktycznie wcale logując się raz na jakiś czas żeby mi nie usunięto konta. W wakacje zacząłem gre z większeym rozmachem na handlu dorobiłem się około 11kcc do czego koledzy dołożyli po 2kcc wyszło około 20 i kupiłem sobie klapki, niestety szczęście nie trwało długo ponieważ zostałem shackowany Ci którzy wiedzą o co chodzi niech to sobie zatrzymają dla Siebie. W ciągu 6 miesięcy od wakacji udało mi się wbic około 170 lvli, od wakacji też jak wspomniał Sempacz nastąpił przełom APO narodziło sie tzw. "noobstwo", gracze zaczęli oszukiwać, kraść, hackować, zaczęło się pojawiać mnóstwo aukcji na allegro największy przełom nastąpił z botami produkowanymi przez Grulixa ^^ ironix. Praktycznie wszyscy używali botów, no i oczywiście Pall stał się profesją niemal nie do pokonania nielicznym się udaje ale są to albo boty albo farciarze w ostateczności mają na prawde szybką ręke. Plusem stało się to że, dodano wiele ciekawych rzeczy jak COD, sapphire set etc. Bardzo ale to bardzo nie podobała mi się zmiana południowej części miasta kiedyś byo tam zdecydowanie lepiej po prostu wolałbym zeby było jak kiedyś.
Pozytywne serwer
- Powstanie CoD,
- obniżenie czasów banów
- Wprowadzenie R-C
i te wszystkie bajery, wiadomo skrypty itd... blablabla wiadomo
- Odejście GROM'a to jeszcze na plus trzeba zaliczyć, ponieważ grom nie był dobrym gm-em....
Negatywne
- Upadek Apo Connect
- zamknięcie forum
OK wszystko wiadomo, zresztą każdy kto gra/grął na apo niema co innego napisać bo jak był update to chyba każdy go miał bez wyjątku x[
Z mojej strony:
Pozytywne
- Zakończenie gry na tym otsie
- Sprzedaż wszystkiego co związane było z APO
-450kcc, showtek-a i 150+rookslayera
-uwolnienie się od tej parszywej gry....
- Zdanie sobie sprawy, że te ciągle granie/expienie/kupowanie pacc-a do niczego nie prowadzi w zyciu
Negatywne
- strata ponad 2 lat zycia
-złodzieje,kłamcy,thiefy,nooby - wszystko zebrać w kupe = apo, nie ma tu ani jednej osoby która by tylko nie czekała jak Ci wbić nóż w plecy, oprócz rl zioków chociaż i takie są wyjątki
-pogorszenie się w nauce etc.
-"skoro wlazłeś między wrony musisz krakać jak i one" - pogorszenie własnych wartości,poryty mózg,monotonia grania, znudzenie i 10x gorsza pisownia niż miałeś ( bo jak widzisz na trade albo gc co 3 wypowiedź w stylu "hoć,czeba,poszlem,jom itp. - to po jakimś czasie pisząć coś też zaczynasz robić takie śmieszne błędy...) to wszystko co wyniesiesz z APO
Pozytywne
- Powstanie CoD,
- obniżenie czasów banów
- Wprowadzenie R-C
- balans postaci
Negatywne
- Upadek Apo Connect
- zamknięcie forum
- wiecej noobow i thiefow
- kazdy proboje hacked konta
- wiecej allegro kids
Moim zdaniem te wszystkie zmiany city idp zmienily to ze apo stalo sie beznadziejne ;/ to city za duze i tak w tych nowych czesciach nikt nie przebywa, za duzo expowisk do low leveli !
NO i tak wogole niech zrobia cofke o rok ;] to bedzie dobrze
Cielak znów zbanowany ^^
23-12-2008, 11:24
Pozytywne
Odejście połowy moderatorów,
Przejście APO na nowy serwer,
Ulepszenie i rozbudowanie miejsc Facc,
Pojawienie się Dexotiego,
Troszkę mniej analfabetów na forum.
Negatywne
CoD
Nabór na moderatorów
"Najlepsi koledzy, a za plecami psy"
Nowe potwory
Nooby, softerzy
Tyle z mojej strony.
Pozdrawiam,
Cielak.
Silkroad
23-12-2008, 11:34
Podsumowanie? Ok
-Nowe questy (Czyt. QOD, Saphire set)
-Nowe miasto, CoD
-Modernizacja city
-Nowe potwory
-Nowe tereny ogólnie
-Doście paru Gie'emóf : Sieka Dexoti Adios
-Odejście groma
-Nabór na modów
-Odejśie większośći modów
-Wywalenie z posady moda Elvana'
-Ulepszenie areny
-APO trade center-niewypał
-Apo Connect-niewypał
-Wprowadzenie R-keya
-Balansy postaci : Lepszy pall, lepszy sorc itp.
-Masa loteri i eventów
-Nowe domki
-Test server
-Zmiana pvp island
To chyba na tyle :P Ogólnie server schodzi w dół :< Coraz mniej graczy iwg.
Pozytywne:
-Wbicie 600 lvl Moim ed <33 Friterr ( zrookowany ; oOO)
-Odzyskanie moich skradzionych rzeczy (Klapy,panda, zyskalem 99 cc na rook x d)
-Gra Rugoniasty 903 ms ; ]
-Zabicie Gala Zeph na rs ; oo ( silver wand,klapy)
-Wielki powrot na APO pod nickiem :Sir Magiczny
Negatywne:
-903 ms ( s set ) stracony
-0 pomocy od GM'ow
Ogolnie ten rok uznaje za udany ; ]
@Edit
•Zbanowanie mnie za boty których nie miałem, po czym nie odpisanie na raport, nie mogłem się obronić, bo nikt nie odpisał
Brawo wkoncu ktos to napisal.
Oczywiscie Gm'owie beda mowic, ze caly czas odpisuja ale to g*** prawda
Jan psino zal Ci ze nie wbijesz takiego lvl nigdy bo jestes ciota i Cie bija w domu ? :< Jak Ci nie pasi to wyjazd :)
nie offtopujemy ofiaro ; > btw. jestem ciekawy czy ty byś wbił taki lvl jaki kiedyś miał jan na kingach czy czymś słabszym;) bez tych swoich respów bally nigdy byś nie wbił tego 1111 czy tam jaki teraz masz..właśnie przez takich kretynów jak ty apo upadło..expie sobie, wejdzie ci taki master shidishi i mówi 'daj dobic 20%' ja mówię 'sam dobijam 50% jak wbije to ci dam' to ten wtedy dostaje padaczki i musi się wjebać na resp, bo jak bez tu żyć bez expa.
@topic
Ze strony servera
Negatywne:
•co drugi gracz ma bota, nie da się expić normalnie, bo zawsze ci podbiegnie jakiś pajac co ma ustawione w bocie atakowianie potwora od razu po zobaczeniu go..raz napisałem do kolesia: 'jak tu expisz to przynajmniej wyłącz bota, żebym ja go nie widział' a on mi na to 'atakuje potwory na battle, bo dużo osób jest' ..90% servera ma autouh/auto e vita/auto manas/auto zakładanie might ringów/auto zbieranie kasy/auto atakowanie potwora/auto skilla.
•mała interwencja gmów/tutorów na raporty
•Zbanowanie mnie za boty których nie miałem, po czym nie odpisanie na raport, nie mogłem się obronić, bo nikt nie odpisał
•Zwiększająca się bez przerwy liczba neokidów
Pozytywne:
Nowe expowiska dla wyższych leveli na cod, magic, senji.
Ze strony forum:
Negatywne:
•Wybór paru buców na moderatorów
•Coraz większe trollowanie
•To, że np ktoś tworzy temat 'jakie macie w domu zwierzęta' drugi mu pisze 'był już taki temat tutaj masz link: <link>' ten założyciel odświeża tamten temat i dostaje warna za odświeżenie <rotfl>
Pozytywne:
•Wywalenie tych wszystkich listków i nixonów..
jak coś mi się przypomni to dopisze.
Resztę opisał wam Jan.
Pozytywne
- Poznalem sporo fajnych osób.
- Update Był zaj......
- Wprowadzenie R-C
- Założenie Konta na 4um ;)
- Odzyskanie postaci
Negatywne
- Utrata postaci
- To iż musiałem bana dostać
- Więcej ,,Nobow"
- Mortiis który nie ma czasu ;( (rozumiem to, że jest zajety ale... częściej by mógł zaglądać w działy z propozycjamii Pomoca ;) )
Ogólnie żecz biorąc to na apo rok minoł przyjemnie ;)
Ja was nie rozumiem
@Jan mowisz ze kiedys bylo fajnie jak czekales po kilka h na resp kingow na cyc podobalo sie? bo mi nie
Pamietam jak 500-600 lvle expily na pojedynczych respach kingow i to bylo fajne?
3 miejsca z kingami i nie mogles wyjsc z respa bo by ci zajebali go odrazu.
Teraz jest dobrze bo moge sobie pojsc gdzie chce i bede mogl sobie poexpic loozem, mam tyle miejsc do wyboru ze nie wiem co wybrac.
btw. dla porownania kiedys wbijalo sie 300 lvl w miesiac teraz mozesz wbic paladynem w 3 nocki na draculach (:
Pozytywne
- Powstanie CoD,
- Wprowadzenie R-C
- balans postaci
-zmiany na pvp island
-zmiany na rook'u (NPC)
Negatywne
- zamknięcie forum
- wiecej noobow i thiefow
- kazdy proboje hacked konta
- wiecej allegro kids
- obniżenie czasów banów (miesiac za boty minimum powiniem byc :) )
Pozytywne:
- powstanie CoD...
- modernizacja City...
- powstanie Quest of Destiny...
- powstanie Sapphire Seta...
- wprowadzenie rekover keya...
- pojawienie sie nowych gm'ow...
Negatywne:
- pojawienie sie dużej ilości noobow...
Duze by jeszcze wymieniac...
Pampalini
23-12-2008, 12:49
Pozytywy
Powstanie CoD
Rozbudowanie City.
Powstanie saphire seta
R-K
Negatywy
Odejscie Moderatorow/tutorow
lemoneek
23-12-2008, 14:57
@down
Chłopak gorzej... na psach to on był zimą, teraz już jest na myszach chyba. I popraw sobie, bo w 208 roku Polski nie było ;P dobrze, że już tu nie gram, przynajmniej nie musze patrzeć na to co się tutaj dzieje i na kolejne update w stylu "Mamy dla was Warrior of the Hell. Jest to nowy super potwór z którego często leci Pandemonium Armor, ale rzadko Burning Heart" i kolejnych postów w stylu "9999 lvl by ...."
Ja już podsumowałem moimi oczyma.
@Daaron
Nooby i boterzy pojawili się już w zeszłym roku (przynajmniej z takim nasileniem). Pojawili się oni wraz z wzrostem handlu na allegro i zarobku, ale to wszystko zeszły rok. Mylisz czas, ale w większości masz rację.
@Daaron 2
Nie grałeś na początku serva. Porównujesz mniejsze noobostwo z tym już bardziej rozwiniętym. Jakbyś wiedział jak było w pierwszym roku serva, wiedziałbyś o czym mowa.
Pozdrawiam maksa :P
A może ty wiesz?
Pozytywne:
Quest QOD
Saphire set zrobienie COD
odszedłem z apo:)
negatywne?
"z balansowanie postaci"(palek to czołg XD)
zrobienie Respa Devil Atoma
zbyt duży crash na giełdzie tibijskiej
sprzedawanie banów za kase..
Ostatnimi czasy wybieranie Kretynów na posadę Gm'a
Moimi oczami?
te je**ne kre*yny czyt "God" I GM albo nie zacznę od godów
kradną postacie a potem allegro roX!
Albo Rokowanie postaci i hu* z tym że to ich serwer ale my płacimy my żądamy
Gm bany za kasę na ots bądź rl!
jeden przykład 2 bany w niecałą minute za "ofensywne zachowanie" siedziałem w domku na sky -,-
Powiem tak kiedyś grało tutaj 80 osób było super nie było pro evul mastah respów.dwa lata temu było full graczy teraz to tylko dzieci allegro bądź szczeniaki bez życia realnego..
Pozytywne
Powstanie COD
Modernizacja city (stolicy naszej)
Negatywne
Odejscie Groma
Nowy supermoderator SIEKA
Dodam coś od siebie zauważyłem ,że na APO zaczeło wchodzić coraz więcej Trolli Thiefów itp. To trzeba zwalczyć ,żeby w tym rooku nie było takich sytułacji ,że 50 osób dziennie jest banowanych.
Ehhh napewno niektórym ban został dany niesłusznie. Lecz tym którzy dostali słusznie bana nie powninny zaraz pisać do między innymiTygrysa bo on jest jednym z najbardziej słabych administratorów
ulega i unbanuje ludzi napewno nie jest to zla cecha bo jest wrażliwy na problemy ludzi :) to tyle pozdro.
Witam.
Proszę nie mówić, że powtarzam to co powiedzieli moi porzednicy, ale nawet nie czytałem tego co tam napisali.
A więc dokładnie rok jestem tu, na Apo. I od kilku dni rozważam odejście stąd.
Ten rok był dla mnie osobiście bardzo udany. Miałem wiele dłuższych i krótszych przerw w grze.
Tak czy inaczej kolejnych sukcesów i miłych momentów było bez liku. I za to również gm'om dziękuję. Moim zdaniem ten server to jeden wielki kawał dobrej roboty.
Było w tym roku chyba więcej dla nich pogard i wyzwisk niż pochwał, że w ogóle ten serv mamy.
Nie chce mi się wypisywać złych i lepszych pomysłów ekipy.
I chciałbym z okazji zarówno świąt Bożego Narodzenia jak i z okazji zbliżającego się Nowego Roku złożyć całej ekipe Apo wszystkiego najlepszego, Siły do znoszenia obelg (sądzę, że nie do końca zasłużonych) i trzymajcie tak dalej !!
To tyle, wesołych for all
Peace...
[kizi~~mizi]
27-12-2008, 10:44
Pozytywne: Powstanie Saphire Setu
Trainy na Rook
R-k
Powstanie Cod
Modernizacja City
Quest Of Desitny
Mi ogólnie w 2008 nie przydarzyło się nic złego oprócz tego, że hakneli mi chara 150 ek+dwarf+10kcc. Wtedy 1kcc=5zl :/
Heroes Rooker III
27-12-2008, 10:54
Pozytywne :
- Powstanie CoD
- Przejście APO na nowy serwer
- Pojawienie się R-keya
- Modernizacja City
- Na rooku pojawienie się Anciet Scarab.
- Na rooku pojawienie się NPC Spidera
Negatywne :
- Więcej noobów oraz allegro keed oraz nobów na rooku jak i na mainie ;/
- Odejście Groma
- Odejścia moderatorów : Nixona , Bussta
- Odejścia najlepszych graczy ;/
- Hackowanie postaci
- Więcej dzieci od lta 10-13
- Pojawienie się Trainerów oraz C Armor Quest na Rooku
gumis_36
31-12-2008, 00:32
Pozytywy:
-Szybkie wbicie 280 lvla:)
-Szybkie wbicie 11mlvla
-Uzbieranie duzo pieniedzy:D
-Poprawki na mapach miast:)
-Dodanie COD:p
-Zaprzyjaznienie sie z niektorymi GM;)
Negatywy:
-Duzo kradziezy i oszostw szczegolonie przez Poznaniak Pall:mad:
-Bany za niby botowanie co bylo nieprawda
-Czeste padanie przez wscipskich graczy:(
Drah Sharpshooter
31-12-2008, 03:25
Można również się skupić na Ekipie serwera. Ocenić pracę GM'ów, Moderatorów.
Moderatorzy cały rok dawali dupy dosłownie i w przenośni, opierdalali się i nic więcej, poza Busstem & Arhadusem.
No to tak: admini pokazują że coś robią-to mnie cieszy (chodzi o cały rok, a nie ostatnie 2 miesiące), są nowi normalni moderatorzy trochę myślą, że są fajni (ala arhadus) ale to nie przeszkadza, dobrze sobie radzą;]
na serwie nie gram więc dużo powiedzieć o tamtejszych zmianach nie mogę
hmm a negatywne to to że patyczkują sie z ludźmi którzy mieli po 100 kont i nadal broją ;] (forum) i za dużo noobów przychodzi:s szkoda że odeszli lepsi moderatorzy (busst, splaxor) no i to wszystko elo
btw. były ostatnio zapowiedzi na apo 8.31. to czekamy!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.