Zaloguj się

View Full Version : Maple Story !

~~~Shadows~~~
23-12-2008, 23:54
Czym jest maple story ?

bardzo kolorowe MMORPG w 2D. Jedne z nielicznych MMORPG w których aby zabić trzeba zręczności gracza, nie postaci. Nie to ze klikasz mychą na monstera, idziesz sobie zagotować herbatę, wracasz i jedziesz dalej. Trzeba atakować, uciekać, przybliżać się, skakać żeby nie zginąć. Szkoda tylko, że jest mało takich MMORPG. W tym MMORPG to obrony wykorzystujemy otoczenie (drabiny, liny, to, że potwór jest wyżej ty niżej i nic Ci nie robi a ty możesz go spokojnie zabić). Mapy nie są co prawda tak rozległe jak np. w Tibii, ale jak na taką platformówke może wystarczyć. Mam tylko nadzieję ze będzie to rozwijane. Kiedy włączyłem grę pierwszy raz bardzo mi się spodobała. Potem to żmudne nabijanie lvl - nudy. Ale ja już trochę go nabiłem gra znowu mnie wciągnęła. To chyba jedyne takie MMORPG - i mam nadzieję że nie ostatnie. Pomysł na tą grę jest bardzo oryginalny. Największym minusem gry (a może plusem?) jest to że mamy (prawie) nieskończony ekwipunek. Do wad można także wrzucić to, że stoimy 5 metrów przed potworem przed nami stoi inny potwór, a my jak na złość musimy trafić tego który jest dalej. Oczywiście nie zawsze taki jest ale jednak i tak za często się zdarza. Na koniec coś co powinno być na początku - start gry. Grę ściągamy ze strony domowej gry. Rejestrujemy się, potwierdzamy rejestrację (a tu mamy ciekawą rzecz - to potwierdzenia potrzebujemy Internet Explorera). Odpalamy grę, logujemy się, wybieramy Server, wybieramy kanał i tworzymy nową postać. Wybieramy standardowy ciuszki, wygląd twarzy, uczesanie, płeć. W odróżnieniu od większości MMORPG'ów, nie wybieramy klasy postaci. To można zrobić w późniejszych etapach gry ( Warrior - 10 lvl w mieście Perion, Mag - 8 lvl w mieście Ellinia, Archer - 10 lvl w mieście Henesys, Theft - 10 lvl w mieście Kerningcity).

inne informacje będą na
maple-story.yoyo.pl

forum o maplu

maplestoryfun.fora.pl

coś o profach

Mag-dzieli się na 3-szy ścieżki
Duchową
Piorunisto-lodową
Ognisto-trującą

Duchowa

kiedy ośiągniemy 30 poziom wybieramy swą droge kiedy wejdziemy w ścieżke duchową (może na powiedzieć że jak druid w tibi) w drużynie jesteśmy pomocni mamy wiele bonusów ale mało czarów atk. ;(,

Piorunisto-lodową[I]

tą ścieżke sam obrałem

co tu wiele mówić nazwa mówi za siebie masz od cholery ofensywnych "skillów" dla idiotów (umiejętności "czarów?")
który opierają się głównie na lodzie i piorunach

[I]ognisto-trująca

to samo co Up tylko że ognisto-trująca

podsumowanie

Mag potrzebuje dużo czasu i pieniędzy jeżeli lubisz błyszczeć i spełniasz te warunki to postać przeznaczona dla ciebie :)

Wojownik

też na trzy ścieszki

Bohaterstwa

pośrednia

zła

zabardzo nie znam sie na woju ale z czego wiem ta postać ma największe hity

Thief

złodziej dzielący sie na dwie drogi

Bandyta

Killer :P

bandyta

koleś dosłownie srający kasą jego prawie wszystkie umiejętności opierają sie na kasie bardzo przydatny w drużynie bo ma skilla podnoszenia wartości lootu

Killer

zabardzo nie wiem do czego służy bo nie jest szybki ale jest dosyć silny

Lucznik

staje sie

łucznikem

lub

kusznikiem

tutaj też nie ma co wiele mówić

kusznik ma silne atk. lecz wolny łucznik jest szybki i nadrabia słabe atk. więc kto jak woli ale przypominam tanie są słabe 1 mesos (najmniejsza cena czyli 1 mesos zarabia sie w 1 sec ? i tak z najsłabszego potwora leci 5/10 meso. xD)

to tyle

więc zapraszam na

http://en.maplestory.nexoneu.com/Maple.aspx?PART=/Main

i rejestrować obecnie nazywam sie w grze

Anarkos (mój czarodziej)

Arhados (mój łucznik)

zapraszam do gry...

(jak modek to skasuje i tak znów wstawie bo mam w notatniq ;**)

Arigori IksDe
24-12-2008, 17:42
pokash skriny s tej szatanskiej krze o krzypkach blz

mlody drut
29-12-2008, 13:43
Elo.
Też gram w Maple Story tylko nie na europe tylko na globalu.;P
Oto ss z moją dziewczyna po zaręczynach :dd
http://i43.tinypic.com/n1tseg.jpg
ss jest skrucony bo za duże by bylo ;D

Night Raven
30-12-2008, 17:16
o_O
2 osoby graja w maple z apo? bardzo dziwne, ja tez gram, polecam strone
www.cloudpark.pl jest tam b duzo poradnikow ;]

Osobiscie gram na globalu bo zrobilem konto 3 lata temu, na swiecie Broa. Jest tam b duzo milych polakow
Konto na globalu mozna zalozyc, jednak poslugujac sie tym poradnikiem: http://cloudpark.pl/forum/viewtopic.php?t=8951&highlight=grac

Pozdro, jak zrobie ss to wrzuce!

@DOWN
easuehsuaheu, srednia wiekowa to 15+, moze i grafa jest dziecinna ale nie mowiem ze najprawdopodobniej grasz w tibie, bo siedzisz na tym forum, gdzie o grafice tibii nic nie bede mowil "chodzisz kwadratem, zabijasz trojkaty, a zbierasz kolka" [ nie pisz ze sam gram w tibie, bo gra, ale nie krytykuje innych gier ktore maja lepsza grafike niz tibia (wszystkie) ]
Osobiscie mam kolezanke ktora studiuje i gra w ms'a

PIH
31-12-2008, 21:18
gra na twoim poziomie, poziomie 10-latka .

Seba Master Knight
13-01-2009, 08:14
JoŁ
Ściągam to zobaczymy czy fajna gra, z początku widzę, że śmieszna. Xd
Jaką profę robić? Podkreślam, że chcę dużo magikować xdd

~~~Shadows~~~
13-04-2009, 18:05
@up

magikować ? Maga jeżeli ci chodzi o przydatności to "Clertic (Kapłan (czy tam zakonnik) " a jeżeli ofenseywny to inne dwa ja wybrałem łucznika choć zamierzam grać knightem choć palladin owiele lepszy od knight w mapelu xd

† Undertaker †
13-04-2009, 18:13
Ja gram. Xd

Obecnie, Private Servery.
Ms X-World. Lov raty !
temat http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=33755&st=0

Nick : HeadShot.

Pozdro.

Lady Knighter
13-04-2009, 19:24
ja gram :P ale nie chce mi się pobierać bo ostatnio z kafejki :(