View Full Version : Pomó?...
Witam was wszystkich. Zapewne gdy kliknąłeś w ten temat, jestem przekonany że sama nazwa Cię zaciekawiła. Ale proszę Przeczytaj dalej!
Dzień jak co dzień, wstajemy, jemy śniadanie,, ubieramy się, aby ładnie wyglądać na każdy dzień, Myjemy zęby, Gramy na komputerze, JEMY OBIAD (...)
Czy nie każdy zasługuje na tak kolorowe życie? Dlaczego co dzień słyszmy o głodujących dzieciach... Dlaczego to ich spotkał tak srogi zimny los?
Czasami ciężko jest pomóc, tak małym gestem... I tutaj się nasuwa pytanie, "dlaczego?"
Na to pytanie jest wiele odpowiedzi, ale jedyna z głównych przyczyn jest to że słysząc o tym np. w telewizji przełączamy kanał, bo parę metrów dalej mamy lodówkę, a w niej jedzenie, mamy wodę. Jest nam ciepło... Mamy w przeciwieństwie wszystko, co się marzy ubogim.
Matka w zimnym mieszkaniu, urania łzy, prosząc Boga o pomoc. My nie, my z uśmiechem prosimy wujka o 'kasę'. Dzieci u boku matki są głodne...
Można pomóc... Jak? Sposobem XXI wieku... Wysyłając chociaż jednego SMS'a
http://blog.pomagaj.info/2006/11/07/pomagaj-wysylajac-smsy-spis-akcji/
Kupuję chleb, za złotówkę. Jedno dziecko, co nie jadło NIC przez całe dwa dni, dam mu ten chleb, z myślą że każda jedna złotówka potrafi uratować życie. Jeżeli jesteś innych poglądów, idź kup sobie Liona, i niech Bóg Ci wybaczy.
Święta już dziś, niech każdy wykaże że ma serce.
LINK:
http://blog.pomagaj.info/2006/11/07/pomagaj-wysylajac-smsy-spis-akcji/
Witam...
Powiem tak: otóż osobiście uważam, że Ci wszyscy biedni, głodujący sami sobie ten los zgotowali.. Taka jest prawda. Mało, która osoba głodująca, bezdomna została skrzywdzona jedynie przez los. Sam osobiście wysłałem Sms'a ale uważam, że jest to na nic. Jak każdy wie, komercja, komercja, komercja dzisiaj, oni dobrze myślą, wyślij kasę a oni biorą i tak część dochodów z tego. Potem dupne pierdolenie o biednych. ŻAL!
Pozdrawiam,
ByOuT
~~~Shadows~~~
24-12-2008, 11:10
@up
nie wszyscy tacy są... jeden udaje biedaka for wino/piwko a drugi to prawdziwy potrzenbujący... akcja dobra wszególności w wigillie to może ruszy maniaków tibi żeby poczuli woń świąt i zamiast swoim "tibiarzom" pisać jakieś gówienka to posiedzieć z rodzinką a nawet jak mamy te 2-3 godz. wolnego to porosyłać/pozbierać kase for biednych
niedawno pisali że karitas zbiera hais na paczki dla biednych rodzin
@up
nie wszyscy tacy są... jeden udaje biedaka for wino/piwko a drugi to prawdziwy potrzenbujący... akcja dobra wszególności w wigillie to może ruszy maniaków tibi żeby poczuli woń świąt i zamiast swoim "tibiarzom" pisać jakieś gówienka to posiedzieć z rodzinką a nawet jak mamy te 2-3 godz. wolnego to porosyłać/pozbierać kase for biednych
niedawno pisali że karitas zbiera hais na paczki dla biednych rodzin
To powiedz mi (nam) jak odróżnić takiego prawdziwego potrzebującego od takiego co zbiera tylko na wino. Swoją wypowiedzią udowodniłeś to, że też jesteś maniakiem tibii, ponieważ nawiązałeś do tibii jak byś nie mógł do czego innego.
To co chciałem powiedzieć od siebie napisałem wyżej, a moją wypowiedź uzupełnia wypowiedź ByOuT'a.
Khuramek
24-12-2008, 19:56
Tak jak ktoś napisał .
Nie którzy chcą pieniędzy na wino/piwo.
Kiedyś koleś do mnie czy mu dam kase na chleb: to mówie że kupie mu chleb bo nie raz widziałem że tacy jak on wino kupują ;s.
To mnie opier*lił i kazał mi spier*alać;].
Osobiście wysyłam czasami te smsy na TVN nie jesteś sam i takie tam . Jak mam natchnienie bo wiecie nie wszyscy maja po 100zł na fonie miesięcznie więc niezabardzo mam na to fundusze ale jeżeli już mam nadmiar to sie staram;].
Na stronie startowej nie mam google.pl tylko pajacyk.pl już od jakiegoś roku;
Pozdrawiam Khuramek
sie ***** znalazł dobroczyńca jebany, a założę się że nikomu potrzebującemu by nie pomógł
Dużo razy spotykam takich ludzi.
Miałem taką sytuację jak Khuramek lecz ten potrzebujący mi podziękował i powiedział że ratuje mu życie bo od wielu dni nic nie jadł.
Pare razy spotkałem się z takimi że jak się im da to potem na alko przepuszczają.
Często wysyłam sms'y ostatnio wysłałem na tego chłopca co czekał na operacje nóg, lub ta dziewczynka co ma chorobę że jest się małym i że kończyny się nie wydłużają.
Naprawde, świat jest okrutny i napewno chcielibyśmy pomocy gdybyśmy byli w takiej sytuacji i dlatego np: Tata mojego znajomego zawsze chodzi do fundacji gdy dostaje wypłatę i przekazuje trochę na fundację. Lecz popieram wypowiedź ByOuta że nic nie dzieje się bez przyczyny.
MiXer do Kawy
02-01-2009, 21:13
Moje przekonanie jest takie. Jeżeli puka do mnie jakiś bezdomny i prosi o pieniądze to nigdy, ale przenigdy mu nie dam. Jeżeli prosi zaś o jakieś jedzenie to daję mu tyle, żeby mógł się najeść i jeszcze mieć trochę na zapas.Jeżeli chodzi zaś o sms'y to nie wysyłam ich- jak dla mnie to tylko dla picu, i pewnie jakieś 20% idzie na cel, który opisują w reklamie,a reszta do portfeli dyrektorów danej stacji.
szalony kowbojq
02-01-2009, 21:28
@up
ja tez bo oni to tylko albo na winko albo na piwko...
Jedzenie moge dac
Widze ze masz dobre checi ale zle je wykorzystujesz (:
Jak tak bardzo chcesz pomoc to nie wysylaj smsa a idz na dworzec itp. i daj chleba bezdomnemu, zanim pieniadze z smsow trafia do tych ludzi bedziesz w grobie :)
Wiele Miałem Kont
02-01-2009, 22:32
Powiem tak: otóż osobiście uważam, że Ci wszyscy biedni, głodujący sami sobie ten los zgotowali.. Taka jest prawda. Mało, która osoba głodująca, bezdomna została skrzywdzona jedynie przez los. Sam osobiście wysłałem Sms'a ale uważam, że jest to na nic. Jak każdy wie, komercja, komercja, komercja dzisiaj, oni dobrze myślą, wyślij kasę a oni biorą i tak część dochodów z tego. Potem dupne pierdolenie o biednych. ŻAL!
No wszystko pięknie ładnie, ale zauważ jak to jest. Podaję przykład(nie chcę poszpanować, bo nie czuję potrzeby i powodu...). Porównaj sobie możliwości moje na przyszłość i dziecka biednej rodziny. Moi rodzice są ludźmi dobrze zarabiającymi, których stać na wychowanie takiego rozpieszczonego głupiego frajera jak ja... bo sami mi dali do zrozumienia że dostanę to czego chce, a wystarczy dać im znać. Wszystkie wypady, moje zakupy, prezenty dla dziewczyn oraz inne głupkowate i nieprzemyślane zachcianki fundują oni. Na co dzień nie mieszkam z rodzicami( nie będę wnikał głębiej) i oni w sposób materialny chcą mi to wynagrodzić. Zawsze mam w domu posiłek itp. A co ma zrobić dziecko z biednej i patologicznej rodziny? Takie dziecko sądzisz że nie chciało by mieć normalnej rodziny? sądzisz że to jego wina że ma taką rodzinę?... bardzo się mylisz, ale takie dziecko z biednej rodziny bardziej docenia życie niż np. Ty i ja. Ono nie ma perspektyw, gdy widzi pijanych rodziców itp. Sądzisz że te dziecko ma warunki do nauki? Że ono ma np. większe szanse żeby się wyedukować i znaleźć dobrze płatną w przyszłości pracę?... chcę Ci powiedzieć że ono praktycznie nie ma takiej szansy i bardzo będzie się cieszyć z życia. A osoba zarabiająca po 20tys miesięcznie będzie miała je po prostu gdzieś... szczęście znajdzie w pieniądzach i dobrach materialnych.
Miałem przemilczeć, ale jednak się nie powstrzymam.
POWIEDZ MI KUR** JAKIM PRAWEM ŚMIESZ TWIERDZIĆ ŻE BIEDNE DZIECKO, KTÓREGO RODZICÓW NIE STAĆ NA JEDZENIE ITP. JEST SOBIE WINNE!! JAK MOŻESZ DO CHOLERY TAK W OGÓLE SĄDZIĆ!! OBWINIASZ TAKIE DZIECKO ZE JEST SOBIE WINNE? A CO MA SIĘ ZABIĆ? CZY MOŻE MA KRAŚĆ?...
PS: nie chciałem Cię urazić, ani oceniać... jednak jest to dla mnie nienormalne... że ktoś obwinia np. takie dziecko że jest sobie winne. Mam nadzieje że nie walniesz focha:eek:, bo to nie miało na celu Cię urazić, a przedstawić sytuację!
@topic
To nie jest sprawiedliwe, ale najbardziej denerwuje mnie państwo, bo gdy ja wysyłam np. miesięcznie sms'y za 10zł to państwo ma z tego 2,2zł zysku. Lol? państwo bardzo się cieszy że są biedne dzieci i schorowane dzieci... bo to w końcu jest wielki zysk... Gdyby było do wyboru: nie ma biednych i schorowanych oraz głodujących dzieci, a są wybrali by że są! bo to super zysk. Straszliwie denerwują mnie też żebracy, którzy w 90% najzwyczajniej udają lub wykorzystują swoją chorobę... było w fakcie że żebrak w Warszawie na głównej ulicy ma miesięcznie dochód rzędu 12 tysięcy złotych i wcale nie są biednymi ludźmi. Morał? nie dawać?... a teraz jak mam nic nie dać skoro okupują mnie jak idę w 4? matka i 3 dzieci?... ehh
@edit
Ile razy jak szedłem z mamą zaczepił nas ktoś w celu wyżulenia pieniędzy? ile razy gdy mama odpowiedziała że kupi jedzenie, a nie da kasy usłyszała "spier*****". Nigdy, ale przenigdy nie dałbym kasy jakiemuś pijaczkowi... jedzenie mogę kupić żeby się najad itp, bo będę wiedział że dałem mu jedzenie, a nie dołożyłem na wino za 5,5zł.
Jak rozpoznać potrzebującego, a kolesia wyłudzającego pieniądze?
Wystarczy powiedzieć że kupisz mu jedzenie... zazwyczaj usłyszysz odpowiedz "spier*****" itp. ale cóż kurest** jest niewychowane.
DannRook
02-01-2009, 23:05
Powiem Ci jedną rzecz...
Przeważnie biedne rodziny są również wielodzietne...
Kto im kazał na_upczyć 10 dzieci?
Wiedzą o tym, że zarabia się te 800 złotych o po co "robili" inne dzieci?
Po prostu te dzieci nie skrzywdził los tylko rodzice...
Gdyby wykształcili się na porządnych ludzi to by takiej sytuacji nie było...
W wielu rodzinach rodzice zamiast kupić dzieciom chleb to wolą kupić sobie piwo, "jabola" czy papierosy.
Smutna prawda:(
Choć sam nie raz daję pieniądze biednym klęczącym pod kościołem czy na ulicy to ile razy oglądam telewizję i słysze o tym jak to jakaś rodzina jest biedna, dostaje tylko 600 złotych z zasiłku a mają dziesięcioro dzieci i "11 w drodze" tyle razy się denerwuje... Gdyby się tyle nie du_czyli i poszli do normalnej pracy i nie liczyli na darmową kasę to by takiej sytuacji nie było...
Zbanowany Khuramek
02-01-2009, 23:10
Tak jak ktoś napisał .
Nie którzy chcą pieniędzy na wino/piwo.
Kiedyś koleś do mnie czy mu dam kase na chleb: to mówie że kupie mu chleb bo nie raz widziałem że tacy jak on wino kupują ;s.
To mnie opier*lił i kazał mi spier*alać;].
Osobiście wysyłam czasami te smsy na TVN nie jesteś sam i takie tam . Jak mam natchnienie bo wiecie nie wszyscy maja po 100zł na fonie miesięcznie więc niezabardzo mam na to fundusze ale jeżeli już mam nadmiar to sie staram;].
Na stronie startowej nie mam google.pl tylko pajacyk.pl już od jakiegoś roku;
Pozdrawiam [zbanowany] Khuramek
handlarz_narkotykow
08-01-2009, 15:26
Może i bym pomógł, ale straszny ze mnie egoista, chociaż wzrusza mnie cierpienie innych.
Śmiem wątpić iż twój temat nie wiele da i nikt się nie skusi wysłać tego s-m-s-a, ponieważ szkoda im będzie nawet tej jednej złotówki.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.