Zaloguj się

View Full Version : Nowy monitor?

Maly down
24-12-2008, 22:38
Witam.

Chciałbym się poradzić w sprawie kupna nowego monitora. Co mnie konkretnie interesuje? 19 cali, matryca klasyczna 4:3, do wydania mam jakieś 700+zł (chociaż nie chciałbym wydawać od razu wszystkiego co mam, jeżeli się da się kupić coś dobrego za niższą cenę, byłbym wdzięczny). Chciałbym abyście poradzili mi coś, dobry sprzęt, sprawdzony, który nie jest zbytnio awaryjny i ma dobre parametry. Pozdrawiam, z góry dziękuję za pomoc i życzę wszystkim wesołych świąt spędzonych w gronie najbliższych, i szczęśliwego nowego roku :).

Puttana
24-12-2008, 22:47
http://www.ceneo.pl/;004c440+n700;017P1-1967P2-3217P3-34313P4-13274.htm

Może tak? Wybrałem wszystko co najlepsze Xd

Angel Death
24-12-2008, 22:58
Hm... na pewno dobrą propozycja jest BENQ 19" LCD FP93GX (matryca 5:4, 2ms, kąty widzenia 140/135) lub BENQ FP91GP powinneś go wyrwać za około 700zł. Możesz też kupić LG L1970HR ma trochę gorsze kąty niż proponowany wyżej BENQ FP93GX ale raczej jak będziesz grał czy pracował przy komputerze dużej różnicy nie odczujesz a od oglądania jest telewizor. :p

Ishaus
24-12-2008, 23:12
Hm... na pewno dobrą propozycja jest BENQ 19" LCD FP93GX (matryca 5:4, 2ms, kąty widzenia 140/135) lub BENQ FP91GP powinneś go wyrwać za około 700zł. Możesz też kupić LG L1970HR ma trochę gorsze kąty niż proponowany wyżej BENQ FP93GX ale raczej jak będziesz grał czy pracował przy komputerze dużej różnicy nie odczujesz a od oglądania jest telewizor. :p
I to mówi osoba, która sama niedawno polecała telewizor Samsunga zamiast monitora ; ppp

#top
93-jki nie dostanie za 700 zł, jego cena się wacha między 870 a 870, więc czujesz to? 91-edynke dostanie śmiało, monitor godny polecenia. LG? Jakby mnie jarał czas reakcji 2ms to pewnie bym go kupił, no ale on waży swoje, bo prawie 7 kg xdd

Maly down
27-12-2008, 18:49
A jeszcze się zapytam, bo teraz widać czy to na allegro, czy nawet tak mi mówił koleś w sklepie: panoramy wypierają monitory klasyczne. A wg. Was co jest lepiej kupić? Monitor panoramiczny czy klasyczny? Bo słyszałem różne teorie, niby panorama świetna do filmów, ale jak trafi się film nagrany nie w formacie panoramicznym, to "postacie są rozciągnięte, grube i niskie". Jaki radzicie kupić? Klasyk czy panorama?

Pozdrawiam.

Mc Maciek
27-12-2008, 19:12
Ja osobiście mam LG Flatron Wide (panoramiczny), 19 cali i jestem z niego bardzo zadowolony... Bardzo dobry do oglądania filmów i stosunkowo niedrogi, powinieneś się zmieścić w tych 700zł.

Angel Death
27-12-2008, 19:29
A jeszcze się zapytam, bo teraz widać czy to na allegro, czy nawet tak mi mówił koleś w sklepie: panoramy wypierają monitory klasyczne. A wg. Was co jest lepiej kupić? Monitor panoramiczny czy klasyczny? Bo słyszałem różne teorie, niby panorama świetna do filmów, ale jak trafi się film nagrany nie w formacie panoramicznym, to "postacie są rozciągnięte, grube i niskie". Jaki radzicie kupić? Klasyk czy panorama?

Pozdrawiam.

To zależy do czego będziesz wykorzystywał monitor, jeśli do oglądania filmów to tak, panorama jest lepsza ,chociaż przy 19" to i tak inwestowanie w panoramę nie ma sensu bo przy takiej ilości cali taka panorama to tak naprawdę 4:3, jeśli panorama to tylko 20" i wyżej. (a to już jest wyższa półka cenowa)

Zresztą łap porównanie:
http://img340.imageshack.us/img340/6985/size21vu.png
dla niekumatych wide - panorama

DannRook
27-12-2008, 19:56
Teraz za 22 cale zapłacisz 600 złotych :eek:
Jeżeli nie masz zamiaru kupować przez internet to nie zawsze to co tutaj ktoś ci napisze, bd w sklepie w którym bd kupował sprzęt.
Najlepiej wybierz się do jakiegoś dobrego i taniego sklepu komputerowego i sam pooglądaj monitory oraz sprawdź jakość obrazu, bo dla każdego co innego się w monitorze liczy, dla jednych wygląd, dla innych wielkość a dla jeszcze innych jakość obrazu ; )

^Gpiotras~
27-12-2008, 20:15
osobicsie mam TAKI (http://www.allegro.pl/item510338602_lcd_24_samsung_mat_4ms_2lata_gw_fvat _krakow.html)

i jestm bardzo zadowolony :D polecam ;p

Angel Death
27-12-2008, 20:20
osobicsie mam TAKI (http://www.allegro.pl/item510338602_lcd_24_samsung_mat_4ms_2lata_gw_fvat _krakow.html)

i jestm bardzo zadowolony :D polecam ;p

Jeśli lubi grać w lotto, to czemu nie! Tylko brać, ale uwaga:

Co oznacza kategoria "D"?
Monitory sprzedawane na tej aukcji pochodzą z wystaw amerykańskich marketów.
100% sprawne technicznie.
Na obudowie obtarcia i pęknięcia, natomiast na znacznej części matrycy duże plamy i rysy, lub linie.
Brak możliwości wyboru konkretnego egzemplarza. Tylko odbiór osobisty.

AUKCJA DOTYCZY MODELI GATEWAY FPD1975W i eMachines.

Night Raven
27-12-2008, 20:38
Ja osobiście mam LG Flatron Wide (panoramiczny), 19 cali i jestem z niego bardzo zadowolony... Bardzo dobry do oglądania filmów i stosunkowo niedrogi, powinieneś się zmieścić w tych 700zł.

Mam identyczny monitor. Polecam, dobrze oglada sie filmy i nie jest zbyt drogi tam jak napisal Mc Maciek.

Jaros Jaroz Jaro
27-12-2008, 20:50
Polecam mocno Monitor firmy Acer

model : P193w

mi bardzo dobrze sie sprawuje...dostałem zeszłego roku na święta...

Głębia kolorów...rozdzielczosc 19 (idealna)

Dobra firma to podstawa...pamiętaj...

Drah Sharpshooter
27-12-2008, 21:11
Nad czym się tutaj zastanawiać ? rzecz jasna, że panoramiczny [LCD].

Poprzedni monitor jaki posiadałem to LG Flatron '17 - klasyczny, czasy kiedy był droższy od większości teraźniejszych LCD.

http://i41.tinypic.com/2ni4mkg.png

A teraz jestem w posiadaniu Acer '22 panoramicznego i raczej nie ma co porównywać.

http://i44.tinypic.com/xqdvsk.png

Wiesz co? Gówno *****, ja pierdole już mnie wkurwiasz, bo co nie temat to wjebiesz swój mega ***** zajebisty sprzęt. Chociaż jak byś go miał to OK, no ale bez przesady, napisałeś kiedyś w temacie że masz na PS3 Street Fightera IV który jeszcze nie miał oficjalnej premiery, no ***** szlak człowieka trafia. Ale tutaj się wtopiłeś i nie udało ci zaszpanować, monitora Acery to średniaki, przy BenQ, LG, Samsugu, Gatewayu wymiękają. Na dodatek autor tematu chce porządna 19" a pakowanie w panoramę z taką ilością cali jest kompletnym idiotyzmem.

A tak w ogóle idź się lecz, masz jakąś manie wyższości, co nie temat to masz więcej/lepiej/szybciej i bardziej zajebiście niż ktokolwiek na świecie.

Stul już pysk bachorze bo mi działasz na nerwy, od samego początku jak tu jestem to lizałeś mi dupę dopóki ci internet na mózg nie padł, zacząłeś siedzieć na działach RTV/AGD 25/8 i myślisz, że jesteś fajny, mam w dupie to czy to średniak czy też nie.
Najważniejsze, że jestem zadowolony ;d moja wina, że mnie stać a ciebie nie bardzo ? nie wyżywaj się na mnie tylko na rodzicach..

Polecę Ci jedno. Nie kupuj ŻADNEGO LG Flatron. Często się sam wyłącza... większość moich znajomych ma ten problem także ja.
Racja, nie wiem jak to jest w panoramicznych ale w klasycznym od czasu do czasu potrafił mi się sam bez żadnego powodu wyłączyć.

Racja xD szpanuje ***** i szpanuje, jak taki ***** kozak jesteś to zrób zdjęcie ze swoim zajebistym sprzętem i wstaw na APO. Bo ci chuja wierze.
mam w dupie to czy ty mi dzieciaczku wierzysz...

http://i39.tinypic.com/309ly84.jpg

tymczasem wyjdź stąd dosłownie i w przenośni.

Ty a fajki to starej ukradłeś? Pozwoliła ci wziąść? Trzabyło jeszcze browca i wóde postawić obok monitora. Bo jaki ty pr0 jesteś przecież. Szpan zi0m.

Coś sobie jeszcze życzysz ?

http://i42.tinypic.com/ruxhef.jpg

hah nie ma co się kłócić z pustakiem, moja mamusia nie pali ; ) przykro mi.
brak zasobu słów ? udowodniłem racje ale ty dalej swoje, możesz mi obciągnąć wiesz ?
powinieneś stać pod moimi drzwiami z podkulonym ogonem i warować.

Wiesz ***** najlepiej to się napierdol wyruchaj laske i daj fote i powiedz jaki ty wielki ***** jesteś. Bo ty wszystkich na APO pobijesz przecież plx nie bij

Taka prawda, ja to mam co weekend ; ) nie będę bił bo jeszcze bym ci zostawił poważny uszczerbek na zdrowiu.

TYLKO PROSZĘ NIE PISZ ŻE MI BYŚ WPIERDOLI I ŻE MAM PRZYJECHAĆ DO SZCZECINA, BO I TAK NIE PRZYDAJE. NIE STAĆ MNIE NA BILET. ;(
Domyślam się, że cię nie stać na bilet może nie tyle co nie stać co by cię rodzice nie puścili bo za długa trasa, nie będę pisał żebym cię pobił bo to chyba oczywiste, gdybym cię ujrzał to zrezygnowałbym z jakiegokolwiek bicia niedorozwiniętych.

Pozdrawiam,
Drah Sharpshooter.

DzieckoNeosTraDy :*
27-12-2008, 21:46
Polecę Ci jedno. Nie kupuj ŻADNEGO LG Flatron. Często się sam wyłącza... większość moich znajomych ma ten problem także ja.

Angel Death
27-12-2008, 21:53
Nad czym się tutaj zastanawiać ? rzecz jasna, że panoramiczny [LCD].

Poprzedni monitor jaki posiadałem to LG Flatron '17 - klasyczny, czasy kiedy był droższy od większości teraźniejszych LCD.

http://i41.tinypic.com/2ni4mkg.png

A teraz jestem w posiadaniu Acer '22 panoramicznego i raczej nie ma co porównywać.

<ciach>

Pozdrawiam,
Drah Sharpshooter.

Wiesz co? Gówno *****, ja pierdole już mnie wkurwiasz, bo co nie temat to wjebiesz swój mega ***** zajebisty sprzęt. Chociaż jak byś go miał to OK, no ale bez przesady, napisałeś kiedyś w temacie że masz na PS3 Street Fightera IV który jeszcze nie miał oficjalnej premiery, no ***** szlak człowieka trafia. Ale tutaj się wtopiłeś i nie udało ci zaszpanować, monitora Acery to średniaki, przy BenQ, LG, Samsugu, Gatewayu wymiękają. Na dodatek autor tematu chce porządna 19" a pakowanie w panoramę z taką ilością cali jest kompletnym idiotyzmem.

A tak w ogóle idź się lecz, masz jakąś manie wyższości, co nie temat to masz więcej/lepiej/szybciej i bardziej zajebiście niż ktokolwiek na świecie.

Stul już pysk bachorze bo mi działasz na nerwy, od samego początku jak tu jestem to lizałeś mi dupę dopóki ci internet na mózg nie padł, zacząłeś siedzieć na działach RTV/AGD 25/8 i myślisz, że jesteś fajny, mam w dupie to czy to średniak czy też nie.
Najważniejsze, że jestem zadowolony ;d moja wina, że mnie stać a ciebie nie bardzo ? nie wyżywaj się na mnie tylko na rodzicach..
Tak naprawdę teraz żal ci dupę ściska, bo nie udało ci się z allegro wybrać lepszego modelu ale cóż jak się nie wie o tym nic to tak wychodzi, przyko mi. :* I to ty bardziej wyglądasz na zadufanego w sobie dzieciak któremu brak wpierdolu. TYLKO PROSZĘ NIE PISZ ŻE MI BYŚ WPIERDOLI I ŻE MAM PRZYJECHAĆ DO SZCZECINA, BO I TAK NIE PRZYDAJE. NIE STAĆ MNIE NA BILET. ;(
Btw. Nie interesuje się AGD.

CzescJestemKims
27-12-2008, 21:59

A tak w ogóle idź się lecz, masz jakąś manie wyższości, co nie temat na APO to masz więcej/lepiej/szybciej i bardziej zajebiście niż ktokolwiek na świecie.

Racja xD szpanuje ***** i szpanuje, jak taki ***** kozak jesteś to zrób zdjęcie ze swoim zajebistym sprzętem i wstaw na APO. Bo ci chuja wierze.

.Devixx.
27-12-2008, 22:05

żal dupe ściska ? xd
@up moze i ma tego Street Fightera który nie mial premiery bo mieszka tam gdzie go produkuja czy ch** go wie :S ale nie musisz po nim cisnąć ^^. moze i ma te swoje bajeranckie, odpicowane rzeczy, so what ? moze miec i statek ufo :0 jeb** to x )

@topic polecam taki jak napisal Mc Maciek ;)

CzescJestemKims
27-12-2008, 22:38
Ty a fajki to starej ukradłeś? Pozwoliła ci wziąść? Trzabyło jeszcze browca i wóde postawić obok monitora. Bo jaki ty pr0 jesteś przecież. Szpan zi0m.
Wiesz ***** najlepiej to się napierdol wyruchaj laske i daj fote i powiedz jaki ty wielki ***** jesteś. Bo ty wszystkich na APO pobijesz przecież plx nie bij

Zbanuj mnie xd
27-12-2008, 23:06
Odradzam Benq!! może i nie jest Zuy ale -.-
kupiłem 19 calowy monitor benq ;<

http://bt-static.infor.pl/wp-content/gallery/grudzien-2007/obraz-w-systemie.jpg

w styczniu 2008 było fajnie Xdddd bo to 1 lcd mój był przy pc : p wczesniej miałem 2 takie chujowe ok było x _ ) ale w lipcu nie z chuja nie z cipki zaczeły pokazywać sie płamki -.- poprostu matryca się wylała wysłałem go na gwarancje to kutasy odpisały mi " monitor prawdopodobnie upadł czy coś że wina właściciela monitora coś takiego Xd , tera mam iiyame 22 cale Xd i jest kox xO
http://www.voodoo.bg/product/big_pic/8348/Untitled-17.jpg

i jest zajebiscie ; d

Puttana
27-12-2008, 23:14
Fujitsu Siemens - dobra firma, 3 lata monitor LCD i 0 usterek. Teraz coś się pieprzy ale 3 lata? Hoho... ;d

Elvanish
28-12-2008, 00:21
@up
3 lata to dla monitora zdecydowanie za mało. Osobiście pracuję teraz na mniej-więcej 6 letnim (może więcej) monitorze crt i nie ma żadnych usterek. Od poniedziałku będzie nowy monitor ;o
Jakiś LG z tunerem TV. Tatuś mi na święta zamówił xD Tylko sprowadza go z zagranicy, to trochę idzie. Ale za to taniej, bo wyrobił się w 800 zł.
Monitor będzie miał 19 cali, ale jaki model, to ja nie wiem jeszcze xD W poniedziałek napiszę, czy jestem zadowolony (pod warunkiem że w poniedziałek przyjdzie >.<). Jak będę zadowolony i dowiem się ile kosztował, to napiszę tutaj i będziesz miał jeden monitor do wyboru więcej. xD

Maly down
28-12-2008, 01:18
*Elvan

Ja sam jade na crt, Nec 17 cali z tym że kineskop jest płaski a nie wypukły, przynajmniej dla mnie troche lepiej się na tym pracuje.

*Angel Death

Filmów aż tak dużo nie oglądam, komputer raczej do zwykłego użytkowania, tzn. gry, internet itp.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

ByOuT
28-12-2008, 10:28
Osobiście od kilkunastu lat mam
http://i40.tinypic.com/33c56ap.jpg

i nie narzekam.

Pierdole te wasze ElCeDe...