View Full Version : Rap dyskusja <puka si? 2 razy w klat? i pokazuje znak pokoju>
Widzę ,że powstaje dużo tematów o Rapie.
W tym temacie można porozmawiać o nowych płytach, wojnach itp.
Pozdrawiam.
Ja ostatnio słucham:
PFK - to mi sie nigdy nie znudzi
Fokusa - średnio mi się płyta podobała
Silesia na Śląskich bitach - nie lubię składanek ale nie najgorsza
I po co nastepny temat o rapie ?
Lil wayne - Tha Carter III(prawdopodobnie najlepsza plyta 2008 roku na swiecie) multiplatyna
+ do tego jakies 100 mixtapow z przeciagu 2007/2008 roku
Polskie:
Molesta
Eldo
Pih
Orzeszek
27-12-2008, 03:47
Po co nowy temat? NIE MASZ NIC POJĘCIA O RAPIE, nie rozróżniasz co to rap i hip-hop.
Słuchasz śląskiego rapu, myślisz ze sluchasz paktofoniku k44 to jesteś elo? nie.
Nie znasz 98% sceny podziemia! w sumie ja też nie znam ale wiem że znam lepiej niż ty!..
Rapu w polsce nie ma poza nielicznymi możecie sie tutaj wypowiadaĆ ale ja nie widzę sensu.
Jedyny dobry rap robi poznańskie podziemie ! sa jeszcze NIELICZNE składy ale nie widzi MI się to.
Amedine ch*j Ci w pięty na zachęty nie rób takich tematów bo sensu nie ma i ten głupi tytuł puka sie w klate i pokazuje znak pokoju hahahaha you are placek
Ober Caster
27-12-2008, 04:31
#up
... n/c co do Ciebie i twojej jakże błyskotliwej wypowiedzi...
____
omg 104 345 563 356 temat o tym samym... i po co? Nie lepiej stary temat odświeżyć ??
#topic
Peja
Bezimienni
PFKA
MOLESTA
DonGuralesko
Orzeszek gratulacje ! Zero poczucia humoru.... nazwa tematu całkiem całkiem :)
Oraz powiedz mi skąd wiesz ze nie odróżnia rapu od hip hopu?
Och nie ma rapu w Polsce ? Rap w Polsce ma się dobrze tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać bo radio i viva tego nie gra...
Fokus - ja on składa to przesada
Gural - jego bit i flow
Eldo - po średniej płycie "27" wydał coś pięknego "nie pytaj o nią"
Molesta
Pezet - i jego zamiłowanie do kobiet
834
Skazania na Sukcezz
Pierwszy milion
Firma
PiH
i masa innych
A po co kolejny temat? Aby zastąpić wszystkie inne tym.
~Son Pall~ : o
27-12-2008, 17:17
Pezet,
Onar - jego dissy .. :d,
Fokus,
Gural,
Jimson,
Eldo,
Pih,
Małolat , itd.
@Mikuś <3.
Fakt , Gural jest komercyjny .. xd ale jego teksty nie są złe .. ; )
@Kornas
Tedego też nie cierpie, a gural dla mnie nie jest zły . ; )
Mikuś <3.
27-12-2008, 17:25
Ja słucham :
-PFK
-k44
-Eldo
-Pih
-Pokahontaz
-Pijani powietrzem
-Fokus
-Molesta
-O.S.T.R < 3
Ogólnie nie cierpie Gurala , chce być Łajt Nyga i mu się to nie udaje ; s
Komercja : d
Kornas Pall
27-12-2008, 17:29
Stary skład pfk ( Magik , Fokus , Rahim)
Kaliber 44 przed odejściem Magika.
Slums Attack
Hemp-Gru
O.S.T.R
Sokół
i jeszcze kilku....
Nie nawidze :
Tede'go i Gurala ( lamy 1 klasa ;<)
Nie wiem jak wam, ale mi sie ostnio spodobala, Peja solufka, nie slucham polskiego rapu, ale koorva ta mi podjechala do gustu,
a tak to jestem za Shakurkiem, DMX, Papoose, Eminem, TI, Onix,
Obie trace, Pall wall, Notorious, Swizz Beatz, Cashis, Lloyd Banks,
Young Buck, EazyE,WTC, mozna by wymieniac bez konca :D
serdecznie pier**ole 50 groszy(cent), the game'a, i takich tam leszczy xDDD
peace :**
Cypress hill Methods man, Redman, The Beatnuts, Ice Cube, Eazy E, Ja Rule, Aotp, Wu Tang Clan, Dj Premier, 2pac, Nas, Mobb Deep, Busta Rhymes I ogólnie prawidzy rap o którym większość z was nie ma pojęcia ;) Słuchajcie sobie dalej polskich pedałów a w życiu nie poznacie idei prawdziwego rapu...
#Down
50 cent? Widac ze z Wikipedii spisywałeś "Amerykańscy Raperzy"
Drah Sharpshooter
28-12-2008, 11:31
Hip-Hop umarł, Rap żyje.
Dr.Dre, Snoop Dogg, Big Daddy Kane, Ja Rule, Jay-Z, The Beatnuts, The Roots, Xzibit, Arrested Development, Wu-Tang Clan, The Game, 50 Cent, Fredro Starr, Nas, N.O.R.E., Prodigy, Mobb Deep, Afu-Ra, Cypress Hill, Capone-N-Noreaga, Gang Starr, Group Home, M.O.P., Method Man, MC Hammer, 2pac, Pharoahe Monch, Coolio, Puff Daddy, Dj Premier, The Notorious B.I.G, Fat Joe, Dilated Peoples, Ghostface Killah, Redman, Busta Rhymes, DMX.
To Oni tworzą prawdziwy rap, jeżeli chcielibyście jakieś piosenki któregoś z wykonawców - pisać, edytuje post i wybiorę najlepsze.
Pozdrawiam,
Drah Sharpshooter.
alan na otsie II
28-12-2008, 21:04
Co do hip-hopu w Polsce dobrze prawicie. W TV się go nie znajdzie, bo TV w hip-hopie widzi tylko pieniądze i puszcza to co się sprzeda, czyli nędzne WWO i inne ścierwa typu Doniu.
Co do prawdziwego hh w Polsce. Dziwi mnie, że wiele osób 'znających się' na rapie (szczególnie z pierwszych postów) nie wymieniła O.S.T.R.'a. Mówcie co chcecie, ale to jest Prawdziwy przez duże P hip-hop. Możecie go nie lubieć, ale nikt mu nie zarzuci, że nie tworzy prawdziwego hip-hopu.
Ogólnie Asfalt Records w swoich 'szeregach' ma prawdziwych raperów. Każdy prezentuje sobą inny styl co jest piękne. O.S.T.R. to dosadnie rapujący o problemach w życiu, społeczeństwie jak i w naszym kraju, natomiast np. Łona ma teksty bardziej metaforyczne... Wymagają one zgłębienia swojej wiedzy na dane tematy, co bądź co bądź też jest piękne.
myślisz ze sluchasz paktofoniku k44 to jesteś elo? nie.
Mądrze prawisz. Słuchacie PFK tylko dlatego, że Magik popełnił samobójstwo ? PFK hip-hopem chciało zdobyć jak największą liczbę słuchaczy, co było żenujące, ponieważ w hip-hopie nie chodzi o słuchaczy, tylko o teksty z serca i miłość do muzyki.
Nie znasz 98% sceny podziemia!
No i ? Ja też się nie interesuje podziemiem...
Jedyny dobry rap robi poznańskie podziemie ! sa jeszcze NIELICZNE składy ale nie widzi MI się to.
Czyżbyś był poznaniakiem ? Inne składy Ci się nie widzą? A mi się widzą. I powiem więcej nie lubie poznańskiego hip-hopu, a 52 i ich nowa płyta to według mnie gó**
Rap w Polsce ma się dobrze
Rap ma się dobrze ? Rap w Polsce choruje na jak to powiedział pewien raper (nieliczni będą wiedzieć o kogo mi chodzi i chwała im za to, że wiedzą) komercjonalizm. Raperzy robią rap bo widzą w nim pieniądze. Nawijają o laskach, narkotykach, sexie itp. a nie o to chodzi w rapie.
Hip-Hop umarł, Rap żyje.
Hip-hop – ruch kulturowy, rozpoczęty przez Afroamerykanów i Latynosów we wczesnych latach 70
Pięć głównych aspektów, bądź "elementów" kultury hip-hop to:
MCing (czyli RAP),
DJing,
Beatbox,
graffiti,
b-boying (znany też jako breakdance)
Więc i w polsce i za granicą jest RAP :)
Ja ostrego nie lubię bo jak sam powiedział idzie na ilość nie jakość
tzn ma piosenki dobre ale ma też słabe ale liczy się całokształt
A co do stanu Polskiego rapu nie będę się w dyskusje wdawał...
PS> Smarki Smark albo TeTris
DGE-Gural
OSTR
PIH
2pac
Snoop
DMX
X-zibit
Cypress hill
Peja
Takich ludzi,grupy u mnie goszcza na stale w winampie nie uważam się za jakiegos pro elo i wogole szmery bajery ale slucham, lubie, utozsamiam sie ogolnie wciaz mam na to zajawke
BaXiK Dziki Wonrz
28-12-2008, 23:22
k44 pfk pokahontaz pijani powietrzem fokus molesta ostr wwo plomien 81 bez cenzury juras wigor ego pih eldo fenomen firma jamal malolat peja sliwka projektor trzeci wymiar vienio pele zip sklad itp ^^ :p
Co sadzicie o nowym kawalku Sokola i Pona ? :
http://pl.youtube.com/watch?v=UyC7-vTO0mk
Mikuś też Cię kocha
28-12-2008, 23:23
Zapomniałem dodać , bo mnie zbanowali.
Oczywiście uwielbiam Szczecińskiego rapera , ŁONA <333333333
^Drah
Niee ; ))
Słucham Tetrisa ; )
Mam płyte 'Naturalnie' ; )
Tetris- Aleja trzech < 3
Drah Sharpshooter
28-12-2008, 23:24
Coś czuję, że jesteśmy jedynymi osobami, których jara TeTris ;p
Najlepszy polski MC bez dwóch zdań, zjadł by O.S.T.R na wolno bez najmniejszych problemów.
Ps. Jarasz się całym Wiesz O Co Chodzi (W.O.C.C.) ? czy indywidualnie samym TeTris'em ? ja się jaram TeTrisem od Wielkiej Bitwy Warszawskiej 2004r. do dnia dzisiejszego, inteligentne punche i w ogóle co tu dużo mówić trzeba byłoby pośledzić troszkę jego poczynania na wolno.
Pozdrawiam,
Drah Sharpshooter.
.Kapitan Alkohol.
29-12-2008, 09:56
WWO
Hemp Gru
Molesta
Ogolnie Zip Skład ;)
Hip-Hop umarł, Rap żyje.
Dr.Dre, Snoop Dogg, Big Daddy Kane, Ja Rule, Jay-Z, The Beatnuts, The Roots, Xzibit, Arrested Development, Wu-Tang Clan, The Game, 50 Cent, Fredro Starr, Nas, N.O.R.E., Prodigy, Mobb Deep, Afu-Ra, Cypress Hill, Capone-N-Noreaga, Gang Starr, Group Home, M.O.P., Method Man, MC Hammer, 2pac, Pharoahe Monch, Coolio, Puff Daddy, Dj Premier, The Notorious B.I.G, Fat Joe, Dilated Peoples, Ghostface Killah, Redman, Busta Rhymes, DMX.
Dobrze byc miedzy swoimi...
Wedlog mnie w Polsce nigdy nie zaowocuje utwor ktory moglby mnie ruszyc, wykonawcy maja siano w glowie, problem stanowi takze nasz "szczebiocacy" jezyk.
A sluchajac chociazby "utwor lata", "w aucie" to mi sie plakac chce, wstyd mi ze w Polsce nagrywany jest taki shit:/
Wiekszosc wykonawcow ktorych wymienil Drah nie slucham, ale najblizej serca jest 2pac...
Jedyne co mi wpadlo w ucho i tekst mi sie spodobal to DonGuralesko - Cisza...
Nie jeden z polskich pedałków wyjebał by ci liścia na ryj. :> Myślisz, że jak słuchasz Ice Cube'a to jesteś pro? Przestań idź sobie z kolegą na dragony i włącz w winampie Maryle Rodowicz antyhiphopowcu.
@topic
PFK
k44
Molesta z 00' roku.
O.S.T.R
Peja
Snoop...
No tobie akurat nikt by nie wyjebał, prędzej umarł by ze śmiechu że taka kulka jak ty w ogóle ma siłe chodzić;) Pozdro grubasie
Ja tak nie mam żadnego swojego ulubionego rapera, jeżeli jakaś piosenka mi się podoba po prsotu ściągam i słucham jej :)
Khuramek
29-12-2008, 18:40
Ja słucham/szanuje te zespoły.
PiH.
Pezet-;s
Onar-Diss
K44
Molesta -szacun.
Tede-dawno temu kiedy śpiewał dla ludzi nie dla cashu.
Eldo-zawsze spiewał zaje*iscie ale "Nie pytaj o nią" To jest po prostu Ro*pier*alacz.
Hemp Gru -tutaj oni sa szejkiem ;s
O.S.T.R-poprostu
P.S z Free stajlu - Te Tris Rox
Czarny rap.
Tupac, Wu-Tang Clan, Method Man, Redman, NAS i duuużo innych.
Wiele Miałem Kont
29-12-2008, 22:03
Ja się zbytnio nie znam na rapie i nie wdam się w dyskusje:
Najbardziej lubię Lil Wayne, bo jego głos bardzo wpada mi w ucho i słucham jego muzyki całymi dniami już nie mówiąc o oglądaniu teledysków, ale jak kto woli. Bardzo lubię też 2pac i jestem pełen szacunku dla jego osoby, mogę powiedzieć że to on jest twarzą rapu( może się ktoś nie zgadzać lecz to moje zdanie). Często słucham jego muzyki i żałuje że teraz nie żyje... nie nagrywa... nie wiem dlaczego, ale w sumie zainteresowałem się jego muzyką w tym roku, gdy kumpel w pełnej mojej załamce wysłał mi link i bardzo mi wpadło w ucho.
Z polski:
P.E.Z.E.T
O.S.T.R
i chyba wszystko, ale i tak wiele częściej słucham 2pac i lil'a
Zuy Pan, Wręcz Okropny
29-12-2008, 22:56
Skomentuję to tak :
Rychu Peja SoLUfka "Styl Życia G`N.O.J.A."
Peja jest najlepszym raperem w Polsce...
Bez wątpienia... Mówcie co chcecie ja swoje wiem...
Jak ktoś ma wątpliwości to dlaczego peji jeszcze nikt nie zdissował ?
(poza frajerkiem żuromem)
Hah ! Wtedy Peja sobie ogłosił konkurs kto najlepiej zdissuje żuroma ^^
Samemu mu się nie chciało tracić rymów na cepa...
Czarny rap... Hmm...
Snoop Dogg, Method Man, Lil Wayne, Chamillionaire, Eminem (pomimo iż jest biały)...
Polscy wykonawcy... Hmm...
Peja, WWO, HG, BC, Sto Procent Ekipa i mój sąsiad CeBe (nie znajdziecie w necie...) jak ktoś chce obakać to niech pisze do mnie... ;]
Słuchałem kiedyś Polskiego Hip-Hopu czy jak kto woli Rapu. Peja, Pezet, OSTR, WWO, Tede :o Lecz przerzuciłem się na Rock/Metal. I nie żałuje, bo to co robili polscy "Hip-Hopowcy czy jak kto woli Raperzy" to była totalna komercja i lecenie sobie w kulki.
Z zagranicznych to słuchałem DMX, 50 Cent, Snoop Dog, Eminem.
Kolejny raz, nie pierwszy i nie ostatni popisałes sie zwoim idiotymem i pokazałes jakim jestes d**i**m?
Jeżeli chcesz podyskutowac na ten temat zaprawszam na pw bo zaraz bedzie ze nabijam tutaj posty : <
Kazdy woli sobie stworzyc swoj wlasny odzielny temat o rapie, zespole, płycie czy tam jakims beefie a nie pisac to w tym temacie, bo po co?
@topic
Co do plyt ktore wyszly niedawno
Rychu peja solufka styl zycia gnoja plytka jak kazda inna ryśka caly czas o tym samym gownie biedzie, dzi**ach, poznaniu.
Pih - kwiaty zła liryka mistrzowksa ale zabraklo flow dlatego plytka jest zenujaca :<
Mógł bym jeszcze pisac o gurala plytce decksa tedego fokusa itp itd ale po co? każdemu sie co innego podoba ja napisze ze jest do du*y a flama napisze ze jest kox : <
@down
Dlaczego mnie wyzywasz? to ze mi sie nie podoba to samo co tobie to jestem gorszy?
Ty chyba nie umiesz czytac napisal ze liryka zaje*ista mistrzowska i w ogole ale zabraklo flow :>
Ty tego nie zauwazysz bo na codzien sluchasz 18l : <
Mikuś też Cię kocha
29-12-2008, 23:56
Pih - kwiaty zła liryka mistrzowksa ale zabraklo flow dlatego plytka jest zenujaca :<
No to chyba nie słyszałeś tej płyty... Płyta wyjebana , jedna z lepszych jakie mam..
I żenujący jesteś ty : <
alan na otsie II
01-01-2009, 15:29
Ja ostrego nie lubię bo jak sam powiedział idzie na ilość nie jakość
tzn ma piosenki dobre ale ma też słabe ale liczy się całokształt
A co do stanu Polskiego rapu nie będę się w dyskusje wdawał...
Błagam powiedz mi kiedy i gdzie O.S.T.R. powiedział, że idzie na ilość...
Bo chyba Ci się to przyśniło . :D
Najlepszy polski MC bez dwóch zdań, zjadł by O.S.T.R na wolno bez najmniejszych problemów.
Kolego. Sam O.S.T.R. powiedział, że zdaje sobie sprawe z tego, że w Polsce istnieją od niego lepsi...
Ogólnie Twoją wypowiedź skomentuje tak. Gdzie OSTREGO pojechał by tet? Bo jeżeli mowa o battle to mogę się z tobą zgodzić, bo O.S.T.R. nie trenuje free na battle.
A co do jazdy na wolno to wybacz, ale nigdy się z tobą nie zgodze ....
Viseko:o
01-01-2009, 17:35
Rysiek Peja, Firma, Molesta, Borixon, Sokól & Pono i chuj z tym, lubie ich piosenki, PTP etc.Nie chce mi się wymieniać, ale nazwa tematu mnie rozjebala ;D
MiXer do Kawy
02-01-2009, 13:07
A ja lubię Verbe.
http://audyt.gemius.pl/images/kropka.gif
West Coast i po co więcej pisać. Ci, którzy słuchają prawdziwego rapu to wiedzą co to znaczy.
West Coast i po co więcej pisać. Ci, którzy słuchają prawdziwego rapu to wiedzą co to znaczy.
no to co to znaczy? dla kazdego znaczy to calkiem co innego. jestem za West side lecz Wu tang tez slucham chociaz jest z prawdopodobnie East side( nie jestem pewien)
CO dla Ciebie znaczy prawdziwy rap?
@edit
Mowilem ze najblizej sercu jest 2pac ale nie ze gardze raperami z po za west side... Jak czegos slucham to nie patrze po ktorej stronie gra tylko slucham...
@Kodex
Wlasnie chcialem to napisal ale nie bylem pewien czy mnie ktos zrozumie, w filmie "2pac resurrection" jest to pokazane, to nie jest wojna miedzy wybrzezami tylko miedzy tak jak wsponniales death row a Bad boys
no to co to znaczy? dla kazdego znaczy to calkiem co innego. jestem za West side lecz Wu tang tez slucham chociaz jest z prawdopodobnie East side( nie jestem pewien)
CO dla Ciebie znaczy prawdziwy rap?
Dla mnie west coast znaczy jedno - zachodnie wybrzeże gdzie byli (są) najlepsi raperzy typu Amaru Shakur (raczej wiesz kto to), Dr. Dre, Ice Cube, Ice-T, N.W.A. w której skład wchodziły takie osobowości jak wyżej wymieniony Ice Cube, MC Ren, Arabian Prince. Zresztą co ja się tutaj będe rozpisywał sam Zieniu napisałeś ostatnio w jakimś poście, że Tobie to tylko najbliższy sercu jest 2Pac, a reszty bardzo nie znasz, więc co Ty możesz wiedzieć o west side.
Kodexik:
No w sumie masz racje. Trzeba się jednoczyć.
WC Vs. EC to fikcja, w rzeczywiści chodziło bardziej o Bad boys vs. Death row, w każdym razie ja mam takie zdanie. A wy Zieniu i Czarek nie kłóćcie się, w końcu jesteśmy po tej samej stronie. A co do Wu tang, zieniu przecież oni Dissowali Bad Boyów, ale są z East coastu. no Ja słucham Gangsta/Hardcore rapu xd
* 2Pac
* Arabian Prince
* Bad Azz
* Bone Thugs-n-Harmony
* Brotha Lynch Hung
* C.O.S.
* Cypress Hill
* D.O.C.
* Damani
* Daz Dillinger
* DJ Quik
* Dr. Dre
* Digital Underground
* E-40
* Eazy-E
* Ice Cube
* Ice-T
* Kurupt
* Lil Eazy-E
* Luniz
* Mack 10
* MC Eiht
* MC Ren
* N.W.A
* Paris
* Rass Kass
* Snoop Dogg
* Tha Dogg Pound
* Tha Eastsidaz
* The Game
* Too $hort
* Warren G
* WC
* Westside Connection
A tu przedstawiciele gangsta rapu z Wikipedii xd
Słyszeliście już WFD? Ja uważam ,że płyta kossaaa %-)
Po prostu nie ma słów by ją opisać....
dobre bity robiony przez wielu bitmejkerów
różnorodność kawałków
noł koment
według mnie ma wielkie szanse zostać płytą roku... chyba ,że gural pokaże na nadchodzącej płycie klasę.... promix dobry ale nie rewelacyjny
oraz zamówiłem już , z asfaltshopu płyte Ortega Cartel
bardzo dobra debiutancka płyta
polecam
*Tanuki*
19-06-2009, 08:51
Taaa, badałem WFD, na pierwszy przesłuch nie spodobało mi sie, ale po kilku dniach mówie, sprawdze jeszcze raz, przesłuchałem, spodobało mi sie i myśle, że to będzie płyta roku, albo Sobotaż Soboty lub też LP Tetrisa, a Ortege słyszałem, myśle, że to raczej będzie debiut roku tak jak Zeus'a w 08'.
#Ishaus
No tak, ale czy będzie tak dobra jak CSNR ? Mam nadzieje, że tak btw. słyszałeś "Ważny Dzień" ? Polecam. :)
Puka sie 100 razy w czoło i pokazuje wzór pentagramu jednym palcem xd
według mnie ma wielkie szanse zostać płytą roku... chyba ,że gural pokaże na nadchodzącej płycie klasę.... promix dobry ale nie rewelacyjny
Gural i klasa, to tak jak Ostry i samochód firmy Porsche.
WFD nie będzie płytą roku, na jesień wychodzi kolejna płyta Zeusa, kolejny PMM. Jak wiadomo Pih pracuje nad kolejnym materiałem, więc może znów pokaże skillsy. Nie liczyłbym na WFD, choć płytą się jaram.
A co do Ortegi, to fakt, płyta niezła, polecam.
#Topic
Czekam na projekt BeatBrothers, do tego czasu nie mam się czym jarać. Pjona.
Oj sądzę ,że jeśli gural nie pobije WFD to nikomu się nie to w tym roku nie uda... Chociaż tez zeus... jeśli jeszcze podniesie poziom...
oraz zapowiedź teledysku gurala
http://www.youtube.com/watch?v=4OE95lGBl8M
Phi, OSTR rozpierdala wszystkich... no Fokus i Zeus też ogar.
Co do Gurala- łajt nyga.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.