PDA

View Full Version : Lineage II Interlude.

Cielak znów zbanowany ^^
28-12-2008, 09:51
http://images.mmosite.com/news/2007/03/29/20070329224310275.jpg

Lineage II

Gra podobna do Metina, lecz bardziej rozbudowana i fajniejsza.
Krótki cytat z Wikipedii

Lineage II: The Chaotic Throne (Transkrypcja fonetyczna i definicja słowa "Lineage": [1]) - druga część gry MMORPG stworzona i wydana przez firmę NCsoft w 2003 roku. Akcja gry toczy się 150 lat przed wydarzeniami z Lineage.

Tak jak w większości gier tego typu, akcja rozgrywa się w fantastycznej krainie pełnej przygód, walk i mrocznych zagadek. Gracz tworzy postać, wybierając wśród sześciu ras. Ludzie, Elfy, i Mroczne Elfy rozpoczynają grę w Królestwie Aden, podczas gdy Orki i Krasnoludy rozpoczynają w Królestwie Elmore. Elmore było odrębnym kontnyentem aż do rozszerzenia Chronicle 5. Rasa Kamael rozpoczyna grę na Wyspie Dusz (Isle of Souls), która zgodnie z fabułą gry jest terytorium neutralnym. Po wybraniu rasy gracz może wybrać profesję (mistyk lub wojownik), przy czym Krasnoludy i Kamael'e mają dostępną jedynie opcję wojownika. Ten wybór ogranicza zakres profesji dostępnych na dalszych etapach gry.

Zdobywanie doświadczenia polega na zabijanie potworów (mobów) i wykonywaniu questów. Gra posiada złożoną strukturę społeczną, ekonomiczną i polityczną, na którą gracze mogą wpływać poprzez róznorodne działania. Jej cechą charakterystyczną jest brak sztucznego podziału na frakcje. Głównym atutem Lineage II jest rozgrywka PvP (Player versus Player), w postaci oblężeń zamków (ang. "siege"), turniejów, czy wielkich bitew (możliwość wywołania wojny pomiędzy sojuszami) z udziałem wielu graczy naraz lub umówionych walkach graczy. Gra posiada otwarty system PvP, z "bezpiecznikiem" w postaci systemu Karmy. Po zabiciu gracza, który nie odpowiedział na atak, atakujący otrzymuje status PK (Player Killer), jego nick jest wyświetlany na czerwono i zwiększa się jego poziom Karmy. Konsekwencją tego jest zwiększona szansa na utratę ekwipunku przy śmierci, jeżeli gracz ma niezerową ilość karmy i więcej, niż 5 punktów PK (oznaczających liczbę tego rodzaju zabójstw). Punktów karmy gracz może pozbyć się poprzez zabijanie potworów (mobów) oraz poprzez zgony postaci, a punktów PK poprzez wykonanie odpowiedniego zadania.

Aby móc grać należy założyć konto PlayNc na stronie internetowej wydawcy gry, ściągnąć i zainstalować klienta gry, a w końcu wybrać serwer. Istnieją oficjalne serwery (płatne) oraz pirackie, założone na nieoficjalnych, wykradzionych plikach Chronicle 4 NCsoftu (serwery te są nielegalne [1] [2]), oraz na napisanym w Javie emulatorze (w takiej sytuacji sam serwer jest legalny, ale łączenie się z nim przy pomocy oryginalnego klienta jest nielegalne). Lineage 2 posiada rozbudowaną historię świata, jak i dopowiedziane już 5 historii, zwanych kronikami, jedną nazwaną "Interlude" (Interludium), oraz dwie części nazwane "Chaotic Throne" (Kamael : The First Throne i Hellbound), których fabuła związana jest z powstaniem nowej rasy. Planowane są co najmniej cztery kolejne części gry, których fabuła będzie dotyczyła "odkrycia" nowego kontynentu (Gracia).

Gra wykorzystuje silnik graficzny Unreal 2.0 stworzony przez Epic Games.

Źródło: Wikipedia.org (http://pl.wikipedia.org/wiki/Lineage_II)

Osobiście polecam serwer Dragon-network

http://www.dragon-network.net/account/dragon_logo.jpg

Jest to piracki serwer. Gra tam dużo, a nawet bardzo dużo polaków. Można ująć, że "Dragon Network" jest swojego rodzaju siecią serwerów. Posiadają kilka [dokładnie nie pamiętam] o różnych ratach.

Pozdrawiam.

@down
Sprzeczaj się.. czy ktoś Ci tego zabronił ? Mi metin się po 5 levelach znudził

Guzek
28-12-2008, 11:23
Gra nie jest zła ale bardzo szybko się nudzi i jest monotonna

Gra podobna do Metina, lecz bardziej rozbudowana i fajniejsza.

Sprzeczałbym się!

Elvanish
28-12-2008, 12:08
Nie mów "piracki serwer", tylko "serwer prywatny". Czemu? Twóry Lineage II uznali prywatne serwery za legalne. Czemu? xD Uważają, że prywatne serwery nawet nie umywają się do głównego, więc prędzej czy później ludzie zaczną kupować L2 i będą grać na głównym (płatnym zresztą) serwerze.

Mój brat gra teraz. Właśnie w Interlude. Wcześniej graliśmy razem na C4 i C5 (C = Chronicles). Na Kamaelu jeszcze nie grałem, a chętnie zobaczyłbym jak się gra Kamaelami (coś jak upadłe anioły... Mają po jednym skrzydle ;p). Mój brat gra na serwerze Frintezza.

Całkiem niedawno jak grałem na C5, grałem Dark Elfem. Poszedłem w BladeDancer'a. Szczerze mówiąc, spodziewałem się więcej po nim. ;p
Następnym razem jak będę grał (o ile jeszcze do tego dojdzie), zagram jakimś fajnym nukem. Np. SpellHowler'em (najsilniejszy, ale dość wolno ładujący czary mag w grze ;o)

spaX
28-12-2008, 12:24
No widze ze ktos wreszcie docenia Lineage :) Oj gralem dlugo baardzo dlugo na serverze White-Eagle. Zawsze Sps gralem :) No coz bym gral tam dalej ale server przeszedl na kamaela. slyszalem ze przejdzie na gracje hmm ...
Lineage II sie nie nudzi a wg mnie Interlude to najlepsza czesc. CZemu ? Niema balasu klas ^^ Kazda klasa ma swoje zalety na interlude. np Sps na interlude ma w ch*j casting speeda. a tankiem jak umeisz grac to rozwalasz sam 3 ]:>
W kazdym razie kiedy server na ktorym gralem przeszedl na kamaela jednym slowem odehcialo mi sie grac . Co do Topic'u To bardzo polecam ta gre nienudzi sie szybko i jest to najlepsza gra (zaraz po cabalu ^^ ) w jaka gralem :)

Ober Caster
28-12-2008, 14:37
Sam pogrywałem w L2 ale nie musiałeś pisać o interludzie bo on był kiedyś nowy a teraz jest 100 lat za murzinami xD Tak sie składa, ze grałem an dragonie. Co moge powiedzieć o tej grze... zajedwabista :D Ostatnio też grałem na Interludzie na serwerze Supreme L][

Pozdrów mame :p

Ciumciak
28-12-2008, 16:52
Gra fajna bo sam w nią "gram".
Mógł by mi ktoś pomóc w odpaleniu jakiego kolwiek eventu np. medali :<
Stawiam server ze znajomymi , ale nie wiemy jak odpalić eventy typu medale :(
Odpowiedz na pw.