View Full Version : Pocz?tek III wojny ?wiatowej, czy tylko wojna religijna ?
Cielak znów zbanowany ^^
28-12-2008, 18:50
Bombardowanie przez Palestynę Izraelską 'Strefę Gazy' może zapoczątkować nawet III wojnę światową z przyczyny, jaką jest ONZ. Ataki na tą Strefę trwają już dwa dni. Zginęło 286 osób, a ponad 900 zostało rannych. Śmigłowce Palestyny uzbrojone w pociski niekierowane powietrze-ziemia zaatakowały w nocy Strefę Gazy, a czołgi granicę między Izraelem, a tą strefą. Wystrzelony pocisk do najdalej odległego miejsca w Izraelu (38 km od wystrzelenia pocisku) ziemia - ziemia nie zniechęcił jednak do ataków, które wciąż trwają. Zaatakowane zostały tunele, które jak mówią Izraelczycy, służą głównie do przemytu broni, ludności czy materiałów wybuchowych. Hamas nie zawiesi broni, ani nie wywiesi białej flagi.
W krótce do akcji może wkroczyć ONZ.
Co o tym sądzicie ?
Angel Death
28-12-2008, 18:57
Pff.. bzdury, przecież to konflikt lokalny, do wywołania wojny światowej trzeba było czegoś więcej. Na dodatek to wojna na tle religijnym czy tam rasowym (nie wiem nie interesuje się tym), a wojna światowa jeśli by miała wybuchnąć to pewnie chodziło by o gospodarkę. A zresztą komu by była taka wojna na rękę USA? Czy innym mocarstwom gdzie teraz panuje kryzys finansowy?
@up
Zastanów się co piszesz, włącz ten swój super hiper telewizor za 15 tysięcy i posłuchaj co się we wiadomościach gada, bo widać, że nawet nie wiesz co sie na świecie dzieje ;]
@topic
Ludzie po prostu niszczą świat, nie potrafią uszanować tego co mają, chcą ciągle więcej i więcej. Powiem tyle: Szkoda, że nie urodziłem się 30 lat wcześniej.
btw tak co do wojny, to USA nigdzie nie będzie na 90% wojsk swoich wysyłać, bo ona wspiera atakujących. widział ktoś foty? same amerykańskie czołgi tam jeżdżą;]
@angel
kk ty najwięcej wiesz i jesteś najmądrzejszy. to ja nie umiem słuchać mój panie który wszystko wie.;s
.Devixx.
28-12-2008, 19:06
a moja mama,tato,ciocia i wujek pojechali do Izraelu jakieś 3 dni temu _/
oby im sie nic nie stalo : (
@topic chuju muju dzikie węże : ( nic ma nie byc ! bynajmniej aż moja rodzina nie wroci stamtad !
Angel Death
28-12-2008, 19:09
@up
Zastanów się co piszesz, włącz ten swój super hiper telewizor za 15 tysięcy i posłuchaj co się we wiadomościach gada, bo widać, że nawet nie wiesz co sie na świecie dzieje ;]
@topic
Ludzie po prostu niszczą świat, nie potrafią uszanować tego co mają, chcą ciągle więcej i więcej. Powiem tyle: Szkoda, że nie urodziłem się 30 lat wcześniej.
btw tak co do wojny, to USA nigdzie nie będzie na 90% wojsk swoich wysyłać, bo ona wspiera atakujących. widział ktoś foty? same amerykańskie czołgi tam jeżdżą;]
Ty chyba się naucz dokładnie słuchać, czy ty wiesz czemu Izrael w ogóle zrzucił te bomby? Wiesz co to jest za konflikt i wiesz co to jest Strefa Gazy?
Zresztą to nie Izrael to zapoczątkował.
Tfoie Sómienie
28-12-2008, 19:11
2up jesli sa takimi krtynami jak ty to mam nadzieje ze ich juz tam roz*****
@topic wojny raczej nie bedzie... chociaz... miejmy nadzieje ze nie xD
xxXTibiomanxxX
28-12-2008, 19:15
@Tfoie Sómienie
Wiesz co? Raczej nie życzy się nikomu śmierci ;/
@Topic
Nie wiem czy to jest wojna światowa ale raczej nie ;/
P.S Mam nadzieję że nie będzie 3 wojny światowej.
@Kodexik
Spierdalaj :)
Dopoki w tym konflikcie biora udzial Izrael i Palestyna to wojny swiatowej nie bedzie...Chodza tez glosy ze Iran ma sie wlaczyc do tej wojny po stronie Palestyny i to moze wywolac wojne...Dlaczego? Bo Iran mam bombe atomowa , dlatego USA stanelo by w obronie Izraela i tak mogl by sie nawiazac dluzszy konflikt...Dolaczaly by kolejne panstwa...A moze byc tak jak wojna w Gruzji...chwilowy konflikt...Poczekamy jeszzcze 3-5 dni i sie wszystko okaze...
Bombardowanie w strefie gazy było odwetem za ataki rakietowe. w Strefie gazy cały czas są jakieś konflikty, Hamas na siłę zwalcza żydów, a jak wiadomo Izrael aż błyszczy od żydów. Wątpię czy będzie z tego coś większego
#Up
USA tylko czeka na ruch Iranu, był by to dobry powód do rozpoczęcia kolejnej wojny o ropę, tym razem pod pretekstem pomocy...
@Topic
Nie wiem czy to jest wojna światowa ale chyba nie ;/
.
sSaGYDagysdgyaSGYDhdysaGDYAsgdysaGHDAysdgaYSDG ***** LEZE HAHAHAHAHAHAHAHAHA JAPIERDOLE ILE TY MASZ CHŁOPIE LAT? 9? HAHAHAHAHA JAKA WYPOWIEDZ W OGÓLE ***** NIE MOGE !xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
"Nie wiem czy to są kredki, ale chyba nie"
LOL LMAO ROTFL
.Devixx.
28-12-2008, 20:56
2up jesli sa takimi krtynami jak ty to mam nadzieje ze ich juz tam roz*****
a ja mam nadzieje, że twoja stara poszla w pizdu z tego świata i stary tez : ( albo listonosz który Cie spłodnił : (
@topic ma nie być wojny : [
~~CraM~~
29-12-2008, 18:33
@up
@topic
@angel
kk ty najwięcej wiesz i jesteś najmądrzejszy. to ja nie umiem słuchać mój panie który wszystko wie.;s
Gówno Prawda... huj nas to interesuje jak chca to niech sie napierdalaja wyjebane w nich ziooooom
@up
I tu się mylisz bo USA zarówno jak i Polska oraz wiele krajów należny do NATO. A NATO ma za zadanie pomagać krajom poszkodowanym więc wtedy większość Europy włączyła by się do wojny.
@temat
Podobnie jak Gruzja, Izrael jest to konflikt lokalny na tle religijnym. Gdyby był gospodarczy czy przemysłowy lub polityczny to mogło by dojść do wojny. A tak to załatwia to miedzy sobą i będzie po sprawie.
Autor tematu to ma dopiero zapłon, te kraje walczą ze sobą już od chyba 10 lat. Tam walka trwa ciągle, a jak na razie nie było jeszcze z tego konfliktu światowego, więc nie ma co się bać
xD Lukki xD
29-12-2008, 20:30
W wielu proroctwach było że III wojna światowa ma się rozpocząć w Izraelu lub z inicjatywy Izraelu, poczekamy zobaczymy.
Ta wojna, jest w pewnym sensie wojną religijną, ale głównie chodzi o podłoże polityczne i społeczne. Mianowicie chodzi o teren, gdzie znajduje się państwo Izrael. Arabowie od ponad dwudziestu wieków mieszkali na terenie teraźniejszego Izraela, w 1948 roku na tym terenie powstało państwo żydowskie. Automatycznie Arabowie zostali wysiedleni i dostali nieznaczną część swojego byłego państwa Autonomię Palestyńską. Od tego momentu wybuchł konflikt pomiędzy Palestyńczykami, a żydami i trwa do teraz.
Takie bombardowania są zjawiskiem tam dość częstym, nie wydaje mi się, żeby wybuchła z tego wojna światowa. Palestyńczycy walczą po prostu o ziemię, którą zamieszkiwali od wielu wieków i która w 1948 została im najnormalniej odebrana. Dla mnie to Palestyńczycy są poszkodowani w tej sprawie nie Żydzi.
@Mrozek
Tu nie chodzi o wyznawaną religię, chodzi o to, co napisałem wyżej. A i Palestyńczycy, gdyby rozpoczęli wojnę zbrojną nie mieliby najmniejszych szans na wygraną, a gdyby mieli szanse już dawno wybuchłaby wojna.
Viseko:o
29-12-2008, 20:56
I tak was nie lubie .
Ja dzisiaj zrobilem III wojne światową, piszcie już o IV _._]
Omfg.
Sranie w banie, nic nie będzie.
.Kapitan Alkohol.
31-12-2008, 00:18
Fakt ze ten konflinkt tra juz dość długo (albo cos mi sie pojebało ;d), ale napewno to nie poczatek III wojny
Całe ONZ powinno rozdupcyć całych jebanych brudasów i zakończyć to a z gruzów bo tym zjebanym kraju wybudować hipermarket. Takie moje zdanie bo całe zuo na świecie przez jebane brudasy, przez kogo nasi żołnierze siedzą w zajebanym Iraqu? Przez BRUDASóW. pozdro
Te naloty to coś chorego.
Ktoś się dziwi, że 'powstają' osoby zwane terrorystami, bojownikami?
Ja się nie dziwie.
Jeżeli 'ktoś' traci w wyniku nalotu rodzinę nie ma nic do stracenia.
I tak w koło.
Izrael? Dziwne państwo. Słysząc w Tv o odgłosach nadlatujących F-16 chce mi się śmiać. Gdyby nie USA...
Niech mi ktoś napisze dlaczego owe państwo powstało na ziemi palestyńskiej, przecież piece krematoryjne były w Europie ( Chrystus z Karabinem na Ramieniu ).
Widząc coś takiego po prostu dostrzega się do czego stać człowieka, to jak jesteśmy niedoskonali, to że życie ludzkie nie ma wartości...
@Up
Zrozum. Palestyńczycy od kilkunastu lat walczą o tą Strefę Gazy, która im się nie należy. Ciągle organizują jakieś zamachy na terenach Izraela i zabijają tam masę bogu ducha winnych osób. Armia Izraelska pokazuje na youtube.com swoje bombardowania. I ja wierzę, że oni tak robią. Bombardują wyznaczone cele, które są powiązane z wojskiem. W czasie II Wojny Światowej nikt nie miał samonaprowadzających się rakiet, jak na przykład Tomahawk i dlatego Warszawa, Londyn, Norymbergia, Berlin były tak zmasakrowane przez naloty dywanowe(bardzo popularne w tamtych czasach). Porównaj straty materialne z Warszawy z roku '45 i Bagdadu po walkach w 2003 roku.
same amerykańskie czołgi tam jeżdżą;]
Bo państwo Izrael stworzyli po drugiej wojnie światowej właśnie Amerykanie.
Ten konflikt się zaogniał już od dłuższego czasu. To była kwestia tygodni, dni. Izrael nie toleruje tych ciągłych zaczepnych ataków Palestyńczyków na pograniczu i wreszcie zrobił z nimi porządek.
Nie sądzę, żeby NATO mieszało się w ten konflikt. A jeśli jakimś dziwnym trafem Kraje Paktu Północnoatlantyckiego będą chciały pomóc, to z pewnością nie Palestynie. W tej wojnie agresor jest 'tym dobrym'. Wojska palestyńskie to jedna wielka bojówka terrorystyczna.
Z wojny w Wietnamie nie było III Wojny Światowej, z konfliktu o Falklandy też nie było, Wojna Sześciodniowa to również nie był światowy konflikt, więc dlaczego Konflikt Palestyński ma być wojną światową ?
No i przede wszystkim to nie jest konflikt religijny jak tu nam autor zasugerował. Izrael po prostu nie wytrzymał tych ciągłych ataków terrorystycznych ze strony Palestyńczyków i ustawia ich odpowiednio. Taa. Powtarzam się : f
@Edit
Całe ONZ powinno rozdupcyć całych jebanych brudasów i zakończyć to a z gruzów bo tym zjebanym kraju wybudować hipermarket. Takie moje zdanie bo całe zuo na świecie przez jebane brudasy, przez kogo nasi żołnierze siedzą w zajebanym Iraqu? Przez BRUDASóW. pozdro
Omfg. Jaki ty jesteś pierdolnięty gościu. Arabowie wywodzą się z rasy białej a Ty coś dupczysz o brudasach. Pewnie miałeś na myśli murzynów, którzy nie zamieszkują tamtych terenów(no chyba że ściągnięto ich z Zanzibaru, czy innej dziury : f)
@Pele
Kolejny inteligentny człowiek. Więcej takich w naszym tolerancyjnym kraju : )
Moze im sie uda to co Hitlerowi sie prawie udalo ;D
niech wybija zydow w dupie to mam ;]
@down
a ty myslisz ze te zydy to tolerancyjni i swieci sa?
#Up
Zamknij twarz :)
Wyobraź sobie, że Ty należysz do jakiejś rasy ludzi i mówią w Twoim kierunku, to samo co napisałeś o żydach. Miło by Ci było?
Zastanów się trochę co piszesz...
Pff.. bzdury, przecież to konflikt lokalny, do wywołania wojny światowej trzeba było czegoś więcej. Na dodatek to wojna na tle religijnym czy tam rasowym (nie wiem nie interesuje się tym), a wojna światowa jeśli by miała wybuchnąć to pewnie chodziło by o gospodarkę. A zresztą komu by była taka wojna na rękę USA? Czy innym mocarstwom gdzie teraz panuje kryzys finansowy?
Masz rację w 100%.
W tych państwach muzułmańskich zawsze były wojny...
III wojny światowej nie będzie... Uważam że wkroczenie ONZ tylko pogorszy sprawę. To ich sprawy, ich religia i nikt nie powinien się wtrącać... ONZ może tylko przetransportować mieszkańców państw w których jest konflikt w bezpieczne miejsca...
#Tett
@up
@topic
Ty też masz rację... Ludzie chcą coraz więcej i więcej.
Wiesz po co tam amerykańskie czołgi jeżdżą? - Amerykanie nie robią nic za free... Muszą z tego mieć na pewno jakieś korzyści. To się nazywa "pomoc". Które państwo byłoby tak głupie żeby wplątywać się w jakiekolwiek konflikty religijne!?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.