Zaloguj się

View Full Version : Czy To Prawda?

Musk3teer
29-12-2008, 01:03
Chciałbym Żebyście ten temat przyjeli w 100% na serio.
Więcie zapowiadają ten cały koniec świata, w pewnym sensie wierze w to, a w pewnym nie...
Niby są te całe udowodnienia naukowe itd...
Ale w 1999, 2000, 2005, 2006 miał też być koniec świata, było głośno o tym itd.. A jednak nie było...
Szczerze mówiąc nie przejmuje sie tym zbytnio bo co sie ma stać, to sie stanie...;] Ale chciałem sie dowiedzieć co wy o tym myślicie.

Wiele Miałem Kont
29-12-2008, 09:48
Ja sądzę tak:
" O NIEEEEE!!!! KONIEC ŚWIATA!! TO JUŻ 99999 CO NAJMNIEJ!! WSZYSCY ZGINIEMY!! BOŻE BŁAGAM!! OJCZE RYDZYKU OCAL MNIE :(..."
A na poważnie to nie wierze ;)
Nic się nie stanie i nie ma się co bać...

Hjubert
29-12-2008, 12:20
Mozliwe, ze bedzie... Z tego co czytalem, na 21 grudnia 2012 roku konczy sie kalendarz majow i egipcjan, czy cos takiego... Jeszcze cos mowili, ze ma byc przebiegunowanie Ziemii w 2012 roku, co sie powtarza cyklicznie co 11,5 tys. lat:o Moim zdaniem za duzo tych zbiegow okolicznosci w 2012 roku i moze byc ten koniec swiata...

Sempacz x3
29-12-2008, 12:24
@up
oni nie wiedza co gadaja, jak sie bieguny przesuna, to nie powstanie ta niby "big fala" ktora ma zalac caly swiat, niby jak ma powstac?
ogladalem taki film hmm.. maszyna czasu, ksiezyc uderzyl w ameryke, wszystko wybuchlo :o

"nie znacie dnia ani godziny" proste, tego sie nie da przewidziec ;)

@top
bedzie, ale napewno nie w 2012, nie wierz w przesady, bedzie za jakies 50 lat albo 30?
wybuchnie wojna atomowa, terrorysci odpala bomby w Ameryce, caly kontynent "chuj" wezmie, zrobi sie big fala, zaleje wszystko, zostana only góry :> - moje myśli. ;d

.Devixx.
29-12-2008, 13:53
Co ma byc to bedzie, niebo znajde wszedzie <lalalala> xd

Mo$uke
29-12-2008, 14:06
Nie pierwszy nie ostatni ten koniec swiata...Mialo ich chyba byc z 9583985935839...ale jakos tutaj o tym piszemy...Mozemy sobie tu dyskutowac ale to nie my o tym zdecydujemy kiedy to bedzie...

Tett
29-12-2008, 15:30
To już 4 temat o końcu świata na tym forum. Użyj kolejnym razem mózgu, oraz opcji 'szukaj'. A co do samej treści - jak będzie to będzie.

xxXTibiomanxxX
29-12-2008, 15:34
Ludzie nie przewidzą końca świat -.-
Niby w tym temacie mówią niektórzy o jakimś kalendzarzu Majów i Egipcjan.
Niektorzy mówią o jakimś biegunie.
A ja niedawno widzialem filmik ze w 2012 w ziemię walnie jakaś planeta ;/
To Kłamstwa.
Przynajmniej ja tak sądze.
A jak się stanie to już będzie ...
Iran odpali bombę atomową i koniec :(

Denemix
29-12-2008, 15:40
Zlitujcie się.. Ja już przeżyłem nie jeden koniec świata i jakoś nie wydaje mi się żeby ten był prawdziwy. Koniec świata nastąpi jak słońce wygaśnie ale tego raczej żaden z nas nie dożyje, ew ludzie sami się wyniszczą podczas jakiś wojen atomowych etc

Astin
29-12-2008, 15:42
Witam , Ja myślałem że to będzie tak :
Słońce Wydali kawałki od siebie i na 3 planety które są bardzo blisko (3 jest ziemia) i potem zgaśnie

To są moje przepuszczenia ^^

Cza®ek
29-12-2008, 15:42
W ewangelii pisze "Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny..." Jeżeli jesteś chrześcijaninem to trzymaj się, że tak powiem tej wersji i bądź przygotowany na najgorsze o każdej porze dnia i nocy.

Paulina
29-12-2008, 15:50
Tiya, tylko fizycznie bomba atomowa nie jest w stanie nam zagrozić ^^. Jądro ziemi ma chyba 7 razy większą moc od tej bomby, więc Ziemia nie "wybuchnie". Jedyną rzeczą mogącą zniszczyć naszą planetę jest czarna dziura. Jeżeli już by nas "wciągnęła" to byśmy nawet o tym nie wiedzieli, bo by się to stało w pierwiastek z dwóch sekundy ^^. To tak naukowo.
A tak logicznie... skąd Egipcjanie mogli wiedzieć kiedy będzie koniec świata... Że ich kalendarz się kończy, co z tego? My mamy inny kalendarz i w niego wierzmy ^^. Co ma być to będzie...

Pozdrawiam, i nie zakładajcie więcej takich tematów -.-

@ByOut
Przykro mi to stwierdzić, ale czytaj uważniej mojego posta -.-. Ludzi oczywiście by zginęli, ale planeta dalej będzie -.-. A mam nadzieję, że wiesz, że peeełno bakterii jest w naszym ekosystemie więc życie prędzej czy później i tak by się odrodziło -.-. I uwierz, że ja sobie tego nie wymyśliłam, tylko fizycy ^^

ByOuT
29-12-2008, 16:00
@Paulina

Prawda jest taka, że jakby teraz wybuchła wojna atomowa, to 5 min i ludzi na świecie już nie ma. Na 99% to co zostało ujawnione w telewizji (mówię o bombach) to chuj a nie prawda. Przecież te bomby mają teraz siłę, że jedna zrzucona na środek Europy rozjebałaby ją cała i kawałek Rosji.

Nie denerwuj się tak, złość piękności szkodzi. Masz rację źle przeczytałem, wybacz :PP. Co do tych bakterii, to wszystko wróciłoby do czasów początku ziemii.. Bakterie, dinusie (<lol2>), więc pierdoliłbym takie życie xDD

@Topic

Wiecie co ja o tym sądzę? Wszelkie przepowiednie zostały zawsze "wyolbrzymione" po jakimś zdarzeniu. Tak było z WTC, że niby Nostradamus przepowiedział. Tak samo, że niby czarny król będzie. Do niedawna każdy mówił, że to chodzi o papieża a teraz znów ludzie zmienili zdanie mówiąc, że "królem wszystkich" jest prezydent USA (po części mają rację). To wszystko jest robione na siłę. Człowiek już taki jest, że musi coś powiedzieć aby było haloo. Równie dobrze jest mowa, że jak wybuchnie wojna atomowa przeżyje tylko troje najważniejszych ludzi. Chińczyk, Amerykanin oraz Rosjanin (czy coś takiego).

Jak ma być to będzie.

@Topic2 <lol2>

Ja sobie wyobrażam koniec świata tak na 2 sposoby:

a) Każdy wie jacy są ludzie, wyobraźcie sobie taką sytuacje: Gościu w tych elektrowniach jądrowych dostaje na głowę (rzuca go żona, itp itd), każdemu może przecież odjebać. Weźmie te guziczki ponaciska i cYa.

b) Człowiek zostanie zniszczony przez to co sam stworzył (maszyny,etc.) Przecież to co się teraz dzieje... Nikt tego nie będzie w stanie utrzymać w harmonii. Ludzie chcą coraz to więcej a skończy się na tym, że będzie jak w "Planecie Małp" tylko, że roboty będą rządzić.

Moje zdanie na ten temat.

Ktoś
29-12-2008, 16:15
A tak logicznie... skąd Egipcjanie mogli wiedzieć kiedy będzie koniec świata... Że ich kalendarz się kończy, co z tego? My mamy inny kalendarz i w niego wierzmy ^^. Co ma być to będzie...

Pozdrawiam, i nie zakładajcie więcej takich tematów -.-

Naukowcy podejrzewają, że Egipcjanie i Majowie mieli styczności i spotkania z istotami poza ziemskimi. Coś tam było powiązane z przyszłością i w pewnym stopniu mogli określać, co się stanie w dalekiej oraz bliskiej przyszłości.

Co do Egipcjan, jest wiele niewyjaśnionych spraw... Wiele osób stawia sobie pytanie: "Jakim cudem Egipcjanie zbudowali trzy, ogromne piramidy, tworzące trójkąt równoboczny?"
Jedną piramidę budowali kilkanaście lat...

#Topic

Polecam zajrzeć do mojego starego tematu, tam było mnóstwo wypowiedzi, oto link:
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=863

Guerinho!~>
29-12-2008, 16:50
osobiscie mnie to jebie czy bedzie czy tez nie :>
moglbym sie teraz jebnac z mostu bo moje zycie nie jest zbyt ciekawe , w sesie ze starsi sie kluca , a z laska moze cos wyjdzie ale nadzieja zawsze jest ja ja kocham ale czy ona mnie ? xd dla mnie moze byc :)

najebalem sie , napalilem to mi sie wtsrtacz

Mrozek
29-12-2008, 17:07
Koniec świata?? Hmm. Ile razy już to słyszałem/czytałem? Dokładnie nie pamiętam ale dużo. Co ma być to będzie. Człowiek nie może przewidzieć końca świata. Co z tego, że kończy się kalendarz Egipcjan i Majów? A niech się kończy.
Ja koniec wyobrażam sobie na 2 sposoby:

- Czarna dziura

-Wygaśniecie słońca

PIH
31-12-2008, 19:24
Co ja na to? Mam to w dupie .

Khuramek
31-12-2008, 19:28
Mi sie wydaje że żadna wojna ludzie vs ludzie, nie moze skończyć się kataklizmem, końcem świata jedyną rzeczą która może nas zniszczyć jest tak jak ktoś napisał tzw. "czarna dziura" my nawet bysmy nie wiedzieli kiedy to sie dzieje ;s
zwłaszcza gdybyśmy spali.

SzmateX
01-01-2009, 00:46
Będzie koniec świata (tego systemu rzeczy) ale nikt nie zna pory ani dnia czy godziny i ocaleją tylko ci którzy wieża w prawdziwego boga jest ich teraz ok 7 mln na świecie.
Możecie pisać na mój temat co chcecie i tak się tym nie przejmę.

MiXer do Kawy
01-01-2009, 19:32
Odpowiem na twoje pytanie:
To nie prawda.

Crayon
01-01-2009, 19:53
W 2012 będzie koniec świata jak Polska nie zdąży na EURO.
Ziemia nie jest zagrożona w najbliższym czasie zderzeniem z meteorem. A jeśli istnieje takie zagrożenie - nie dożyjemy tego.

Pampalini
01-01-2009, 20:10
Crayon swieta racja xDD !! oni to przewidzieli :D:D:D:D:D i specjalnie dali polsce euro2012 ;D a konca swiata nigdy nie bedzie _._

ErexiN
01-01-2009, 20:13
Koniec nie koniec co to za różnica? szczerze mówiąc lepiej jak już wszyscy razem umierają niż osobno, wtedy przynajmniej nie tęsknimy za kimś ;).
Ale jak to mówią "allegro kindy" byle Apo do końca świata wytrzymało haha xD

Mały
02-01-2009, 01:53
W 2012 będzie koniec świata jak Polska nie zdąży na EURO.
Ziemia nie jest zagrożona w najbliższym czasie zderzeniem z meteorem. A jeśli istnieje takie zagrożenie - nie dożyjemy tego.
@Crayon
Masz racje jest takie zagrożenie, ale według mnie zanim ten meteoryt zdąrzy dolecieć do ziemi, to już zostanie zniszczony.
@topic
no i co z tego ze majom konczy sie kalendarz, nam kalendarz konczy sie co 365 dni ;D.
Koniec świata bedzie ale kiedy tego nie wie nikt.

handlarz_narkotykow
05-01-2009, 17:25
Kiedyś w to może wierzyłem, ale teraz myślę, że to ludzie doprowadzą do końca świata swoimi nowymi osiągnięciami.
Już się klimat ociepla i jest coraz gorzej.
Za niedługo będziemy mieli "epokę lodowcową", ale z temperaturą 40+C i każdy się spali...:mad:

hadesq
05-01-2009, 17:51
NA PEWNO NIĘ TO SĄ JAKIEŚ WYMYSŁY LUDZI KTÓRZY NIE MAJĄ CO ROBIĆ ...
Kończy się kalendarz Majów zaczyna się Czewców xD.Na pewno świat się nie skończy.

Crayon
05-01-2009, 19:19
@Crayon
Masz racje jest takie zagrożenie, ale według mnie zanim ten meteoryt zdąrzy dolecieć do ziemi, to już zostanie zniszczony.
True.
Zagrożenie jak w filmie Armageddon nie istnieje - takie meteory wykrywa się kilkadziesiąt(a nawet kilkaset) lat przed uderzeniem. Więc gdyby za 100 lat miałaby w Ziemię pierdyknąć jakaś kulka - wiedzielibyśmy to już teraz ; )

Ober Caster
05-01-2009, 19:33
@autor tematu

nie płacz 14 letni panikarzu : \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

idz siem potnij : ///////////////////////////////////////////////////

o ***** b e d z i e koniec world a a a aa a a a a aaa aa o ch oo j xd

Buahsuashaushaushaushaushaushaushaushau kto to mówi :D Gadałem z Toba na Skype i sam sie przyznałes, że masz 11 lat OMG strać sie koleś..

#topic

Tematów o końcu świata było setki, ale i tak go nie będzie. Jak powiedzial ^Crayon ziemi nie grozi nic poważnego w najbliższym czasie więc cieszcie sie z życia bo w każdej chwili może was rąbnąć autobus...