View Full Version : Karta d?wi?kowa
Witam zamówiłem sobie właśnie kart dźwiękową i postępowałem zgodnie z instrukcjami jak przy instalacji innych kart aa kartę która sobie kupiłem to jest moja pierwsza karta.Więc wyłączyłem komputer odłączyłem potem od prądu zdiołem obudowę włożyłem kartę do gniazda (odrazu mówię że nie było żadnej wcześniej karty dźwiękowej jeśli chodzi o gniazda) złożyłem komputer włączyłem go zainstalowałem kartę i guzik nie chodzi nie wiem dlaczego mam odinstalować to co wcześniej było czy co ?? pomóżcie Plx
Kartę jaką kupiłem na allegro to K23 KARTA MUZYCZNA DŹWIĘKOWA 6 KANAŁOWA PCI
I odrazu mówię że głośniki prubuje podłączyć do jednego z kanałów karty muzycznej
Angel Death
29-12-2008, 17:45
A w menedżerze urządzeń wykrywa Ci tą kartę?
Tak wykrywa ale już wiem chyba dlaczego nie chodzi bo ustawienia powinienem zmienić bo mam wierze podłączoną do kompa no głośnkki
Palladyn
29-12-2008, 21:45
Tak wykrywa ale już wiem chyba dlaczego nie chodzi bo ustawienia powinienem zmienić bo mam wierze podłączoną do kompa no głośnkki
A zainstalowałeś sterowniki? Jeżeli nie to zainstaluj a jak nie ma płytki poszukaj na necie. A jeżeli nie zadziała ze sterami to kupiłeś bubla. A i jeszcze może Ci nie działać bo może twoja płyta główna nie obsługuje złącza PCI.
Palladyn cytujesz moją wypowiedz a chyba ja nie przeczytałeś jak bym miał problem z sterownikami to bym się z czaił po prostu musiałem zmienić ustawienia w Panelu Sterowania w pliku Dźwięki i urządzenia audio i tyle.
Ale i tak dzięki all za pomoc
Temat do zamknięcia :D
To idz najlepiej do tego typa co kupowałes i niech on ci zainstaluje :)
Po co ma iść do typa jak to może sam zrobić.
A sterowniki do karty dzwiękowej zainstlowałes? muszą być idealne do tej karty.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.