Zaloguj się

View Full Version : Co ? Jak ? Gdzie ? Czyli OtS

Tibiacz15
30-12-2008, 19:11
Witam mam taki problem ;]

Chcialbym zalozyc swoj ots....

Zrobilem ots'a wszystko fajnie ale nagle weszlem w Wlasciwosci i zaznaczam ( krzyzykiem) "zezwalaj innym uzytkownikom sieci na loczenie sie poprzez polonczenie internetowe tego komputera" i klapa bo nie szlo tej opcji zaznaczyc poniewaz mam router

Cala robota mnie szlak trafilo jak okazolo sie ze nie umiem dalej ;/

Mam Router poniewaz mam 2 komputery ;/ idzie jakos inaczej odpalic ots'a zeby szlo ? ;/

prosze o pomoc ;]

Zrazik
30-12-2008, 19:13
Możliwe Że masz Wewnętrzne IP i dlatego nie możesz udostępnić go innym.
Jedyne co możesz zrobić to zadzwonić do twojego "Internetodawcy" by zmienił ci IP na zewnętrzne.

Pozdrawiam

PS
Następnym Razem Umieść to pytanie W dziale "PYTANIA"

Tibiacz15
30-12-2008, 19:17
Możliwe Że masz Wewnętrzne IP i dlatego nie możesz udostępnić go innym.
Jedyne co możesz zrobić to zadzwonić do twojego "Internetodawcy" by zmienił ci IP na zewnętrzne.

Pozdrawiam

PS
Następnym Razem Umieść to pytanie W dziale "PYTANIA"

Mialem zmienne ale ten "router" blokuje mi ip i mam teraz ok. 2 ip bo tak na str wskazuje inne a na necie tez inne ;/

Kohan warrior
30-12-2008, 20:24
Odblokuj porty w ruterze!!! Wejdz w ustawienia rutera i prawdopodobnie zakładka virtual servers

Tibiacz15
30-12-2008, 20:45
Odblokuj porty w ruterze!!! Wejdz w ustawienia rutera i prawdopodobnie zakładka virtual servers

zrobie screena to pokaze jak to wygloda ;] ale to jutro

wiking tor
30-12-2008, 23:29
Musisz zrobic przekierowanie czyli wchodzisz w ustawienia routera potem otwierasz zakladke virtual servers albo cos w tym rodzaju i dajesz tam port na ktorym beda do ciebie wbijac oraz ip twojego kompa (nie to zewnetrze tylko cos w tym rodzaju 192.168.1.100)
Jak cos wyslij ss na PW to ci pomoge

Tibiacz15
31-12-2008, 09:40
http://i44.tinypic.com/2ryfwwk.jpg

to u mnie wygloda tak ^^

Hariel
29-01-2009, 00:03
taki sam problem... mam router i kompletnie nie wiem jak wlaczyc przy nim otsa... jak ja lub ktos prubuje na niego wbic to tak jak byl by off... wiking tor jesli mozesz napisz do mnioe na gadu 6690452 )niewidoczny>

Hydra
29-01-2009, 08:42

JA MAM TAKI SAM PROBLEM NIE MOGĘ ZROBIĆ OTS BO MAM PORTY POBLOKOWANE !! POMOŻE MI KTOŚ ODBLOKOWAĆ TE PORTY? JAK BYM MIAŁ TEGO OTSA TO DAM GODA LUB GMA!!!!

http://i42.tinypic.com/2u46mx0.jpg