View Full Version : Domki
jacek3332
31-12-2008, 14:43
Siema, wpadłem na pewien pomysł. Chodzi mi o to żeby w domku przedmioty mógł ruszać tylko właściciel i ovned (nie jestem pewien czy tak się pisze) to zapobiegło by kradzierzą drogich przedmiotów. Wtedy więcej osób można by zapraszać do domku nie martwiąc się o szustów. Co o tym myślicie?
espanian
31-12-2008, 17:16
Szczerze mówiąc pomysł nawet dobry, ale... nie zostanie to chyba wprowadzone z powodu "Uważać z wpuszczaniem do domku ZAUFANYCH KUMPLI."
Znuf_-.-
31-12-2008, 17:21
Nieda sie tego zrobic ;O.
Zreszta by bylo w chuj problemow np. z sprzedawaniem domków itd.. Po co robic zamieszanie?
Silkroad
31-12-2008, 18:22
Tak, ale ma to swoje minusy... Można by było tak, że oddzielna komenda, na branie itemów z haty. I tyle, może ktoś mnieć som'a ale nie może brać itemów i koniec :P. Jakby na takich zasadach to jo. xD
Marcelllo
31-12-2008, 19:53
Np zeby aleta sio duo mogla zapobiegac braniu items :) a tak to troche glupio.... Ja czasem daje inva koledze zeby mogl wziac itemy wiec pomysl do dopracowania :)
nie chcesz stracić itemów nie wpuszczaj nikogo :/ A co do pomysłu chyba raczej niewykonalne. Obojętne mi czy wprowadzą czy nie xd.
Wiele Miałem Kont
02-01-2009, 15:55
Takie coś jest niewykonalne....
A jeżeli nie chcesz być okradziony nie dawaj nikomu inv'ów do domku!
[kizi~~mizi]
02-01-2009, 16:03
Pomysl dobry ale nie wiem czy potrzebny. Komu chce sie takie cos robic? I tak malo rzeczy z tego dzialu nie zostaje wprowadzone wiec pewnie ten tez nie zostanie nawet zauwazony xd
Night Raven
02-01-2009, 16:14
@UP
To po ch*ja jest ten dział?
@TOPIC
Bardzo dobry pomysł, lecz najprawdopodobnie niewykonalny. Gdyby Mortiis potrafił to zrobić to byłoby oko spoko.
TAK.
Zbanowany Khuramek
02-01-2009, 23:57
Po co robić wielką aferę , chyba nie da się tego zrobić tak wgl.
Po XX jest w regulaminie gdzieś : Uważaj kogo wpuszczasz do domku GM nie ponosi za to odpowiedzialności xD
Silkroad.
07-01-2009, 19:50
Oczywiście jestem na tak, wtedy kradnięcie z domków by się zmniejszyło, ale oczywiście bedzie ;
Uważaj kogo zapraszasz do domku... Jestem na tak, ale takie coś się nie stanie...
O dobra propozycja ale chyba to jest niemożliwe, w tedy można by było dawac invy do do domku i nie musiał by sie człowiek martwić że go ktos okradnie, ale chyba nie do zrobienia :>
Lechista92
08-01-2009, 20:02
Ja już mam nauczkę bo wpuściłem "kolege" do domku i mi zajumał BH n/c.
Więc już nikgo nie wpuszczam do domku. Szczerze? Jest mi to obojętne, bo i tak nikogo nie wpuszczam ;)
Możnaby ograniczyć Twój pomysł do osób które posiadają tzw. "subownera". Reszta to pomysł super, o ile skrypty na to pozwalają możnaby wprowadzić takie coś, w kliencie 8.4 ;>. Bo szczerze mówiąc na 7.6 nie opłaca sie już robić update.
Pall Posion
11-01-2009, 23:42
Dobry pomysł ale nie wiem czy tak można zrobić i żeby łóżek nie usuwali
A moze by byla kolejna lista osob ktore moga podnosic itemy? i po problemie.
Slashek xD
12-01-2009, 01:20
Nie zapraszaj niezaufanych osób i już.
Ale jeżeli to miało by zapobiec thiefom to:
Ok, no problem.
handlarz_narkotykow
12-01-2009, 07:47
Dobry pomysł, tylko czy da się w ogóle coś takiego zrobić?
Tylko wtedy ludzie pisaliby : "plx mogę zostać ownerem nic nie ukradnę"
Ale pomysł git i fajnie gdyby Mortiis go zaakceptował
Nie. Bo domek należy do jednego ownera i on musi sobie sam pilnować eq. Jak chcecie tego uniknąć, nie zapraszajcie nikogo do domku
~GrulixBaned
12-01-2009, 18:50
I tak tego nie da się zrobić na 7.6. Może pod 8.4, ale nie jestem pewny.
DannRook
12-01-2009, 20:29
Nie wiem czy wykonalne, ale nawet jeśli to za dużo zabawy...
Ile razy już mówili, że 7.6 idzie w "odstawke"?
muflon-free
13-01-2009, 16:30
Moim zdaniem bardzo dobry pomysł lecz trzeba przyznać ze to wyzwanie zrobić coś takiego..A poza tym całkowicie się zgadzam z kolegą trochę wyżej, że mogłoby wyniknąć z tego także dużo kłopotów i zamieszania przy sprzedaży. To tyle ode mnie :) Pozdrawiam.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.