View Full Version : Nieletni , a kradzie? papierosów?
Guerinho!~>
01-01-2009, 15:29
Jesli nie bylo sie karanym , i np. popelnilo sie przestepstwo w tym przypadku kradziez papierosow , to jakie moga byc konsekwencje ?
Czy jest mozliwosc odpuszczenia , poniewaz wezwanie nie przychodzi juz od 3-4 tyg. Prosze o dokladne informacje...
Seviper 2.0
01-01-2009, 15:43
Czy jest mozliwosc odpuszczenia
Zazwyczaj sprzedawcy nie chcą się denerwować czy łazić po sądach o jedną paczkę fajek, więc to odpuszczają. 6-8 złotych to przecież nie majątek a na pewno nie warty nerwów.
master kallhi
01-01-2009, 15:46
Jesli nie bylo sie karanym , i np. popelnilo sie przestepstwo w tym przypadku kradziez papierosow , to jakie moga byc konsekwencje ?
Czy jest mozliwosc odpuszczenia , poniewaz wezwanie nie przychodzi juz od 3-4 tyg. Prosze o dokladne informacje...
To Chyba sam powinieneś wiedzieć czy cie złapali czy nie :>?
Jeśli zostałeś złapany ( a zakładam że tak było) i ukradłeś przedmiot poniżej 200zł w tym przypadku paczkę papierosów jest to niska szkodliwość czynu traktowane jest to jako wykroczenie , nie przestępstwo.Takie sprawy kierowane są do kolegium,możesz dostać karę do 3 miesięcy więzienia,kare pieniężną,bądź jak przypuszczam kuratora.
Oczywiście sprzedawca może wytoczyć jakiś tam proces ale nie zagłebiajmy się xDD Bo to raczej nie wchodzi w gre jeśli chodzi o paczke fajek ;p
W każdym razie powinieneś się bać bo kradzież to kradzież i powinni ci rękę za to upie*dolić ;d
Sempacz x3
01-01-2009, 15:50
ja w maju zrobilem cos, dopiero pod koniec czerwca mialem wezwanie do sadu, a rozprawa koncowa byla w sierpniu, ale ta sprawa byla powazna wiec, nie wiem czy o paczke fajek chce sie tak sprzeczac ;p
jak przyjdzie, oddasz kase + mozesz dostac kuratora, wiec lepiej oddac kase teraz.
tajemniczyczloWiek
01-01-2009, 16:02
ja w maju zrobilem cos, dopiero pod koniec czerwca mialem wezwanie do sadu, a rozprawa koncowa byla w sierpniu, ale ta sprawa byla powazna wiec, nie wiem czy o paczke fajek chce sie tak sprzeczac ;p
jak przyjdzie, oddasz kase + mozesz dostac kuratora, wiec lepiej oddac kase teraz.
haha dojebales : ) za 1 paczke kuratora?xd lmao xd
topic
dadza kur.wa upomnienie....xd nic sie nie booj ; d
Sempacz x3
01-01-2009, 18:09
@up
przeciez to jest rodzaj kradziezy, a za kradziez jest kurator dla osób nieletnich :PP
wez pod uwage to, ze jest on nieletnim i kradnie papierosy
jakby ukradl cukerki to co innego
huj upierdola Ci reke i każą zjeść! No serio mi juz tak 3 ręke ucieli! I mam -1.
@ topic.
Mogom ciem wrzucic za kradki. Albo bemdziesz bulic i kuratorek na karku.
A SEMPACZ TO ZŁO I NIE CHCE POWIEDZIEC CO ZROBIL~!
Khuramek
01-01-2009, 18:37
W najgorszym przypadku jeżeli kolesiowi z kiosku bedzie chciało się latać po sadach i t d to kurator. ale jak nie masz zadnego wezwania to looz a widzieli cie? oddales czy spie*dalales az nogi gubiles?
@ROZWIĄZANIE!!!
Idź do kolesia oddaj mu pieniądze najlepiej okrągłą sume jak 2paczki to daj mu 20zł i powiedz że serdecznie przepraszasz nie wiesz co ci odbilo.
@Ja wszedłem do sklepu w kominiarce z imitacją Deagla z Cs'a ktora wygloda jak prawdziwa kasjerka już srała żarem a ja do niej : dwa lizaki poprosze. przeprosilem i tylko policja w szkole była i mam obniżone zachowanie ; ]
Jak ci nie przychodzi zaproszenie przez tyle tygodni to możesz być po części spokojny bo może pajac oskarżenia nie wniósł.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.