PDA

View Full Version : Ma?a propozycja.

Marcelllo
03-01-2009, 16:16
Mianowicie iż jest już kilka osób na rooku z wysokimi lvl którym znudziły już się darki, beka :D , ancient scaraby itp, dlatego zmieniają server na inny i Apo podupada.
A mianowicie np taki Wladca rooka nie gra już bo nie ma to dla niego sensu.
A na mainie nie ma po co zaczynac... grają takie boty z h lvl lub latają 25/8 na bally i się cieszą :)

Moja propozycja jest taka aby coś dodac na rooku powyżej 200 lvl'a.

Np taki potwór serpent spawn. Wali po jakieś 200-300 czasem fajne combo ( na rooku niezle bedzie takie cos ubic ^^), loocik z niego nawet nawet (warrior helmy, charmer tiara, kamyczki, 1-100gp, zarcie, tower shield, medusa shield no i czasem rh/fire sword ale to rzadkosc :D (ubiłem na mainie ze 200+ i nie miałem ani rh ani fs :( ) Daje 10k expa więc mniej niż dark lord, lecz ma z tego co widzę więcej hp ^^ więc będzie zabawa.
Najazdów na rook nie robicie zbyt często więc to trochę by polepszyło sytuację. Myślę, że wiele osób się ze mną zgodzi.
Zacytuję tu: 16:10 Griwelda: a to jest dobry pomysl zeby byly jakies nowe potworki bo nudne jest tylko darki i bk

A więc jeszcze 1 sprawa. Nie grasz na rooku - nie mów że rook to rook bo to jest OTS - służy do zabawy a nie do zarobków czy jak kto tam woli.

Dodaję sondę.

Old Sebaa1994
03-01-2009, 16:18
LooL Wiesz co t orook aby przygotowac sie na mainie moim zdaniem Dark lord to zaduzo a ty co moze jeszcze chesz exori max UE o zal mi cie

Rook.Men.Mariusz.
03-01-2009, 16:21
Było już pełno takich propozycji i każda nie wypał ;].Trzeba być twardym i expić na tym co jest.

Griwelda
03-01-2009, 16:27
Ja popieram całkowicie ten pomysł nowy potworek większe zainteresowanie
i 200 lvl robi sie tylko dla dsm i sl i nic wiecej dlaczego nie zrobić krok dalej .

^Gpiotras~
03-01-2009, 16:43
Mozna zrobic i dalczego nie przeciez dark lordy zostaly zabrane na main :p to teraz na odwort by bylo :D albo jaki qest od 250 lvl bo juz nie ma motyqwacij po wbiciu tego 200 lvl .

Mariusz ile minut robiles swoj podpis ^^

Bondi
03-01-2009, 16:52
Według mnie bardzo dobry pomysł, ludzie po 200 lvl kończą grę, bo sl/dsm wykonali. Na pewno bardzo by urozmaiciło grę na rooku ;) Jestem za wprowadzeniem tej propozycji.

Esine Palladin
03-01-2009, 17:18
dobry pomysl bo jak 200lvl wbijesz to co dsm sl i bb rook ;/
Do histori przeszli Wlatca Roocka -odszedl bo niema gdzie expic ;/
i Fallen 1 150lvl bo abo rook sie noobi.
Bo jak masz 200lvl a idziesz na bk to moze 90lvl sie phac ci zal ;/ a tak to masz respy i quests nowe ale mniejsze lvl powinny miec wieksze respy ghost ghule....

Sempacz x3
03-01-2009, 17:25
beda chodzili grupkami na tego serpent spawna, i to bedzie przezytek, potem dadadza cos lepszego, potem znow cos lepszego, potem znow az w koncu dadza kinga i rook bedzie mainem.

@top
nie, pomimo ze gralem na rooku.

Cielak znów zbanowany ^^
03-01-2009, 17:36
Było już pełno takich propozycji i każda nie wypał ;].Trzeba być twardym i expić na tym co jest.

Mariusz.. 100 % racji. Mam takie samo zdanie na ten temat, jak zacytowany kolega wyżej :).

NIE!

DannRook
03-01-2009, 17:45
dobry pomysl bo jak 200lvl wbijesz to co dsm sl i bb rook ;/
Do histori przeszli Wlatca Roocka -odszedl bo niema gdzie expic ;/
i Fallen 1 150lvl bo abo rook sie noobi.
Bo jak masz 200lvl a idziesz na bk to moze 90lvl sie phac ci zal ;/ a tak to masz respy i quests nowe ale mniejsze lvl powinny miec wieksze respy ghost ghule....
Dobre, Władca roocka przeszedł jako największy złodziej, a Fallen nie miał 1 150 levela O.o
@topic
Przypuszczam, że nawet Nolia nie dała by rady zabić serpent spawna, a tak po za tym to za dobry loot.
Jestem na nie.
@Cielak
Podobno miałeś już tutaj nie wracać? Żal takich jak ty co robią 10 tematów o odejściu a dalej piszą.
Jak masz takie samo zdanie jak Mariusz to po co w ogóle piszesz?
Raported...

xD Lukki xD
03-01-2009, 18:02
Ej no dodajmy jeszcze demony do zabicia, albo najlepiej Orshabaala, żeby były demon sety :O
Kolejna pojebana propozycja, wyjdź i zamknij drzwi za sobą.

@down
Idiota

Marik
03-01-2009, 18:09
@up
sam zamknij swoja nie wypazana mordke i spal sie na stosie ;]

@topic

propozycja mi sie podoba byl by to monster podobny do tiger kinga (bez ekipy nie ma szans)

jestem w 100% na tak ;]

Zbanowany Khuramek
03-01-2009, 18:33
Po pierwsze niech nasz mistrz jumpstyle'u sie nie wypowiada bo nie gra na rooku.
Jestem na tak tylko zeby to bylo troszke inaczej np. zeby wejsc na respa potrzeba 4 osoby po 200 levele i masz resp w postaci + lewo prawo gora dol i kazdy sobie expi

~Paso~
03-01-2009, 18:51
Jestem za tak ;p No ale nie wiem czy to przejdzie ciezko ;)...Mozna by bylo zrobic questa na rooku od 250 cos w stylu ani ;X tylko nie demony ;p jakies dark lordy albo cos ;)

Ernim
03-01-2009, 18:51
Dobry pomysl ale wywalic mu z loota f sworda (po straci na wartosci) i meduse shield (tak samo) pozatym mozna dodac jeszcze hydry (tez bez zbyt dobrego loota)

Pampalini
03-01-2009, 19:29
Nie nie nie .. zly pomysl .. ;o mozna by dodac innego potworka ... typu hmm cos slabszego od demona i loot np k legs,warrior helmet, boty, war hammer albo cos podobnego.

Wrobel
03-01-2009, 19:41
Jakbym Ja miał decydować, to bym powiedział tak "Chcecie? Macie, aby wam było dobrze, na mainie im dałem tak dużo, Wam też się należy" Ale że to nie Ja jestem tutaj 'Bogiem', mogę jedynie napisać posta. Ogólnie wprowadzenie nowych terenów na Rooku nie byłoby złym krokiem. Dlaczego? Już przed wieczorem na Rooku (W przenośni) Słychać tylko sowy, i mroczny powiew zimnego wiatru, pustka i nic więcej. Cóż, tutaj to jest taka mała wojna Main - Rook... Cóż...

Sebol Wielki
03-01-2009, 22:11
No nie taki zły pomysł,powiem Ci...:)Jestem Za.

Silkroad
03-01-2009, 22:46
Jestem na tak, mimo, że gram na rook'gardzie. Poprostu nudno tutaj powinny być wprowadzone 2 questy ;
- od 250 levela, żeby się nie nudzić
- od 300 levela, żeby mnieć jakiś cel...
Oczywiście twój pomysł z potworem, też mi się bardzo podoba.

Muflon
03-01-2009, 23:27
@Griwelda
Nie pozwoliłem ci skopiowac mojego podpisu je*any thief!!!!!!! : <

@topic
Rook służy do nauki gry a nie do wbijania haj lvli, dlatego jestem na nie, teraz serpent spawny a pozniej co ots kingi? bally? ms?
"Rzal bul i rozpadż"

Ps. Jestem na NIE : <

H5N1
04-01-2009, 08:04
Wszystko pięknie, ale to cały czas ułatwia sprawę gry na rooku.
Niech zwiększą bramki levelowe na all questy i przejścia i mi się dopiero spodoba.
Pomyśl jakby meduska wypadala na rooku z takiego serpent spawna...
Jest juz jedna i dla większości to rarytas, podobnie rh niby leci z dragon lorda,
ale jak lootniesz to jesteś Pro.
btw. Jak już to niech postawię hero w jakimś trudno dostępnym miejscu...
Może wreszcie będę miał crown legi.:)

Marcelllo
04-01-2009, 12:29
No wiecie.... Kilka osób się martwi o ceny na rooku... Co do rh i fire sworda - jest NPC - ceny nie spadną zbytnio.... A po drugie jak już pisałem... ubiłem tego pełno na mainlandzie (już nawet ze 400-500 jak nie więcej) i dopiero mi poleciał royal helmet.

@Jak napisał Wrobel:
"Dlaczego? Już przed wieczorem na Rooku (W przenośni) Słychać tylko sowy, i mroczny powiew zimnego wiatru, pustka i nic więcej. Cóż, tutaj to jest taka mała wojna Main - Rook... Cóż..."

A ja proponuję niech zabiorą częśc dark lordów z wyspy na rooku i niech wstawią bramki lvl i może byc nawet jak napisał Zbanowany Khuramek żeby było trzeba 4 osoby na 4 respy :) wtedy też będzie trudno się dostac...

P.S. Nolia dałaby radę... Ma 2700hp+ i leczy się lf'ami po jakieś 190~ więc hity nie są takie straszne... Najgorsze jest to, że ma dużo hp i długo będzie się go lac (dłużej niż dark lorda).

Loot jest taki jak byś ubijał darki, dragon lordy itp więc jedyne rozszerzenie to fire sword i medusa shield która jest kiepska i jedynie będzie płakał ten który nabył ją jako rarek :) a tak to jest połączenie wielu potworków w jednego silniejszego. Warrior i rohy lecą z dark lorda, tower shield i rh z dragon lorda, itd, a ataki ma zawaliste i trzeba ich unikac tak jak u dragon lorda :D

A co do propozycji to rozszerzę ją zaraz małym pomysłem na respy :)

Wiele Miałem Kont
04-01-2009, 12:37
LooL Wiesz co t orook aby przygotowac sie na mainie moim zdaniem Dark lord to zaduzo a ty co moze jeszcze chesz exori max UE o zal mi cie
No, no, no... a zapewne kto 1 kisiel w gaciach miał w propozycjach upa na main? zapewne Ty i gracze rook nie przeszkadzali... rook jest od tego żeby grać i się dobrze bawić... main jest od tego żeby taki ciołek jak Ty mógł sobie walnąć jakiś głupi post na forum. Wniosłeś do tematu tyle co nic... Twój post to mniej więcej 50 znaków.

beda chodzili grupkami na tego serpent spawna, i to bedzie przezytek, potem dadadza cos lepszego, potem znow cos lepszego, potem znow az w koncu dadza kinga i rook bedzie mainem.
no all ok... tak samo by zjeba** jak spier****** main dodając magic, cod i bally oraz inne super rzeczy żeby szło super szybko lvl wbić?
O możliwe... bo main jest żałosny przez te stwory że 1,5klvl wbija w 30min lvl, a wcześniej takie 1klvl wbijały lvl na 3x um lub 2x quenn... jaka uczciwość? czas wbicia 1k wtedy to by było czas wbicia 2k teraz prawdopodobnie... Apo Sux :***

@topic
może być... chociaż powinni dać coś typu hero, więcej bk itp.

jacek3332
04-01-2009, 13:06
Co to za głupia ankieta?? "Nie, jestem noobkiem i gram na mainie"? Co to ma być? Czy to znaczy, że jeżeli gram na mainie to jestem gorszy? Nie zaznaczyłem żadnej odpowiedzi, ta ankieta jest podobna do ankiety gildii chciwe psy.

Taki se pazdzioszek
04-01-2009, 15:15
Nie, jestem noobkiem bo gram na mainie
Ja nie gram nigdzie ale zaznaczyłem to.
Zastanów się trochę. Jak wam dadzą lepsze potwory to wbijecie 300 level na nich, później znowu będzie dla was za mało i będziecie chcieli giant serpenta (pewnie już będą uhy na rooku). Później zechcecie manasa bo będzie czar który wali jak exevo flam hur. Później dadzą wam sdka, który wali 10 razy słabiej od normalnego. Wam się to nie spodoba, więc zrobią wam normalnego sdka. :( I zrobi się z rooka main. Rookstayer - expi na słabych potworach żeby ciężko wbijać levele. Proste? :(

Old Sebaa1994
04-01-2009, 15:32
Wescie nooby z rooka 2 maina nie robcie moze odrazu dajecie full sety demony Kingi i uj wie co jescze zal mi was co popieraja ten pomysl

Marcelllo
04-01-2009, 15:44
@Pazdioszek -.- jesteś nie normalny? Na tym się wolniej by expiło niż na darkach/bk/dragon lordach? Czy ty tego nie czaisz? No cóż.

@up Ty robisz z maina rooka wiesz? -.^ n/c
OTS jest po to, żeby się bawic, a Mortiis ma go po to, żeby trochę zarobic na paccu :D a teraz all rzeczy są na facc, ta wyspa jest na pacc więc można ją zedytowac :)

@topic
Ja proponuję nieco małe zmiany związane z wyspą dark lordów. Tam prawie nikt nie expi... No trochę nie wiem czy ma takie wymiary ta wyspa bo mi się nie chciało liczyc sqm ale myślę że podobnie.

Na początek screeny :) :
http://i39.tinypic.com/x456i8.jpg
Oto ogólny wygląd :)
http://i44.tinypic.com/1z6v49d.jpg
Wygląd przy wejściu - małe urozmaicenie itemkami :)
http://i43.tinypic.com/ip2kwg.jpg
Tu centipede nad serpent spawnami :) (SĄ NA ROOKU, ŻEBY NIE BYŁO!)
http://i40.tinypic.com/34g65it.jpg
Tu są serpent spawny. Można jeszcze urozmaicic :)
http://i41.tinypic.com/maj8lj.jpg
Przejście na serpent spawny i do NPC oraz na questa od 250lvl. Dlaczego NPC? Wy macie takie respy na voolcano, a tu lf się przydadzą żeby na questa dotrzec jakoś :)
http://i40.tinypic.com/23ude6p.jpg
A oto NPC i schodki na questa
http://i40.tinypic.com/348jehd.jpg
Jakby ktoś wpadł zbyt szybko to jest powrót na dół z tego Olda -srry żle dałem tp na końcu :)
http://i43.tinypic.com/ff8egl.jpg
ponieważ respy są blisko siebie to dałem 6 vampirów żeby nie szły wszystki potworki naraz do Ciebie :D
http://i44.tinypic.com/4uff6e.jpg
Resp Hero, Jednak nie można na niego wejśc (tylko taka ozdoba)
http://i44.tinypic.com/2i8bvww.jpg
Ktoś wyżej mówił o demonach :D no to macie i Orshe i Demony, jednak tak samo jak na zdjęciu wyżej :0
http://i39.tinypic.com/ogm9g6.jpg
Tu widok z góry
http://i40.tinypic.com/2u7amo7.jpg
To też tylko ozdoba :D Ale ładnie wygląda :D

A tu macie mapkę wraz z map editorem :)
http://www.speedyshare.com/945935556.html

P.S. Wiem, wiem, artysta plastyk ze mnie nie jest, mapka kwadratowa, nie chciało mi się bawic zbytnio w dokładną kopię wyspy, Jest jaka jest, I tak GM tego nie kopiuje tylko sam robi :D Wykonanie tylko po to abym mógł pokazac co miałem na myśli :)

Marik
04-01-2009, 16:18
wszystko mi sie podoba tylko jedna rzecz nie ... Demon Shield ! przesada ! crown legs i niedzialajace Soft Bootsy (to ze tylko maja wyglad soft bootsow)

mapa fajna trzeba by bylo tylko ja dopracowac ;p
(usunac rozne bledy)

@down

jestem za nowy monster by się przydał nudno cały czas expic na darkach lub acientach ale żeby dodać serpenta nie jestem za tym za dużo wali i za dużo daje expa ;/

za duzo expa ? daje expa tyle samo co dl jak mi wiadomo dark lord daje 15k expa
wiec za duzo ? poczytaj troche o rookgardzie na apo potem pisz ;]

a co do bicia spawna to bije 200-300 tak samo jak dark lord tylko ze spawn comba potrafi walnac

Slawoj
04-01-2009, 17:04
jestem za nowy monster by się przydał nudno cały czas expic na darkach lub acientach ale żeby dodać serpenta nie jestem za tym za dużo wali i za dużo daje expa ;/

Silkroad.
07-01-2009, 19:38
No ładnie ładnie, ciekawe, ale ten twój Queścik na mapce nie za bardzo. Demon Shield na rook? A może odrazu mpa? Jestem na nie, z tym Questem, ale pomysł z serpentem dobry ;)

Nandemplix Zala
08-01-2009, 11:12
Wiecie co?

Napisał rook tygrys
Jak wam nie pasuje, to trudno. Usunę te trainery przy najbliższej okazji.

I niech tylko jakiś "rookmaster" spróbuje prosić o cokolwiek na rooku.... H* dostaniecie...

Chcecie coś na rooku? Po ha? w końcu to jest rook

Rook jest po to zeby zapoznac sie z : otoczeniem, srodowiskiem gry oraz zobaczec jak sie gra na poczatku...

Szkoda ze Tygrys nie dotrzymuje slowa : |

@marcelllo
Proponuj abys robil mapki w RME : )

BecioBanned
08-01-2009, 12:01
(warrior helmy, charmer tiara, kamyczki, 1-100gp, zarcie, tower shield, medusa shield no i czasem rh/fire sword)

Wystarczające, żeby odmówić.

Jestem na nie.

Vivek
08-01-2009, 14:31
@marcelllo
nie umiesz robić ścian z kamieni to po 1 :d
na 2, 5- 11 ssy to w tych miejscach mapa jes do niczego ^^
czy na serio uważasz że takie "noobskie" mapy powinny znajdować się na apo? Przejdź się po can a zobaczysz jak powinny wyglądać mapy :P
Od kiedy "choinki" rosną na skalach? I od kiedy demony po nich chodzą??
Ty chyba nie zauważyłeś że hero zostało usunięte z rooka?? Po to usuwali żeby je dodać?
Powiedz jaki gracz z roka zabije tyle demonów bo one się same lurna jak będą w odstępach 1sqm..
Ta tyle necromanterow do pokonania? ty się lecz..
Ta na końcu serpent spawn.. Ale chyba jeszcze wcześniej jest Behemot do pokonanie :/
Tygrys jakby dał taką mapę to ja bym go wyśmiał :<
Powiem szczerze ty to już usuń mapeditora :(
Jak ma to tak wyglądać to lepiej żeby nie było :<<
@Topic
Nie :<<<<

Spaślak
08-01-2009, 19:55
Jestem na Nie, ponieważ niedługo będziecie chcieli zeby na rooku wam wprowadzic uhy gfb i inne runy, teraz serpent spawny a pózsniej gigant serpenty nie? :<
Żal, rook służy do nauki gry a nie wbijaniu h lvli.

Marcelllo
11-01-2009, 18:54
@vivek:
1. Sciany z kamieni robione na szybko zeby po prostu były ściany :)
2. Mówiłem że kwadratowa i wogóle i w szczególe (Tygrys i tak by to sam robił a nie kopiował) :)
3. Demony mogą sobie wszędzie chodzic. A co do "choinek" - myślisz, że z czego jest ziemia? Ze skały. Przejdź się po górach to zobaczysz "choinki" (świerki, jodły itp z korzeniami między skałami :) )
4. Naucz się czytac :) Pisałem że DLA OZDOBY TO HERO I DEMONY :) No ale cóż. Jak się nie zdało w pierwszej podstawówki i się czytac nie umie to nie moja wina.
5. Necromancery na tym lvl'u ubija się bez używania lf :) Więc jak tak 5-6 walnie naraz to będzie trochę zabawy. Behemotha można łatwo pokonac... Prawie jak Dark Lord.
6. Jakbym się postarał to by było jakieś 5x ładniejsze od Canionu więc nie usuwam mapeditora - jeszcze się przyda :) Jeszcze będziesz się bawił na moich mapach :)

@BecioBanned:
To co zaznaczyłeś to jedno wielkie gówno.
1. Medusa shield - może na początku kosztowałaby z 10cc ale później cena opadłaby szybko do 1-2cc max gdyż jest to bardzo słaba tarcza - jedynie narazie jedyna na rooku. Znając życie przepłaciłeś za meduske i teraz Ci się to niepodoba. Rh leci z dragon lordów - w podobnym stopniu wypada tu tylko że naprzemian z fire swordem. Więc jedynie wypada fire sword lepszy z czego traci na tym wypadanie rh. Jedyna zaletą tego potworka są rohy (ring of healing) i że w miarę jako tako wypada warrior helmet przy czym nie będzie może takiego waste. :)

@Muflon
I tak jesteś cipką :) n/c wiem o co Ci biega... nie lubisz mnie i wogóle...

handlarz_narkotykow
11-01-2009, 18:59
Żal rooka mogłoby wcale nie być, a ty piszesz o jakimś dodawaniu potworów..
Rook jest głupi, bezsensowny, nudny itp.
Niech już tak zostanie, służy i służyć będzie tylko jako przejście na Maina.

Pall the Ziom
11-01-2009, 19:29
Wiesz ze powinienes dostac warna za sonde Cytuje 'Nie, jestem noobikiem gram na mainie..'

muflon-free
13-01-2009, 16:39
Oczywiście jestem na tak, bo mam rookstayera i gram czasem ;] A więc jest to jak najbardziej świetny pomysł i questy jakieś można by było wprowadzić nowe bo na 200lvl+ gra zaczyna być monotonna i nudna a więc byłoby nowe wyzwanie dla h lvl rookstayerów i wzbudzało by to zaciekawienie. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam serdecznie.

Greyback
12-02-2009, 18:43
Fajny pomysł bardzo mi się podoba ale
Wali po jakieś 200-300 czasem fajne combo ale z healt potionami na rooku co po 100 hp dają ciężko by się było z takiego czegoś uleczyć no jedynie gdyby było można huncic ale to było by bezsensu (według mnie oczywiście).
Trzeba by było wprowadzić jeszcze jakieś lepsze poty do leczenia albo jakaś runka mini uh czy coś xD.