PDA

View Full Version : Zwi?kszenie czaru exori max

Elan
04-01-2009, 13:56
Knight spadł na psy kiedyś druid i mag mieli te słabe czary ja grałem wtedy sorcem i pokonywałem knighta spokojnie a teraz jak doszło dla postaci magicznych te mocne czary jeszcze dodano im hp to knight wogóle spadł na psy a Palladyn lepsza profa troszke od Druida i Sorca.Knight jeszcze używa bota na uhanie to i tak Palladyn i Druid i Sorc pokona Knighta nawet z dobrym pvp więc jestem za tym aby Knightowi zwiększyli exori max ja sam gram 690Sorcem i zaden knight nie ma zemna żadnych szans.Mortiis tyle ludzi cie prosi żebyś o troszke %zwiększyc ataki z exori max jeszcze inne popychają Knighta.
Tabela Profesji
1.Paladyn 100%pvp
2.Druid/Sorcerer 95%pvp
3.Knight 60%pvp
Mortiis sam zobacz zrób testa profesji i zobaczysz że Knight za słaby

2.Druid/Sorcerer
3.Knight

Sonicq
04-01-2009, 14:04
Zgodzę się z tym w 100% :/ Knight bardzo słaby na pvp...

~GrulixBaned
04-01-2009, 14:07
Jestem an tak. Teraz gram knightem i nie moge z daleka tak jak inne profesje bić ;/

Zgodzę się z tym w 100% :/ Knight bardzo słaby na pvp...

Po 1 to nie zależy od profesji tylko od gracza, który gra nią.

Muflon
04-01-2009, 14:11
Oczywiście jak najbardziej tak, knightowi powinni jeszcze dodac jakis czar leczący cos podobnego mocą do exury sio lub exury vity a exori max zwiekszyc o 100% bo jest za slaba, a innym postacia odebrac wszystkie czary leczace i atakujące, niech walczą samymi runami.

Zbanowany Khuramek
04-01-2009, 14:15
3/4 apo to wosso i inne boty więc taki sork/druid ustawi se auto manasowanie i wiecie ;].
Knight ma dużo hp wycwicz sobie reke w uhaniu i tyle ;s.
Ja juz kiedys mowilem apo to 0 PVP, ue ue ue manas ue ue to nie jest pvp
chcecie pvp to idzcie na rl 3 exori morty 2 vis hury i nie ma ;/ sd sd.
Tam dostajesz kombo od 3 graczy a nie jak tu przed depo masz pk i koniec;/

Silkroad
04-01-2009, 14:21
Jak najbardziej na tak, dla wszystkich profesji jest up, oprócz knightów pall dostał hp itd. sorc i drut, dostają cochwile nowe czary i ogólnie co chwile coś dla nich, a dla kngihtów? Nic dla nich! Jestem oczywiście na tak....

Mc Maciek
04-01-2009, 14:22
@2UP
A zastanawiałeś się dlaczego używają botów? Żeby wyrównać swoje szanse...

@Topic
Chociaż już nie gram, to jestem na tak. Chociaż lepszym rozwiązaniem byłoby zostawić knighta w spokoju, a nieco pogorszyć resztę profesji, w szczególności palladyna.

sebo14_92
04-01-2009, 14:47
Marudzic tylko umiecie... Gralem ek bez bota (myslcie co chcecie) i pokonanie ms/ed to kwestia kilku minut... Rp juz trudniej bo ma duzo hp i leczy sie o duzo za duzo... rp zjechac do reda jest mozliwe ;p

Pall Posion
04-01-2009, 15:12
Jestem oczywiście na tak na nie sa tylko ci co grają Sorcami druidami i palladynami bo chcą żeby mieć największe szanse z Knight

Lechista92
04-01-2009, 15:52
Jestem na tak. Gram knightem, prawie 500 lvl i gra sie nim naprawde ciężko ( chodzi mi tutaj o pvp ). Więc jestem absolutnie na tak. Pozdrawiam.

Night Raven
04-01-2009, 15:59
Jestem oczywiście na tak na nie sa tylko ci co grają Sorcami druidami i palladynami bo chcą żeby mieć największe szanse z Knight

A na tak sa ludzie ktorzy graja knightami.

# topic
Knight spokojnie rozwali ms/ed, bo maja b malo hp, kwestia pvp. Jezeli knight nie umie sie wyuhac to jego sprawa niech nim nie gra.

Mozna zabrac troche % vity palkowi, bylyby wieksze szanse dla innych postaci.

Co do czaru jestem na nie.

Slawoj
04-01-2009, 16:39
dobra zaczynam więc się nie zgodzę z tym że kina ma słabe pvp zależy kto jak umie grać kina. Kina ma tyle hp że się w pale nie mieści trzeba tylko umieć grać nie stać w miejscu i czekać aż ktoś cie odsunie a ty nie zdarzysz walnąć czaru i powiesz ze kina jest slaby w pvp. :rolleyes::rolleyes:

Daaron
04-01-2009, 17:23
Musze się zgodzić z autorem. Wczoraj tj. sobota zabiłem 472 EK i to niechcący, po prostu widziałem PK to zacząłem bić GUE na dodatek bez spamu i padł nie bede podawał nicków. Ja mam 444 lvl. I jestem na tak powinno się:

Zwiększyć exori max Knightom
Zmniejszyć HP Pallowi

Eklerq
04-01-2009, 17:27
Buahahah ! Jak ja to czytam to padam. Mnie żaden sorcerer lub paladin nie ubije na moim levelu. Moim zdaniem knight jest bardzo dobrą postacią wystarczy że się umie grać a nooby które nie umieją piszą właśnie 'zwiększcie to i tamto'. Paladinowi zmniejszyli już 'exura vita' w wakacje. Sorcerer i Druid ma tylko zwiększone hp. o trochę ; X OPANUJCIE SIĘ !

jacek3332
04-01-2009, 17:35
Nie koniecznie trzeba zwiększyć exori, przcież knight na duuuużo życia ja mam 250 a knight miał 180 i nie było szans go pokonać (może dlatego że miał bota) ale knight i tak jest dość mocny. Wystarczy po prostu zmniejszyć siłę palla i będzie mniej więcej równo.

Arigori IksDe
04-01-2009, 17:37
Jest dobrze tak jak jest ;s nic nie zmieniac !!! ek ma tylko problemy z ubiciem pala a reszta szybko pada. Pomyslales ze pal i sorc/drut tez maja problemy z ubiciem cie ?

Eklerq
04-01-2009, 17:43
Jest dobrze tak jak jest ;s nic nie zmieniac !!! ek ma tylko problemy z ubiciem pala a reszta szybko pada. Pomyslales ze pal i sorc/drut tez maja problemy z ubiciem cie ?

Przecież tacy ludzie jak założyciel tego tematu 'nie myślą'.

McBBox
04-01-2009, 18:06
Jestem na nie.. mimo ze jestem najtem. Dlaczego? Knight to dobra profesja- czesciowo magiczna która ma swoje plusy i minusy tak jak wszystkie pozostałe profki. Pozdro.. :]

Rahu$
04-01-2009, 18:10
haha, może jeszcze polepszyć tak żeby walił po 10k w ludzi na 1k lvl? Knight musi mało walić z czarów jak by walił więcej to ms'a/ed na rownym lvl na 2 strzały, i knight ma dobre pvp tylko trzeba nim umieć grać.

Elan
04-01-2009, 19:56
Niech Mortiis zrobi Test profesji to zobaczymy jak jest Mortiis sam zadecyduje czy powiekszyc maxa czy zmniejszyc tamtym profesją czary a Palladynowi powinien juz dawno zmniejszyc i jak tu ludzie maja nie włanczać botów jak Knight tera bardzo słaba profesja

Milker Men
04-01-2009, 19:59
Nie no trochę by się przydało ale nie za dużo ,a palek i tak jest już za silny powinno być wyrównanie profesji .

Swowi Back!!!
04-01-2009, 20:10
Wszystko zalezy od Mortiisa. Moim zdaniem niech zostanie tak jak jest.

Shadow Sorcer
05-01-2009, 13:07
tatatatata Knightowi dac o 100% lepsze uhy exori maxa takiego zeby ms/ed na strzala bral a rp na 1,5 a moze jeszcze frrytki do tego? czlowieku ja amm 800msa wczoraj troxche lalem sie z bermenem 1k ek wiem ze moze lipne porownanie ale wozil mnie jak chcial a jeszcze le do tego ma hp czlowieku myslisz ze ed/ms sie lajtowo gra? rp ma mnie na 3 strzaly to samo ek (biorac pod uwage wszystkie 3 profy i takie same lvle) wiec powiem Ci ze knight dosyc duzo wali bo powiem ze jak ktos ma dobre pvp to umie walczyc moje zdanie jest takie zeby paladyna oslabic (e vita), knightowi lekko e maxa zwiekszyc, a ms/ed albo zwiekszyc leczenie albo hity albo +1hp :D:D:D:D:D:D:D

Old Sebaa1994
05-01-2009, 13:27
Jestem na.... TAK chociaz niegram knightem moze i maja duzo hp ale jak maja robic solo 1500Ek pomiedzy 1400RP/ED/MS to Ek niema szans

Mortarius
05-01-2009, 14:42
A wy wszyscy lepiej poproście kogoś żeby was pierdolnał śnieżką w łeb bo naprawde za dużo chcecie... Chciałbym kiedyś zobaczyć Mortiisa i jego reakcje na posty tego typu -.- JEsli miałby robić wszystko według waszych zachcianek to co 30 minut do godziny byłyby resety bo ktoś chce lepsze hity z tego drugi z czego innego.

Hrater
05-01-2009, 16:33
Palla w wakacje osłabili a i tak jest jedna z najlepszych profesji ^^
Pall - 900 mana na E Max Erex
Knight - 750 mana E Max
Sorc - 1500 G Ultimate Explosion
Druid - 1400 Imminent Death

Test na kalkulatorze bez eq 200 lvl z optymalnym mlvl. Knight 11 mlvl. Pall 31 mlvl. Sorc/Druid 100 mlvl.

Knight
Power Berserk 1639 - 1836
EvilUH 1236 1686

Paladin
Strong Energy Berserk 1728 2005
EvilUH 1324 1806
Ultimate Healing 1647 2013

Sorc
Ultimate Explosion 1960 2310
Greater Ultimate Explosion 2590 2870
EvilUH 1628 2220
Ultimate Healing 3510 4290

Druid
Conjure Death 1820 2310
Imminent Death 2520 2800
EvilUH 1628 2220
Heal Friend 2450 2620

Zsumujmy max hity przy waste 5 uderzeń

Knight 9180 hp przy zużyciu 3750 many.

Palladyn 10025 hp przy zużyciu 4500 many.

Sorcerer 14350 hp przy zużyciu 7500 many.

Druid 14000 hp przy zużyciu 7000 many.

Knight po zużyciu takiej ilości many co sorcerer zadaje obrażenia wartości 18360 hp.
Więc po co to sie tak rzucac? -,-

Jestem zdecydowanie na nie. ;s

@down

;358893']a moze frytki do tego?

@topic
jestem na nie.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem cytowanego przez Ciebie kolegę. Ale jeśli mnie intuicja nie myli to była ironia ^^ A Ty poprostu jestes na tyle tępy, że nie zrozumiałeś ^^

[kizi~~mizi]
05-01-2009, 16:53
Oczywiście jak najbardziej tak, knightowi powinni jeszcze dodac jakis czar leczący cos podobnego mocą do exury sio lub exury vity a exori max zwiekszyc o 100% bo jest za slaba, a innym postacia odebrac wszystkie czary leczace i atakujące, niech walczą samymi runami.

a moze frytki do tego?

@topic
jestem na nie.

Milker Men
05-01-2009, 21:07
A wy wszyscy lepiej poproście kogoś żeby was pierdolnał śnieżką w łeb bo naprawde za dużo chcecie... Chciałbym kiedyś zobaczyć Mortiisa i jego reakcje na posty tego typu -.- JEsli miałby robić wszystko według waszych zachcianek to co 30 minut do godziny byłyby resety bo ktoś chce lepsze hity z tego drugi z czego innego.

@up
Gdzieś widziałem taki sam post możne ostatnie 6 wyrazów jest inne ale tak jst identyko -.- z tym co do resta to się zgadzam ale powinni trochę bardziej popracować żeby się jakoś normalnie grało.

.Kapitan Alkohol.
05-01-2009, 21:48
Jezeli nie pasuje Ci knight to zagraj inna profesja. 1000+ ek ma ok 30k hp, bierze sio 800+ ktory sioha go ok 9k + sam sie uha z 9 i chyba tylko Saru/Abu ktorzy wala po 10k w ludzi poloza takiego knighta. Knight na małym lvl jest ciota, ale na wiekszym jest poprostu zajebista profesja.
NIE ! Dobrze jest tak jak jest _._

Ktoś
07-01-2009, 01:09
Jestem na nie...
To zależy od gracza, czy potrafi grać czy nie.
Knight to dobra profesja, a zarazem trudna.
Jak ktoś umie grać to rozwali dużo osób na wyższym lvlu...

Proponuję pogorszyć paladyna.

Grajcz
07-01-2009, 08:01
Nie powinno się jeszcze ulepszać profesji ale te najlepsze pogorszyć...
Knighta niech zostawią takiego jaki jest a Palkowi niech pogorszą e vite bo mimo zmian w balansie nadal jest najlepszą profesja...(przynajmniej w pvp).

Ober Caster
07-01-2009, 16:42
Jestem za zwiększeniem ... Ja sobie expie na Draculach i bije ją troche a zaraz przychodzi Drut na moim lvlu 3 hity z Exevo Gran Mas Mort i nima Draculi =/

Robert el Hombre
07-01-2009, 17:08
OMg jakby Mortiis pomyślał zwiększyłby hity z e max o 5% i zmniejszył rp o 15% hity z dystansu (bolt,c arrow) bo to żal. Czasami jak widze solo 1100 rp i 1100 ek to mi się żal robi. Rp wali 2.7-2.9 k z bolta a ek z tą gówianą macą(chociaż i tak nikt jej nie nosi) wali 2.3-2.6k.
MS i ed zostawić dobrze mają:>

handlarz_narkotykow
07-01-2009, 17:24
Zgadzam się z tym, że knight ma słabe pvp, ale i tak knighta trudno jest zabić, bo ma za dużo hp...

Jestem na NIE, ponieważ samo to, że ma exori maxa to jest już dla niego dużo...

~GrulixBaned
07-01-2009, 17:35
Zgadzam się z tym, że knight ma słabe pvp, ale i tak knighta trudno jest zabić, bo ma za dużo hp...

Jestem na NIE, ponieważ samo to, że ma exori maxa to jest już dla niego dużo...

Wcale nie. Exori max jest małe. Knight ma słabe pvp? Co ty. Ona pewnie pomaga, ale i tak wszystko zależy od gracza.

silver ghostek
07-01-2009, 18:44
o co ci chodzi z tymi %?
Knight 60% PVP
wiesz w ogole co to znaczy pvp?

mowisz ze wiekszosc rp/ed/ms jedzie na auto manasowaniu? to prawda ale polepszenie e maxa u ek nie rozwiaze tego problemu... moim zdaniem exhaused na manasy powinno zostac delikatnie zwiekszone... po co? otoz wiekszosc osob uzywajacych wosso/anarchy nie ma zielonego pojecia jak to sie dzieje ze bot go manasuje wiec nie potrafila by naprawic szwankujacego bota ;]

jest jeszcze jedna sprawa... uciekanie map clickiem. ed/ms i rp moga spokojnie uciekac i sie uhac a ek? nie ma zadnych szans
mozna by dodac czar dla knighta ktory bylby o 10-15% mocniejszy od utani hur

Goldziu
07-01-2009, 19:23
Jestem na tak ale bardziej warto "osłabić" pallka zmniejszając mu życie.

DannRook
07-01-2009, 22:50
A ja proponuję zwiększyć siłę exori grana do siły exori maxa i e maxa wyrzucić do kosza, knight nie powinien mieć czarów obszarowych, w dodatku walących na 3/4 ekranu tak jak ue ;O
Powinni też wywalić max erexa i zostawić only strzałkę pallkom i wtedy bd dobra balansacja, a nie każdy ma ue tylko inaczej wygląda i różni się trochę obrażeniami i każdy ma uhy/vite, co to za gra?

Tygrys
08-01-2009, 07:37
Nie będzie żadnych zmian. Jest dobrze, tak jak jest!

Zawsze chcecie tylko powiększać i powiększać... ;/
A później robi się właśnie taki bałagan, bo co chwile jakaś profesja zostaje polepszona :<

Najlepiej wywalić profesjom wszystkie czary i dać non-pvp, tak?

Dajcie sobie na luz...
Z resztą ktoś niedawno pisał, że taki knight leczy się więcej z uha, niż tam sorc z vity, czy jakoś tak... To co, jeszcze atak mu powiększać? Po co? Ma może słaby atak, ale lepszą obronę :< Knight to raczej profesja defensywna! I niech taka pozostanie, po co robić z niej "czołg"?:|

Tak jak DannRook napisał:

A ja proponuję zwiększyć siłę exori grana do siły exori maxa i e maxa wyrzucić do kosza, knight nie powinien mieć czarów obszarowych, w dodatku walących na 3/4 ekranu tak jak ue ;O
... prawda!

Tak więc zapomnijcie o jakichkolwiek zmianach w 'balansowaniu'.

@edit/P.S
No i jeszcze coś. Po co jeszcze bardziej ułatwiać sobie grę? Jak i tak większość graczy jedzie na botach, to i tak ma łatwo... :[

Masz coś?
08-01-2009, 07:38
@Up
A pamiętasz, jak było bez pvp? Spokojnie i cicho. Przyszły dzieci zaczęły oszukiwać etc. i się zrobił 'burdel'
@Topic
Może by coś zmniejszyć chociaż raz?:>
I zasadnicze pytanie-Dlaczego wy chcecie tylko knighta ulepszać?;/x
Można by było jedynie czar 'exura' ulepszyć troszkę.
@Edit
Tygrys, jedzie na botach? To ich pobanujcie ;X!

Kodexik
08-01-2009, 14:26
Mi się wydaje że lepiej było by zostawić maxa tak jak jest, i zwiększyć grana o jakieś 40%, no bo przecież do pvp by go się raczej nie używało, a na moby był by jak znalazł ;d

Spaślak
08-01-2009, 21:03
Jestem na nie, ponieważ knight jest tylko psem do blokania a nie do heroicznych wyczynów na pvp, a i tak na tym OTS jeżeli ktoś umie grac knightem to pokonac inna profesje na podobnym lvlu a nawet kilkanascie lvli wiekszą to nie problem.

Pall Posion
08-01-2009, 21:53
Jak nie dadzą większego exori max to odchodze nie mam zamiaru sie wkurwiać że mam 0pvp bo gram taką słabą profą najsłabszą na Apo

Elan
08-01-2009, 22:22
Pall Posion nie tylko cie to wkurza jak bedzie taki słaby knight albo wymienie na inna profesję albo odejdę z Apo po co grać jak Mortiis cały czas coś zmienia z Profami a nie może usiąść przed kompem 2godziny i zrobic taki balans żeby nie było problemu

Teruka
08-01-2009, 22:25
Pall Posion
Zawsze możesz zrobić nową postać ;]

Po 2.
Szczerze to Knight'owi nie powinni nic powiększać,lecz Paladin'owi powinni pomniejszyć,gdyż ja na 700lvl+ Knightem nie moge ubić 500 Paladina ,który się tylko Vituje.(To nie świadczy w tej chwili o PvP)

~GrulixBaned
08-01-2009, 22:27
Pall Posion nie tylko cie to wkurza jak bedzie taki słaby knight albo wymienie na inna profesję albo odejdę z Apo po co grać jak Mortiis cały czas coś zmienia z Profami a nie może usiąść przed kompem 2godziny i zrobic taki balans żeby nie było problemu

Mortiis pracuje nad apo 8.4. Siedzi na kompie chyba ponad 9h dziennie, keidyś Tygrys w wywiadzie pisał.

Pall Posion
08-01-2009, 23:20
Wiem że pracuje na Apo 8.4 ale nie może na godzinę zajrzeć na Apo 7.6 i sprawdzić co się dzieje

Tygrys
09-01-2009, 10:46
Wam się wydaję, że zbalansowanie profesji to taka prosta sprawa, tak? Że to tylko 1,2h ta? No niestety, to nie jest proste.
Kiedyś siedziałem razem z Mortiisem nad tym cały dzień... :< A i tak wg. was jest źle. Z resztą, wg was zawsze będzie źle... Zawsze nie będzie coś komuś pasować... A jak tu sprawdzić, gdy jedna profa gra sprawiedliwie, a druga z botem... Dlatego wydaję się wam, że jest tak beznadzejnie... Trudno jest ocenić, gdy ktoś ma bota...

Można by było zbalansować profy, owszem - ale tylko wtedy, gdy NIKT by nie jechał na bocie. To byłoby o wiele prostsze... A tym czasem, chyba sami widzicie ile osób na nim jedzie :<

Zapewne Ci co się tu wypowiadali, też jadą na bocie :< (nie mówię, że wszyscy - ale na pewno ktoś z was...).

Lepiej zakończmy już tą dyskusję, bo jak sądzę i tak ona do niczego nie prowadzi.