PDA

View Full Version : 2-gi pulpit

Nandemplix Zala
05-01-2009, 19:57
Witam ma ktos program ktory robi jako 2 pulpit? Tzn. Mam 1 komputer i 1 monitor chcem aby ten program byl tak jakby 2 pulpit na ktorym mozna robic rzeczy po kryjomu :D:D, np. grac w "Tipje" przed rodzicami.
Dziekuje pozdrawiam XD.

Znuf_-.-
06-01-2009, 21:22
Yy... a jest takie cos ? :).............

Piko
06-01-2009, 21:28
jeśli chcesz mieć niezależne pulpity (z innymi ikonami, tapetą) to albo dexpot, albo
najlepiej desktopX - tym możesz sobie zrobić praktycznie nieograniczoną ilość pulpitów
(ale chyba po trialu -30 dni - jest płatny - dawno nie używałem)[znalezione na pclab.pl]

http://forum.pclab.pl/t432620.html

Kamashi
06-01-2009, 21:30
Zrób sobie nowe konto, będziesz grał w tibie a jak rodzice przyjdą to się zalogujesz spowrotem na swoje konto(wyloguj -> przełącz użytkownika)

DannRook
06-01-2009, 21:58
Hmm...
A nie wystarczy Ci ukryć ikonę?

Bardzo ciekawy sposób na ukrycie folderu na pulpicie. Opcja przydatna, gdy nie korzystamy z komputera sami, a mamy jakieś informacje, które chcielibyśmy schować.

Ukrywamy folder
Aby folder ukryć musimy go najpierw zrobić;) klikamy prawy przycisk myszy na pulpicie i wybieramy ”nowy”>”folder”. Gdy już mamy folder (foto 1) to wrzucamy do niego wszystko co chcemy ukryć. Następnie prawym przyciskiem myszy klikamy na zakładkę ”Dostosowywanie”. Z niej wybieramy opcję ”Zmień ikonę” (foto 2), a następnie z dostępnych ikon wskazujemy tą, która jest niewidoczna (foto 3 ikona niewidoczna to ta w niebieskim kwadracie). Potem już tylko zatwierdzamy operację klikając w ”Zastosuj”. Widzimy, że ikony już nie ma i widoczna jest tylko nazwa folderu. Teraz zajmiemy się ukryciem nazwy, bo czymże by był ukryty folder z widoczną nazwą. Robimy to w następujący sposób: klikamy dwa razy w pole nazwy, aby przejść do jej edycji. Wpisujemy kombinację cyfr ”0160” z klawiatury numerycznej cały czas trzymając lewy ”Alt”. Po wszystkim tylko my powinniśmy wiedzieć gdzie znajduje się dany folder, bo w taki oto sposób schowaliśmy go przed innymi. Trick działa pod systemem Windows XP, co do innych to nie mam pewności.
z http://www.jak-to-zrobic.pl/

Nandemplix Zala
08-01-2009, 09:11
@DannRook
Robilem to juz :D:D ale brat o tym sie dowiedzial i starym wyjebal z dupy... : |

@Kamashi
Za dlugo to trwa : |

@Piko
Zobaczymy sprobojemy, a czy to jest wysoka platnosc? XD

@Znuf_-.-
Jest cos takiego :D:D

Piko
08-01-2009, 22:37
co do programu to nie wiem jak wysoka płatność, ale jestem pewien że po necie chodzi zkrackowany program. Wiec może być za darmo :]

Pelé
09-01-2009, 09:10
Tibi nie ukryjesz przed rodzicami i tak, nawet gdybys mial 3 takie pulpity ;]
program dali ci wyzej.

W linuxie sa zainstalowane odradzu takie pulpity ;)

Pixelo
09-01-2009, 12:54
Zaloguj sie na system awaryjny (podczas ladowania windowsa kliknij restart na kompie), włącz System Windows z obsługą sieci i zaloguj sie na Administrator. Potem ściągnij Tibie i nikt sie nie połapie. Pamiętaj byś wyłączał komputer potem normalnie zeby sie nie skapneli.

;)

Pomysl wg mnie genialny, moj kumpel tak musial robic jak mial haslo na kompie XD