View Full Version : Aukcje charytatywne
Zapraszamy do licytacji:
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=242700
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=250049
Wszystkie informacje zawarte są w treści aukcji.
charytatywna się pisze :)
co do aukcji, to fajnie ;)
espanian
11-01-2009, 17:05
aukcja przebiła poziom opłacalności xD
za 80 złoty masz na 360dni+80 gratis xD
[kizi~~mizi]
11-01-2009, 17:07
Sam na pozcatku dnia pisalem do Boa o zrobieniu takiej aukcji i prosze jest :) Bardzo fajnie xd
Ave.
Zalicytowalem 91 zl ;]
Jak wiadomo jest to "Aukcja charytatywna" wiec na pomoc innym ludzia, dziecia.
U mnie blisko nie odbywa sie nic w tym stylu wiec chcialem chociaz tak pomoc ;]
Come kto mnie przebije ; oo
Traus knight
11-01-2009, 17:21
według mnie to jest nie fer bo na allegro to postacie nie mozna ani kasy lub itemków sprzedawać bo zakazane ;/ a wy sami na allegro pacc sprzedajecie brrrrrrrr
według mnie to jest nie fer bo na allegro to postacie nie mozna ani kasy lub itemków sprzedawać bo zakazane ;/ a wy sami na allegro pacc sprzedajecie brrrrrrrr
gdzie ty masz napisane, że na allegro nie można sprzedawać kasy ani charów?
kasa z tego pacca idzie na WOŚP, a nie do Mortiis'a więc co ci nie pasuje?
@topic
dobry pomysł. ;)
.:Speed Fireman:.
11-01-2009, 17:39
Bardzo dobry pomysł. Mogła by też powstać aukcja typu: "Zostań Tutorem na 1 dzień"
handlarz_narkotykow
11-01-2009, 17:40
91zł już jest, licytować, pomóżmy chorym dzieciom!
Karambol
11-01-2009, 17:50
Dobry pomyśl, nawet APO może przyczynić się szczytnym celom ;]
xD Lukki xD
11-01-2009, 18:30
Ja bym bardziej proponował zamiast pacca na rok dac dożywotniego do licytacji :)
~GrulixBaned
11-01-2009, 18:42
Ciekawe dla kogo kasa idzie hmm. The best palladin bedzie mógł cośkupić za ponad 100+ zł i to mu się opłaci.
Pieniadze z tej aukcji przekazane zostana na cele charytatywne!
Ja bym bardziej proponował zamiast pacca na rok dac dożywotniego do licytacji :)
Też się zgadzam. Dożywotni pacc kosztował by z 500zł+ ;>
DarthWawa
11-01-2009, 19:08
Ta, wylicytowal by 2000zl, a za miesiac apo by tak padlo. ; D
@up widziales kiedys zeby apo padlo ?
Do wygranego:
No to juz do końca APO pacc bedziesz miał nie no może wiecej bedzie niz 1rok :)
Dexter Rook Sorcerer
11-01-2009, 20:18
# up
Czemu mówisz ,że za rok apo upadnie ? Chociaż już niegram to mam nadzieję ,że bedzię jeszcze długo istniało bo to wkońcu najlepszy server !
# topic
Fajnie ,że takie coś jest zrobione... Wkońcu APO komuś się przyda
DarthWawa
11-01-2009, 20:22
Noo i to ile razy. ^^
Nie no, nie padało tak na dłużej, ale wkoncu padnie i to będzie za niedługo.
Mortiis proponuję zrobić dożywotniego pacca na 1 konto.
Za 80zł można kupić pacc 2x 180dni+45dni gratis = 450dni
Tutaj za 90zł masz 360dni. Wiadomo że ktoś nie kupi czegoś co mało jest warte za więcej kasy. Zrób tak jak administrator RonOTS który sprzedaje dożywotni pacc ;) (już ponad 400zł kosztuje)
Sharpshooter
11-01-2009, 21:14
#Topic
Dobra sprawa z tą aukcją ;d jeżeli oczywiście kasa dotrze na cele charytatywne.
pytanie retoryczne ? odpowiedź bardzo dobrze znasz, APO już dawno upadło.
Pozdrawiam,
Sharpshooter.
Bardzo dobry pomysł :) Może nawet zalicytuję później ;)
Is'KiSii.
11-01-2009, 22:36
Jak dla mnie trzeba mnieć nasrane w głowie żeby kupić pacca na rok na Tym Syfie ;s
Jedyny + to, że te 100 zł pójdzie na WOŚP ;)
Pall Posion
11-01-2009, 22:38
Dobry pomysł ale ja i tak nie kupie za dużo forsy wydałem na Apo
Bardzo dobry pomysł ;). Sam też sie zastanawiam czy nei wystawić jakiegoś 250 palla (noob char) na aukcje. Dadzą może 30 zł, ale zawsze to coś. Wreszcie coś ruszyło.
>>Vegos<<
12-01-2009, 14:51
Bardzo dobry pomysł. Mogła by też powstać aukcja typu: "Zostań Tutorem na 1 dzień"
I każdy by banował -.- .
#Topic
Fajne. Dzięki temu chore dzieci mają 75%(?) pieniędzy przez ludzi. Mam PACC'a i starczy mi :p
Masz coś?
12-01-2009, 15:43
Dobry pomysł ale ja i tak nie kupie za dużo forsy wydałem na Apo
To nie forsa na apo, to forsa na potrzebujące dzieci!
Traus knight
12-01-2009, 17:21
ale na WOŚP to ujdzie::):):):):):)) bo na sprzent dla chorych
Grimkins
12-01-2009, 18:46
ale na WOŚP to ujdzie::):):):):):)) bo na sprzent dla chorych
Oby w nastepnym roku WOŚP kupił wszystkim słowniki ortograficzne.. Bo tobie się przyda, ale cóz tego nie da się zwalczyc.
~GrulixBaned
13-01-2009, 08:10
Pieniadze z tej aukcji przekazane zostana na cele charytatywne!
Cele charytatywne czyli np. 10 paczek papierosów, 2 litry wina.
~GrulixBanned
Jezeli jeszcze raz zniewazysz cel tej aukcji to postaram sie abys wiecej nie wypowiadał sie na tym forum, zrozum ze te pieniadze zostana przekazane na chore dzieci, zreszta mozna to wywnioskowac z aukcji WOŚP, te słowa kieruja sie do każdego.. Wszystko wam niepasuje, nawet kiedy chodzi o chore dzieci! Wstydzcie sie!
@up
Znalazł się ten który zajmuje się chorymi dziecmi i hakuje ich w tibii >,<
Sam byś sie wstydzil ^_-
Według mnie dobry pomysł, że taka aukcja powstała, ale powinien zostać wystawiony jakiś inny przedmiot, którego nikt inny nie ma i wtedy więcej ludzi by licytowało.
Ludzie popatrzcie na to z innej strony - te pieniądze pójdą na potrzebujące dzieci, sprzęt trafi do szpitali w Waszej okolicy. Jeśli wylicytujecie tego pacca za 500zł, to Mortiis na tym wcale nie zarabia, a można nawet powiedzieć, że traci.
Pacc na 45 dni - 10zł
360 : 45 = 8
8 x 10zł = 80zł
Czyli można powiedzieć, że administracja przekazała na WOŚP 80zł, teraz wszystko zależy od Was!
btw. Niech mi ktoś napisze, że kasa z orkiestry idzie na przystanek Woodstok, albo na Owsiaka tak od razu wlepiam warna. Nie pasuje, to nie licytuj i się nie odzywaj. Masz dowody na oszustwa Owsiaka? 112 - darmowy numer, możesz sobie porozmawiać z organami ścigania.
@up
Znalazł się ten który zajmuje się chorymi dziecmi i hakuje ich w tibii >,<
Sam byś sie wstydzil ^_-
ŚWIĘTE SŁOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
Jak dla mnie trzeba mnieć nasrane w głowie żeby kupić pacca na rok na Tym Syfie ;s
Jedyny + to, że te 100 zł pójdzie na WOŚP ;)
Baranie, tu nie chodzi żeby się opłacało, tu chodzi o samą idee pomocy. Ja uważam że to naprawdę warto było taka aukcje zrobic, może pieniądze nie są nie wiem jak ogromne, ale zawsze coś. A Jurka uważam za wielkiego czlowieka, nawet jak by brał 70% tego wszystkiego dla siebie(A pewnie niewiele na fundacje bierze) to pomógł więcej niż ci wszyscy politycy razem, przez całą swoją kadencja. Mortiis naprawdę dobry Gest ;-)
#Arhadus
Wośp na pewno bierze z tego jakiś mały % bo w końcu z czegoś ta fundacja musi się utrzymywać. Co nie zmienia faktu że uratowali wiele żyć ;o
#Down
Oj nie mów tak o Jurku, w wielu szpitalach na sprzęcie pojawia sie serduszko, jego pomoc jest bardzo zauważalna. Koleś uratował tyle żyć że nie można o nim tak mówić... wielki człowiek ;]
btw. Niech mi ktoś napisze, że kasa z orkiestry idzie na przystanek Woodstok, albo na Owsiaka tak od razu wlepiam warna. Nie pasuje, to nie licytuj i się nie odzywaj. Masz dowody na oszustwa Owsiaka? 112 - darmowy numer, możesz sobie porozmawiać z organami ścigania.
A co może nie idzie ??
Tak samo jak starsze Babcie płacą na radio maryja a Rydzyk się wozi Mybachem
i Co to może też jest że sam sobie zarobił i dostał tzw Wypłatę z Djecezji ?
??
Widać że się nie znasz a najwięcej wypowiadasz
A tak w ogóle to Organy ścigania się w niedługim czasie zabiorą jak i za Downa Owsiaka jak i Za Rydzyka !!
I wali mnie to czy mi dasz za to warna czy zbanujesz konto -.-
DannRook
13-01-2009, 23:28
A co może nie idzie ??
Tak samo jak starsze Babcie płacą na radio maryja a Rydzyk się wozi Mybachem
i Co to może też jest że sam sobie zarobił i dostał tzw Wypłatę z Djecezji ?
??
Widać że się nie znasz a najwięcej wypowiadasz
A tak w ogóle to Organy ścigania się w niedługim czasie zabiorą jak i za Downa Owsiaka jak i Za Rydzyka !!
I wali mnie to czy mi dasz za to warna czy zbanujesz konto -.-
Twoje własne mniemanie nikogo nie interesuje, ortografie masz na poziomie dziesięciolatka...
Myślisz, że znieśli by podatek z wpłat na WOŚP, żeby Owsiak mógł zarobić?
Echh...powiedz mi skąd się w szpitalach bierze nowy sprzęt jeżeli Owsiak wszystko zagarnia? Z tego co wiem to Owsiak ferrari nie ma a jak by brał większość dla siebie to byłby milionerem bo liczmy, że np co roku weźmie te 2 miliony to by miał teraz grubo ponad 30 mln + ofc zysk z obracania tymi pieniędzmi...
Nie mów jak nie wiesz, jeśli Owsiak by to zabierał byłaby afera na całą polskę, nie odbyło by się już żadna impreza WOŚP, a Radio Maryja to co innego, tam stare babcie dają pieniądze rydzykowi, żeby się za nie "pomodlił" a tutaj ludzie wspomagają chore dzieci które z pewnością dostają specjalistyczny sprzęt do szpitali...
@topic
Gratuluję Mortiiemu pomysłu, najlepszy pomysł 2009 roku :))
@down
"Djecezja"&"Mybach"
Z telewizji? dobree....
Twoje własne mniemanie nikogo nie interesuje, ortografie masz na poziomie dziesięciolatka...
Myślisz, że znieśli by podatek z wpłat na WOŚP, żeby Owsiak mógł zarobić?
Echh...powiedz mi skąd się w szpitalach bierze nowy sprzęt jeżeli Owsiak wszystko zagarnia? Z tego co wiem to Owsiak ferrari nie ma a jak by brał większość dla siebie to byłby milionerem bo liczmy, że np co roku weźmie te 2 miliony to by miał teraz grubo ponad 30 mln + ofc zysk z obracania tymi pieniędzmi...
Nie mów jak nie wiesz, jeśli Owsiak by to zabierał byłaby afera na całą polskę, nie odbyło by się już żadna impreza WOŚP, a Radio Maryja to co innego, tam stare babcie dają pieniądze rydzykowi, żeby się za nie "pomodlił" a tutaj ludzie wspomagają chore dzieci które z pewnością dostają specjalistyczny sprzęt do szpitali...
@topic
Gratuluję Mortiiemu pomysłu, najlepszy pomysł 2009 roku :))
Ta na poziomie 10 latka ? to pokaż mi chociaż jeden błąd ??
Pierdolisz Głupoty i Tyle masz 14 czy tam 16 lat i wiesz all z Telewizji weź się jebnij w łeb.
N/ C
Mordimer
14-01-2009, 17:44
Febim, a ty gdzie przeczytałeś o tym że Owsiak pieniądze z WOŚPu bierze dla siebie? Na kozaczku albo pudelku? Człowieku, nie słuchaj głupich komentarzy na ten temat. Niestety, ludzie mają coś takiego że lubią wymyślać historie które mają na celu ubliżanie innym. No ale kurcze, od sensacji w tym kraju są postacie pokroju Dody, nie Owsiak który właściwie całego siebie oddaje ludziom (WOŚP + Woodstock). Na szczęście są jeszcze ludzie, którzy doceniają pracę takich jak on, i przeznaczają część swoich pieniędzy na pomoc chorym dzieciom.
Super Knightcik
16-01-2009, 19:37
Moim zdaniem jako gracza APO jest to dobry pomysł wiem ze wielu ludzi którzy bedą licytowali tę aukcje robią to tylko po to żeby miec (nic nie warty pacc nic niewarty w obliczu takiej tragedji jaka jest nowotwor) . Wypowiadałem sie jako gracz apo a teraz wypowiem sie jako rl . Mortiis to był genialny pomysł myslę ze jeszce wiele ci takich przyjdzie do głowy (może jakaś aukcja na wigilijne dzieło pomocy dzieciom. WOŚP jak teraz,może jakiś inny szczytny cel i życzę ci żeby apo istniało jak najdłuzej to naprawde server godny miana najlepszego w polsce.
PS. plx nie dawaj jakimś noobom GMów bo syf sie robi i nie wystawiaj tutrów na aukje jak sugerował jakis tam typ bo poprostuj bardzo zły pomysł
By Mateuszko skromny gracz APO
Wiele Miałem Kont
17-01-2009, 13:54
Moim zdaniem pomysł fajny, ale dodajcie aukcje z jakimś wyjątkowym itemem np. taki miś jaki mortiis ma wygląd i nazwa żeby miał nazwę "WOSP Pomocnik" i żeby kosztował np. 200zł, ale z góry byłoby wiadome że będzie tylko jeden i nigdy nie wyjdzie 2...
@topic
pomysł ok, ale mało przemyślany....
Moim zdaniem pomysł fajny, ale dodajcie aukcje z jakimś wyjątkowym itemem np. taki miś jaki mortiis ma wygląd i nazwa żeby miał nazwę "WOSP Pomocnik" i żeby kosztował np. 200zł, ale z góry byłoby wiadome że będzie tylko jeden i nigdy nie wyjdzie 2...
Nom , fajny pomysl...
Ogolnie fajnie ze Mortiis bierze a takim czyms udzial , to znaczy ze nie zalezy mu tylko na kasie...Bo na tym moglby sporo zarobic a takto trafi sprzet do szpitali....
Viseko:o
17-01-2009, 21:30
Naprawde dobry pomysł, jeżeli te pieniążki trafią na WOŚP.
Traus knight
19-01-2009, 18:06
Ludzie popatrzcie na to z innej strony - te pieniądze pójdą na potrzebujące dzieci, sprzęt trafi do szpitali w Waszej okolicy. Jeśli wylicytujecie tego pacca za 500zł, to Mortiis na tym wcale nie zarabia, a można nawet powiedzieć, że traci.
Pacc na 45 dni - 10zł
360 : 45 = 8
8 x 10zł = 80zł
Czyli można powiedzieć, że administracja przekazała na WOŚP 80zł, teraz wszystko zależy od Was!
niech ktoś sobie napisze ................... zasady nie łamie to po 1 a po 2 to powinieneś to jednym słowem powinieneś to olać
Ciekawe za ile zostanie kupiony:):):):):):)
Shadreet
21-01-2009, 17:11
Wylicytowane pacce:
-96 zł
-62 zł Imao
Tak jak ktoś napisał wyżej, zamiast sprzedaży pacca niech wystawią jakiś niepowtarzalny przedmiot (jak ten miś) a dochód oczywiście na Wośp.
Ciekawe dla kogo kasa idzie hmm. The best palladin bedzie mógł cośkupić za ponad 100+ zł i to mu się opłaci.
Nom the best palladin sobie napewno zakupi ;p
A co do aukcji to extra z apo strony :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.