View Full Version : Tygodnik APO
Tygodnik APO
13-01-2009, 17:42
Witam. Chciałbym zaproponować Wam "Tygodnik APO" czyli stronę internetową, na której będę wypisywał wszystkie najważniejsze wydarzenia, które miały miejsce na serwerze czy na forum, konkursy, wojny, etc.
Tygodnik byłby "wydawany" co tydzień w sobotę.
Stworzyłem projekt (nie finalną wersję) takiego tygodnika. Wszelkie informacje zawarte na stronie zostały zebrane z tematów na forum. Jest to tylko test mający na celu przekonać Was do takiego projektu.
Link do projektu: Click! (http://docs.google.com/Doc?id=dzwwqfq_16g86dm6c3)
Możecie być spokojni o swoje bezpieczeństwo wchodząc w ten link. Dokument został stworzony za pomocą serwisu www.docs.google.com (http://www.docs.google.com), dzięki któremu można w bardzo szybki i wygodny sposób opublikować treść dokumentu tekstowego (i nie tylko ;))
Założę sondę, dzięki której chciałbym zebrać Wasze opinie na temat tego projektu.
Propozycje, co można dodać lub zmienić proszę pisać w tym temacie.
Pozdrawiam.
gazetka zbedna
Co mają wspólnego "Plotki i Ploteczki" z najważniejszymi wydarzeniami na serwerze?
@Edit 2
Szukam również kogoś, kto chciałby zająć się tym razem ze mną tj. pisaniem newsów.
Poza tym ten tygodnik mógłby mieć swój własny odnośnik na stronie serwera. Wchodziłoby się w ten odnośnik i pokazywałaby się lista dat wydań tygodników w formie linków do strony.
@Edit 3
wg. mnie ten pomysł jest nie potrzebny ponieważ takie coś można znaleść na forum ;'d
Oczywiście, że można znaleźć... tylko po co szukać? W tym tygodniku masz wszystkie najważniejsze wydarzenia podane jak na tacy ;)
Jeszcze apropos samego projektu: GoogleDocs jest to na razie Beta, więc brakuje paru potrzebnych funkcji. Myślę, że gdy wyjdzie wersja finalna GoogleDocs, także tygodnik nabierze "kształtów" ;]
@Edit 4
jak wklejasz zdjęcia z ss użytkowników to zawsze chyba musisz się spytać? Czy to plagiat? Tak samo jak zdjęci z new tutorem (boa).
Zdjęcia użyte do testu zostały zabrane z forum, z tematów, które zakładane były przez właścicieli tych screenów. Nikogo nie urażam tymi screenami, nie są to screeny przedstawiające łamanie regulaminu przez tych graczy... więc raczej to nic złego.
Xamisozezoseroxi
13-01-2009, 17:53
Dobry pomysł, tylko poproszę o ładniejsze wykonanie :rolleyes:
Kamor is Back
13-01-2009, 18:01
Nie.
Wystarczy zrobic podforum np. Plotki i Ploteczki.
gazetka zbedna
Night Raven
13-01-2009, 18:05
Pomysl podoba sie mi, tylko ma byc ladniejsze wykonanie, bo te jest troche zaniedbane ;<
Pomysł bardzo dobry! Ale jestem przekonany, że po ~miesiącu by Ci się znudziło :| Ale pomysł naprawdę bardzo dobry.
@edit
Ten projekt strasznie banalny :[
handlarz_narkotykow
13-01-2009, 18:17
Tak, fajny pomysł, lecz lepiej gdyby był nowy dział na forum
"Gazeta Apo" czy coś podobnego i był on przyklejony.
Pomysł od razu przypadł mi do gustu! Byłbym w stanie pomagać tobie w tej pracy.. Pozdro. tak jak napisalem na PW. napisz na gg.
Mi sie tam to podoba.. wsumie to mogłoby byc troche bardziej estetycznie :)
Arigori IksDe
13-01-2009, 18:36
wzoruj sie na hunted.pl i zrob jakis dizajn ;d nie mam nic przeciwko :> jak sam bedziesz robil lub z kims to bede patszał
nom nie zły pomysł musi być ciekawe wykonanie:confused::o
espanian
13-01-2009, 18:49
wg. mnie ten pomysł jest nie potrzebny ponieważ takie coś można znaleść na forum ;'d
Orelex II
13-01-2009, 18:55
pomysl ciekawy i warty uwagi. podoba mi sie. jezeli beda takie awanse na stronie glownej, a zostanie to zaakceptowane przez administratorow to bardzo dobrze byloby to wprowadzic.
~GrulixBaned
13-01-2009, 19:59
Moim zdaniem jest to nawet nawet pomysł, ale jak wklejasz zdjęcia z ss użytkowników to zawsze chyba musisz się spytać? Czy to plagiat? Tak samo jak zdjęci z new tutorem (boa).
Cielaczek
13-01-2009, 20:29
Wdg. mnie powinno być to na stronie głównej serwera, tak samo jak na tibia.pl. Co miesiąc jakiś news z serwerów
Takie rzeczy są wpisywane w działe "news" Nowości
Wszystko najważniejsze co dotyczy forum lub apo, więc po co robic stronke? -.-
Jestem na NIE
Kamor is Back
13-01-2009, 20:53
Takie rzeczy są wpisywane w działe "news" Nowości
Wszystko najważniejsze co dotyczy forum lub apo, więc po co robic stronke? -.-
Jestem na NIE
y ale tu o playerach glownie ta gazetka miala byc z tego co zrozumialem od innych xd
Ja proponuje zrobic dzial plotki to rownie dobrze a nawet lepiej by zastopilo gazete.
Tygodnik APO
13-01-2009, 21:03
Nowy projekt: Click! (http://docs.google.com/Doc?id=dzwwqfq_16g86dm6c3)
Teraz każdy temat, to oddzielna strona. Zapraszam do obejrzenia ;)
Shadreet
13-01-2009, 21:03
No wykonanie mierne, ale doceniam że wykazałeś jakąś inicjatywę, trud w przygotowanie tego. Sam wiem, że tutaj na forum do krytykowania to pierwsi ale do roboty ostatni...
Topic@ Popieram ale moim zdaniem to powinno być umieszczone na stronie servera jak na tibia.pl, powinien być osobny moderator do owej gazetki ale ogólnie popieram.
Pozdro
Całkiem dobry pomysł mi się to podoba i będzie można szybciej zobaczyć wiele rzeczy tylko czy to się nie rozpadnie po kilku tygodniach ?
Hmm ,powiem tak, ułatwiło by to "uaktualnianie" swojej wiedzy dot. tego co dzieje się na serverze, cały czas jest się na bieżąco, ale (no właśnie, jest to ale ;]) jeśli tylko temu podołasz/acie, to bd pełen podziwu za wytrwałość, bo jeżeli taki pomysł po tygodniu ma "trafić szlag" to nie ma sensu co robić ;p
o ile nie będą pojawiały się wiadomości typu, "w tym tygodniu nic się nie wydarzyło" czy coś w tym rodzaju, albo że" xXX padł od yYY to straszne"albo cokolwiek, "suchego" , to sam chętnie będę tam zaglądać co tą sobotę czy coś . Coś jak Hunted.pl , prawda? tylko tu inf nie z wszystkich serverów(bo takowych nie ma o.0) ale z jednego,
Jestem na TAK
Nie.
Dlaczego?
Lamerskie.
* Sida *
14-01-2009, 00:44
Nie.
Dlaczego?
Lamerskie.
lamerskie bo ktos cos zrobil lepiej niz ty?lmao >.<
topic
wypas..: ) najbardziej mi podobaja sie avanse..cos a 'la tibia.pl : ) swietne xDDDDDD
major*
Moim zdaniem jest to nawet nawet pomysł, ale jak wklejasz zdjęcia z ss użytkowników to zawsze chyba musisz się spytać? Czy to plagiat? Tak samo jak zdjęci z new tutorem (boa).
Człowieku! Ale Ty jesteś pokurwiony!
Przecież jeśli ktoś daje ssy na forum, to chyba po to aby ktoś je oglądał, prawda?
Wiesz w ogóle co to plagiat? -Wątpię.
Jak masz pisać głupio to nic nie pisz... Chcesz pisać mądrze ale Ci nie wychodzi 19 latku urodzony w '81.
Nie.
Dlaczego?
Lamerskie.
Sam jesteś lamerski...
#Topic
Jestem oczywiście za.
Strona trochę brzydka, ale jak mówiłeś, to tylko wersja beta :D
Czekam na lepszą wersje.
Pozdro i powodzenia :P
19Fifi64
14-01-2009, 15:07
Pomysł fajny, tylko zajmijcie się tym porządnie. ;)
Zakładacie konto na darmowy hostingu i jedziecie. Chyba że mortiis udostępni subdomenę.
~GrulixBaned
14-01-2009, 15:29
Pomysł fajny, tylko zajmijcie się tym porządnie. ;)
Zakładacie konto na darmowy hostingu i jedziecie. Chyba że mortiis udostępni subdomenę.
Nie udostępni w 100%, chyba, że to by było na prawdę coś, a nie jakieś gówno co byś się (..)
19Fifi64
14-01-2009, 15:37
Nie udostępni w 100%, chyba, że to by było na prawdę coś, a nie jakieś gówno co byś się (..)
Nie pisze się w 100% lecz na 100%. Bo nie można częściowo udostępnić subdomeny. A Ty jak jesteś taki dobry programisto to napisz coś lepszego. Oczywiście mówię tutaj o czymś większym i rozbudowanym. Użyj bazy mysql lub postgresql (o ile wiesz co to jest). Do tego ładnie napisz skrypty do obsługi tych wszystkich danych (php) i coś aby to ładnie się zmieniało i wyglądało (ajax), no i może jakąś dodatkową funkcjonalność (js)? Teraz wszyscy z chęcią poczekamy na Twój projekt.
~GrulixBaned
14-01-2009, 15:43
Nie pisze się w 100% lecz na 100%. Bo nie można częściowo udostępnić subdomeny. A Ty jak jesteś taki dobry programisto to napisz coś lepszego. Oczywiście mówię tutaj o czymś większym i rozbudowanym. Użyj bazy mysql lub postgresql (o ile wiesz co to jest). Do tego ładnie napisz skrypty do obsługi tych wszystkich danych (php) i coś aby to ładnie się zmieniało i wyglądało (ajax), no i może jakąś dodatkową funkcjonalność (js)? Teraz wszyscy z chęcią poczekamy na Twój projekt.
Nie będę nic projektował, bo powiem szczerze tak bardzo się nie znam na tym, oczywiście mógłbym coś takiego zrobić, ale to by bardzo długo trwało.
19Fifi64
14-01-2009, 15:52
Nie będę nic projektował, bo powiem szczerze tak bardzo się nie znam na tym, oczywiście mógłbym coś takiego zrobić, ale to by bardzo długo trwało.
Chodziło mi o właśnie o to, że się nie znasz na tym i nie wiem dla czego krytykujesz innych. Widzę ten temat drugi dzień i już ładniej strona wygląda.
P.S. Jestem programistą, dlatego się tak wkurzyłem. I zgodzę się, że projektowanie takiego systemu przez kogoś kto nie ma o tym pojęcia, tj. zaczynanie od kursów itd. szukanie pomocy na forach.
Ja np. uczę się php ponad dwa lata. Ale i tak mam ochotę idę do empik'a i kupuję nową lekturę aby udoskonalać swoją wiedzę.
xD Lukki xD
14-01-2009, 16:44
Głupi pomysł...
I na APO nie ma wojen...
Daremne to jest ponieważ będzie istniało max 2 miesiące... potem wam się znudzi.
najs ;dd podoba mi sie xdd. jestem na tak................
Głupi pomysł...
I na APO nie ma wojen...
Daremne to jest ponieważ będzie istniało max 2 miesiące... potem wam się znudzi.
Dokładnie to chciałem napisać, ale mi sie nie chciało. Tutaj nic się nie dzieje więc po co gazeta? Artykuł z pierwszej strony "115 osób wbiło 1000lvl w tym tygodniu!" "Mortiis dodał dwa nowe bally na dużym respie! OMG!"
@Down
Bo nabrałem chęci.
19Fifi64
14-01-2009, 21:11
Dokładnie to chciałem napisać, ale mi sie nie chciało. Tutaj nic się nie dzieje więc po co gazeta? Artykuł z pierwszej strony "115 osób wbiło 1000lvl w tym tygodniu!" "Mortiis dodał dwa nowe bally na dużym respie! OMG!"
Skoro Ci się nie chciało to po co napisałeś tego durnego posta? Żeby tylko w licznik wskoczyło? :)
Pomysł jest dobry... nie wiem o co wam chodzi.
Moim zdaniem jest to zbędne.. nie ma aż tylu nowych rzeczy w ciągu tygodnia żeby to opisywać, no chyba że chcesz w nim opisywać że np "do gry dołączył nowy gracz nick *** może pogra do 100lv" ;<. Zbędna rzecz ;)
Fajny pomysł ale przydało by się takie coś na stronie głównej
Martin16
15-01-2009, 13:49
Dosyc fajny pomysl.. Jestem na tak.
znaki znaki znaki
Wiele Miałem Kont
17-01-2009, 14:11
Nie... bo to jest całkowicie zbędne...
Zaraz ja powiem że chcę mieć Playboy APO i w nim mają być fotki dziewczyn grających na Apo w wydaniu erotycznym. Później będę chciał gazetkę APO biznes w której będą kursy walut i wartości items w danym tygodniu. Dojdzie do tego jeszcze Discovery APO i wielkie podróże po otsie.
Kur** nie macie co robić tylko nowinki na temat tego gównianego servera?
@topic
Jestem za gazetką, ale Playboy ***** takie jak up ma być) --.--
19Fifi64
17-01-2009, 15:05
Nie... bo to jest całkowicie zbędne...
Zaraz ja powiem że chcę mieć Playboy APO i w nim mają być fotki dziewczyn grających na Apo w wydaniu erotycznym. Później będę chciał gazetkę APO biznes w której będą kursy walut i wartości items w danym tygodniu. Dojdzie do tego jeszcze Discovery APO i wielkie podróże po otsie.
Kur** nie macie co robić tylko nowinki na temat tego gównianego servera?
@topic
Jestem za gazetką, ale Playboy ***** takie jak up ma być) --.--
Powiem Ci, że jestem pod wrażeniem. W taki piękny sposób odrzuciłeś propozycję. Najbardziej podobały mi się wielkie podróże po ots'ie.
Abstrahując już od tego że jest to jedyny godny zainteresowania komentarz, powiem że nie jest to zbytnio uzasadnienie.
@topic
Ludzie co Wam przeszkadza, że ktoś chce robić gazetkę co tydzień? Przecież nie musicie czytać. Wszystko ma swoich zwolenników i przeciwników niezależnie od fachu.
M isie tam podoba i zagłosowałem na Tak.Ale założyciel widocznie chce być pro bo po nicku widać że to on chce wydawać takową gazetkę.
Fajny pomysł. Jestem na "tak".
1 znaczek 2 znaczki 3 znaczki....
Kolega@Kolegi
17-01-2009, 22:52
Super jestem na tak fajnie takie coś poczytać ;>
Silkroad
19-01-2009, 19:14
Nie lepiej, zamiast nowej strony, na stronie ; armia.toproste.pl zrobić takie coś ;O? I tereaz pytanie, co ty byś chciał tam pisać? Na apo nie dzieje się co tydzień coś nowego, chyba, że chcesz wypisywać, że Neko zabił Abu itc. Jestem na nie.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.