PDA

View Full Version : GM/Tutor w dp

jacek3332
14-01-2009, 23:01
Każdy dobrze wie, że przez noobów w dp piszących ciągle "1 1. 1 1....."
czągle wyskakują debugi. Co myślicie o tym aby przynajmniej 1 Gm lub Tutor zawsze był w dp na Invisible i banował wszystkich takich Noobów. Kiedy zauwarzą, że za to dostaje się Bana przestatą tak robić (przynajmniej takie jest moje założenie)

roman-17
15-01-2009, 00:07
nie głupi pomysł... Ale cały czas nie da rady, żeby ktoś był... Kilka najazdów gm'ów/tutorów na dp i okolice na niewidoku i delety kont lub chociaż kilku miesięczne wakację od Apo zapewnione banami na IP. Bez ostrzeżeń czy tam upomnień odrazu i tylko na czerwono dla wszystkich widoczny napis kto i za co został ukarany... zresztą tak samo powinni robić z Botami... Niewidok, DELETE i blokada IP dożywotnio i na czerwono dla ogółu kto i za co...

Pozdrawiam!!

Shadreet
15-01-2009, 00:36
Trochę głupie... założenie dobre ale w praktyce to się nie sprawdzi. Zamiast bawić się w banowanie spamerów wystarczy ustawić "mute" na tekst pisany od 0.5sec-1sec i po problemie

Orelex II
15-01-2009, 07:36
żaden nie bedzie sedzial w jednym dp przez 24h. pomysl glupi. wystarczy 1 dobry gm a nie jakis boa/dexoti ktorzy niby spedzaja najwiecej czasu a banuja prawie tylko za boty. mogliby czasem i na raporty odpisywac. za kazdym razem jak pisalem raport to tylko mortiis mi odpisal. 1 raz dexoti a raportow skladalem setki.

Cielaczek
15-01-2009, 08:01
@up
Ja jak jakoś napiszę, odpowiedź mam zaraz, jak ktoś jest of course ;)

@topic
Tak, przydała by się taka osoba, lub po prostu "muted". Wiem, że czasami jest to wkurzające, ale nie wiem jakim cudem oni Was debugują skoro ja przez 10 min tak pisałem, a raczej naciskałem hotkeye i nikt debuga nie dostał ;).

Pozdrawiam, Cielak.

Rock of Golden
15-01-2009, 08:02
Moze i tak powinno byc, ale dajmy na przyklad ma ktos neostrade, wystarczy res. modemu i juz mamy inne ip. :]

Seviper 2.0
15-01-2009, 08:48
Co myślicie o tym aby przynajmniej 1 Gm lub Tutor zawsze był w dp na Invisible i banował wszystkich takich Noobów.

W końcu się temu tutorowi znudzi stanie tyle czasu w depo...

Wystarczy muted:

- spam
- mute na sekundę
- spam
- mute na 2 sekundy
- spam
- mute na 4 sekundy

i tak dalej.

~GrulixBaned
15-01-2009, 09:16
Moim zdaniem teraz i tak jest dużo GM/Tutorów. Kiedyś było lepiej owszem, ale za czasów exoda/groma. Niech spamują se najwyżej dostaniesz debuga i z powrotem się zalogujesz, tylko nic nie dawaj na depozyt. A i jeszcze jedno kiedyś była moda na rzucanie boltów na dp (cineq) zrobili tak, zę już tak robić nie można, więc wymyślili coś nowego.

jacek3332
15-01-2009, 09:34
Trochę przesadziłem z tym że ciągle ma być, ale przynajmniej raz na jakiś czas mógłby odwiedzić dp. Bo ja jak wchodzę to ciąglę widze te pie******* jedynki.

~GrulixBaned
15-01-2009, 09:38
Trochę przesadziłem z tym że ciągle ma być, ale przynajmniej raz na jakiś czas mógłby odwiedzić dp. Bo ja jak wchodzę to ciąglę widze te pie******* jedynki.

To daj od razu takiemu ignore. Proste chyba co nie? A jak Ci spamują to idź do 2 dp w city, iel ci to zajmie 2 kliknięcia? Są przecież jeszcze inne wyspy takie jak evul czy senja na których są depozyty. TAm jest stosunkowo mało osób więc nikt tam nie spamuje.

Bondi
15-01-2009, 10:05
Przecież taki tutor musiałby stać 24h w dp O_x. Według mnie zły pomysł, a noobki jak były tak będą niestety...

PIH
15-01-2009, 12:46
Lepszym pomysłem by było wprowadzenie muted systemu, ale żeby GM/tut stał to git pomysł

Wiele Miałem Kont
17-01-2009, 14:14
Lol... Ty kur** myślisz że GM nie ma co robić tylko stać w dp całe dnie i banować jakiś frajerów? Oni mało grają w tibie w przeciwieństwie do debili grających całe dnie i nie wiedzących o co chodzi za oknem.

@topic
Jestem na NIE!
Jak nie pasuje nie graj na APO...

@edit
jestem na NIE, ale nie gram na APO...

Spaślak
17-01-2009, 21:24
Masz coś z głową?
Ty myslisz ze ekipa APO nie ma nic lepszego do roboty tylko siedzenie w dp i szukanie kogos kto spamuje?
Spamują w dp? to wyjdz z niego i po problemie.

Esine Palladin
19-01-2009, 16:19
Dexoti dziala terz

[19/01/2009 16:17] Dexoti -> Marcin Pawlukiewicz was banished because of Spamowanie.

[19/01/2009 16:16] Dexoti -> Persi was banished because of Spamowanie.

handlarz_narkotykow
19-01-2009, 17:03
Dokładnie myślałem o tym samym. Mam nadzieję że po zobaczeniu twojego postu wezmą się w końcu za robotę.

Silkroad
19-01-2009, 19:41
Ehh... Przesadziłeś 24/7 w dp.? Jesteś niepoważny? Wystarczy, że wejdzie raz na godzine, na niewidce pobanuje smaperów, przyjdzie za godzine i znowu, nie trzeba siedzieć 24/7 w dp. żeby przypilnować porzadku. Jestem na nie.