PDA

View Full Version : Paladyn

Kamiloss
15-01-2009, 11:36
Witam Wszystkich przegladajacych moj post.
Mam taka propozycje a zarazem krytyke.
PRzeliczylem na kalkulatorze moc czarow Paladyna porownajacych Do MS , EK i ED.

Palladyn 1000lvl 40mlvl bez B Robe M turban i Klapek exori max erex HT ( 7410 )
Druid 1000lvl 130 mlvl bez b robe m turban i klapek exevo gran mas mort HIT (9560)
Sorcerer 130mlvl bez b robe m turban i klapek exevo gran mas vita vis HIT (9799)
Knight 13mlvl bez b robe m turban i klapek Exori max HIT (7134)

wiedz tak. Jak widac MS i ED najlepsze profesje. Knight oraz Pall najslabsze. Z tego knight ma najslabsze hity. Ale za to maly eustahy. 1000 lvl MS 1000 Palladyna zabije prawie lajtow. Wiedz daje SONDE ! oto ABY PALLADYN MIAL NOWY CZAR CO ZABIERA WIECEJ MANY ALE ZA TO BIJE MOCNIEJ ! A JAK NIE TO ZEBY U PALLADYNA ZMNIEJSZONO EUSTAHEGO.
Paladyn jest najgorsza profesja do PVP ciezko kogos ubic nawet 700 EK ciezko...

EsendeBanned
15-01-2009, 11:43
Wez idioto wyjdz i zamknij drzwi, ok? Tak sie akurat sklada, ze pall to najlpesza profesja do pvp. Zabij knightem (1k lvl) palla (700lvl), szczerze Ci pogratuluje. -.-

Quiet v 2.0
15-01-2009, 11:46
A wiesz człowieczku, że są jeszcze takie atrybuty jak mana i hp? Palek jest najlepszą profesją, ma exure vite, którą dobrze się leczy.

A tak propo: było.

Tal
15-01-2009, 12:25
buhahahahhaha ! Leże
Ziomek, jaki Ty masz lv tutaj? Nie masz zielonego pojęcia o grze z tego co widze...
Sorc i Drut nie są najlepszymi profesjami. Trzeba nimi umieć bardzo dobrze grać, żeby były rzeczywiście dobre. Pall jak powiedzieli moi poprzednicy jest najlepszy.
Jak nie umiesz grać świetnie knightem to z pallem się nie masz co równać.

To tyle, baj
Peace...

@edit
Ahh nie zauważyłem podpisu. Tak czy inaczej chara pewnie kupiłeś ; <

Old Sebaa1994
15-01-2009, 12:42
Zal. jak pan up up powiedzial wes wyjdz i zamkij drzwi pomys tak zalosny jak i ty

PIH
15-01-2009, 12:44
Ja mam jeszcze lepszą propozycje wiedz każdy kolejny temat nawiązujący do ulepszania palladyna usuwać a autora banować dobre?

Martin16
15-01-2009, 13:52
Moim zdaniem Kamilos ma racje..-.- np. ja grając 700 rp niemogłem zabic 700ed wręcz przeciwnie cały czas jechałem na redzie.. więc ciekawi mnie jak to możliwe? Zaraz pojawią sie posty typu 0 pvp maasz etc.. ale wiecie co XD

~GrulixBaned
15-01-2009, 14:03
Weź stąd spierd*dalaj wkurwił*eśmistrza. Exauted czy jak tam się pisze, ustawia się w confic.lua. I to jest na wszystkie profesje. Co do wybalansowania profesji, to niech zostanie tak jak jest.

Mrozek
15-01-2009, 14:03
@up Pallem trzeba umieć grac bo inaczej pvp to 0
@temat
Pall to najlepsza profa do pvp. Jak ktoś @up mówił. Zabij 1klvl ek 700palka. Nie ma szans. No chyba ze ten będzie stal w miejscu.

muflon-free
15-01-2009, 14:49
Siemano. Co ty człowieku piszesz? Dobrze się czujesz? Palladyn nowy czar? Tego by jeszcze brakowało... Palladyn jest najlepsza profesją do pvp, nie ma mało many ani nie ma mało hp, ma vite i wgl weź się lepiej jebnij w łeb i pomyśl pięć razy zanim napiszesz taki temat. Btw : Może zamiast się starać o nowy czar może pierw byś się postarał o nowy słownik ortograficzny pod choinkę?

@offtopic

Który owner Kamilosa? ja byłem drugim. Pozdro ziomek i sory z góry za szczerość z mojej strony.

Bastek10
15-01-2009, 14:59
Paladyn jest najgorsza profesja do PVP

Wiec powiedz mi jaki ty masz lvl.Palladyn ma najlepsze pvp a ty pierdolisz ze ma najgorsza. Wez człowieku się zastanów co piszesz.Pomysł całkowicie do dupy.

Pall Posion
15-01-2009, 15:07
Ale noob co kupił hara na allegro i myśli że świeci poprostu koleś masz -100pvp Palladyn jest najlepsza profesja a EK najgorsza a ms i drut też sa dobre ale nie najlepsze jak pall

Hrater
15-01-2009, 15:19
Hmm... Zdecydowanie nie ;<
I nie "eustahy" tylko exhausted : <

@Esende :<
Ty pipko jak masz low pvp to nie moja wina xD Widzialem jak na enfo grasz i sie dziwie Twojej wypowiedzi :<
1k ek vs 700 rp, ja nie mam żadnych problemów ;/
Zależy od pvp ;/
Widziałem jak Cineq prawie złożył sie od Horusa ;>
1.3 k rp vs. 1.1 k ek. ;) Więc wszystko zależy od pvp.

Robert el Hombre
15-01-2009, 15:34
NIe tylko zależy głównie od pvp( pod znaczeniem spamów erexów itp).
Niekiedy w moim przypadku 820 ek rozwalić jest łatwiej> lorenza 900 ed<(wtedy )
niż rozwalić 800 ed.
Jest proste wyjaśnienie, które odwołuje się również do rp.
Poprostu wystarczy ek w walce z ms/ed jechać podczas spama na yellow/red.
Gdy już ed/ms dostanie 3-4 x hity z miecza ma yellow i złoży się na 2 maxy. Proste. Tak samo może nie tak ale podobnie jest z ek vs rp.
Mając 700 rp głównie jesteśmy skoncentrowani na obronie w tym wypadku only vita więc trudno jest zabić rp do tego który ucieka.
Walka 1000 ek vs 1000 rp jest już szybsza. Rp robi spam ek też robi spam. Rp suwa ek itp.Wtedy już rp nie jest nastawiony na taktyke z only vita tylko leje i spami. Wtedy pvp się zmienia:> Bla bla bla i tak jestem pro ivul pvp.
Co do tematu to się absolutnie nie zgadzam!
Zgodze się tylko na obniżenie hp rp, pogorszenie vity itp:>
Cya

Nemiksiol
15-01-2009, 16:15
Tak to jest bardzo dobry pomysl z tym nowym czarem jak np jak dalem mojemu bratowi na chwilke grac to on poszedl expic i jakis edzio bral mu kingi a ten edzio to byl 620 lvl ek a ja mialem 780+ wiec cos by sie przydalo zrobic z tym i z tym bo palek ma ruznice atakow o 700 wiec sami widzicie albo walnie 5,700 albo 6.500 zwruccie na to tez uwage ale itak ci co niegraja pallem beda przeciw

Lechista92
15-01-2009, 16:27
Omg. Tak super pomysł! Dajmy pallowi czar zeby walił po 4987848484841848741187487 na 1k lvl <żal>.
JESTEM NA NIE!

.Bart.
15-01-2009, 16:31
@up Pallem trzeba umieć grac bo inaczej pvp to 0
@temat
Pall to najlepsza profa do pvp. Jak ktoś @up mówił. Zabij 1klvl ek 700palka. Nie ma szans. No chyba ze ten będzie stal w miejscu.

chyba raczej trzeba umieć bocić. bot na auto e vite i automanas i jazda : > widziałeś w tych czasach pala bez bota? chyba jednego na 50.
jak ja miałem 1klvl i biłem 700 palka to często udawało mi się go zabić, jeśli tylko nie uciekał i się leczył, teraz nie wiem jak tam jest na tych lvlach, ale 1600ek bijąc ~1350rp też często udaje mi się go zabić jeśli oczywiście on też mnie atakuje, a nie tylko się leczy.

@topic
jest dużo odpowiedzi na tak więc domyśl się na co zagłosowałem.

muflon-free
15-01-2009, 16:34
@Namiksiol

Jeżeli Tibia jest dla Ciebie Bogiem a expienie nałogiem to się może lepiej w ogóle nie wypowiadaj. Dobry pomysł? Patrz mój pierwszy post. Pozdrawiam serdecznie.

@edit

"Eustahy" UASHuasuAHSuASbhUASHUASHUASHUABSuahsuasHuahsUahSUh as <jeb z krzesła> To tyle.

Zbanowany Khuramek
15-01-2009, 16:39
Po pierwsze nie zmieniajmy pallkom "eustahów" jak to nazwałeś.
Po 2 palladin to teraz jest kól profa uha sie vita ma na 1000 levelu ok 20k hp.
Wiec po co zmeniac cos co jest dobre? Palladyn i knight nie sa profesjami magicznymi i pamietajcie o tym. Bo to już sie błoto robi. Na poczatku na Real Tibii paladyn w ogole nie mial czarów.
Pozniej dostal kilka takich jak na poczatku : Exori Con.
Nie zmieniajcie czegoś co jest OK. bo znów sie coś spie*doli.

kamilz14
15-01-2009, 16:42
Ja myśle że palowi powini dać broń 1 ręczną i żeby sie nie kończyłą, wtedy mógł by brać tarcze. Ale tak żeby np od 100lv można było ją już mieć a nie jakieś h*** za 50kcc -.-. I jak robią itemki to coś tańszego dla każdego...

kosa098
15-01-2009, 17:11
Wez idioto wyjdz i zamknij drzwi, ok? Tak sie akurat sklada, ze pall to najlpesza profesja do pvp. Zabij knightem (1k lvl) palla (700lvl), szczerze Ci pogratuluje. -.-

Potwierdzam! <znaki> <znaki> <znaki> <znaki> <znaki>

Nakomi Takahata Old
15-01-2009, 17:14
Zal Cie chyba wiesz ;D

Teraz postacie sa tak zbalansowane ze kazdy ma rowne szanse :D

A co do pvp ja sadze ze pvp gracza zalezy nie od profy itd ale od umiejetnosci gracza

19Fifi64
15-01-2009, 18:11
Nie mogę ze śmiechu!!!

Ale za to maly eustahy.

A JAK NIE TO ZEBY U PALLADYNA ZMNIEJSZONO EUSTAHEGO.

A napiszesz nam kto to jest ten cały Eustahy? :) To że jest mały to nie jego wina, może miał złą sytuację w domu i nie mógł się rozwijać poprawnie? Najpierw mówisz, że ma rosnąć a potem byś go o nogi skracał.

Dawno się tak nie uśmiałem...

Fail roku: Eustahy w Tibi.

@topic
Ja mam lepszy pomysł dajmy palkowi coś co ma zasięg na cały ekran i wali hity po 100k. Aaaa i żeby pall miał sio i żeby siochał się/kumpli po 200k.

Jak masz słabe pvp to nie trzeba nic zmienić tylko troszkę potrenować...

>>Vegos<<
15-01-2009, 18:19
Mówię:

Nie Palladyn ma dosyc nuzo hp i nic nie zmienia
i wyjdź, ok? Jesteś noobem....
Pall to profa....best w pvp....

Vivek
15-01-2009, 18:45
To tak pall ma:
-Duzo hp i many.
-Hity większe od knighta a magiem on to nie jest(Tak jak druid/sork).
-Duże hity z C arrow/G bolt.
-Vite którą zawsze trafi, nie jak knight uhem
-Może naraz manas i vite
-Nie pada tak szybko na spama jak sork/druid

Knight:
-Musi trafiać uhem(niema czaru leczącego)
-Nie może dać manasa i uha naraz.
-Ktoś go zacznie suwać pada.
-Ma dużo hp i mało many.
-Hity z magi małe.
-Z miecza też małe.
-Z sio jest "The Best"

Sorc/Druid
-Pada na 3 hity od równego lvla
-na 550lvlu mane ładuje się około 1minute (15k many)
-hity z wanda średnie
-ostatni robi solo all questy.]

Pall ma najlepiej ^^
A tak po za tym to Exhaused. I jest on ok :D Chyba że ty chcesz żeby pall miał 0 exh?
Z twoim pvp to itak byś padał od 500EkóF
Mój brat grał około 0.5 roku temu 250pallem, Druid miał te 1hp/lvl mniej ale to jest hit z arrow, to loozem mógł startować pallem do 400eków spam i ek padł, on miał 0 szans ubić bo tylko spam vity i nawet do reda nie zjechał.

@kamilz14
Na 200 masz quest na c arrow.. A tak po za tym po co ci tarcza jak możesz biegać i bić z daleka?

Pampalini
15-01-2009, 18:54
i moze chcesz zeby wita i pallka dawala cale hp ? .. wyjdz nie rob juz takich tematow bo jest ich wystarczajaco duzo .. postacie sa zbalansowane .. nic nie trzeba zmieniac ..

~GrulixBaned
15-01-2009, 19:41
Knight:
-Musi trafiać uhem(niema czaru leczącego)
-Nie może dać manasa i uha naraz.
-Ktoś go zacznie suwać pada.
-Ma dużo hp i mało many.
-Hity z magi małe.
-Z miecza też małe.
-Z sio jest "The Best"

Tak knight jest "najlepszy" tylko z sio tak jak orQa, nie leje się jak nie ma 3 x sio.

handlarz_narkotykow
15-01-2009, 19:48
Paladyn jest najgorsza profesja do PVP ciezko kogos ubic nawet 700 EK ciezko...

1. To zdanie mnie w połowie rozjebauo co do najgorszej profesji..
Pall to w 101% najlepsza profesja w pvp. Dosyć łatwo się pkuje itp.

2. Żeby rozwalić 1k rp 700eka to trzeba jeszcze mieć dobre pvp, którego tobie brakuje. Poćwicz pvp na arenie i powinieneś w końcu nabrać wprawy..

3. Nie będę pisał, że allegro, ale po prostu uśmiać się można..:D

4. Co do exhausted to się zgadzam:eek: ............ JEST ZA MAŁĘEĘEĘ ( chociaż w sumie to gdyby było większe mogłyby być co chwile debugi :cool: )

Nemiksiol
17-01-2009, 10:57
@muflon-free
tak jak niegrasz pallem to nic o nim niewiesz i jak przeczytales pall ma ruznice ataku o 700++ wiec widziesz moze myslisz ze jest najlepsza profesja na apo bo inni boca a ja nie.wiec bota jak odpala to na luzie zabije a ty jak zaczoles grac na apo to radze ci skonczyc i wyjdz z tego forum id ioto

Niebieski Irys :*
17-01-2009, 11:11
No, chyba Cie suty pieka. Jak nie mozesz 1k pallem ubic 700 ek to masz najebane. Pall na rl, jakis czar ma? ;< Nie!
A tutaj bije 7k + 4.5k g bolt. czyli 10k co jest równoznaczne z druidem. Pall na tym lvlu ma 22k hp i many? Czyli magiczne postacie bija 6k.
6x3=18, pallkowi zostaje jeszcze 4khp 2k bije z wanda, czyli ma jeszcze 2. Druid? Leci na spama! Druid ma ze 16khp pall w ludzi 4.5 + 3k g bolt to jest 7.5... 2 szybkie od palla 12k druid sie nie uhnie i spi... Ogólnie to profesje sa wyrównane, ale nie do konca... I tak pallek jest najlepszy.

Wiele Miałem Kont
17-01-2009, 14:06
Lol... wyjdź i zasłoń firankę przy wychodzeniu...
Nie rozumiesz że to która prof jest najlepsza nie zależy od hitów?
Walisz np. 9k, ale masz dużo mniej hp niż knight i pall...

Brak słów... jestem na nie...

.Kapitan Alkohol.
18-01-2009, 12:44
Pall to najlepsza profa. Jezeli masz słabe pvp lub nie umiesz expic to juz Twoj problem.
Przestancie czarowac z tymi profesjami !!!

Spaślak
18-01-2009, 13:15
Weź wyjdź neo kidsie z tego forum plx!
Palladyn jest najśilniejszą profesją na tym OTS
Tylko trzeba umieć nią dobrze grać.
Grałem od 0-800 palladynem i od 0-800 knightem
I co prawda do 400 lvla sie cięzko gra palladynem, lepiej grac knightem ale później jest bardzo duża przewaga, w pvp i nie tylko.

Night Raven
18-01-2009, 13:50
Nic nie trzeba dodawac. Pall jest juz b dobry. 250 rp rozjebalem 310+ek, a powinno byc na odwrot patrzac na lvle.

Nie!

Arturer
18-01-2009, 14:52
OMG ... żal Cie i tyle Pallek to najlepsza profa na serverze xD

kumor15
18-01-2009, 14:52
pisze sie chyba Exshausted

pal jest fajny tylko czar mogli by o 3% zwiększyć bo bije prawie tyle samo co Knight
przy czym knight to postać mało magiczna a pal bardzo
albo zmniejszyć knightowi :P

Silkroad
19-01-2009, 19:23
Jesteś niepoważny ; O Pall wymiata, Co z tego, że wali mniej? Ale nie zauważyłeś, że ma x2 tyle hp co Sorc? SorC&DruT, są najbardziej poszkodowani, bo mają bardzo mało Hapa, ale mają dobre czary :/. Wszystko ma + i - . Ale jestem na nie ;O

Oxidosis.
25-01-2009, 19:38
Weź stąd spierd*dalaj wkurwił*eśmistrza. Exauted czy jak tam się pisze, ustawia się w confic.lua. I to jest na wszystkie profesje. Co do wybalansowania profesji, to niech zostanie tak jak jest.

hehe jak sciagasz ots z mapka jurotsa to sie nie dziw ze w "confic.lua jak ty to napisales zmieniasz.

silver ghostek
25-01-2009, 19:59
Weź wyjdź je*any złodzieju... Ojebales mojego kumpla na prawie 30kcc. Idz pograc na mazurskim bo cie tu nikt nie chce lamo ;o

p.s. twoja stara to eustachy

MiszczÓ Banned
25-01-2009, 21:02
Smieszny dzieciak... mam 830rp i mnie nie zabije 1k ms/ed :)
Wtf co to za Eustahy? xdd

..Zaxu$..
25-01-2009, 21:03
omg chcecie jeszcze polepszyc rp jak jest obecnie najlepsza profesja na apo.. jestem na nie

Nemiksiol
26-01-2009, 09:43
Ja sie zwracam do zalozyciela tego topica ludzie kturzy niegraja rp to niebenda chcieli zeby zmienili cos z tym a zwrucilem tez uwage na ruznice ataku ?? na 800 rp jest 1 k wiec NIECH GM NA TO ZWRUCI UWAGE i rp niejest najlepsza profesja na apo !!!!!!!1

Dżablona
26-01-2009, 09:56
ja gram pallem i na 115 lvlu uwalilłem 152 druida więc, po co go jeszce ulepszac ;d

Hiro Nakamura
26-01-2009, 11:09
Zabierz się za swoją ortografię, a nie zakładanie poraz 2424236234234 tego samego tematu. Nie umiesz/nie podoba Ci się gra palem- nie graj, proste.

ErexiN
26-01-2009, 12:16
nie rozśmieszaj mnie proszę.. Palladyn to jedna z lepszych postaci do PVP nawet lepsza od MS i ED może poprostu nie umiesz nią grać skoro nie umiesz nikogo ubić. EK'a na tym samym lv powinieneś łatwo pokonać.

espanian
26-01-2009, 14:04
CHŁOPIE!! Weź pod uwagę takie rzeczy jak

Paladyn ma dużo HP, knight tak samo, Mortiis(czyt. Ojciec Admin) zrobił tak aby profesję się jakoś zbalansowały, ponieważ Paladin jest i tak najlepszą profesją na apo, ponieważ z czarów bije jak EK, ma e-vite i po 500lvl(czasem później) stoi w miejscu i bije z czarów.

Gdyby dodać jeszcze 1 czar palkowi to 3/4 apo grałoby palkiem *.*

Jestem na NIE! Mimo że sam gram palkiem ;o

@edit
Polecam zapoznać się z treścią strony http://www.ortografia.pl ponieważ robisz błędy.
"Wiedz" to nie to samo co "Więc"

~Son Pall~ : o
26-01-2009, 15:18
Moim zdaniem Kamilos ma racje..-.- np. ja grając 700 rp niemogłem zabic 700ed wręcz przeciwnie cały czas jechałem na redzie.. więc ciekawi mnie jak to możliwe? Zaraz pojawią sie posty typu 0 pvp maasz etc.. ale wiecie co XD
Ubij sobie 700 ek'iem 700 rp'ka..
z ed i ms'em jest tak samo.. : o
Ek w prawdzie jest najgorszą profesją do pvp. : o
Temat /closed/.