View Full Version : Próbne testy gimnazjalne o;
Mortalix
15-01-2009, 15:23
A więc co sądzicie o próbnych testach? Co Was zaskoczyło? Co było najtrudniejsze? ;}
Czy w ogóle w waszym odczuciu test był łatwy czy trudny?
Mnie osobiście w części humanistycznej zaskoczył 'Mit o książce' xd
@Guzek
Już tak nie przesadzaj... testy były w sumie dość łatwe... trzeba oczekiwać na najbardziej niepewne punkty za wypracowanie -.^
Co do języków obcych to pisałem z angielskiego kilka miesięcy temu o;
Z tego co pamiętam miałem 38 lub 39 punktów ;|
@Ikki
Chodziło mi raczej o wasze odczucia, przeglądałem 2 wersje testu i poziom jest bardzo podobny, a skoro uważasz, ze topic bez sensu to po co się wypowiadasz? ;o
@Jacol
W tym pytaniu o największą ciężkość zaznaczyłem Ziemię, bo chyba ona ma największą siłę przyciągania :p tak jakoś xd
@Elxis Maniaq
Lol xd jaki kujon... No to straciłem next punkt xD
Elxis Maniaq
15-01-2009, 15:30
Humanistyczny był troszkę trudny. Najdziwniejsze było wypracowanie.
Dzisiejszy matematyczno - przyrodniczy był prosty, ale zadanie z fizyki o swobodnym spadku mnie zaskoczyło. Strasznie dziwne wyniki mi wychodziły (dobre, ale nie zapisałem ich). Więc zostawiłem zadanie za 4 pktk puste :)
Myślę, że z humanistycznego będę mieć 35-48 pkt. a z matematycznego 40-46.
Czyli jak na mnie słabo :D (skromny) :rolleyes:
Hmm... Nie wiem, co o tym myśleć bo u mnie w szkole piszą dopiero w... PRZYSZŁY CZWARTEK I PIĄTEK!
Nie rozumiem w ogóle, ocb. ale to jest chyba trochę nie sprawiedliwe zważając na to, że w gazecie wyborczej JUŻ są odpowiedzi do testu z zakresu humanistycznego...
Arigori IksDe
15-01-2009, 15:37
37 mat / 34 hum
A czy nie wszyscy maja i inne testy ? ;s
Humanistyczny - Trudny wypracowanie o micie to przesada ...
Matematyczno - Przyrodniczy - Też dość trudny, swobodny spadek ŻaL
Może będzie z 50 punktów :P
Jutro Angielski z języka może jakoś pójdzie xD
@Mortalix
Dla mnie każdy test jest trudny, jako że nigdy nie lubie pisać żadnych testów xD stresuje się xP
Tak się składa, że nie wszystkie szkoły mają ten sam test więc ten temat trochę bez sensu
@Jacol to chyba ciebie pogrzało.
Matury to mają wszyscy takie same a ty myślisz, że w każdej szkole biorą z wyborczej? haha jak tak to się stuknij w czoło i się zastanów
Jaros Jaroz Jaro
15-01-2009, 15:48
Humanistyczny był dosyć.. MAtematyczno przyrodniczy był trudniejszy....
Jutro też mam test ale z anglika ;)
Ogolnie moze byc... ale latwiejsze by byly lepsze xd
hmm, Human- ciesze się że było tak łatwe, dali nam mit a nie rozprawkę, dalej, hmm, ogólnie nie był trudny ;p pisałem go na kompie ;DDDD ach ta dysgrafia.
w ogóle, c to mit? po prostu bajka !! piszesz opowiadanko , byle by na początku było "dawno dawno temu bla bla bla, tak powstały książki" ;] ta tam coś z Atlantydą kombinowałem ,ale mówię wam, fajnie się pisze na kompie ;]
mat-bio, hmm ostro dojebali z swobodnym spadkiem, w ogóle nie myślałem ze takie coś będzie ;(, 4 pkt w plecy -.- chyba że mi za dane dodadzą, to 2 w plecy ;(
ostatnie, hmm, chyba się machnąłem z drzewkami, ale łatwe było, tylko zjebali 1 rzecz, mianowicie, w zadaniu z klockiem nie podali gęstości wody, więc jeżeli napiszesz ze będzoe pływał, to mogą to uznać jako strzał ;(
hmm, co tam jeszcze, aaaaa z tym kwiatem i ścianą, poronione jakieś, na tym rysunku było, że 8 DM jest dużo mniejsze niż 4 DM , hehe, takie nie dorobione,
ps. co daliście z tym ciężarem na księżycu, Ziemi, Jowiszu, Marsie?
@up,
Wszyscy mają ;d tylko zależy jaki język się uczą ;p Anglik rox !! robili wam wczesniej z angola próbny? ja wcześniej miałem 45 / 50 ^^
@kilka up.
Tak się składa, że nie wszystkie szkoły mają ten sam test więc ten temat trochę bez sensu
/\ pogrzało ? wszystkie szkoły mają taki sam test czopq -.- chyba że do specjalnej chodzisz.
@elix,
wiem na czym to polega ;p właściwie chodzi o wielkość jądra ;d (bez skojarzeń plax;D) ale jakoś mi się wkręciło, że Jowisz ma mniejsze ;( trudno, pkt w tył, zastanawiałem się nad marsem jeszcze, no ale na discovery pokazane było, jak tam ludziki BY skakały ;p czyli mniejsze ;]
handlarz_narkotykow
15-01-2009, 16:45
Z polaka był taki sobie, ale z matmy maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasakraaaaaaaaaaaa:eek:
Co to za jakiś kwiatostan-.- nie dało się już czegoś gorszego wymyślić :cool:
Elxis Maniaq
15-01-2009, 16:49
Jacol największe przyciąganie ma Jowisz bo ma największy promień, a co za tym idzie i przyciąganie g.
handlarz n/c :rolleyes:
nie w każdej szkole był ten sam test ja np. miałem inny niż z gazety wyborczej a qrwa zajebiście trudny i durny :D
Ushauahuah a ja miałem rok temu i spokój z testami mam na 4 lata ;D ale jak to wasze czytam i looknołem z gazety to ja miałem w hooy łatwiejszy i nie miałem języka :D
HUman- najlatwiejszy ;) Dzieki bogu ze mit byl do napisania xD
Scisle- Srednio ;)
Angielski-Troche trudniejszy od Humana... W zad 4 przynajmniej my mielismy zjebany listening ... za szybki
xD Lukki xD
16-01-2009, 14:37
Humanistyczny - mogło być gorzej, ale i tak było źle :d dobrze że lektur nie było
Matma itp - kurestwo, a najbardziej zjebany klocek i fizyczne :d
Niemiecki - trzeci próbny i kur** chyba najgorszy :d
Humanistyczny
•Klapa z historii :D Wybrałem 3 rozbiór jako 1773 <fail>
•Prawie cała szkołą dowaliła BN jako bank narodowy, a to biblioteka, a moja koleżanka z klasy BOŻE NARODZENIE HausUAHsuaHsuaSUHaas
•Mitu nie napisałem bo nie miałem weny :rolleyes:
•Matematyczny już lepiej
•Angielski
To samo co u Steve-O wszystkie 3 zadania powoli z kasety/czy tam płyty, nie wnikałem, a 4 jak katarynka, myślę, że najlelepiej angielski
Jednym słowem trzeba będzie się pouczyć, żeby się gdzieś załapać
@down
Pato ; >
Sopranis
16-01-2009, 17:33
U mnie to tak o-z matmy,pilnowala typka ze świetlicy,niedość że nam podpowiadała to nam jeszcze tłumaczyła na tablicy!Z polskiego-podpowiedziała skrót KEN,a koleś powiedział żę BN to biblioteka narodowa,to sie usmiechnełą i pokazała jak klaszcze(czyli że dobrze).Z niemca to najlepsze-od jednej typki ściągał jeden,drugi od niego i tak dalej do 4,5.Najlepsze że podczas testu była zadyma,wychodzi typek z ławki i mówi do typki.Gdzie pani mieszka?Po chwili zobaczyłem jak on chodzi za nauczycielką po klasie,ona macha rękami i mówi"Nie dotykaj mnie":D:D:D
Van Destroyer
16-01-2009, 19:34
Matma najciekawsze bylo to ze beznadziejne liczenie z wykozystaniem kilku zaleznosci np. katy w trójkatach...
Albo w polskim byla mapeczka i trzeba bylo zaznaczyc Francje :)
Ogólnie to nic strasznego wystarczy miec ogólne pojecie :)
Elxis Maniaq
16-01-2009, 19:39
U mnie to tak o-z matmy,pilnowala typka ze świetlicy,niedość że nam podpowiadała to nam jeszcze tłumaczyła na tablicy!Z polskiego-podpowiedziała skrót KEN,a koleś powiedział żę BN to biblioteka narodowa,to sie usmiechnełą i pokazała jak klaszcze(czyli że dobrze).Z niemca to najlepsze-od jednej typki ściągał jeden,drugi od niego i tak dalej do 4,5.Najlepsze że podczas testu była zadyma,wychodzi typek z ławki i mówi do typki.Gdzie pani mieszka?Po chwili zobaczyłem jak on chodzi za nauczycielką po klasie,ona macha rękami i mówi"Nie dotykaj mnie":D:D:D
Ciekawe czy na prawdziwym teście będą Ci tak pomagać. Więc lepiej się ucz.
@up
Chyba miałeś jakiś inny test bo na moim Francji nie było :/
Dzisiaj angielski był nawet nawet. Jednak zadanie 4 - słuchanie było za szybko i większość osób ściągnęła. (Dałem to zadanie 10 osobom ;) ).
Również trudne było zadanie 10. Te nagłówki.. ehh. Nie znałem 4 słów i mi się wszystko mieszało.
Orson_Pall
16-01-2009, 19:49
nie w każdej szkole był ten sam test ja np. miałem inny niż z gazety wyborczej a qrwa zajebiście trudny i durny :D
No w szkołach specjalnych był inny : D
@topic: Łatwizna, niestety nie miałem przyjemności pisać ścisłego : /
@edit: A ang 34 pkt. Sprawdzany był wewnątrz, to znam wynik od nauczycielki.
~GrulixBaned
16-01-2009, 21:07
Ja jak byłem w gimnazjum to nie było z języka angielskiego/niemieckiego. Ale dla mnie one były takie sobie najgorzej humanistyczny.
Elxis Maniaq
16-01-2009, 21:15
Ja jak byłem w gimnazjum
Ale kłamstwo xdd
Dzisiaj słyszałem, że te testy były najtrudniejszymi testami próbnymi w ciągu 5 lat.
Master Shidishi
16-01-2009, 21:46
Humanistyczny
•Klapa z historii :D Wybrałem 3 rozbiór jako 1773 <fail>
•Prawie cała szkołą dowaliła BN jako bank narodowy, a to biblioteka, a moja koleżanka z klasy BOŻE NARODZENIE HausUAHsuaHsuaSUHaas
Boze narodzenie buahahahahahahaha own3d xDDDD hahah jebłem z krzesla normalnie ;s
Tak na marginesie z matmy zwalilem sporo ale czytajac odp z otwartych to sie machnalem chyba na kilku ^^ ; p
ninja roukenon
16-01-2009, 22:29
up
z twojej kolezanki tez sie usmialem Boze narodzenie :D a co to grawitacji jednak tez jowisza zaznaczylem ale mialem dylemat z ziemia ,na caly fux intersuje sie astronomia i tez posiadam wlasny teleskop wadze 60 kg wiec moge na jowisza kuknac i jego dysk skladajacy sie z milonow malych asteroidow.
A ja jeszcze nie pisalem:D Wie ktos, czy jest on gdzie opublikowany?:D
Ej możecie mi podać str z wynikami testów jest jakaś str ??
Mnie rozwaliło zadanie z matematyki o tych drzewkach, humanistyczny był prosty zresztą angielski także, no ale jak mówie z matematyki tak sobie a fizyka to istna komedia, niby skąd mam wiedzieć ile to po*eb*a*ne jabłuszko ma spadać... a co lepsze jaka jest prętkość jego huh ale to policzyłem...
V= mxgxh takiego wzoru użyłem nie wiem czy dobrze... z matmy nie liczne na więcej niz 45.
xD Lukki xD
17-01-2009, 14:34
@up
Hahaha
Zadanie z drzekami rozwaliło? :DDD
To było chyba najprostsze ze wszystkich :d
Sopranis
17-01-2009, 15:20
Jakie zadanie z drzewkami podajcie treść?
Mam pytanie, czy to te testy pisaliscie?:D
http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,6163830,Probny_egzamin_gimnazjalny_z_Opero nem___arkusze_i.html
Kamor is Back
17-01-2009, 20:08
Wlasnie jak wam poszlo na egzaminach mlodzi xd ?
Ja mialem rok temu i byl spox :)
jacek3332
17-01-2009, 20:34
Nie jestem z 3 gimnazjum ale z 2. Poprosiłęm panią od majcy żeby mi test pokazała i zrobiłem prawie cały dobrze, test był bardzo prosty w tym roku (dali mało matematyki).
Elxis Maniaq
20-01-2009, 20:31
Eh jacek placek.
Oczywiście jesteś pro rox kozak. Zrobiłeś "prawie" cały test dobrze.
W takim razie podaj mi rozwiązanie zadania z klockiem? Wiesz co to [ro] ?
Ehh a może powiesz mi od czego zależy przyciąganie?
Dobra twierdzenie Talesa obcykałeś? To jest matma =]
Też mogę wejść w odpowiedzi na necie i potem kozaczyć, albo zostaje mi kupić "wyborczą". :o
Ohroniasz
20-01-2009, 20:46
@up
ja pisałem w tamtym tygodniu testy i jakoś nie pamiętam żadnego zadanie z klockiem.
czyli nie wszędzie były takie same testy ;<
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.