Zaloguj się

View Full Version : Próbne testy gimnazjalne o;

Mortalix
15-01-2009, 15:23
A więc co sądzicie o próbnych testach? Co Was zaskoczyło? Co było najtrudniejsze? ;}
Czy w ogóle w waszym odczuciu test był łatwy czy trudny?

Mnie osobiście w części humanistycznej zaskoczył 'Mit o książce' xd

@Guzek
Już tak nie przesadzaj... testy były w sumie dość łatwe... trzeba oczekiwać na najbardziej niepewne punkty za wypracowanie -.^
Co do języków obcych to pisałem z angielskiego kilka miesięcy temu o;
Z tego co pamiętam miałem 38 lub 39 punktów ;|

@Ikki
Chodziło mi raczej o wasze odczucia, przeglądałem 2 wersje testu i poziom jest bardzo podobny, a skoro uważasz, ze topic bez sensu to po co się wypowiadasz? ;o

@Jacol
W tym pytaniu o największą ciężkość zaznaczyłem Ziemię, bo chyba ona ma największą siłę przyciągania :p tak jakoś xd

@Elxis Maniaq
Lol xd jaki kujon... No to straciłem next punkt xD

Elxis Maniaq
15-01-2009, 15:30
Humanistyczny był troszkę trudny. Najdziwniejsze było wypracowanie.

Dzisiejszy matematyczno - przyrodniczy był prosty, ale zadanie z fizyki o swobodnym spadku mnie zaskoczyło. Strasznie dziwne wyniki mi wychodziły (dobre, ale nie zapisałem ich). Więc zostawiłem zadanie za 4 pktk puste :)

Myślę, że z humanistycznego będę mieć 35-48 pkt. a z matematycznego 40-46.

Czyli jak na mnie słabo :D (skromny) :rolleyes:

Veto
15-01-2009, 15:31
Hmm... Nie wiem, co o tym myśleć bo u mnie w szkole piszą dopiero w... PRZYSZŁY CZWARTEK I PIĄTEK!

Nie rozumiem w ogóle, ocb. ale to jest chyba trochę nie sprawiedliwe zważając na to, że w gazecie wyborczej JUŻ są odpowiedzi do testu z zakresu humanistycznego...

Arigori IksDe
15-01-2009, 15:37
37 mat / 34 hum
A czy nie wszyscy maja i inne testy ? ;s

Guzek
15-01-2009, 15:40
Humanistyczny - Trudny wypracowanie o micie to przesada ...

Matematyczno - Przyrodniczy - Też dość trudny, swobodny spadek ŻaL

Może będzie z 50 punktów :P

Jutro Angielski z języka może jakoś pójdzie xD

@Mortalix
Dla mnie każdy test jest trudny, jako że nigdy nie lubie pisać żadnych testów xD stresuje się xP

Ikki
15-01-2009, 15:47
Tak się składa, że nie wszystkie szkoły mają ten sam test więc ten temat trochę bez sensu

@Jacol to chyba ciebie pogrzało.

Matury to mają wszyscy takie same a ty myślisz, że w każdej szkole biorą z wyborczej? haha jak tak to się stuknij w czoło i się zastanów

Jaros Jaroz Jaro
15-01-2009, 15:48
Humanistyczny był dosyć.. MAtematyczno przyrodniczy był trudniejszy....

Jutro też mam test ale z anglika ;)

Ogolnie moze byc... ale latwiejsze by byly lepsze xd

Jacol
15-01-2009, 15:54
hmm, Human- ciesze się że było tak łatwe, dali nam mit a nie rozprawkę, dalej, hmm, ogólnie nie był trudny ;p pisałem go na kompie ;DDDD ach ta dysgrafia.
w ogóle, c to mit? po prostu bajka !! piszesz opowiadanko , byle by na początku było "dawno dawno temu bla bla bla, tak powstały książki" ;] ta tam coś z Atlantydą kombinowałem ,ale mówię wam, fajnie się pisze na kompie ;]

mat-bio, hmm ostro dojebali z swobodnym spadkiem, w ogóle nie myślałem ze takie coś będzie ;(, 4 pkt w plecy -.- chyba że mi za dane dodadzą, to 2 w plecy ;(

ostatnie, hmm, chyba się machnąłem z drzewkami, ale łatwe było, tylko zjebali 1 rzecz, mianowicie, w zadaniu z klockiem nie podali gęstości wody, więc jeżeli napiszesz ze będzoe pływał, to mogą to uznać jako strzał ;(

hmm, co tam jeszcze, aaaaa z tym kwiatem i ścianą, poronione jakieś, na tym rysunku było, że 8 DM jest dużo mniejsze niż 4 DM , hehe, takie nie dorobione,

ps. co daliście z tym ciężarem na księżycu, Ziemi, Jowiszu, Marsie?

@up,
Wszyscy mają ;d tylko zależy jaki język się uczą ;p Anglik rox !! robili wam wczesniej z angola próbny? ja wcześniej miałem 45 / 50 ^^

@kilka up.

Tak się składa, że nie wszystkie szkoły mają ten sam test więc ten temat trochę bez sensu

/\ pogrzało ? wszystkie szkoły mają taki sam test czopq -.- chyba że do specjalnej chodzisz.

@elix,

wiem na czym to polega ;p właściwie chodzi o wielkość jądra ;d (bez skojarzeń plax;D) ale jakoś mi się wkręciło, że Jowisz ma mniejsze ;( trudno, pkt w tył, zastanawiałem się nad marsem jeszcze, no ale na discovery pokazane było, jak tam ludziki BY skakały ;p czyli mniejsze ;]

handlarz_narkotykow
15-01-2009, 16:45
Z polaka był taki sobie, ale z matmy maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasakraaaaaaaaaaaa:eek:

Co to za jakiś kwiatostan-.- nie dało się już czegoś gorszego wymyślić :cool:

Elxis Maniaq
15-01-2009, 16:49
Jacol największe przyciąganie ma Jowisz bo ma największy promień, a co za tym idzie i przyciąganie g.

handlarz n/c :rolleyes:

Janas
15-01-2009, 16:59
nie w każdej szkole był ten sam test ja np. miałem inny niż z gazety wyborczej a qrwa zajebiście trudny i durny :D

PIH
16-01-2009, 10:04
Ushauahuah a ja miałem rok temu i spokój z testami mam na 4 lata ;D ale jak to wasze czytam i looknołem z gazety to ja miałem w hooy łatwiejszy i nie miałem języka :D

Steve-O
16-01-2009, 14:08
HUman- najlatwiejszy ;) Dzieki bogu ze mit byl do napisania xD
Scisle- Srednio ;)
Angielski-Troche trudniejszy od Humana... W zad 4 przynajmniej my mielismy zjebany listening ... za szybki

xD Lukki xD
16-01-2009, 14:37
Humanistyczny - mogło być gorzej, ale i tak było źle :d dobrze że lektur nie było

Matma itp - kurestwo, a najbardziej zjebany klocek i fizyczne :d

Niemiecki - trzeci próbny i kur** chyba najgorszy :d

Sasha
16-01-2009, 15:06
Humanistyczny
•Klapa z historii :D Wybrałem 3 rozbiór jako 1773 <fail>
•Prawie cała szkołą dowaliła BN jako bank narodowy, a to biblioteka, a moja koleżanka z klasy BOŻE NARODZENIE HausUAHsuaHsuaSUHaas
•Mitu nie napisałem bo nie miałem weny :rolleyes:

•Matematyczny już lepiej

•Angielski
To samo co u Steve-O wszystkie 3 zadania powoli z kasety/czy tam płyty, nie wnikałem, a 4 jak katarynka, myślę, że najlelepiej angielski

Jednym słowem trzeba będzie się pouczyć, żeby się gdzieś załapać

@down
Pato ; >

Sopranis
16-01-2009, 17:33
U mnie to tak o-z matmy,pilnowala typka ze świetlicy,niedość że nam podpowiadała to nam jeszcze tłumaczyła na tablicy!Z polskiego-podpowiedziała skrót KEN,a koleś powiedział żę BN to biblioteka narodowa,to sie usmiechnełą i pokazała jak klaszcze(czyli że dobrze).Z niemca to najlepsze-od jednej typki ściągał jeden,drugi od niego i tak dalej do 4,5.Najlepsze że podczas testu była zadyma,wychodzi typek z ławki i mówi do typki.Gdzie pani mieszka?Po chwili zobaczyłem jak on chodzi za nauczycielką po klasie,ona macha rękami i mówi"Nie dotykaj mnie":D:D:D

Van Destroyer
16-01-2009, 19:34
Matma najciekawsze bylo to ze beznadziejne liczenie z wykozystaniem kilku zaleznosci np. katy w trójkatach...

Albo w polskim byla mapeczka i trzeba bylo zaznaczyc Francje :)

Ogólnie to nic strasznego wystarczy miec ogólne pojecie :)

Elxis Maniaq
16-01-2009, 19:39
U mnie to tak o-z matmy,pilnowala typka ze świetlicy,niedość że nam podpowiadała to nam jeszcze tłumaczyła na tablicy!Z polskiego-podpowiedziała skrót KEN,a koleś powiedział żę BN to biblioteka narodowa,to sie usmiechnełą i pokazała jak klaszcze(czyli że dobrze).Z niemca to najlepsze-od jednej typki ściągał jeden,drugi od niego i tak dalej do 4,5.Najlepsze że podczas testu była zadyma,wychodzi typek z ławki i mówi do typki.Gdzie pani mieszka?Po chwili zobaczyłem jak on chodzi za nauczycielką po klasie,ona macha rękami i mówi"Nie dotykaj mnie":D:D:D

Ciekawe czy na prawdziwym teście będą Ci tak pomagać. Więc lepiej się ucz.

@up
Chyba miałeś jakiś inny test bo na moim Francji nie było :/

Dzisiaj angielski był nawet nawet. Jednak zadanie 4 - słuchanie było za szybko i większość osób ściągnęła. (Dałem to zadanie 10 osobom ;) ).
Również trudne było zadanie 10. Te nagłówki.. ehh. Nie znałem 4 słów i mi się wszystko mieszało.

Orson_Pall
16-01-2009, 19:49
nie w każdej szkole był ten sam test ja np. miałem inny niż z gazety wyborczej a qrwa zajebiście trudny i durny :D

No w szkołach specjalnych był inny : D

@topic: Łatwizna, niestety nie miałem przyjemności pisać ścisłego : /

@edit: A ang 34 pkt. Sprawdzany był wewnątrz, to znam wynik od nauczycielki.

~GrulixBaned
16-01-2009, 21:07
Ja jak byłem w gimnazjum to nie było z języka angielskiego/niemieckiego. Ale dla mnie one były takie sobie najgorzej humanistyczny.

Elxis Maniaq
16-01-2009, 21:15
Ja jak byłem w gimnazjum

Ale kłamstwo xdd

Dzisiaj słyszałem, że te testy były najtrudniejszymi testami próbnymi w ciągu 5 lat.

Master Shidishi
16-01-2009, 21:46
Humanistyczny
•Klapa z historii :D Wybrałem 3 rozbiór jako 1773 <fail>
•Prawie cała szkołą dowaliła BN jako bank narodowy, a to biblioteka, a moja koleżanka z klasy BOŻE NARODZENIE HausUAHsuaHsuaSUHaas

Boze narodzenie buahahahahahahaha own3d xDDDD hahah jebłem z krzesla normalnie ;s

Tak na marginesie z matmy zwalilem sporo ale czytajac odp z otwartych to sie machnalem chyba na kilku ^^ ; p

ninja roukenon
16-01-2009, 22:29
up
z twojej kolezanki tez sie usmialem Boze narodzenie :D a co to grawitacji jednak tez jowisza zaznaczylem ale mialem dylemat z ziemia ,na caly fux intersuje sie astronomia i tez posiadam wlasny teleskop wadze 60 kg wiec moge na jowisza kuknac i jego dysk skladajacy sie z milonow malych asteroidow.

Hjubert
17-01-2009, 10:14
A ja jeszcze nie pisalem:D Wie ktos, czy jest on gdzie opublikowany?:D

Vilu
17-01-2009, 10:41
Ej możecie mi podać str z wynikami testów jest jakaś str ??

Tico
17-01-2009, 14:14
Mnie rozwaliło zadanie z matematyki o tych drzewkach, humanistyczny był prosty zresztą angielski także, no ale jak mówie z matematyki tak sobie a fizyka to istna komedia, niby skąd mam wiedzieć ile to po*eb*a*ne jabłuszko ma spadać... a co lepsze jaka jest prętkość jego huh ale to policzyłem...
V= mxgxh takiego wzoru użyłem nie wiem czy dobrze... z matmy nie liczne na więcej niz 45.

xD Lukki xD
17-01-2009, 14:34
@up
Hahaha
Zadanie z drzekami rozwaliło? :DDD
To było chyba najprostsze ze wszystkich :d

Sopranis
17-01-2009, 15:20
Jakie zadanie z drzewkami podajcie treść?

Hjubert
17-01-2009, 17:38
Mam pytanie, czy to te testy pisaliscie?:D

http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,6163830,Probny_egzamin_gimnazjalny_z_Opero nem___arkusze_i.html

Kamor is Back
17-01-2009, 20:08
Wlasnie jak wam poszlo na egzaminach mlodzi xd ?
Ja mialem rok temu i byl spox :)

jacek3332
17-01-2009, 20:34
Nie jestem z 3 gimnazjum ale z 2. Poprosiłęm panią od majcy żeby mi test pokazała i zrobiłem prawie cały dobrze, test był bardzo prosty w tym roku (dali mało matematyki).

Elxis Maniaq
20-01-2009, 20:31
Eh jacek placek.

Oczywiście jesteś pro rox kozak. Zrobiłeś "prawie" cały test dobrze.

W takim razie podaj mi rozwiązanie zadania z klockiem? Wiesz co to [ro] ?

Ehh a może powiesz mi od czego zależy przyciąganie?

Dobra twierdzenie Talesa obcykałeś? To jest matma =]

Też mogę wejść w odpowiedzi na necie i potem kozaczyć, albo zostaje mi kupić "wyborczą". :o

Ohroniasz
20-01-2009, 20:46
@up
ja pisałem w tamtym tygodniu testy i jakoś nie pamiętam żadnego zadanie z klockiem.

czyli nie wszędzie były takie same testy ;<