Zaloguj się

View Full Version : Jakie znacie metal zespo?y?

handlarz_narkotykow
15-01-2009, 16:51
A no więc, nie wiem czego już słuchać, ponieważ zespoły tj. nightwish, lordi, dragon force, evanesence mi się już znudziły, a nie znam innych fajnych tego typu zespołów, może wy coś znacie to zaproponujcie.

Typ : metalika/power metalika/opera metaliki

byle podobne było do lordi i nightwisha:)

@ Muflon
jak już nie wiesz co wymyślić to chociaż nie nabijaj postów -.-

@Mosuke
Dzięki za info. Withtin temptation bardzo mi się spodobał, podobny do nightwisha i jeszcze relaksuje ;p

Fifeks
15-01-2009, 17:01
Linkin Park
Disturbed
System Of A Down
Katy Perry <33333

:d

Mo$uke
15-01-2009, 17:35
Katy Perry <33333

Ale metal...

topic
Slayer , Vader , Behemoth , Hunter ,Iron Maiden ,KORN i dlugo by wymieniac...

Behemoth raczej death metal....A reszta ujdzie....Zalezy od gustu....

A i jeszcze Metallica

Spaślak
15-01-2009, 17:41
Ich Troje
Bajm xD

Wujek Margoth
15-01-2009, 17:58
Typ : metalika/power metalika/opera metaliki
Chyba Ci chodziło o Power Metal i o Symfoniczny Death Metal XD

Jeśli tak to:
Omnium Gatherum [ http://www.youtube.com/watch?v=09RI2ndQoyw ]

Skyfire [ http://www.youtube.com/watch?v=HqXDfEwZcBY ] Power Metal

Dragon Force też power metal gra.
Rhapsody gra power z domieszkami symfonika i muzyki dawnej (polecam ;])

I tu kapela dla koneserów extremalnych odmian blacku: Anaal Nathrakh i Vital Remains

http://www.youtube.com/watch?v=B6349Q-67eA

http://www.youtube.com/watch?v=jHNlQUSIzBM

Jeśli ktoś powie mi, że łątwo jest zagrać coś akiego to najpierw zapraszam do obadania filmiku Cannibali.
http://www.youtube.com/watch?v=QOb6JSQd-Qw

Pozdro xd... Jak chcesz dobre kapele niekoniecznie power metalowe to wal do mnie śmiało : )

@edit

Co do ankiety. Żadna z tych kapel nie zadowala mnie : ) Są po prostu słabe ;P

@down

Zboczenie zakochanego w muzyce... xddddddd

Tett
15-01-2009, 17:59
metallica soad ;s a ty Margoth wiedzialem ze bedziesz sie sprzeczal o te rodzaje bo to nie to samo, ale ja jednak wole zastapic te wszystkie wymysly jednym "metal" i po sprawie ! :-)

DannRook
15-01-2009, 18:12
Z ciekawości wszedłem w ten temat i posłuchałem parę nut i powiem wam, że głowa mnie rozbolała xD
O gustach się nie dyskutuje ale gz dla was, że lubicie takiego czegoś słuchać ; )

Pyciek
15-01-2009, 18:37
AvE!

Zespołów metalowych znam dużo, nawet bardzo. Wymienię te, które słucham: Metallica, DragonForce, Ride The Sky, Gamma Ray, Helloween, Nocturnal Rites, Iron Maiden, Slayer, Anthrax, Dark Angel, Linkin Park(ach, kiedyś to się tego słuchało, tera rzadko ;p), Wolfcry, Running Wild, Valhalla, Exodus... Pewno coś jeszcze, ale zapomniałem jak zwykle xd

Ogólnie gustuje w Power, trash, heavy metalu ;p

@Wujek

Skyfire rzeczywiście godny posłuchania, lecz mnie nie wpadł w ucho - wole trochę spokojniejszy wokal, ale nie jest zły.
Aha i DragonForce to bardziej ekstremalny power metal lub trash z domieszką poweru xd

@Co do ankiety to zaznaczyłem DragonForce, gdyż wg jest on tam jedynym zespołem godny uwagi ;p

Wujek Margoth
15-01-2009, 18:50
AvE!

@Wujek
Aha i DragonForce to bardziej ekstremalny power metal lub trash z domieszką poweru xd

Lol. DForce koło Trashu nigdy nie stało xD
To jest typowy power. MAsz tam niskie strojenie gitary Hermana, perkusista dość szybko gra (charakterystyczne dla gatunku), vokal odpowiednio chóralny, że tak powiem ;P

Z trashu polecam Carnivore : ) do tego kawałek tej też kapeli "Jesus Hitler" ;P
http://www.youtube.com/watch?v=B0Zp7hvXeL4&feature=related

Bondi
15-01-2009, 19:59
System Of A Down! To jest metal alternatywny, czyli trochę 'słabszy' (czytaj mniej darcia mordy). Polecam:
-Toxicity
-Chop Suey
-Lonely Day
Sam zacząłem słuchać SOAD'u dzięki tym 3 piosenkom, które są po prostu wyjebane ;d

BecioBanned
15-01-2009, 20:31
czyli trochę 'słabszy' (czytaj mniej darcia mordy).

Jak usłyszałem B.Y.O.B. stwierdziłem, że Soad & Becio - fail.

#topic
Metallica, DragonForce, Ozzy Osbourne (<3) Linkin Park, Disturbed, Iron Maiden, Slayer, i troche innych, które nie przyszły mi do głowy. ; P

#edit

Omg plebsiarstwo !!
Metallica gra trash rock _._ to nie jest metal ! Więcej nie mieszaj
gówna z błotem.

Rozjebałeś mnie na łopatki.

PIH
16-01-2009, 10:02
bedą sie teraz kłócić jaki tym metalu.

powiem jedno Metal do gówno

Ciumciak
16-01-2009, 11:33
Jak usłyszałem B.Y.O.B. stwierdziłem, że Soad & Becio - fail.

#topic
Metallica, DragonForce, Ozzy Osbourne (<3) Linkin Park, Disturbed, Iron Maiden, Slayer, i troche innych, które nie przyszły mi do głowy. ; P

Omg plebsiarstwo !!
gówna z błotem.
@Margoth
Za dużo jest rodzajów metali więc daj sobie siana z tym :p zapomniałeś skrytykować Nightwish . Więc ja to zrobie ;]
Nightwish jest to gothic metal , który mnie najbardziej zaskakuje ze wszystkich rodzajów metalu . Ta muzyka jest nie ziemska dla Mnie, by połączyć instrumenty symfoniczne i rockowe.
A z wymienionych wyżej nie słucham rzadnego poza Nightwish.

Pzdr:)

^Gpiotras~
16-01-2009, 11:58
Ja nie słuham na codzien ale czasami slucham i jest:
-Iron Maiden
-Linkin Park
-Dragon Force

Ishaus
16-01-2009, 11:58

Fail. Kserowanie nicków jest bardziej gówniane niż słuchanie metalu, więc proszę, nie wypowiadaj się więcej.

#Topic
Metal śmierdzi. Hard rock FTW!!

Arigori IksDe
16-01-2009, 12:20
Mozesz sprobowac within temptation, rise against, creed ;o

Daaron
16-01-2009, 12:35
Ja tam wole System Of A Down, nie jest za mocny taki w sam raz.
I Metallica szczególnie "End Of The Line". Iron Maiden, Linkin Park, nie są to jakieś super ekstra heavy metalowe zespoły, ale je lubie ^^.

Kamor is Back
16-01-2009, 12:48
Metal to gowno ? nielubie ciezkiego wole softa...
Polski Hip Hop to wielki shit,peja kurw. nawet szkoly nieskonczyl, i dlatego wiem czemu nasz hip hop tak kuleje...
Spytasz sie tancerza. Co tańczysz ? i kazdy odpowie hip hop bo jak by cos innego tanczyli byli by inni, nie akceptowani przez kolegow.

LP i Rammstein wpisaly mi sie najbardziej w historie tego gatunku :PP

StaryMistrzBorysiatko
16-01-2009, 13:44
szatan band, lucyfer i jego wymiocinki, belzebub, jak rozwalic sobie glowe walac o sciane

Kodexik
16-01-2009, 13:52
trza miec najebane zeby tego słuchac..... Hardcore rap, westcoast rap, gangsta rap... to jest coś....

Wujek Margoth
16-01-2009, 14:55
trza miec najebane zeby tego słuchac..... Hardcore rap, westcoast rap, gangsta rap... to jest coś....

Trzeba mieć najebane, żeby wypowiadać się na temat rzeczy. o których nic się nie wie.

Omg plebsiarstwo !!
gówna z błotem.
@Margoth
Za dużo jest rodzajów metali więc daj sobie siana z tym :p zapomniałeś skrytykować Nightwish . Więc ja to zrobie ;]
Nightwish jest to gothic metal , który mnie najbardziej zaskakuje ze wszystkich rodzajów metalu . Ta muzyka jest nie ziemska dla Mnie, by połączyć instrumenty symfoniczne i rockowe.
A z wymienionych wyżej nie słucham rzadnego poza Nightwish.

Pzdr:)

Metallica to był trash metal.
Nie dam sobie siana bo to tak samo jak byś na mamę mówił tata. ; O (Bez urazy ofc ;d)

Co do Wishów: Od kiedy to gotyk? Nightwish to czysty metal symfoniczny : )

Zbanowany Khuramek
16-01-2009, 15:06
Nightwish. SUM 41. Linkin Park [Hybrid theory] Soad RHCP
Evanescence wszystkie z sondy znam...

Sopranis
16-01-2009, 17:46

Więcej nietrzeba mówić.Dziękuje PIH że mnie wyręczyłeś;d

Mo$uke
16-01-2009, 17:53
Po co do hu*a piszecie o rzeczach o ktorych nic nie wiecie?
Prosil was ktos? Pochwalcie sie czego wy sluchacie...hh? Ja tez slucham hh i metalu i jakos mi to nie przeszkadza....

Co do zespolow do dodalbym jeszcze within temptation.......

xD Lukki xD
16-01-2009, 19:28
@Khuramek

Linkin Park - Nu Metal
SUM 41 - Rock
... więc te 2 troszkę tu nie pasuje :d
Ja osobiście najbardziej lubię Nu Metal(Linkin Park) i Grunge (Breaking Benjamin)

Ishaus
18-01-2009, 11:39
@Khuramek

Linkin Park - Nu Metal
SUM 41 - Rock
... więc te 2 troszkę tu nie pasuje :d
Ja osobiście najbardziej lubię Nu Metal(Linkin Park) i Grunge (Breaking Benjamin)

FAIL!

LP nigdy!! nie grało nu-metalu. LP klasyfikowane jest jako crossover. Bo to ani nie jest nu-metal, ani 'rap'. LP można jedynie nazwać rapcore.

#Topic
Disturbed <3

Kamor is Back
18-01-2009, 11:43
Zróbmy tak.
Wszyscy co sluchaja Hip Hopu (za przeproszeniem) "wypierdalac"
Idzcie sobie wymachiwac lapami w domu przez starymi.

Metal jest dobry,choc nielubie heavy tylko jakis lekki np. softa.

Fifuś
18-01-2009, 12:14
FAIL!

LP nigdy!! nie grało nu-metalu. LP klasyfikowane jest jako crossover. Bo to ani nie jest nu-metal, ani 'rap'. LP można jedynie nazwać rapcore.

Stało : ) pierwsze dwie płyty to były typowo Nu-Metalowe. Teraz to jest crossover. Typowo crossoverowa kapela to Limp Bizkit.

@Topic
Linkin Park [wszystkie płyty wymiatają]
Disturbed <33

@PIH i Sopranis

Napisał PIH Zobacz post

Na chuj tu wchodzisz? Nie słuchasz to nawet się nie wypowiadaj. ***** wielkie kozaki. Tak jak ktoś napisał idź se machaj rękami lamo -.-

@Kodex

Margoth Ci dobrze powiedział.
Trzeba mieć najebane, żeby wypowiadać się na temat rzeczy. o których nic się nie wie.