View Full Version : Internet
Hipcio Bercix
17-01-2009, 15:03
Witam mam taki problem mam internet neostrade tp bezprzewodowa. Gdy robie cos na internecie ogladam filmiki przegladam forum itp. wszystko super szybko chodzi, gdy gram w tibie po jakims czasie (15-30 minut) gubi sie siec. Wlaczam nastepnie internet i po 2-5 minutach gubi siec. Jezeli ktos sie na tym zna prosze o odpowiedz.
Prosze o wypowiadanie sie w typu rad np. zmiana ustawien itp.
I prosze nie piszcie zmien neta nie graj w tibie ok? :)
xD Lukki xD
17-01-2009, 15:15
Zmień neta lub nie graj w tibie .
Hipcio Bercix
17-01-2009, 15:21
Tez nad tym sie zastanawialem zeby zmienic neta. Kiedy mialem internet kablowy to wszystko chodzilo genialnie a zainstalowalem bezprzewodowego neta, poniewaz zakupilem niedawno telewizje z neostrady za 5zl miesiecznie i ogladam mase filmow na tv. Chyba jednak zrezygnuje z tv.
Mc Maciek
17-01-2009, 15:36
Jeśli masz Liveboxa, to radzę Ci zmienić router. Miałem podobną sytuację, teraz użytkuję router TP-LINK TD-W8910G i nie mam żadnych problemów, a neta mam na 3 kompach: stacjonarny (kabel ethernet) i 2 laptopy (bezprzewodowo). Działa bez zarzutów.
Hipcio Bercix
17-01-2009, 15:41
@ Mc Maciek
Bardzo dobra rada dzieki :) Moj sasiad bardzo dobrze zna sie na takich rzeczach popytam go i zainstaluje mi routera :P
Sopranis
17-01-2009, 16:16
Czyżby to nie był znak że tibia jest zła?
Mam podobny problem, lecz nie mam NEOSTRADY. Mam internet radiowy, bezprzewodowy. Mam antenkę na kominie a odbiornik (z którego czerpię internet) nie całe 100m od domu. Co raz mi się internet, rozłączał. Dlatego nie gram już w tibię : P
handlarz_narkotykow
17-01-2009, 16:57
Nie zmieniaj neta, graj w tibie.
po1. zadzwoń tam do nich i powiedz co się dzieje
po2. najlepiej zmień router na lepszy
po3. rób resety routera
@Up
nie zmieniaj neta, graj w tibie... 1 slowem jestes zalosny... Idz sie lecz debilu
Sorry za off musialem
Mam taki sam problem ! mam bezprzewodowego Wi-Fi wie ktoś co można zrobić aby zastopować te lagi są one nieskazitelnie mocne, stoję w jednym miejscu a tu ni z gruchy ni z pietruchy jestem gdzie indziej ;/
Martin16
18-01-2009, 20:10
Nie no niewiem jak Ci pomóc ja również mam neostrade, ale z takim problemem sie jeszcze ne spotkałem.. tzn ja myśle ze noestrada ogółem to słaby internet.. Jeśli masz taką mozliwość to go zmień. :P
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.