Zaloguj się

View Full Version : Linux pomocy

Orzeszek
19-01-2009, 19:14
Witam mam pytanie, skad moge ściągnąć Linuxa! (wersję w miare najlepszą)

I czy bede mial problem z zainstalowaniem NEOSTRADY? może mi ktoś pomóc?

Ma ktoś może neo i linuxa ?..

Od czego zacząć i co najlepiej zrobić.. czekam na msg

Angel Death
19-01-2009, 19:33
Jeśli nawet nie wiesz skąd wziąć Linuxa i o zgrozo jak zainstalować jakkolwiek aplikacje na nim, to go nawet nie instaluj.

Orzeszek
19-01-2009, 20:15
Ogarnaisz?.. Będe miał dwa systemy na kompie tak planuje LINUX dla Tibii a windows do gierek.. przyczyn nie musze podawaĆ problem jest z neostradą.. linuxa moge sobie ściągnąć.. ale chciałem żeby mi ktoś pomógł..

Puttana
19-01-2009, 20:18
Na linuxsie nie działają key/trojany do tibii? ale tam blackd też nie działa... :(

@topic
Trochę myślenia i nie shakują ciebie

Angel Death
19-01-2009, 20:22
No, dobra jeśli tak przedstawiasz sprawę to polecam Ubuntu. Jest chyba najprostszy w obsłudze (bo ja się w nim połapałem) a instalacja nie sprawia problemu. Możesz go ściągnąć ew. zamówić za darmo pocztą. A co do Neostrady to pewnie będą jakieś problemy z instalacja modemu lub czymś w tym rodzaju(pewnie będziesz musiał ściągnąć jakieś alternatywne sterowniki do Linuxa), ale to sobie wygooglujesz.

www.ubuntu.pl

Orzeszek
20-01-2009, 14:43
Tak wiem, wczoraj byłem na tej stronie.. jutro bd mial od kolegi mandrive te najnowsza ;P

Ishaus
20-01-2009, 14:48
Mandriva? Ścierwo, choć ładnie wygląda. No ale jak zamierzasz grać w tibie, zamiast wziąć się za coś poważniejszego korzystając z Linuxa, to wystarczy.

Choć polecałbym Debiana ...

Orzeszek
21-01-2009, 00:01
Tak, ale ja bd grał w Tibie wyłącznie jeżeli chce sobie w coś pograć typu CS itp. to też moge.

A jakieś lepsze gry to konsola :)

ByOuT
21-01-2009, 07:40
Witam...

Linux - CS? OmG, na Linuxie przy WINE nie uciągniesz 30 fpsów...

Mandriva - ładnie wygląda a prawda jest taka, że jest to gorsze niż Ubuntu..
Ubuntu - prosty jak budowa cepa chociaz jak mi pierwszy raz padło środowisko graficzne (nie mając innego systemu na komputerze) było dosyć trudno.
Debian - tutaj to nie wiem nie używałem xDD
Slackware - według mnie najlepszy LINUX może dlatego, że jest on całkiem odmienny od Ubuntu, Debiana, Mandrivy i innych. Jest też troche nieco bardziej skomplikowany zato najbardziej stabilny.

Neostrada w Mandrivie 2008 jest domyślnie skonfigurowana. W starszych musisz się bawić bo Ci się nawet diody nie oświecą. W innych LINUX'ach życzę Ci powodzenia z zainstalowaniem Neostrady. Przy zerowej znajomości komend zainstalujesz ją tak za może 2-3 dni. Good Luck & Have Fun.

Pelé
21-01-2009, 10:01
Linux nie jest do grania .

Orzeszek
21-01-2009, 14:26
Chcialem powiedziec ze mam 2 komputer w tym sensie..

Pelé
22-01-2009, 12:16
Daj sobie loz z linuxem, jak nie umiesz korzystac z googli ;o
Pytac sie o linuxa na forum tibijskim ? bang ur head on keyboard.