Zaloguj się

View Full Version : Jak po?knac kreatyne?

Przemo ziom
20-01-2009, 21:48
Witam.Chciałbym sie zapytac jak brac kreatyne.
Kreatyne mam w kapsułkach i czy moge je połknac w raz woda czyli wrzucam do buzi i zapijam woda.
Raczej normalnie bedze działac?

Puttana
20-01-2009, 22:01
Przeczytaj ulotkę dołączoną do leku? ....

@ps
Niedługo będą pytania w jakiej pozycji najlepiej się uprawia seks.... :D

Zbanowany Khuramek
20-01-2009, 22:05
Przeczytaj ulotkę dołącząną do opakowania bądź skonsultuj się z lekażem lub farmacęutą ponieważ każdy lek nie właściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu ;s.

Hmm najlepiej połknij na chama tabletkę potem dopiero popij wodą.To znaczy na sucho a potem lyknij wody troche

Fifuś
20-01-2009, 22:19
Przy braniu kreatyny pij dużo wody tzn połknij tabletki i popijaj wodą.

Maks
20-01-2009, 22:19
Obojętne jest czy popijasz czy wsadzisz ją najpierw do gęby i zapijesz czy zmieszasz z woda...

po drugie kredke możesz brac na 2 różne sposoby polecam ten bez nasycenia, szkoda tablet,,

grunt to przyjmować na pusty żołądek czyli rano po przebudzeniu bierzesz 3-5g niewiem ile to masz tabsów na opak. pisze ile ma kredy 1 tabsa...

Najlepiej wal takim sposobem jak ja

1 i 2 dzień 30g -25g (6-5x5g)
3 dzień 25g-20g ( 5-4x5g)
4 dzień 20g-15g (4-3x5g)
5 dzień 15g -10g (3-2x5g)

dalej lecisz rano po przebudzeniu, 30 min przed treningiem, jak masz nie treningowy dzień to gdzieś tak w połowie dnia....

Acha najlepiej nawalaj z dextrozą, lepsze efekty, pomaga w transporcie kredki , peace

A teraz najlepsze Nie zaleca się stosować kreatyny poniżej 16 roku życia.
Więc sory....

PS: na forum tibii szukasz odp. na takie rzecyz, skoro kupiłeś już kredke to poczytaj trochę forum sportowe czy wujka google, a nie ja pierd..... niektórzy to są mózgi szukać info o kreatynie na forum o tibii to trzeba być mocnym -.- radze sprzedać kreatyne a kupić paczke lays-ów i pare chupa-chupsów.......

DannRook
20-01-2009, 22:26
Kupił kreatyne i nie wie jak się jej używa omg...
Po co ci ta kreatyna?
Polecam brać kilkanaście tabletek dziennie bo wtedy lepiej mięśnie rosną a za 10 lat bd staruszkiem z sercem jak kapeć i wiszącymi mięśniami...
Fail.

Wrona
20-01-2009, 22:27
Poczytaj gdzieś na forum jak ją stosować dokładnie, tz. ile i w jakie dni. A tabletkę popijasz dużą ilością wody i jak ćwiczysz, to też pij jej dużo ;)

Orzeszek
21-01-2009, 00:00
wg. cyklu.. najlepiej wejdz na jakies forum albo popytaj znajomych niech Ci zapisza cykl, jak jestes nie doswiadczony to wez odrazu popytaj co w jaki dzien cwiczyc itp... i mam nadzieje ze cwiczyles przedtem zanim zaczales brac kreatyne ?:| Xd bo jak nie to nie próbuj nawet nic Ci nie da..

Przemo ziom
21-01-2009, 10:21
Kreatyne mam w kapsach 150 (moja pierwsza kuracja) no i pisze ze brac zawsze 4 kapsy po treningu,czytałem na forum tej samej kreatyny ze 4 kapsy naczczo i 4 kapsy po treningu,nie chce kupowac 350 kapsów bo 150 mi wystarczy.

Pytałem sie kumpla co brał ta sama kreatyne mówił ze brał kreatyne zawsze 4 kapsólki po treningu i 4 kapsółki w dni nie treningowe o podobnej porze.

I mam jeszcze jedno pytanko po ilu dniach miesnie sie tak jakby napompywuja??

A pisze tylko tutaj dlatego ze najszybciej dostane odpowiedz niz napisał bym na forum sportowym.

ByOuT
21-01-2009, 10:38
Weź nie pierdol się z połykaniem... Zajeb sobie 4 tabsy doodbytniczo to Ci od razu mięsnie wyskoczą. Boże co za tematy <jebie głową w ściane>

Spaślak
21-01-2009, 20:14
OMG
Nie wiesz że trzeba przepić? :D
A wiesz że trzeba ćwiczyć?
Jak połkniesz 2 tabletki i bedziesz leżał to ch*ja z tego będzie xD.

Ikki
21-01-2009, 21:07
A czytałeś że kreatyna niszczy serce? Została wycofana w wielu krajach np Francja. A co do tabletek to normalnie popijaj wodą albo glutaminą z węglowodanami co zwiększa wchłanianie się kreatyny i pij dużo wody oraz nie zapominaj o diecie i ćwiczeniach

Elxis Maniaq
21-01-2009, 21:39
Byout to sobie doodbytniczo kapsułki wkłada - żart. ;)

Popijaj dużą ilością wody, albo kup sobie w proszku.

Przemo ziom
21-01-2009, 22:01
a po ilu dniach sa skutki ??
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Elxis Maniaq
21-01-2009, 22:09
Po spożyciu kreatyny natychmiastowy. Będziesz więcej podnosił.

Wiesz, musisz zacząć ćwiczyć. Myślę, że jak się ostro przyłożysz to po 2 tygodniach powinieneś się nieźle wyrobić. Najpierw musisz przyzwyczaić mięśnie, a potem zaczniesz nabierać na masie mięśniowej. :rolleyes:

KaczorPowraca
21-01-2009, 22:49
Weź najlepiej całe opakowanie wpierdol naraz.. :|

Azian :)
21-01-2009, 23:22
A jak przestaniesz ćwiczyć i łykać kreatyne to zrobi się z ciebie flak jeszcze większy niż jesteś teraz ;<

Przemo ziom
22-01-2009, 09:58
Chodzi mi o to po ilu dniach brania kretyny zmieniaja sie miesnie??

Ikki
22-01-2009, 10:26
w ogóle się nie zmienią jak nie będziesz miał diety, i dobrego planu, ale ogólnie odradzam kreatyne bo szkoda serca

Puttana
22-01-2009, 10:35
On myśli że usiądzie przed komputerem, połknie kreatynę i same mu urosną mięśnie Xd. GZ!

Rase Klata Byka
22-01-2009, 10:42
On myśli że usiądzie przed komputerem, połknie kreatynę i same mu urosną mięśnie Xd. GZ!

Popieram, gz. Jak bierzesz kreatyne to lepiej cwicz ; < Nie znam sie na tym ale tyle wiem ;<

Ja wpierdalam po 6 kapsółek rano i siedza cały dzień przy pc i jaka mam klate :D? Czytaj nick^

Arigori IksDe
22-01-2009, 11:57
Tia przedawkujesz, pojedziesz do szpitala i bedzie na nas ;p ze ci zle rady dajemy, to sie sprzedaje bez recepty ? zapytaj sie doktura to ci powie po pierwsze czy ci nie zaszkodzi ;o

Masz coś?
22-01-2009, 12:12
Mózg sobie połknij ...

Pelé
22-01-2009, 12:15
Chodzi mi o to po ilu dniach brania kretyny zmieniaja sie miesnie??

NIgdy , kreatyna robi wode ktora musisz cwiczeniem zmienic w miesien.

Puttana
22-01-2009, 12:18
Zapomniałem!

Proponuje brać kreatynę dożylnie. Rozpuszczasz kapsułki w wodzie, bierzesz strzykawkę i sobie wstrzyknąć.

Masz coś?
22-01-2009, 12:23
@Up
Zapomniałeś dodać, że należy wszystko wymieszać z atramentem, by śmierć była łagodniejsza.

Przemo ziom
22-01-2009, 13:12
***** neiktórzy sa takiemi pierdolcami ze to jest nieporozumienie.
***** cwicze co 2 dzien juz o 5 miesiecy i z ciezarem stoje w miejscu wiec wziołem kreatyne.
Dziennie wypijam ok 4l wody.
Wiec jak macie sobie jaja robic i mnie obrazac to lepiej nie udzielac sie w odpowiedzi.

Najlepiej zamknąc temat,bo 1/2 jest tak tempa ze nie umie odpowiadac na pytanie.

Np. ten inteligentny gosc "Masz coś?" odpowiedział na zadane pytanie tak:

Jak połknąc kreatyne?
Mózg sobie połknij ...

To jest odpowiedz Tibijczyka który za duzo gra w Tibie i nie rozumie albo nie umie czytac co jest w pytaniu.

Martin16
22-01-2009, 13:14
Przeczytaj Ulotkę dołączaną do sterydu .. ;) Lub poczyaj w necie jak ZACZąć brać Ten srodek.

Puttana
22-01-2009, 13:17
***** cwicze co 2 dzien juz o 5 miesiecy i z ciezarem stoje w miejscu wiec wziołem kreatyne.
Wiec jak macie sobie jaja robic i mnie obrazac to lepiej nie udzielac sie w odpowiedzi.

Najlepiej zamknąc temat,bo 1/2 jest tak tempa ze nie umie odpowiadac na pytanie.

Jak połknąc kreatyne?
Mózg sobie połknij ...

To jest odpowiedz Tibijczyka który za duzo gra w Tibie i nie rozumie albo nie umie czytac co jest w pytaniu.

A ty znasz tylko 1 forum w internecie? Jest w c**j for o kulturystyce i tam profesjonalnie ci wszystko powiedzą. Myślisz że to każdy to bierze? Wszyscy który ci odpisali pewnie sobie zobaczyli w google. A ty nie umiesz?
Wpisz w przeglądarce www.google.pl i wpisz 'jak brać kreatynę'
Trudne to? Czy jesteś już zmęczony swoim treningiem ze nie dasz rady?

KaZeK
22-01-2009, 14:13
Pier**** sie w czolo i wyjdz.
Trenuj normalnie a nie faszeruj sie jakims gownem.

Polknij i popij litrem wyborowej ( najlepiej przed kompem)

Masz coś?
22-01-2009, 15:55

Jak połknąc kreatyne?
Mózg sobie połknij ...

Gratuluję! Tylko że nie gram w Tibię : /

Zuy Pan, Wręcz Okropny
22-01-2009, 16:06
Wkładasz w odbyt jak czopka... ;<
Po co Ci to ? pff... ;/

GroteznówBan
22-01-2009, 16:08
Forum tibijskie jest bardzo odpowiednim forum na te pytania. GZ spytajcie się jeszcze jak brać rutinoscorbin bo też jest z tym trudność :|...
Zobacz tutaj. :O (www.google.pl)

Zieniu
22-01-2009, 17:53
Przeczytaj Ulotkę dołączaną do sterydu .. ;) Lub poczyaj w necie jak ZACZąć brać Ten srodek.

Jezu, zal mi was, ta wypowiedz pokazuje glupote tego forum, kreatyna to suplement.
Z polykaniem nigdy nie mialem problemow.
1 i 2 dzień 30g -25g (6-5x5g)
3 dzień 25g-20g ( 5-4x5g)
4 dzień 20g-15g (4-3x5g)
5 dzień 15g -10g (3-2x5g)Z tego co mi wiadomo to organizm przyjmuje z zewnetrz max 5gr kreatyny(na 24h?), wieksza ilosc dziala w przeciwna strone, negatywnie, przy czym trzeba pic duzo wody bo Ci zatka nerki. 15-30 minut przed treingiem i juz mozesz troszke dluzej cwiczyc, po treningu i pomaga na uciazliwe zakwasy...

Flama
22-01-2009, 18:40
łykaj sam proszek rozpuszczony w wodzie...

Zieniu masz racje przyswajalna dawka wynosi 5 h na dobę lecz organizm nie przyswoi 100 % kreatyny jaka wszamałeś...

W dni treningowe powinno się brać 5 g na pusty żołądek ( po 30 minutach śniadanie) i po treningu kolejne 5 g.
W dni bez treningowe 5 gram rano na pusty żołądek.

Należy unikać alkoholi, kreatyna nawadnia alkohol odwania... chyba jasne
Unikać tłuszczy i kofeiny....

Załatw sobie dobrą dietę i plan treningowy...
Dobra dieta do 60 % sukcesu
Suplementy bez diety mało co zdziałają...

Oxidosis.
22-01-2009, 19:38
łykaj sam proszek rozpuszczony w wodzie...

Zieniu masz racje przyswajalna dawka wynosi 5 h na dobę lecz organizm nie przyswoi 100 % kreatyny jaka wszamałeś...

W dni treningowe powinno się brać 5 g na pusty żołądek ( po 30 minutach śniadanie) i po treningu kolejne 5 g.
W dni bez treningowe 5 gram rano na pusty żołądek.

Należy unikać alkoholi, kreatyna nawadnia alkohol odwania... chyba jasne
Unikać tłuszczy i kofeiny....

Załatw sobie dobrą dietę i plan treningowy...
Dobra dieta do 60 % sukcesu
Suplementy bez diety mało co zdziałają...

Nom, mój kolega mówi dokładnie jak Ty, dieta to 60 % sukcesu..

Najlepiej jedz dużo białka i jakieś mięso, na kolacje jedz jajecznice, na obiad jedz kurczaki... czasem też jakieś serki, danonki, ser biały..

Orzeszek
22-01-2009, 21:53
LAWL oxidossis ty znowu lamisz dziecko, mieso i nabiał.. może sobie zjeść pierś z kurczaka i ma to samo prawie..

diete znajdź sobie albo napisz naa forum kulturystyki i ktoś Ci da... :|

Przemo ziom
22-01-2009, 21:58
Ja robie dokładnie tak jak jest na ulotce,czyli 4 tabletki po treningu,kumpel tak brał i powiedział ze to mu dało skutki,brał o 15 kg wiecej niz przed kuracja.
Diete sobie juz opracowałem.
Trening mam dokładnie zaplanoway.
I tez słyszałem ze organizm 5g kreatyny moze przyjac w ciagu 24h.

Oxidosis.
23-01-2009, 14:03
LAWL oxidossis ty znowu lamisz dziecko, mieso i nabiał.. może sobie zjeść pierś z kurczaka i ma to samo prawie..

diete znajdź sobie albo napisz naa forum kulturystyki i ktoś Ci da... :|

Ty za to wiesz najlepiej. Sorry miszczu.