Zaloguj się

View Full Version : Podkr?canie procesora

^Poziomek
25-01-2009, 21:32
Witam!
Posiadam procesor Pentium III 866 Mhz. Oczywiście nie jestem z niego zadowolony i chciałbym go nieco podkręcić lecz w te klocki jestem zielony. Polecanie jakiś program do podkręcania procka? Oczywiście bez programu nic bym nie umiał zrobić xD I o ile max Mhz podkręciłbym tego procka? Nie mam zamiaru go spalić ani nic takiego xD Jeśli coś źle napisałem to mnie poprawcie. Mógł by mi ktoś pomóc?

@ByOuT

Tylko jak się wchodzi do BIOSa? ;s
I jak sprawdzić temperaturę?

Więcej szczegółów blx =/

ByOuT
25-01-2009, 21:41
Program do podkręcania procka? Ha..

Wchodzisz do BIOS'a, klikasz (bodajże) ctrl+f2 wyskoczy nowe menu, wchodzisz w nie, zwiększasz wartość o kilka cyfr i wlaczasz komputer sprawdzajac temperaturę. Robisz tak długo aż komputer będzie w stanie wytrzymać.

Napiszę Ci resztę rano bo zaraz mi laptop padnie. Ew. poczytaj na innych forach z pewnością znajdziesz tego pełno.
Bios- przy wlaczaniu PC klikasz delete or f12

Wielkie streszczenie,
Good luck & have fun.

master kallhi
25-01-2009, 22:20
Aby wejść w biosa klikasz jeden klawisz ( masz napisany który przy właczeniu systemu [u dołu]).
Temperature Sprawdzasz w Biosie PC Health i Tam bedziesz miał temperature...

PS. Lepiej Wydaj z 250 zł kieszonkowego i kup Lepszy procesor ;s z tego grata za dużo pewnie nie wyciśniesz ;p

^Poziomek
26-01-2009, 18:26
To tak. Zmieniłem wartość z 866 Mhz na 897 Mhz. Jest Ok. Zmieniam wartość z 897 Mhz na 917 Mhz. Komp się resetuje kilka razy... Zmieniam wartość z 917 Mhz na 897 Mhz. Komp nadal się resetuje. Zmieniam na domyślne ustawienie. Jest Ok. Pomóżcie! Bo chcę mieć przynajmniej 1Ghz xD

@down

Wszystko dasz radę podkręcić xD

Kamor is Back
26-01-2009, 19:44
ByOucik :)
mam pytanie niezabardzo sie na tym znam wiec pytam.
Czy dam rade podkrecic procek 2 rdzeniowy AMD athlon 64 x2 5800+ ?? xd