Zaloguj się

View Full Version : PS3 80GB PAL czyta ps2?

Hydra
28-01-2009, 18:14
Witam? ;o
Serwowałem dziś sobie po allegro (patrzałem na ceny konsol) i przeczytałem takie coś:

Do sprzedania mam konsole SONY Playstation 3 80gb NTSC z gra Metal Gear Solid 4.

Ta wersja konsoli ma jedna przewage nad wszystkimi innymi. Mozna na niej grac w gry z PS2.

Posiada takze 4 porty USB i czytnik kart ( nowe wersje konsoli zostaly pozbawione tych dodatkow).

- KONSOLA PS3 80GB NTSC

Trochę mnie to zaciekawiło, ponieważ nie wiedziałem o tym (wiedziałem tylko, że 60gb PAL czyta ps2 i psOne (psx?)).

Wszedłem na www.google.pl i wpisałem "czy ps3 wersja 80gb NTSC czyta gry z ps2" i wlazłem w to: http://peb.pl/sony/459294-ps3-z-japonii-czy-europy.html

Przeczytałem wypowiedź trzeciego gościa i zaciekawiła mnie ta linijka:
"60GB i 80GB PAL jest w stanie odczytać gry PS2 wymagana jest aktualizacja Softa1.60"

Moje pytanie brzmi: czy jak zaktualizuje tego "softa" do 1.60 to na 100% będzie mi czytała gry z ps2? i jeżeli będzie czytała to z kąd ściągnąć tego softa?
Z góry dziękuję.

@EDIT
ROZMAWIAŁEM Z BRATEM I POWIEDZIAŁ, ŻE WTEDY GRY Z PS3 NIE BĘDĄ DZIAŁAĆ I CZY TO JEST PRAWDĄ??

Zrazik
28-01-2009, 18:44
Ja kupiłem ps3 160 giga i mi odtwarza gry z ps2 lecz z ps1 nie

myślę ze twój brat kłamie xD

Say'ko
28-01-2009, 18:57
I dobrze Ci brat powiedzial, bierz tylko w systemie 'PAL', 'NTSC' to nie nasz, on jest w innych krajach. Te ps3 pewnie skadś sprowadzone i teraz sprzedaje za pół ceny. Nie kupuj bo dużo stracisz.

Hydra
28-01-2009, 19:12
ale ja mam ps3 i się pytam czy jak wgram starszego softa to będą mi chodziły gry...? i mam konsolke w systemie PAL

i konsolka w NTSC będzie działała w polsce ALE tv musi mieć system PAL i NTSC