PDA

View Full Version : [7.6] sms

Blerh
28-01-2009, 23:27
Witam, nie miałem pojęcia gdzie to wsadzić, jeśli w złym dziale to przenieście ten temat gdzie indziej!

Chciałbym ostrzec wszystkich graczy OTS-u przed osobnikami błagającymi o wysłanie sms, gościówa obiecuje Ci kcc za wysłanie sms 1,22 PLN ale po czym sie okazuje, że wychodzi z serwera a na twoim rachunku zamiast 1,22 za tego sms-a zapłaciłeś 22 zł, a w grze nie przybył nawet kgp;] bardzo mnie to zbulwersowało więc postanowiłem poczytać o tym w internecie oto wypowiedz pewnego rodzica na znanym portalu internetowym "interia.pl":

Witam,
Chcę wszystkich ostrzec przed kupowaniem tzw. "tanich hack'ów" do jakichkolwiek gier przez SMS. Pojawiają się w Sieci - również na tym forum - oszuści podszywający się pod kolegów podsuwających "dobre rady". Oszuści ci podają instrukcje, co i na jaki numer należy wysłać, aby uzyskać "cudowne kody". Piszą przy tym, że wiążę się to z groszowymi kosztami, lub nawet jest za darmo.

To nieprawda! Większość takich SMS-ów to 23,18 złotych brutto! Nie wierzcie we we wszystko, co wypisują różne cwaniaczki na forach internetowych, a nawet w ogłoszeniach w prasie. Przecież NIKT tego nie kontroluje i każdy może sobie nakłamać co chce! Oszust zarabia, gazeta zarabia, portal www zarabia (na reklamach) a tracisz tylko TY!

Ludzie, nie bądźcie tak naiwni, jak mój kilkunastoletni syn! W ciągu kilku ostatnich miesięcy powysyłał on dziesiątki takich SMS-ów, tracąc kilkaset złotych swoich, a potem kilkaset złotych z mojej komórki! Za te pieniądze mógłby sobie kupić Sony PS3, o którym marzy, bo na pewno bym mu dołożył. Starczyłoby na kilka gier. Teraz jest smutek, złość, rachunki do zapłacenia i szlaban na wszystko.

Pozdrawiam.
MIK

Więc jak ujął to MIK, nie bądźcie naiwni ;] przy okazji prosił bym GM'ów o karanie takich graczy.

Mc Maciek
28-01-2009, 23:30
Żadna nowość, że 99% osób oferujących "kcc za sms" to oszuści... Nie wiem jak można się na takie coś nabrać...

Temat zamykam, żeby nie było zbędnych wypowiedzi.