View Full Version : Zabi? matke za zakaz gry na konsoli
Głośny proces powoli dobiega końca. Siedemnastoletni Daniel Petric, który ponad rok temu zabił swoją mamę i ciężko ranił ojca jest coraz bliżej wyroku. Za spust pociągnął bez skrupułów, bo jak mówi rodzice zabronili mu gry na konsoli XBOX 360, przed którą spędzał po 20 godzin dziennie. Jak planował morderstwo, dlaczego tak nagle się zmienił i wiele, wiele więcej w dalszej części materiału...
Opierając się na starszych materiałach i tych, które kilka dni temu pojawiły się w sieci przedstawię Wam skróconą historię zwyczajnego siedemnastolatka. Daniel Petric - uczeń jednej z brytyjskich szkół w Brighton Township, który nie sprawiał większych problemów wychowawczych w kilka tygodni zamienił się w mordercę. Odrzucił wszystkie znajomości, przestał chodzić do szkoły, zaczął uciekać z domu aż w końcu zamknął się w sobie, zapominając o istnieniu świata rzeczywistego. Zapewne interesują Was przyczyny, które doprowadziły do nagłej zmiany zachowania zwykłego nastolatka.
Przygoda, niemal jak z filmu rozpoczęła się dosyć niewinnie. Daniel lubił wyskoczyć do baru, pograć z chłopakami w piłkę, nie zapominając przy tym o nauce, z którą nie miał większych problemów. Rodzice zadowoleni z syna postanowili zainwestować w konsolę XBOX 360, która niestety zamiast dodatkowych motywacji powoli zaczęła odmieniać syna w innego człowieka. Z dnia na dzień młody Petric coraz więcej czasu poświęcał konsoli, a coraz mniej znajomym, których zaczął unikać. Gdy pytali wprost co się z nim dzieje - wybuchał... Mama i tata przez pierwsze kilka tygodni nie dostrzegali przemiany jaką ich syn właśnie przechodził.
Problemy rozpoczęły się jednak dopiero wtedy, gdy do gry wkroczyli nauczyciele, rodzice i najlepsi koledzy Daniela. Rodzice słysząc o gwałtownym pogorszeniu się ocen syna i zerwaniu wszelkiego rodzaju kontaktów ze znajomymi postanowili poszukać źródła problemu. Okazał się nim nadmiar czasu, jaki syn spędzał przed XBOX'em 360. Przebudzenie rodziców nastąpiło jednak trochę za późno - w etapie, w którym nastolatek spędzał przed grami ponad 20 godzin dziennie zapominając o świecie realnym... Mechanizm osoby uzależnionej od gier jest bardzo podobny do tego, który działa u osoby nadużywającej narkotyków czy alkoholu. Kolejne niedopatrzenie rodziców i coraz bliżej tragedii...
W tym przypadku zamknięcie na klucz gier i konsoli można porównać do odcięcia tlenu osobie podpiętej pod respirator - przytoczyłem trochę kontrowersyjny przykład, ale po zapoznaniu się z planem działania oskarżonego już nic nie będzie zaskoczeniem. Karę przyjął wyjątkowo spokojnie, gorzej było kilka dni później. "Nie rozmawiał z nami, praktycznie z nikim, można powiedzieć, że nie istniał..." - mówi ojciec Daniela. Przez tydzień zajmował się tworzeniem planu idealnego, którego celem było zamordowanie rodziców i powrót do gry...
źródło: egods-gaming.pl
Co o tym sądzicie? To co sie dzieje na tym świecie przekracza granice, kolejny powód aby wyłączyć kompa i wyjść do znajomych...
Komentujcie ;)
No to jest juz uzaleznienie totalne. Nikomu z ludzi , z apo tego nie zycze.
Pojebany człowiek. Inaczej się nie da tego określić.
Moim zdaniem trzeba miec nie pokolei w glowie zeby zamorodwac rodzicow... Jak to czytalem to juz na mysl przyszla mi Tibia i ci maniacy ktorzy spedzaja 24h/7 przed komputerem :P
Pewnie dostanie dozywocie.... Co tu duzo mowic? Tylko wspolczuc rodzicom ze pare dni ich syn stal sie morderca :eek:
Na apo jest podobnie tylko bez morderstw :) popatrz dobrze a zobaczysz podobienstwa
Je*any psychol!
Musiał mieć coś z głową bo normalny człowiek by tego nie zrobił.
Zrobił bym to samo na jego miejscu, co mi będzie mówić, co mogę, a czego nie mogę.
Oxidosis.
31-01-2009, 18:52
Zrobił bym to samo na jego miejscu, co mi będzie mówić, co mogę, a czego nie mogę.
Zabił byś matkę i ranił ojca? :O:O:O:O:O Rozumiem Twoją złość, ale można wyładować ją w inny sposób.
Zabił byś matkę i ranił ojca? :O:O:O:O:O Rozumiem Twoją złość, ale można wyładować ją w inny sposób.
Strzeż się Dedusia, bo to chodzący Terminator. Zabroń mu czegoś to Ci łapsko odgryzie ; q
@Topic
Takie coś to zwie się uzależnienie od konsol.
James Bond
31-01-2009, 19:09
Życie. znaki znakiznakziaffasdfasfasdfasdfasd
Chory czlowiek.. Jak tak mozna zrobic, zabic wlasna matke?! To poprostu jest chore i nie normalne dziecko :/
Sir Delasi
31-01-2009, 19:26
LoL Ja nigdy bym nie zabił rodziców ... Właśnie tibia rl wywołuje takie rzeczy np. xD Ja dlatego gram na OTS-ach :P
Pall Ziolko
31-01-2009, 19:33
To działo się na APO.
Nie wiadomo jak ten chłopak miał na imię. Jego pseudo to Sarumar.
Po wbiciu 1700 lvl`a zabił rodziców, po czym nie czując nad sobą żadnego ucisku wbijał po 40 lvli dziennie. Sprzedał dom, przeniósł komputer do piwnicy i przekupił GOD`a.
Pozdro ;p
BaX fajny człowiek.
31-01-2009, 20:01
czekajcie, czekajcie, czy to nie sarumar?????:confused::confused::confused::confuse d::confused:
Viseko:o
01-02-2009, 10:16
Żyć, nie umierać !
Czytałem o tym chyba w gazecie. Grał w jakąś strzelanke i mu starzy zabrali grę to się odwdzięczył. Własnych rodziców chciał zamordować za grę... Psychol i wogóle, takiego nei na dożywocie tylko powiesić odrazu, albo zabić w taki sposób jak zamordował matke i chciał ojca...
..Zaxu$..
01-02-2009, 11:01
pojebany czlowiek, zabic matke dlatego ze nie pozwalała grać na konsoli. psychol _._
Verrier 2.0
01-02-2009, 11:19
Deduś nie zabijaj pliks :(
@topic
Nie rozumiem jak przez jakąś poj**aną grę można zabic matkę a ranic ojca ... Co się dzieje z tym swiatem ...
Ja pier.... To trzeba miec najebke w glowie xD Niezle chlopak mial nasrane w bance taka droga fajna konsola a tak mu leb zryla xD No bez kitu zal chlopca, dobrze ze starsi nie mieli giwery w chacie bo by zgarnal i headshoty napier... to by sasiadow wybil zeby cisza byla w okolicy xD
[.l.]Korupcjonista
01-02-2009, 13:13
Mój idol:cool:
Jaros Jaroz Jaro
01-02-2009, 13:25
Ja jutro ide zabić kumpla bo mi zabral golden arma i mowi ze to nie on...
Zakopie go w lesie i wezme jego passy od chara. i bd gral dalej.
Beskitu.
Takie informacjie nie często są prawdziwe..
handlarz_narkotykow
01-02-2009, 14:16
To nie tylko uzależniony chłopak, ale człowiek chory psychicznie..
Nikt zdrowy nie zabijał by sowich rodziców za zakaz gry na czym kolwiek..
Może to rodzice doprowadzili go to tego stanu, a może już był od dziecka chory na depresje itp.
Smutek i ból po takim czymś.. Nikomu nie życzę popełnienia takiego kolosalnego w swoim życiu błędu.
Jemu jest potrzebny psycholog/psychiatra i opieka.. a nie więzienie ( ale też )
Silkroad
01-02-2009, 16:43
Psychiczny dzieciak, takich odrazu powinno się zamykać w izolatce 0o Zabić swoją matke, bo nie dała mu grać na konsoli, psychiczny dzieciak ;/ Szkoda mi jego rodziców.
xD Lukki xD
01-02-2009, 16:52
To nie tylko uzależniony chłopak, ale człowiek chory psychicznie..
Nikt zdrowy nie zabijał by sowich rodziców za zakaz gry na czym kolwiek..
Może to rodzice doprowadzili go to tego stanu, a może już był od dziecka chory na depresje itp.
Smutek i ból po takim czymś.. Nikomu nie życzę popełnienia takiego kolosalnego w swoim życiu błędu.
Jemu jest potrzebny psycholog/psychiatra i opieka.. a nie więzienie ( ale też )
W końcu mamy drugiego idiotę ala Grulix :)
@topic
I chuj że zabił, wasze jęki nic nie zdziałają :d
Mogli mu nie bronić gry na XBOX, jego życie, jego sprawa co z nim robi, ma 17 lat więc już powinien sam decydować co robi.
~ Pe. eR. Oo. eS. Te. Oo.
01-02-2009, 16:53
Psychol.
Wiadomość którą wpisałeś jest za krótka. Prosze wydłużyć swoją wypowiedź do przynajmniej 40 znaków.
Whistler
07-02-2009, 01:57
On poprostu wpadl w nałóg. Jakby rodzice wam zabrali kompy to ciekaw jestem co wy byście zrobili :rolleyes:
Drah-Master
07-02-2009, 05:20
#Topic
Zdenerwował się chłopak trochę ;p szkoda mi klawiatury na taką patologie.
On poprostu wpadl w nałóg. Jakby rodzice wam zabrali kompy to ciekaw jestem co wy byście zrobili :rolleyes:
oddałbym celny strzał do matki i niecelny strzał do ojca !
weź się przygłupie ogarnij i zastanów 3x nad tym co piszesz.
~~~Shadows~~~
07-02-2009, 08:57
wątkie czy to w 100% przez psyhe mam uzależnionego brata i "staram?" się nie dawać mu grać na kompie a on jednak jeszcze mnie nie zabił... trzeba mieć po 1 zjebaną psyhe
ale w sumie pojebant typ
Hipcio Bercix
07-02-2009, 09:32
Trzeba miec nie pokolei w glowie. Tak jak ktos up powiedzial odrazu go powiesic, sorry ale w polsce nie wymierzaja chyba takich kar, jak juz to w ameryce. Znam paru takich uzaleznionych ludzi np. Fantassy ^^
DarthWawa
07-02-2009, 10:11
O tym pisalo w bravo. XDDDDDdd
Nie rozumiem jak mozna sie uzaleznic od "Halo"... Tak slabe to bylo, ze ja pier.nicze, 3 dni po kupnie pojechalem na gielde i to sprzedalem, bo zal bylo. xd
A co do matki to mogla sie nie wpier.niczac w to co synek robi. xd
Nakomi Takahata Old
07-02-2009, 10:34
Trzeba byc pojebanym zeby zabic matke i ranic ojca dla jakiegos gownianej konsoli.
Mateuszeq
07-02-2009, 10:45
to wszystko teraz przez te gry i ta bajki z potworami :] nie ma to jak stare dawne czasy bolek i lolek itp. :D:D<lol2>
IrysBanned
10-02-2009, 17:48
Z waszyh wszystkich postuw widze, ze wy chyba sie nie umiecie zahowac....
Pżeciesz to normalne zahowanie....
Nie wiem co wy widzicie złego w tym...
###
Nie no dzołk... Jakis idiota... Jak mozna byc tak pojebanym? ; O
Ja nawet bym muchy za takie cos nie skszyfciu;<
NałogowiecPospolity .
Patryk1441
10-02-2009, 19:42
Lol zabrali mu konsole odrazu zalamka irl trzeba bylo zajebac starych i spokoj xD pojebany czlowiek i chuj xd ulzylo mi
Whistler
11-02-2009, 14:04
#Topic
Zdenerwował się chłopak trochę ;p szkoda mi klawiatury na taką patologie.
On poprostu wpadl w nałóg. Jakby rodzice wam zabrali kompy to ciekaw jestem co wy byście zrobili
oddałbym celny strzał do matki i niecelny strzał do ojca !
weź się przygłupie ogarnij i zastanów 3x nad tym co piszesz.
To była ironia ...
@Wyżej
Nie ironia tylko głupi żart. Mylisz pojęcia.
@Topic
I tu masz racje kulka w łeb i po krzyku. Póki nie byłoby smrodu i policji niech sie rozkładają potem możnaby ich poćwiartować i wynieść po kawałku, najważniejsze, że konsolna nadal byłaby Moja.
Zdaje mi sie, że zrobiłto z zemsty za kare. Proste u normalnych ludzi to tylko zwykłe zażenowanie i podenerwowanie na rodziców, po kilku godzinach i pożądnym śnie przechodzi nam i dalej rozmawiamy z rodzicami, ale weźcie pod wgląd to, że chłopak nigdy czegoś takiego nie posiadał było to dla niego jak samochód 20 lat temu, albo telewizor. To nie jest takie łatwe powiedzieć, trudno kara to kara ide sie uczyć. Obwiniacie człowieka ale zrobiła to z niego głupia gra. On zabił jedną osobe, pomyślcie co się działo z Tibią, było i jest więcej takich przypadków, dzieci nie chodzą do szkoły tylko na kawiarenki, ostatnio jakiś 19 latek zabił kolege który pokonał go w CSa czy tam Quake.
Przykład na to,że czasem rodzice nie interesują się swoimi pociechami i później tak mają cóż takie życie :/.pozdrawiam ludzi normalnych którzy myślą o kumplach i znajomych
DarthWawa
09-03-2009, 17:50
11-02-2009, 21:03, grzebiesz troche............................................ .
@Wyżej
Zdaje mi sie, że zrobiłto z zemsty za kare. Proste u normalnych ludzi to tylko zwykłe zażenowanie i podenerwowanie na rodziców, po kilku godzinach i pożądnym śnie przechodzi nam i dalej rozmawiamy z rodzicami, ale weźcie pod wgląd to, że chłopak nigdy czegoś takiego nie posiadał było to dla niego jak samochód 20 lat temu, albo telewizor. To nie jest takie łatwe powiedzieć, trudno kara to kara ide sie uczyć. Obwiniacie człowieka ale zrobiła to z niego głupia gra. On zabił jedną osobe, pomyślcie co się działo z Tibią, było i jest więcej takich przypadków, dzieci nie chodzą do szkoły tylko na kawiarenki, ostatnio jakiś 19 latek zabił kolege który pokonał go w CSa czy tam Quake.
Ogarnij się, po pierwsze jaka głupia gra? Miliony osób gra w Halo i nikt nie jest takim popierdoleńcem jak on. To ten gość był psychiczny a nie gry są złe. Gadasz jak nawiedzony, kiedyś zganiano na książki i filmy teraz na gry. Dużo nastolatków gra w o wiele brutalniejsze gry i nigdy nawet im przez myśl pewnie nie przeszło żeby kogoś zabić, to jest kwestia psychiki - od wielu rzeczy można się uzależnić i tak samo postąpić jak ten chłopak.
I powtórzę to coś ktoś wcześniej napisał - to jemu jest potrzebny psychiatra a to że zabił rodziców świadczy o tym raczej jak był wychowywany, kolejna nagonka na gry jest bezsensu.
Jednym słowem FAIL!!!
jak mozna byc takim debilem, zeby zabic jednego z rodzicow a drugiego ranic? nie wierze...
Thus Astud 4.0
09-03-2009, 18:37
Zabrac kazdemu kompa.Jako pierwszemu grulixowi i tyle........
Pampalini
09-03-2009, 19:41
To byl grulix ;/ bo mowil mi ostatnio na skype ze nie chca go na forum to kupil sobie x-boxa360 i jak matka mu bedzie kazala przestac grac to ja zabije ; O i stalo sie : ( grulix opetany przez x-boxa : ( zawsze mu bede mowil
Słońce jest zólte, trawa zielona _._
Revoltadoo
09-03-2009, 20:17
Trzeba mieć napierdolone w głowie, żeby zabić swoją Matulę. *****.. Ja w życiu ręki bym nie podniosl na nią a co dopiero zabić. Ehh co do tego idioty. To takich ludzi powinno się zamykać w zakładach zamkniętych. Bo gdy zabił już matkę może przyjsc mu do głowy zrobienie sobie zabawy na ulicy z nozem lub pistoletem. Ahhhh dziwny jest ten świat.. Niestety nic nie da się zrobić.
Wina rodziców...
Powinni mu kupić jak się urodził :D to by się przyzwyczaił !!
Nie no żartuje, aż tak to nie słyszałem żeby człowiek od gier był uzależniony, przyznam że mnie tibia kiedyś tak kręciła że siedziałem po 24h ale bym nigdy nie zajeb... matki, no dobra może Ojczyma :P
Zrobił to zrobił, gorzej jak się EU wkur... i wprowadzi gry od 18 roku życia do kupienia, tak samo jak z konsolami czy komputerami :D dopiero jaja by były...
Ogólnie dobrze mu tak i niech teraz się pod... z ZE ZNAJOMYMI W CELI :D
Tfój Janek
09-03-2009, 21:58
Co tu mówic, kazda gra lub inne gowno podobne do x-boxa w jakis sposob "uzaleznia".Znam paru takich co "maniacza" ale nie sa "az" tak pojebani by zabic za głupia gre.To jest dla Mnie troche chore , nie byłbym zaskoczony tym że niektórzy z tego forum mogli by zrobic to samo.Nie bede wypisywal nickow ; q
A, wiec strzeżcie się dzieci, widzicie do czego doprowadzaja takie gry !xd
Devil Mike
10-03-2009, 14:50
taka sama jest sytuacja z Apo np gdyby rodzice zajebali sarumarowi kompa
to by sobie chyba pociął żyły bo nie mógł by wytrzymać bez apo dwoch dni
ODRADZAM GRANIA NA KOMPUTERZE :P
jacek3332
18-03-2009, 21:42
Jeżeli też byś coś takiego zrobił to znaczy, że jesteś po prostu chory psychicznie i wątpie czy Ci co kolwiek pomożę.
Co do sprawy to fakt, on jest po prostu psycholem i powinni go w wariatkowie umieścić.
Hemp Gru
19-03-2009, 22:07
Ja bym ich zjadł bo tak to bym sobie już,
potem jedzenia nie musiał robić ***** co za kretyn zabić rodziców.Ja bym zjadł i po kłopocie na moment ,bez wychodzenia po zbędne jedzenie -,-
Nom chłopak był stuprocentowo uzależniony od "konsol", przypadek całkiem podobny do tego co zabił matkę krzesłem bo mu prąd wyłączyła.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.