View Full Version : Mikrofon
Hipcio Bercix
03-02-2009, 15:04
Witam mam taki problem zakupilem sobie mikrofon do pogadania z kolega. Gdy podlaczam mikrofon do wejscia z narysowanym mikrofonem nie wyswietla mi sie ze zostalo cos podlaczone i gdy rozmawiam z kolega on mnie nie slyszy a ja jego slysze. Czy ktos z was sie zna na tym? Prosze o odpowiedz.
^Grulix^
03-02-2009, 15:14
Wejdź w panel sterowania poszukaj ikony "dźwięk" i skonfiguruj swój mikrofon.
Hipcio Bercix
03-02-2009, 15:27
skonfigurowalem wszystko i dalej nic.
Wiadomość którą wpisałeś jest za krótka. Prosze wydłużyć swoją wypowiedź do przynajmniej 40 znaków.
Ten mikrofon jest swiezo ze sklepu. Moze wirus jakis?
xD Lukki xD
03-02-2009, 16:12
Wejdź w panel sterowania poszukaj ikony "dźwięk" i skonfiguruj swój mikrofon.
Wyjdź z forum za pomocą opcji "Wyloguj się" i już więcej nie wracaj.
@topic
Mi się nic nie wyświetlało jak pierwszy raz podłączyłem mikrofon, a działa :)
Pierwsze co się nasuwa na myśl to zepsuty mikrofon, spróbuj podłączyć u jakiegoś znajomego i zobacz czy działa :P
Z tym pokazaniem ikony ze cos podlaczone zalezy od karty i sterow. Ja radze wejsc w ustawienia AUDIO czyli glosniczek kolo zegarka w windzie. Tam poszukaj microphone albo Pink Rear albo Pink Front zalezy czy z przodu tez masz wejscia moze masz wyciszony potem sprawdz to rejestratorem dzwieku jezeli cos nagrasz to wtedy wez sie za ustawianie programu do gadania
handlarz_narkotykow
03-02-2009, 17:19
Możliwe, że nie masz regulacji głośności i dlatego nie słyszy cię twój kolega.
Miałem taki sam problem jak ty, ale zrobiłem sobie formata i na tej płytce od formata była ta regulacja głośności.
Płyty z dźwiękiem nie masz co instalować bo to coś innego.
A jak masz tą regulację głośności to poszperaj tam, zobacz czy włączony jest mikrofon, czy nie jest wyciszony, wzmocnij go tam ( bo się da ).
Hipcio Bercix
03-02-2009, 17:22
Wzmocnic? Jak? Mam wlaczony mikrofon i nie jest wyciszony szperalem juz tam
A z której strony kompa go podłączasz? Z przodu czy z tyłu? U mnie jest tak, że podłączam z przodu to nei działa, a jak podłącze z tyłu komputera to działa.
Hipcio Bercix
03-02-2009, 18:33
gdy podlaczam z tylu czy z przodu to samo. moze to wina glosnikow bo glosniki zajmuja 3 wejscia z tylu?
forum.dobreprogramy.pl czy gdziekolwiek indziej.. byle nie forum.toproste!!!
omg napisze ci taki grulix nabije posta i ma ucieche.. po co masz go uszczęśliwiać.
@topic
nie wiem
Hipcio Bercix
03-02-2009, 19:20
Ktos mi powiedzial zebym moze zainstalowal na nowo karte dzwiekowa. Jest to dobra mysl?
handlarz_narkotykow
03-02-2009, 19:34
Jeśli masz głos w komputerze to nie instaluj.
A jeśli nie masz to instaluj.
Najważniejsza w mikrofonie jest regulacja głośności, która powinna znajdować się na pasku zadań obok daty/godziny.
Musiałbym zobaczyć jakiś ss żebym mógł coś więcej stwierdzić:cool:
Hipcio Bercix
03-02-2009, 19:43
jest taki glosniczek obok godziny wchodze w niego i szukam mikrofon pisze mikrofon, balans, jest na full zglosniony i jest odznaczone wycisz.
Nowy post przez XMan » 03.02.2009 (Wt) 19:42
Zainstaluj AIDA32 : http://www.programosy.pl/program,aida32.html
- z sekcji Komputer -> Podsumowanie daj screena np. na fotosika, wrzutę itp.
Podaj link.
Przykład : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 508a4.html
Jakis ziomek do mnie napisal to zainstalowac aida32?
wojtek_14-94
03-02-2009, 20:17
No to moze masz wejscie zepsute a jak nie to przynies sobie od kogos mikrofon i sprobuj podlaczyc jego xD
MajorQlawyPies
03-02-2009, 21:29
mialem to samo : ) jaki problem?:D wejdz na pasek start ..i koolo zegarka masz strzalke...to kliknij na nia i pojawi ci sie taka ikona niebieska z zoltym...i tam poszukaj o wejsciach mikorfonu...potem dzialalo xD
Ten mikrofon jest swiezo ze sklepu. Moze wirus jakis?
To ze mikrofon jest ze sklepu to nie oznacza ze musi dzialac.
Sprobuj podlaczyc go na innym komputerze, jak zadziala na innym to zadziala u ciebie
Znajdź w opcjach Dźwięki, mowa i urządzenia audio następnie na dole wybierz dzwięki i urządzenia audio potem masz zakładki wybierz głos i na dole masz testuj sprzęt wybierz to. Przetestuj jak nie działa to może potrzebujesz jakiś sterowników lub zepsuty micro kupiłeś...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.