Zaloguj się

View Full Version : [Forum] Laggi

Patryk1441
07-02-2009, 12:49
Witam już od około miesiąca mam problemy z laggami. Wszystko zaczęło się gdy wyczyściłem dysk. Chciałem se pograć w tibie, ale nie moglem ponieważ były takie laggi ze co minute mnie logalo. Myślałem ze to minie po paru dniach ale cały czas jest ten sam problem. Laggi mam po godzinie 12 do 22 a spokój jest od 22 do 12 popołudniu i tak ciągle. Nie wiem czyja to wina. Jeśli możecie to pomóżcie. Acha pytałem się też osoby od ktorej mam internet to ona twierdzi ze moze cos z serwerami w grach ale to nie tylko w tibii tak mam.

xD Lukki xD
07-02-2009, 12:54
No to masz coś zjebane z netem, nie słuchaj admina bo on Ci to powiedział zapewne po to żebyś się odczepił xD
Powyłączaj różne niepotrzebne programy które mogą spowalniać transfer czyli np. GG, Emule, BearShare czy inne ściągarki lub komunikatory.

Patryk1441
07-02-2009, 12:58
No wszystko wyłaczam i dalej jest taki sam problem i dodam ze laggi ustepuja czasem w godzinach 12-22 na jakesi pol minuty :) acha administrator nie klamie tzn nie wiem ale jesli chodzi o neta to nie narzekam bo sciaga sie szybko tylko z tymi grami.Problem dopeiro powstal gdy wyczyściłem dysk bo byly wirusy

Marik
07-02-2009, 13:13
wylacz zapore internetowa ... tez przez to mi sie wylaczaly i lagowaly gry(tibia, cs i inne z polaczeniem internetowym)
wylaczylem zapote i mam wszsytko w porzadku

Hipcio Bercix
07-02-2009, 13:23
Ja mam podobna sytuacje tylko ze mi tibia sie wylacza po 5-15 minutach grania wine ponosi internet bezprzewodowy neostrada.

@topic

Prawdopodobnie wina internetu albo jak mowilil up powylaczaj all programy i zapory

Patryk1441
07-02-2009, 13:25
wylaczylem zapore i poprawilo sie chodzenie nie tnie sie co kratke ale jesli chce wejsc np po drabinie to czekam jakies 5 sek az wejde na gore.Tak samo jest z czarami,manasowaniem.Wpisuej czar i musze czekac ok. 5 sek az odpali.

Hipcio Bercix
07-02-2009, 13:27
Jaka szybkosc wynosi twoj internet? Moze za wolny jest?

Patryk1441
07-02-2009, 13:30
512 mam od 2 lat i dopiero od miecha mam takie cus ;/

Hipcio Bercix
07-02-2009, 13:32
Moze masz zawirusowany komputer. Robiles formata?

@edit

Sorki dopiero teraz zobaczylem ze czysciles dysk.
Prawdopodobnie zostaly jeszcze jakies wirusy tak jak ja mam :p
Wirusy zablokowaly mi antywirusy i rozne menadzery. Bede niedlugo formatowal kompa :)
Powodzenia zycze szczesliwego zakonczenia.

Underground
07-02-2009, 14:34
Po temacie myslalem ze masz problem z lagami na forum ale omg xd Jak masz lagi to oddaj do serwisu albo poszukaj w rodzinie informatyka ktory ci komputer sprawdzi i niech wyda werdykt co z nim zrobic :>

Patryk1441
07-02-2009, 15:09
tylko dziwne ze sie zacina od 12 do 22 a w nocy nie ;/ mozliwe ze to wirusy takei cos robia?? bo w rodzinie mam nformatyka i w razie czego on to naprawi

@edit:
sprawdzalem na laptopie wujka i dokaldnie to samo neta pocaiglem od kompa dalej sa laggi

edit2 xd:
przyszedl szaman pogrzebal i gra runescape sie nie tnie a z tibia sie nie moge polaczyc -.- troche sie wkurwilem ale runescape tez zajebisty jest wole grac w rs niz w nic :0