PDA

View Full Version : Neostrada LiveBox

Pall Ziolko
07-02-2009, 17:51
Siema, mam taki mały problem. Mam Livebox`a od nie dawna. Tylko wystąpił mały problem. Jak wiecie niektórzy, router od neostrady ma dwa wejścia Ethernt, dwa usb i jedno urządzenie Wifi.
Niestety mój brat rozje#@%@ WiFi i nie mam neta na PC. Do tego gdy podłączam neta przez usb to nie wykrywa połączenia z Routerem, a z dwóch gniazd Ethernet działa tylko jedno :o. Więc jestem zmuszony korzystać z internetu tylko na jednym kompie w domu przez kabel Ethernet.

Powiedzcie co mam zrobić, żeby jakoś ruszyć to gówno i podłączyć neta na PC.
AA i chce dodać, że wcześniej oba wejścia usb działały a od zawsze jeden port ethernet nie działał.

Gosiunia
09-02-2009, 08:23
Nie wiem jak u ciebie ale u mnie trzeba oddac ten Livebox jak sie skonczy umowa. A z tymi wejsciami to i tak: zanies modem do naprawy albo skocz do TP i go pokaz :D sam nic nie wykombinujesz

Pzdr dla brata

Daaron
11-02-2009, 15:20
Port ethernet(żółty), który nie działał jest do Angielskiej wersji Live Boxa, Służy on do przekazywania telewizji cyfrowej oczywiście nie jest i raczej nie będzie to dostępne w Polsce.

Co do USB jest praktycznie ta sama sytuacja. Ten port (biały), nie ma prawa wysyłać danych pakietu internetowego jest to także do wersji Angielskiej, służy on do podłączenia telefonu, U nas jest to troche inaczej dzięki tzw. Filtrom.

Moja porada to tyle, musisz kupić przekaźnik Wifi, bez tego to praktycznie tracisz wszystkie walory Neostrady. Jest jeszcze jedno wyjście wymiana Live Boxa na Sagem F@st 800 tyle, że w drugim przypadku nie ma szans na podzielenie bez używania routera i jest to tylko USB. Więc jedynym sposobem jest zaopatrzenie sie w Wifi, Ja w domu mam 2 komputery oraz laptop i połączenie prezentuje się w ten sposób:
1. Komputer (Mój) - Ethernet
2. Komputer (Siostry) - USB
3. Laptop (Rodziców) - Wifi

W przypadku USB raz na jakiś czas (co 5- 10 godzin) trzeba USB wyjąć i włożyć, ponieważ traci połączenie.

[.l.]Korupcjonista
11-02-2009, 16:23
Port ethernet(żółty), który nie działał jest do Angielskiej wersji Live Boxa, Służy on do przekazywania telewizji cyfrowej oczywiście nie jest i raczej nie będzie to dostępne w Polsce.

Co do USB jest praktycznie ta sama sytuacja. Ten port (biały), nie ma prawa wysyłać danych pakietu internetowego jest to także do wersji Angielskiej, służy on do podłączenia telefonu, U nas jest to troche inaczej dzięki tzw. Filtrom.

Moja porada to tyle, musisz kupić przekaźnik Wifi, bez tego to praktycznie tracisz wszystkie walory Neostrady. Jest jeszcze jedno wyjście wymiana Live Boxa na Sagem F@st 800 tyle, że w drugim przypadku nie ma szans na podzielenie bez używania routera i jest to tylko USB. Więc jedynym sposobem jest zaopatrzenie sie w Wifi, Ja w domu mam 2 komputery oraz laptop i połączenie prezentuje się w ten sposób:
1. Komputer (Mój) - Ethernet
2. Komputer (Siostry) - USB
3. Laptop (Rodziców) - Wifi

W przypadku USB raz na jakiś czas (co 5- 10 godzin) trzeba USB wyjąć i włożyć, ponieważ traci połączenie.

Ja mam podłączone 2 kompy pod 2 Ethernet, laptop czasem na WIFi chodzi

@Top
Oddaj router do gwarancji?/Przełączaj kabel jeżeli korzystasz tylko z 1 kompa ;o

handlarz_narkotykow
11-02-2009, 17:36
Ja też od niedawna korzystam z lifeboxa.
Ja mam podłączenie na usb na komputer, a moj tato na laptopa ma polączenie bezprzewodowe czyli wifi chyba tak sie to nazywa?

I po tygodniu użytkowania zjebało się coś u mojego taty i mu pisze, że nie może wykryć sieci i nie wiem czy on coś ten wi-fi zjebał co podłącza do laptopa czy coś innego jest nie tak? Bo jak możliwe, że mu się zepsuł od tak sam od siebie ten cycek(wi-fi) do podłączenia do laptopa;/ Jeszcze rano wszystko mu działało jak trzeba a potem wieczorem już pisało, że nie może wykryć sieci.. co radzicie zrobić?