View Full Version : "Zawiasy" - PACC
Wpadłem na pewien pomysł (ZASTRZEGAM JEST TO JEDYNIE PROPOZYCJA) o wprowadzeniu systemu "zawiasów" na stronie głównej servera. Niektórzy mają problemy z komputerem lub wyjeżdżają na wakacje i marnują w ten sposób Premium Account, więc możnaby wprowadzić system zawieszenia dni PACC. Aby uniknąć przetrzymywania dni pacc po każdym wylogowaniu, możnaby zawiesić premię i nie móc jej aktywować ponownie przez np. 3-7dni. Nie opłacałoby się wtedy oszustom zawieszać dni premii i nie móc z nich korzystać. Temat zostawiam do waszej oceny + zamieszczam sondę.
@Kamor is Back
Tak, czy inaczej tamten w dziale Premium Account, zgłosiłem do moderatora, bo wg. mnie był on napisany bezmyślnie, gdyż nic nie wnosił. Co do tego wątku TO TYLKO PROPOZYCJA.
Groooote
11-02-2009, 16:47
Tak, np. w wakacje jedziesz na 2 tyg na wycieczke i pacc się kończy :<
NoTibiaNoLife
11-02-2009, 17:06
Zeby to jeszcze byla mowa o rl tibii, ale tutaj sie placi 10zl na 45 dni, czy wy mieszkacie pod mostem lub na dworcu pkp, ze wpadacie w takie skrajne mysli?
Flutebone
11-02-2009, 17:14
dobry pomysł ale nie wejdzie w życie ;] Mortiis by mial mniej zysku z pacc...
Cielaczek
11-02-2009, 17:18
@notibialife
10 zł na drodze nie leży
@topic
Owszem. Jest to bardzo dobry pomysł. 99% że nie wejdzie na serwer, ale to już szczegół.
Kamor is Back
11-02-2009, 17:23
JAN.
Nie.
Dlaczego ?
Bo pacc kupuje sie wtedy gdy ma sie czas na grę.
Watpie czy takie cos bedzie.
PS. nie nabijam postow bez myslnie ! poprostu chce sie wypowiedziec na dany temat...
Pall the Ziom
11-02-2009, 17:30
Nie podoba mi sie pomysl. Jestem na NIE ;);) Mysl dalej.
Marcelllo
11-02-2009, 17:37
Pomysł dobry ale bym z niego i tak nie korzystał :D Pomyśl jeszcze. Na pewno trzeba było by dać ograniczenie do 1 "zawieszenia" na 1 Pacc :)
NoTibiaNoLife
11-02-2009, 17:37
to moze jeszcze niech pacc leci tylko wtedy kiedy jestesmy zalogowani w grze? zal?
Nie, jeżeli jedziesz na wakacje, a w tym czasie skończy ci się pacc, a nie chcesz np stracić domku na paccu to musisz liczyć się z tym, że musisz go przedłużyć, albo stracisz domek. Czy wy naprawdę nie zbierzecie tych 10zł przez 45dni? wiesz jest tyle sposobów na zarobienie tej kasy, że mógłbym wymieniać przez parę postów. Nie mów, że nie masz dziesięciu złotych mając internet. Do tego jadąc z rodzicami na wakacje albo na obóz nie możesz sobie tych 10 złotych zaoszczędzić przez x dni? O.O
@Arigori IksDe
jak im się już nawet nie chce iść druczka wypełnić tylko wolą zamulać cały dzień w domu przed kompem <lol> to muszą mieć nieźle na bani, a poza tym mogą sobie założyć konto w banku :o
Neverous
11-02-2009, 17:58
No i po co ? 10 zł cie nie zbawi. Popieram, ale to i tak nie wyjdzie pewnie...
trzeba było by to trochę zedytowac
w ankiecie dałem 1 pozycje :)
ale to nie wejdzie na 1000000000% bo ty by byl koniec z regularnym zarobkiem mortiisa/tygrysa
Knight Lukas
11-02-2009, 18:04
Nieeeeeeeeeeeee
To jest Armia Podkarpacki OTS tutaj pacc kosztuje 10 zł !!!
Taka bieda że szkoda wam dać 10zł ??
Jak wam szkoda to się dziwie w ogóle czemu gracie. Przecież tyle czasu marnujecie < co nie szkoda wam czasu ?
Jeszcze raz NIE
Mi sie raczej wydaje ze 10 zl to nie problem, jest nim pojscie do banku wypelnienie druczka itp...
Jak to jest problem to załóżcie konto bankowe do którego macie dostęp przez internet.. wtedy nawet nie musicie odchodzić od kompa
handlarz_narkotykow
11-02-2009, 18:04
Dobry pomysł, który mortiis nie zrealizuje, bo ma swoje powody..
Na apo to jest zbędne, na rl tibii by się takie coś przydało:cool:
Arigori IksDe
11-02-2009, 18:09
Nieeeeeeeeeeeee
To jest Armia Podkarpacki OTS tutaj pacc kosztuje 10 zł !!!
Taka bieda że szkoda wam dać 10zł ??
Jak wam szkoda to się dziwie w ogóle czemu gracie. Przecież tyle czasu marnujecie < co nie szkoda wam czasu ?
Jeszcze raz NIE
Mi sie raczej wydaje ze 10 zl to nie problem, jest nim pojscie do banku wypelnienie druczka itp...
Dobra napiszę kolejny post czego zwykle nie robię, ale i tak do moich edycji nikt nie zagląda. LUDZIE!! Wiem, że to raptem 10zl, ale po co mamy kupować drugi PACC jadąc na dwumiesięczny np. kurs angielskiego i wydawać kasę, żeby utrzymać domek.. To raptem propozycja. Zamieszczam ją, aby dowiedzieć się ile osób jest za moim postulatem. Wiem, że to nie wejdzie, bo tutaj pracuje się i chce się otrzymać wynagrodzenie, a wprowadzenie takiego rozwiązania zmniejsza pensję Mortiisa.
@Bart
Mam 22 lata, nie jeżdżę z rodzicami ^.-
Silkroad
11-02-2009, 19:34
Mam 22 lata, nie jeżdżę z rodzicami ^.-
Taki statuszek :O?
Propozycja? Dobra... ale i tak by nooby kupowały pacc'a grały tydzień zawieszali, etc. Jestem za tym, żeby można byłoby zatrzymać pacc raz na miesiąc i po tygodniiu od zatrzymania można włączyć spowrotem, jezeli na takich zasadach to się zgadzam.
W 100% jestem za bylo by to bardzo dobre rozwiazanie.. i ulatwiloby to zycie.
Myslalem o tym samym
Greyback
12-02-2009, 18:37
Prawda ale tu juz lepiej by wprowadzili pacc na Godz. online a to by się Mortiioswi nie opłacło ja kupie pacc to expie ostro tydzień a później mi się nie che czyli bym sobie zawiesił i bym za 2 tygodnie znowu i znowu ale pomysł mi się podoba :P.:D:D:D:D:D
espanian
13-02-2009, 20:52
Jestem na nie. Niech lepiej zajmą się serwerem 7.6 i 8.4 bo na takowych ich nie brakuje :)
Tyle z mojej strony.
Skoro wpadacie na takie pomysły jak zawieszanie Premium ... to może chciałbyś jeszcze , żeby za kcc można było levele kupować czy coś w tym stylu .. człowieku to jest gra online - nie jest rzeczą możliwą aby takie coś zrobić. Pomyśl o tym jakby przykładowo w "RL Tibi" odebrali taki pomysł. Wybacz - ale jak dla mnie to śmieszne.
Old Aziel
14-02-2009, 17:23
czy twoja matka nie ma na hleb rze tak sempisz??? nie masz 10 zloty na pultora miesionca? WYPIERDALAJ BIEDAKU :<
Ja pierdole jak wiesz że za 5 dni jedziesz gdzieś to kupuj pacca. Pomyśl..
Pomysł beznadziejny- zero korzyści dla Mortiisa. Może 10 złotych drogą niechodzi ale jak widać w postach napisanych przez niektórych użytkowników poprostu im nie zależy bo "MAMA DA".
Neverdie
18-02-2009, 12:06
@Old Aziel
ej Ty wez juz skoncz z Tibią bo widac co z Ciebie robi...
@Topic
Pomysł.... hmm... przydalby sie ;] no ale z drugiej strony mniejszy zarobek... powiem jedno ;p nie wejdzie to w zycie (:
Pozdrawiam, Neverdie :D
roman-17
18-02-2009, 12:28
Pacc jest to DOBROWOLNA wpłata na utrzymanie serwera, za którą otrzymujemy jakieś bonusy... Więc nie trzeba chyba tutaj więcej komentować...
Ja bardzo rzadko jestem na APO online ale jako, że ten serwer jest dla mnie miejsce w jakiś sposób ważnym to pacc'a wykupuje w miarę regularnie co najmniej na jednym koncie...
Błagam ludzie myślcie, poczytajcie jak nie wiecie, jeszcze raz pomyślcie i dopiero piszcie!! PACC jest dobrowolny!! i na utrzymanie serwa!!
Esine Palladin
01-03-2009, 17:58
tak ale musi wejsc tak (moze/niewiem) zeby trzeba bylo kupic licencje ze mozesz zawieszac za 10-20zl i jest cool
Taaa i co w nocy nie grasz to włączę "zawiaski" i będę miał 2x więcej grania?
To właśnie jest to... coś w stylu tego tematu o Pacc'u na godziny.
Faktycznie jest to trochę nie opłacalne. No ale taki los, takie życie, a wszytko wzięło się od twórców gry którzy tak ustanowili czas trwania premium account.
Nie uwzględnili tego co napisałeś czyli problemów z internetem czy wyjazd.
Coś czuję, że to się nigdy nie zmieni. Dla nich teoretyczne jest to bardzo opłacalne. Chociaż usługa jaką oferują nie ma na nich wpływu.
Jest bardzo niesprawiedliwe... jeśli jest możliwość jestem na "tak". Bardzo chętnie wprowadził bym ten pomysł w życie tyle, że opierał by się on na czasie spędzonym przy grze, a nie czasowych blokadach upływu pacc'a.
BArdzo fasjna propozycja, jestem jak najbardziej za, lecz ekipie APO by się to nie opłaciło...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.