Zaloguj się

View Full Version : [Forum] Double post = warn.

Ktoś
12-02-2009, 23:17
Witam :)

Jak każdemu dobrze wiadomo, forum jest po to aby dużo pisać, dużo i na temat.
Jaki jest sens w warnowaniu userów za podwójne posty?
W czym moderatorom/administratorom przeszkadza pisanie wielu postów w jednym temacie? Denerwuje Was to, że ludzie napisali posty z czterocyfrowymi liczbami?
Codziennie czytam wiele tematów. Nie zawsze edytowanie posta sprawia, że 'edit' zostanie przeczytany przez osobę do której był zwrócony.

Uważam, że warnowanie za podwójne posty jest bez sensu.
Forum jest po to żeby w nim pisać!

#Down
Co Ci przeszkadza, że ktoś sobie pisze nie na temat?
Niech nabija posty... Zostanie za to nagrodzony ;)

Is'KiSii.
12-02-2009, 23:24
Zgadzam się.... ale i tak dziwie się ze nie zmkną licznika postów ? pewnie licba postow zmniejszylaby się o jakies 60% ^^

Mc Maciek
12-02-2009, 23:57
Nie rozumiesz chyba pojęcia "double post". Nie chodzi tutaj o pisanie postów w jednym temacie wedle takiego schematu:

KTOŚ
TY
KTOŚ
TY
KTOŚ
TY

Pojęcie "double post" odnosi się do takich przypadków:

KTOŚ
TY
TY
KTOŚ

Oczywiście czasami zdarza się, że ktoś przypadkowo wyśle double posta przez dwa kliknięcia w "Zatwierdź post", wtedy żaden Moderator nie ma prawa ukarać takiej osoby, ale ta z kolei powinna edytować tego posta i napisać coś w stylu

Przepraszam za double posta, proszę o usunięcie go.

Co do tego pierwszego schematu... Oczywiste jest, że jeśli ktoś będzie robił nowe posty, żeby odpowiedzieć komuś kto napisał pod nim w sposób taki jak na przykład:

OK, dzięki znakiznakiznakiznakiznaki

... to będzie musiał się liczyć z karą za nabijanie postów ;)

SaSa
13-02-2009, 10:40
Hmm Według Mnie Dobry Pomysł.Wiadomo ,Że Nie Którym Forumowiczom To Się
Nie Spodoba :> Ale Ch*j Im W Plery :>

Jan
13-02-2009, 13:09
Pomysł fatalny. Jak usuną kary za double posty, to oberwie całe forum. MC Maciek wytłumaczył Ci twój problem. Jak usuną za to kary, to będzie można pisać po 5 postów jeden pod drugim i dostawać +5 do licznika, a kary za to nie będzie. Jestem na NIE. Tak jest dobrze i moim zdaniem są ważniejsze sprawy na teraz, niż zajmowanie się problemem, którego nie ma.

Ktoś
13-02-2009, 16:47
#Jan
Ja wiem, że pisanie dwóch postów obok siebie jest karalne więc nigdy tak nie piszę.
Bardziej chodziło mi o konwersację między userami.
"Ktoś, Ty, Ktoś, Ty itd.". Myślałem, że za to też są warny, bo kilka takich na poprzednich kontach otrzymałem.

Nie rozumiesz chyba pojęcia "double post".

Doskonale rozumiem to pojęcie "Double post"- podwójny post.
Wiem również, że odnosi się do napisanie dwóch postów obok siebie, lecz kilka
razy dostałem warna za nabijanie postów poprzez pisanie kilku postów w jednym temacie.
Praktycznie zawsze odnoszę się do tematu, więc nie rozumiem skąd te warny na poprzednich kontach ;).

~Styl~
13-02-2009, 18:31
jestem na tak. lepiej bedzie, nabijacze nie beda mogli juz tak nabijac. bo teraz to po 3 posty nie raz minimum typu Silkroad ;c. wielkie TAK

Crayon
13-02-2009, 19:19
Przepraszam za double posta, proszę o usunięcie go.
To chyba mało ludzi wie, że na tym forum jest możliwość usunięcia własnej wiadomości(Zaawansowana edycja)

Ja czasami w przypadku, kiedy jest opcja
JA
KTOŚ(odnosi się do mnie)

to edytuję swój poprzedni.
A regulamin mówi wyraźnie -

Nie piszemy dwóch postów na raz [double post], jeżeli chcesz coś dodać/zmienić użyj opcji edytuj.
Mimo to, jestem za wprowadzeniem dodatkowego punktu regulaminu mówiącego o odświeżaniu tematów(ze screenami, handel itd.), gdzie post pod postem byłby możliwy dopiero po upływie 24h. Czyli dla przykładu:

13.02.09 20:00 - Twój post
14.02.09 20:00 - Twój post

@Down
Hmm. A może tak nie do końca na temat piszą ? : P

Ktoś
13-02-2009, 19:22
#Krajon
Masz rację, ale nie jest też napisane, że w jednym temacie można napisać kilka postów.
Niektórzy za to dają warny, a niektórzy są normalni i nie dają bo wiedzą że to forum.

^Grulix^
13-02-2009, 19:24
Jestem takiego samego zdania jak krajon i mac maciek.

Pelé
13-02-2009, 19:50
To forum jedynie struktura przypomina forum :)
gdy np. chce napisac 2 rozne rzeczy i chce zeby bylo to widoczne dostaje warna za (czytelne wypowiedzi) to jest chore.

Wolnosc slowa na tym forum? n/c ;)
"wiadomosc jest za krotka, prosze ja wydluzyc do 40 znakow" - gdy pierwszy raz zobaczylem takie cos, padlem ze smiechu i ominelem ten system(spacja to tez znak) wiec jak widac ten system jest nie potrzebny i jest bardzo dziurawy hehe

Porusze jeszcze kwestie nabijania postow:
-smiechu warte
-forum jest po to zeby nabijac posty
-konta na forum nie sprzeda, wiec nie ma wartosci

aha i jeszcze jedno: nie wiem czy warnujecie ale napewno wyzywacie jak ktos odswierzy temat sprzed kilku miechow, jak mi wiadomo to temat otwarty mozna skomentowac nawet gdy jest nie uzywany przed 10 lat.

no to koniec mojej wypowiedzi, hehe :)

Silkroad
13-02-2009, 20:54
Dla mnie to powinien się liczyć tylko 1 post, chodzi o to, że napiszesz 1 post w propozycjach, to 2 już nie będzie liczony do postów, i by nie był karany. Tak pozatym, double post to jest pisanie jeden pod drugim.

Crayon
13-02-2009, 21:14
to 2 już nie będzie liczony do postów, i by nie był karany.
Nie byłby karany za 'nabijanie postów', tylko jako 'spam', więc lepiej się nie bawić w takie propozycje : ]