Zaloguj się

View Full Version : [Forum] Archeologia- od?wie?anie starych tematów.

Ktoś II
14-02-2009, 12:51
Elo!

Chciałbym poznać Waszą opinię na temat odświeżania starych wątków.

Ja osobiście uważam, że temat otwarty = temat w którym nadal można pisać.
Co jest złego w odświeżaniu starych tematów? Czy słowo 'stary' oznacza, bezużyteczny i niepotrzebny? - Chyba nie.

Wczoraj odświeżyłem kilka tematów sprzed roku, a jak widać one całkiem dobrze funkcjonują w dziale Real Życie, oto one:
http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=634
http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=1903
http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=128

Teraz nasuwają się następujące pytania:
W których tematach można pisać?
Jakie tematy nazywamy starymi?
Po co jest to forum, skoro w 80% tematach nie można się udzielać?

O co tu do cholery chodzi?

Silkroad
14-02-2009, 12:54
W 90% się z tobą zgadzam, po co tematy, które są otwarte,a nie można w nich pisać... Dla mnie to powinno nie karane. Zgadzam się z tobą, dostałem warna za to samo...

old Don Mateo
14-02-2009, 13:02
No wiesz zależy jakie tematy bo np. takie co ty podałeś to by można było odświeżyć i nie dostać warna ale jak wiesz kiedyś koleś odświeżył temat z przed roku a tam koleś zadał pytanie na które udzielił już ktoś odpowiedź

Ktoś II
14-02-2009, 13:12
No wiesz zależy jakie tematy bo np. takie co ty podałeś to by można było odświeżyć i nie dostać warna ale jak wiesz kiedyś koleś odświeżył temat z przed roku a tam koleś zadał pytanie na które udzielił już ktoś odpowiedź

To taki temat zaraz po udzieleniu odpowiedzi powinien być zamknięty...
A to, że ktoś się z nim wypowiedział, to wina moderatorów bo nie zamknęli tego tematu.

Tett
14-02-2009, 13:23
O JA PIERDZIELE!
Dostałeś bana i się popłakałeś. Kogo to interesuje? Tematy sprzed roku odświeżają tylko głupki. "Jak dadzą mi bana to się z nimi pobawię i pokłócę" Gówno możesz. Nie wiem po co ten temat.. Bana ci nie zdejmą a do tego chyba tylko dążysz. Miałeś dużo postów a teraz poraz kolejny masz 0 i co? Koniec z edytami! Muszę mieć siedemset!! -.-
Decyzji modka nie odwołasz- znasz ludzi którzy tutaj siedzą..
Btw chyba założyłeś wcześniej temat gdzie podpieprzyłeś połowę forum jak bluźnią czy coś.. w rl też jesteś takim konfidentem? to współczuje codziennie obitego ryja ;]
aa jeszcze co do tych odświeżeń wrócę.. skoro tematy spadły na koniec wszystkich stron to znaczy że miały małą popularność i nikt nie miał ochoty się w nich udzielać.. widzę cię w co drugim temacie więc zamiast wcześniej się tam wypowiedzieć to ty co robiłeś? czekałeś aż spadną i potem "odświeżę i będzie fajne XD hahaha" ok dobra powinieneś dostać jeszcze 5 banów bo z takimi jak ty to wiesz co się robi w przyszłości... bym dokończył ale nie.

@down
Dorosły. AHHAHAHHAAHAHHAAHAHAHAHAHA powaliłeś mnie tym dzieciaku ^^ Poniżasz sam siebie, wiesz? o.o
Chcę sprawiedliwości na tym forum- To się nie doczekasz! Nigdy nie będzie sprawiedliwości na tym forum, ani na każdym innym. To jest Polska, tu każdy zagarnia do siebie, wszędzie rozchodzi się o kasę. Myślisz, że po co Mc Maciek nie dostał wcześniej przed dostaniem modka bana? Bo od początku było zaplanowane że wejdzie na to stanowisko kiedy będzie moment niemożności poradzenia sobie.. Nie podałeś trzech przykładów, tylko perfidnie wskazałeś posty łamiące regulamin. To tak jak z kradzieżą- czy ukradniesz koledze cukierka z kieszeni, czy Audi z parkingu- i to kradzież i to. To tak jak w tamtym poście- czy podpierdzielisz kogoś normalnie czy też jakośtam tak jak ty się do tego przekonujesz.
Kozakiem- zwisa mi to. Dla mnie jesteś konfidentem i tym co chce sprawiedliwości na tym forum. Wielu takich było lecz do tej pory nikomu nie udało się choć trochę pomóc. Od x czasu jest tutaj burdel i do x czasu pozostanie burdel. elo ;'-)

edit2
:O. A może byś ze mną powalczył na słowa? Xd bo chyba i tego sie boisz skoro na 5zdaniowe wyrażenie opinii odpowiadasz dziesięcioma.. ale wyrazami. ja nie chce nikogo zjechać ani nic, tylko próbuje ci wytłumaczyć że to co robisz NIC nie da. A jeśli ci się to nie podoba- to żałuj, że urodziłeś się w Polsce. Ja żyję na tym świecie mniej niż ty i zdążyłem się już przyzwyczaić do zasad(praw) jakie tu panują. pis man ;]

Ktoś II
14-02-2009, 13:40
Dzieciaku... Myślisz, że zależy mi na ilości postów?
Ja dobrze wiem, że nie odbanują mi Ktosia... Nie ma różnicy z którego konta piszę....
Nie podpieprzyłem, tyko chce sprawiedliwości na tym forum. Podałem 3 przykłady ludzi łamiących regulamin.
Masz rację tematy, które odświeżyłem spadły na końcowe strony forum, ale jak widać teraz dobrze funkcjonują.

Jesteś ciekaw czy jestem kozakiem? Zapraszam do mnie ;)
Wątpię, że powiedziałbyś mi prosto w twarz to co teraz napisałeś.

Ishaus
14-02-2009, 14:35
#Topic
"Jaki sport uprawiacie?" W real życiu jest dziesięć takich tematów, a nawet 1 na pierwszej stronie (nie ten odświeżony) więc mogłeś napisać tam.
"Przedstaw się" - Masz dział "Pożegnania & Powroty"
"Tibijskie tapety" - Nic bardziej bezsensownego, jak wklejanie 2 prac, nad którymi 3 latek pracowałby mniej niż 10 minut.

Człowkieku, masz prentenzje do garbatego, że ma proste dzieci. Jebłeś jak łysy grzywką o kant kuli _._

Cash
15-02-2009, 11:20
Aha PO żadzi a nas mają w dupie .

Po co to odkopujesz? .

Crayon
15-02-2009, 12:02
Podałem 3 przykłady ludzi łamiących regulamin
PW do moderatora działu/Opcja raportowania postów.

Odświeżyłeś temat sprzed roku, w dodatku bezsensowny(vide Tibijskie Tapety). Pozostałe dwa imo już dawno powinny siedzieć w Hyde Parku.
Pretensje miej tylko i wyłącznie do SIEBIE, za to że próbowałeś bawić się w odświeżarkę.

Powoływałeś się na punkt 2.1 i 2.2, czyli:

Na forum panuje wolność słowa, każdy ma prawo wyrazić swoją opinię.

Zanim założysz temat, najpierw użyj opcji szukaj czy takowy już nie istnieje.

Pierwszy punkt mówi o tym, że możemy nie zgadzać się z opinią innych użytkowników i mamy prawo wyrazić własne poglądy. Czyli możemy dyskutować. Przykład ?

Temat: Czerwony maluch jest czerwony czy niebieski ?
Użytkownik1: Oczywiście że czerwony.
Użytkownik2: Nie zgadzam się z Tobą. Czerwony maluch jest niebieski, gdyż czerwień to był jego fabryczny kolor, a samochód został przemalowany na niebieski !
Użytkownik3: No nie gadaj bzdur. Czarne pozostaje czarne. Tak mówi reklama Woolite

A jeśli chodzi o drugi punkt - niektórzy ludzie różnie go interpretują. Ja to rozumuję tak, że jeśli chcemy założyć temat o naszym problemie(np problem z grą x) to nim założymy temat "mam problem z grą x" szukamy po forum czy ktoś nie miał podobnego. I jeśli takowy znajdujemy, czytamy i prawdopodobnie znajdujemy odpowiedź na nurtujące nas pytanie. Gdybyś znalazł taki temat, a odpowiedzi by nie było założyłbym się, że nie dostałbyś warna, gdybyś go odświeżył ze słowami: "Cześć. Przepraszam że odświeżam ten temat, ale nie muszę zakładać nowego. Mam identyczny problem jak autor, a on nie dostał odpowiedzi na pytanie. Liczę że Wy mi pomożecie."

Psujek. Nie walcz o pietruszkę.