View Full Version : Monitor czy karta graficzna?
Wczoraj mi wyłączyli prąd w nocy. Dzisiaj są dziwne kolory ;C
http://i44.tinypic.com/2irx1c1.jpg
czy wy widzicie normalny monitor? bo ja tamten miałem zielonkawy a teraz jakiś niebieski XD
Wszystko ok widać. A jaki masz monitor? CRD czy LCD?
LCD
Kiedyś też miałem niebieskie kolory, ale po jakimś restarcie ustało.
Nie wiem co się dzieje :?
Bo jakby Ci karta padła to rozdzielczość by Ci sie zmieniejszyła, poza tym ze sterownikami system by stanoł w połowie, wiem jak to jest. :D. A jeśli chodzi o monitor..Może wejdz w opcje monitora ( pod monitorem powinny byc jakieś przyciski ) i tam masz " temperature kolorów "..Pobaw sie tym, a jak nie to wez " przywroc domyslne ustawienia / fabryczne ustawienia ". A jeśli chodzi o CRD to myślalem ze mogl sie namagnesowac albo cus : P xd Sproboj z tymi kolorami..
Zainstaluj jeszcze raz sterowniki do karty graficznej. Jeśli to nie pomoże to pobaw się w konfiguracji ekranu. Może Ci sie przestawiła jasność albo coś podobnego
^Poziomek
17-02-2009, 10:39
Jest dobrze. Ja miałem prawy dolny róg ekranu zielony. Nie zauważyłem nawet jak to przeszło. Przypomniałeś mi tym tematem XD Tobie też to przejść powinno.
Piaskun1990
17-02-2009, 11:58
popraw kabel który idzie od monitora do komputera,czasem bywa tak że jak swój szturchnę mam niebieski ;p Jak nic nie da w opcjach karty graficznej masz ustawienia balansu kolorów
^Grulix^
17-02-2009, 12:45
Też tak miałem, radze Ci zainstalować nowe sterowniki, albo poprawić kabel od monitora co idzie do kompa.
A Ty sie Grulix akurat ZNASZ!
Musiałem to powiedziec. xd
@Prawie all up, poza kilkoma osobami
Mówicie to samo co poprzednicy..
Jest dobrze. Ja miałem prawy dolny róg ekranu zielony. Nie zauważyłem nawet jak to przeszło. Przypomniałeś mi tym tematem XD Tobie też to przejść powinno.
W zwykłych monitorach tych z tzw. dupą (większość) jest tzw. opcja Degaus służy ona do rozmagnesowania monitora, takie namagnesowanie mogło być spowodowane np. głośnikiem lub jakimś magnesem, przez to zmieniają się kolory.
W przypadku autora tematu może to być wina także monitora w jego opcjach poszukaj po porstu ustawienia kolorów są tam bodajże 3 podstawowe :czerwony, niebieski i biały (?). Możliwe, że masz Niebieski wyżej niż całą resztę stąd ten efekt.
Mam taki sam problem, Tylko ze ja mam jakis ziolony, ale przyzwyczaiłem sie juz do tego z Cc, od K nie rozrózniam ...
Ja tak mialem z monitorem " z dupą", bo podłączylem odwrotnie wtyczki :P
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.