PDA

View Full Version : Pozna?ski hip hop

James Bond
17-02-2009, 15:05
http://www.youtube.com/watch?v=t_M0Oi96HUg

i co koksy jest ktos kto nadal twierdzi że podziemie poznanskie nie jest najlepsze ?

Słoń _//

Czy nie mam racji ?:) Pamietajcie ze poza sloniem jest takze calutkie pedegie.. : D

Bondi
18-02-2009, 18:15
Widzę, że temat co¶ nie wypalił Xd. No dobra ja skomentuję:
Osobi¶cie uważam, że w Warszawie jest najlepszy rap, a zaraz po tym jest Poznań.
Co do tego promomix'u to może być nawet Xd.

^Grulix^
18-02-2009, 18:52
Moim zdaniem nawet dobry jest poznański rap tak zwany (underground). Ale takie co¶ jak nazwę "gówno" nie dorównuje Paktofonice czy Fokusowi.

Tal
18-02-2009, 20:54
Nie chce mi się wypowiadać na temat całego poznańskiego podziemia.
Tak czy inaczej Słoń po prostu rozpierdala...
Np z Shellerinim xD

Ten promomix słyszałem już jaki¶ czas temu i czekam na jakie¶ konkrety xd

1.38-2.14 to jest miazga.

To tyle, baj
Peace...

EsSaY
18-02-2009, 21:08
Hmmm.
Wg mnie na pierwszym miejscu w polskim rapie jest ŁodĽ, w sumie to jeden wykonawca. ;d
A na drugim Warszawa i Poznań. ;d

Ten kawałek ¶redni na jeża.

Van Breaker
18-02-2009, 21:26
Poznań rox , tyle powiem na 2 miejscu Warszawa itd. bla , bla , bla.

Pallseka
18-02-2009, 21:47
Warszawa jest lepsza minimalnie od Poznania i nie ma co sie łudzić ;/

Guzek
18-02-2009, 21:54
Każdemu co innego się podoba, dla mnie to jest gówno ¶piewaj± jak przyjebani. Ja słucham Firme, Bezimiennych - zespoły bardziej z przekazem.

^Grulix^
18-02-2009, 22:18
Do wszystkich Up. drogich użytkowników. 1 miastem w hip-hopie były (powiem tak jak kiedy¶ było jak był pocz±tek)

Kielce
Katowice
Poznań
Warszawa (konkretnie Ursynów)

EsSaY
18-02-2009, 23:07
Każdemu co innego się podoba, dla mnie to jest gówno ¶piewaj± jak przyjebani. Ja słucham Firme, Bezimiennych - zespoły bardziej z przekazem.

Tak, Firma teksty firmy s± niezwykle inteligentne i po wysłuchaniu ich, aż chce mi się kontemplować nad sensem życia.

"jebać policje joł joł pal zioło bendziesz gengsta weĽ dżojta i zajeb maha buhahahahaha jebać policje joł"

Leon Rookslayers
18-02-2009, 23:32
heheh :) slon wymiata :D ale nie zapominajmy tez o Peji:D

Shellerini
19-02-2009, 00:32
cały poznański rap jest najlepszy :p wymiata i bedzie wymiatal :p

Miku¶. <3
19-02-2009, 07:24
Ja słucham Firme, Bezimiennych - zespoły bardziej z przekazem.
Ty chyba nie wiesz co to jest przekaz _._
Firma i jej 'JP' to cholerny przekaz...
Posłuchaj Eldo to będziesz miał przekaz.
I tylko Drahowi nie najeb napinaczu : (
^Topic
Najlepszy Warszawski, potem Szczecin <3

Guzek
19-02-2009, 14:55
Tak, Firma teksty firmy s± niezwykle inteligentne i po wysłuchaniu ich, aż chce mi się kontemplować nad sensem życia.

Oni mieli sprzeczki z policj±, ty nie. Nie wiesz jak to jest :<

Ty chyba nie wiesz co to jest przekaz _._
Firma i jej 'JP' to cholerny przekaz...
Posłuchaj Eldo to będziesz miał przekaz.
I tylko Drahowi nie najeb napinaczu : (

Firma to głównie JP, ale Bezimienni nie(piosenki głównie o życiu). Drah to zwykłe gówno i gdyby był ze ¦l±ska dlugo by u nas nie poci±gn±ł. Następne dziecko, które nie rozumie znaczenia JP :< Ssij

Tony_Wu
19-02-2009, 21:06
heheh :)ale nie zapominajmy tez o Peji:D

http://img45.imageshack.us/img45/7919/roflcopter9gr.png

Old Rembik
19-02-2009, 22:06
Warszawa - Eldo
ŁódĽ - Ostry

Nie tylko chodzi mi o miasta, ale według mnie oni dwaj jeszcze się nie sprzedali. I oni ¶piewaj± o życiu. ulicy, a nie jak te inne Peje ( HWDP! JP na 100%! JEBAĆ POLICJE! ). Tyle..

^Grulix^
19-02-2009, 22:10
Warszawa - Eldo
ŁódĽ - Ostry

Nie tylko chodzi mi o miasta, ale według mnie oni dwaj jeszcze się nie sprzedali. I oni ¶piewaj± o życiu. ulicy, a nie jak te inne Peje ( HWDP! JP na 100%! JEBAĆ POLICJE! ). Tyle..

A Fokus? Onar? Pezet? To co oni dupy dali? Co ty!!? Moim zdaniem każdy rap z przekazem może być dobry.

Old Rembik
19-02-2009, 22:12
No nie tylko mi chodzi o Eldo czy Ostergo. Przecież nie mówie, że Pezet czy Onar dali dupy. Ale wkurwiaj± mnie tacy to ¶piewaj± tylko o Policji, Dragach..

jołek
19-02-2009, 22:42
WLKP wg mnie Roxor xD OSTRY to jest przeziomek zajebisty reprezentant Łodzi fakt ten kolo nigdy sie nie sprzeda zawsze bedzie tworzyl cos o zyciu i cos co ma dotrzec o nim do innych poprostu KOX. DGE ma to pierdo... bity od Matheo i Haema czekam na nowy Mixtape juz ukazala sie demowa utworu na jego stronce ^^. Ale nie mam takze nic do innych wg mnie kazdy ma lepszy i gorszy utwor slucham to co mi wpadnie w ucho troche nie lubie Tedego on sam odrazu zapowiedzial ze robi to tylko dla hajsu i juz calkiem leci tylko na to chociaz niektore jego kawalki mi spasowaly. Pzdr

Miku¶. <3
19-02-2009, 22:45
Onar? Pezet? To co oni dupy dali? Co ty!!? Moim zdaniem każdy rap z przekazem może być dobry.
Teraz pokazałe¶ jak się znasz na hh. WYPIERDALAJ.
Onar i pezet ¶cierwa...
Onar to takie gówno ze ja pierdolę _._ posłuchaj sobie 'moja panienka'
Pezet? Granie w Kryminalnych = owned.
Płomień 81 = epic fail.
Co do Fokusa. Pełen szacunek, uwielbiam jego flow ; ) Jako jedyny z tej trójki nie jest komerycjny ; X

JaCkAzZ
22-02-2009, 21:57
Chciałbym podkre¶lić że to jest temat o "Poznańskim rapie" więc chyba się z nim trochę mijacie...

Tutaj powinni¶cie dawać swoje opinie na temat poznańskiego rapu;]

@Topic
Ja, słuchaj±c only amerykańskich kawałków Tupaca itp. jestem bardzo miło zaskoczony "dziełem" Słonia... Powiedziałbym nawet, że przyj±ł bym chętnie jego płytkę ;]

"Słabi czuj± smak... chuja w ustach" <- good tekst XD

Devixx
22-02-2009, 22:18
Mi sie nie podoba Słoń.... i tak Bezimienni s± najlepsi ^^

Quik
22-02-2009, 22:24
Poznański rap jest niczego sobie zwłaszcza,że ja mieszkam w Poznaniu i jestem dumny z raperów,Jednym ze sławnych raperów jest Rychu_peja solufka i Donguralesko itd. Napewno będzie jeszcze dużo nowych raperów z Poznania..

James Bond
23-02-2009, 16:46
W ogóle chłopaki jeste¶cie do dupy, niby tacy znawcy a przecież napisałem PODZIEMIA a wy mi tu z jak±¶ firm± wyskakujecie gdzie 5 bambrów nie potrafi jednej zwrotki skleić! uhu ha ha weĽ se macha! joł killerzy firmy!:o

Bezimienni pierwsze słysze.

Wyjeżdzacie mi tu z HG itp. ja nie chce słyszeć waszych zdań CZEGO WY SŁUCHACIE TYLKO CO MY¦LICIE NA TO CO NAPISAŁEM...:| krety! Xd

Ishaus
23-02-2009, 17:04
Ten Słoń to mi nie wchodzi, wokal ma słaby, punchline taki, dziwny, w ogóle jego flow jakie¶ takie dziwne, jak u hejtera.

ŁódĽ, Bałuty, Teofilów, Pierwszy Milion.

#Edit.
Zapomniałem, przecież liber i doniu s± z Poznania. HAHAH, nie no, zajebista reklama, LMAO.

James Bond
23-02-2009, 17:07
Liber Doniu s± z Obornik WLKP. piona znawco.

Guerinho!~>
23-02-2009, 17:32
Nikt nie pomyslal o dobrym starym Hemp Gru ? :<
Slucham firmy , lecz przekaz Hemp'a jest o wiele , wiele lepszy...

James Bond
23-02-2009, 18:00
Jeste¶ ale głupi powaga.. czytaj posty up co pisałem matole.

Mariox
23-02-2009, 18:13
W poznaniu rz±dził Peja (Podziemia,Slums Attack,Ski Skład, NOJA) to był hh z przekazem. SLU i SOLUFKA to już moim zdaniem głupawka ry¶ka kasa mu odbiła do głowy i sie Rychu Pe lansuje.

Obecnie słucham WBU. Cienki dobrze ¶piewa o życiu

Je¶li chodzi o warszawski rap to obecnie słucham wspomnianego wyżej Eldo