Zaloguj się

View Full Version : Knight skille, mlvl i szansa na uderzenie w RL Tibii.

Daaron
24-02-2009, 20:28
Temat będzie pytaniem i zarazem odpowiedzią na nurtujące niektórych pytania. Moimy pytaniami są:

1. Ile % lub jaką szanse daje 1 skill swordu/cluba/axe'a do uderzenia?

2. Ile % lub jaką szanse daje 1 magic level do exury, exana mort, exori oraz exori gran?

3. Czy w shieldingu chodzi o to by lepiej odbijać poszczególne blood hity czy zmniejszyć szansę na trafienie od strony potworka lub PK? (częstsze pojawianie się chmurek)

Moje założenia są takie, ponieważ każdy zawsze powtarza, że u Knighta najważniejsze są skille. Tylko tu pada moje pytanie dotyczące ww punktów czy skille dodają nam szanse na większe uderzenie czy po prostu powiększają zakres.

Szansa na silniejsze uderzenie:
np. jeżeli uderzamy średnio 100- 300 to 1 skill swordu powinien dać nam szanse na uderzenie np. 100- 315

Zwięszkanie zakresu uderzenia:
np. jeżeli uderzamy 100- 300 to zakres naszych uderzeń zwiększa się np. 125- 325

Prosiłbym o pewne odpowiedzi i nie wprowadzanie w błąd uczestników tej dyskusji.

James Bond
24-02-2009, 22:14
Na 3 pytanie potrafie odpowiedzieć.. chodzi o MISS.

Nie wiem o co kaman z tym pierwszym i drugim bo dziwnie napisałeś. U knighta najważniejsze są skille ponieważ to postać FIZYCZNA że tak powiem posługuję się orężem... To tak jakbyś wysłał lichacza na turniej StrongMan.. nie ćwiczy dużo nie zdziała... elo.