PDA

View Full Version : Kolejna Nowa 10 p?yta O.S.T.R - O.C.B

Revoltadoo
01-03-2009, 12:45
Nowa Dziesiąta Płyta O.S.T.R "O.C.B." trafia do sklepów 27 lutego 2009 roku. Na dziesiątym albumie łódzkiego emce i producenta usłyszymy dwadzieścia kawałków. Nie zabraknie doskonałych gości z zagranicy, a wśród nich prawdziwi mistrzowie mikrofonu - Evidence z Dilated Peoples i Keith Murray. Choć swoją dziesiątą płytę Ostry nagrał przede wszystkim dla rodziny, to nie ma wątpliwości, że zaprezentowany przez niego poziom wirtuozerii jest odpowiedni dla jublileuszowego charakteru płyty. Technika wokalna Ostrego zaliczyła kolejny już w jego karierze etap rozwoju. Tematyka tekstów jest zaczerpnięta z życia, choć jak zwykle bardzo oryginalna: Ostry beszta ludzi pozbawionych odpowiedzialności za siebie i innych, ale też nawija o tym jak sam często nie kontroluje swojego gniewu. Najbardziej osobisty utwór na płycie to singlowy kawałek "Po drodze do nieba", w którym raper wyobraża siebie na ostatnim namaszczeniu, pełnego pretensji, w bezradności proszącego Boga o szybka i cichą śmierć. Nie ma wątpliwości, że album "O.C.B." zajmie znaczące miejsce w dyskografii Ostrego nie tylko ze względu na chronologię.

Okładka Płyty:

http://img16.imageshack.us/img16/8445/ostrocb.jpg

Didżejska część krążka będzie należała oczywiście do DJ Haema. Spośród gości na płycie zdecydowaną większość stanowią artyści z zagranicy. I to nie byle jacy artyści - Ostremu udało się zaprosić na "O.C.B." między innymi członka formacji Dilated Peoples - Evidence'a, świetnego rapera związanego z Def Squadem - Keitha Murray'a czy też związanego ze Stones Throw Records Kaze. Oto jak prezentuje się cała tracklista płyty:

01. Strach
02. Zobacz co mówią
03. Miłości nie ma dziś
04. Dom
05. Karma
06. Flow Virus feat. Torae
07. Dlaczego mamy dać
08. Bez zasięgu
09. Po drodze do nieba
10. Synu
11. Nigdy kiedy piszę feat. Main Flow, Kaze
12. To pozostaje we krwi
13. Real Game feat. Evidence
14. Sam to nazwij
15. Nie każdy
16. O.C.B.
17. Cultivation feat. Keith Murray, Kochan
18. Live My Life feat. Beneficence
19. Dla wszystkich co wierzą
20. Bez outra

Poprzedni krążek O.S.T.R.-a "Ja tu tylko sprzątam" ukazał się 22 lutego 2008 roku. Materiał zyskał świetne recenzje, sprzedając się w złotym nakładzie.

Osobiscie płytkę posiadam od wczoraj przesłuchałem Ją, i jest naprawde kozacka. Bity jak na Dj Haema przystało są Kozackie. Nawijka Ostrego i połączenie jej z udziałem innych Raperów po prostu Zajebista. Osobiscie zachęcam do kupna tej płyty bo naprawde warto! Pozdrawiam wszystkich Fanów O.S.T.R !

ZareX
01-03-2009, 13:04
Dom, Karma, Synu mają wyjebane bity. xd Ogólnie płytka zajebista, jak zawsze. :O

Tal
02-03-2009, 08:04
zajebista...
Czy ktoś kto kojarzy rapera jakim jest Ostry mógł w ogóle pomyśleć, że ta płyta taka właśnie nie będzie ?
Za tą płytę jeszcze większy szacunek ;] Na prawdę dojebana!

To tyle, baj
Peace...

James Bond
03-03-2009, 00:53
Fajna Karma, płytka też wyjebista. .

^Deduś
03-03-2009, 06:23
Zajebista :> kupiłem wczoraj i najbardziej mi się podoba : >

~Paso~
03-03-2009, 06:47
; O w Sumie to dopiero teraz sie dowiedzialem ale...Karma jest wyjebana ; O... Reszte sobie z neta posciagam i przeslucham ; >

Drako o.o
03-03-2009, 10:54
przesluchalem i zadna piosenka sie mi nie podoba

jak dla mnie to gowno jest a nie muzyka, cu

^Poziomek
03-03-2009, 10:59
Ja takich dzikich wrzasków nie dam rady słuchać. Polski HH jest zjebany.

Tal
03-03-2009, 11:01
@2x up
hmm... Ja zwykle staram się być tolerancyjny i zawsze wierze, że każdy ma swoje racje...
A co, podoba Ci się Focus na swoich techno bitach, albo Peja co jego głównym przesłaniem jest "styl życia gnoja"? Ostr jest po prostu wielki... najlepszy polski hip hop ;<

@topic
świetna

Ishaus
03-03-2009, 14:37
Bity fajne, skity zajebiste (ogólnie miotła z dupy r0xor), liryka nie podoba mi się tak jak z "Hollyłódź", ale jest dobra. "Synu" rox ; )) A płytę mam prosto z Asflat Records i jeszcze dostałem naklejki ;dd
Ostry po raz kolejny pokazał, że jest królem polskiej sceny.

#
A do was, pseudo krytycy polecam piosenkę Ostrego z "7" pt. "Ku krytyce"
" Jak możesz krytykować coś, czego nie rozumiesz?" Nie mówie, że nie możecie mieć innego zdania, ale pierdolicie smuty X_x

Black Morn
03-03-2009, 14:45
Bity dobre. Ostry w ogóle kozacki jest. Płytke miałem chyba 3 dni temu na dysku. torreny only.

Kamor is Back
03-03-2009, 16:25

Masz racje :)

Poslychajcie sobie rapu (usa) lub rocka,jazzu lub muzyki powaznej a nie siundy z ulicy....

Mikuś. <3
03-03-2009, 16:25
Tiaa płytka konkrecik ; )
Dj Haem i The Returners pro bity ; d
Mhm Zajebiste sample występują na tej płycie ;D
Płyte posiadam oryginal, warto kupić ; d
Najlepsze kawałki według mnie:
- Live my life

Revoltadoo
10-03-2009, 22:11

Gówno to Ty masz, ale na mordzie ... Ty masz chyba dziecko Okres bo ostatnio widząc twoje wypowiedzi na Forum to nic Ci się nie podoba. Przekwitanie Ci się włączyło?.

Spaślak
10-03-2009, 22:24

Gówno masz na ryju.

@topic
Dobre :< ale nie bede się zachwycał bo mogło być lepiej.

Pimp
10-03-2009, 22:53
O EP'ce słyszałem w dzień jej wydania, ale jakoś nie mogłem się zebrać do jej przesłuchania aż po dzień dzisiejszy i jak na razie nie jaram się pomimo tego, że przesłuchałem jedną piosenkę, edytuję jak przesłucham całość, znając OSTR będę mile zaskoczony.

#Edit
Słucham Ostego od lat ale ta EP'ka moim zdaniem jest najgorsza z dotychczasowych, jedyne kawałki, które są godne poświęcenia tych paru minut to : Karma, Synu. Nie jaram się, niestety.

Cielaczek
11-03-2009, 07:52
Jestem zdania Draka. Nie potraficie przyjąć krytyki ? Biedne dzieci, ale cóż.. nic nie poradzimy.

@edit
Tak jak mówiłem. Dzieci, które myślą, że jakieś ostre mi sie beda podobac. to juz musze wyjsc ;|. srry, ale ja ogółem to Draka średnio lubie, a że się z nim zgodzilem, to chyba nie od razu, ze podlizuje - kultury. Dla mnie mulfon to ty wypierdalaj. Wziales sie niewiadomo skad, i myslisz, ze kozak. Mam prawo i z niego korzystam, by mowic co chce. NIe napisałem żadnego przekleństwa, ale cóż. Nie wiem jak można się tak zachowywać. Pare nutek mi się tego ostrego podoba, ale to tylko wyjątki.

@Deduś
Okej, możemy iść. Czego mam się bać ? ^.^

Arhadus
11-03-2009, 14:29
Ogólnie rap ostrego mi się nie podoba, ale bity zazwyczaj tak, a tym razem nawet bardzo. Szczerze mówiąc wolę słuchać samych instrumentali. ;p

^Deduś
11-03-2009, 14:39
@Cielaczek
Dzieci? chodź skype, zobaczymy kto jest dzieckiem :)
Jeżeli ci sie nie podoba i nie słuchasz ostr'a to po kiego chuja tu wchodzisz? chcesz być "el00" krytyukjąc coś o czym nie masz pojęcia?

@topic
Już pisałem, zajebista : ]

@edit
"Afforc" na skype.

jołek
11-03-2009, 16:07
Ishaus powiedzial sporo co pomyslalem gdy to czytalem....

Ogolnie plytka spoko nie byla moze swietna jakas ale wporzo Haem i jego bity ogolnie PRO. Jednak bardziej podobala mi sie "Ja tu tylko sprzatam" Ale i OCB spoko

Fifuś
11-03-2009, 17:21
Duurzoo brokułuf...

XD

MiXer do Kawy
11-03-2009, 21:42
@Drako,Cielak
Musicie wyzywać tą muzyke od gówien itd?Sami wszczynacie kłótnię i potem płaczecie że każdy po Was jeździ.
@topic
Płyta pierwsza klasa, jedna z lepszych jakie wydał ;)