View Full Version : Problem z internetem
Gosiunia
07-03-2009, 19:57
Mam problem z liveboxem a mianowicie taki ze mi sie zawiesza nie wiem jak to wytlumaczyc ale normalnie lampka sie pali(czyt. nie mruga) a nie dziala internet i dopiero dziala jak odlacze go i podloncze znowu.... wie ktos moze ocb?
@down
mam karte sieciowa i uzywam przez usb a tamte auto-przydzielanie ip DNS to co to ?
Masz połączenie USB czy ethenet?
Jeżeli USB sprawdź czy nie masz karty sieciówki i podłącz Ethenetem.
W opcjach wybierz auto-przydzielanie IP DNS itp..
To, że livebox odłącza internet nie ma nic wspólnego z komputerem. Powinieneś też napisać jak oznaczoną masz tą diode, która zaczyna migać i tracisz neta i czy masz inne komputery, które też tracą ten internet oprócz Ciebie?
Myślę, że to problem z podłączeniem kabla telefonicznego, tego takiego co jest podłączony także do telefonu. Najlepiej zrobić następujące czynności:
Pójdź wzdłóż kabla i sprawdź czy nie jest uszkodzony, pogryźony lub naderwany albo...
Sprawdź czy przy kablu z telefonu także telefonicznym znajduje sie filtr jest to takie małe prostokątne "coś". Jeżeli tego nie masz to musisz znaleźć w opakowaniu lub kupić. Jeżeli masz lecz jest przypięte BEZPOŚREDNIO do telefonu (tzn. ten filtr nie może być przypięty do telefonu, musi być z drugiej strony) wypnij go i podłącz w tej kostce co rozdziela ci 2 kable.
A więc powinno to wyglądać tak:
Gniazdko telefoniczne > rozdziałka > filtr > kabel > telefon
W przypadku komputera:
Gniazdko telefoniczne > rozdziałka > kabel > livebox
Gosiunia
07-03-2009, 23:42
Lampka mi nie przestaje migac poprostu net pada a lampka dalej sie swieci. Kable nie sa uszkodzone a filtry sa podpiete i wlasnie nie wiem ocb
Moze robi Ci sie automatyczna auktualizacja?Wtedy net sie odlacza??
Gosiunia
08-03-2009, 20:34
Nic nie widac zeby sie aktualizowalo poprostu nagle sie odlancza ale lampka dalej sie pali(nie miga) ale net nie dziala...
no bo nic nie zauwazysz ze sie aktualizuje jezeli nie to moze zadzwon do neo i tam sie ich zapytaj najlepsze wyjscie.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.