PDA

View Full Version : Problem z internetem

Gosiunia
07-03-2009, 19:57
Mam problem z liveboxem a mianowicie taki ze mi sie zawiesza nie wiem jak to wytlumaczyc ale normalnie lampka sie pali(czyt. nie mruga) a nie dziala internet i dopiero dziala jak odlacze go i podloncze znowu.... wie ktos moze ocb?

@down
mam karte sieciowa i uzywam przez usb a tamte auto-przydzielanie ip DNS to co to ?

Rikan
07-03-2009, 21:21
Masz połączenie USB czy ethenet?
Jeżeli USB sprawdź czy nie masz karty sieciówki i podłącz Ethenetem.
W opcjach wybierz auto-przydzielanie IP DNS itp..

Daaron
07-03-2009, 22:56
To, że livebox odłącza internet nie ma nic wspólnego z komputerem. Powinieneś też napisać jak oznaczoną masz tą diode, która zaczyna migać i tracisz neta i czy masz inne komputery, które też tracą ten internet oprócz Ciebie?

Myślę, że to problem z podłączeniem kabla telefonicznego, tego takiego co jest podłączony także do telefonu. Najlepiej zrobić następujące czynności:
Pójdź wzdłóż kabla i sprawdź czy nie jest uszkodzony, pogryźony lub naderwany albo...
Sprawdź czy przy kablu z telefonu także telefonicznym znajduje sie filtr jest to takie małe prostokątne "coś". Jeżeli tego nie masz to musisz znaleźć w opakowaniu lub kupić. Jeżeli masz lecz jest przypięte BEZPOŚREDNIO do telefonu (tzn. ten filtr nie może być przypięty do telefonu, musi być z drugiej strony) wypnij go i podłącz w tej kostce co rozdziela ci 2 kable.

A więc powinno to wyglądać tak:

Gniazdko telefoniczne > rozdziałka > filtr > kabel > telefon

W przypadku komputera:

Gniazdko telefoniczne > rozdziałka > kabel > livebox

Gosiunia
07-03-2009, 23:42
Lampka mi nie przestaje migac poprostu net pada a lampka dalej sie swieci. Kable nie sa uszkodzone a filtry sa podpiete i wlasnie nie wiem ocb

Przemas
08-03-2009, 19:19
Moze robi Ci sie automatyczna auktualizacja?Wtedy net sie odlacza??

Gosiunia
08-03-2009, 20:34
Nic nie widac zeby sie aktualizowalo poprostu nagle sie odlancza ale lampka dalej sie pali(nie miga) ale net nie dziala...

Przemas
13-03-2009, 10:26
no bo nic nie zauwazysz ze sie aktualizuje jezeli nie to moze zadzwon do neo i tam sie ich zapytaj najlepsze wyjscie.