Zaloguj się

View Full Version : APO - co si? dzieje?

Dark Pajdochleb
11-03-2009, 18:27
Mam takie pytanie, nie wiem czy ktoś z was będzie mi potrafił na to odpowiedzieć, lecz mnie to ciekawi :P. Wiec tak, dlaczego kiedyś na APO grało 600osób + kolejki po 300+ a teraz gra zaledwie 200-300 osób (jak dobrze pójdzie to 350) [7.6] i około 250 osób na APO 8.4, skoro APO 8.4 powinno przyciągnąć dużą ilość osób, ponieważ to nowa wersja gry, nowe potwory, więcej itemów itp. :P
Wiem, że połowa z was na to pytanie mi nie będzie potrafiła odpowiedzieć, ale mnie to ciekawi ;P. ;]
Pzdr

Shoter
11-03-2009, 18:29
1.80% to boty
2.Dużo noobów
to 2 podstawowe powody które ja znam i według mnie to te 2 rzeczy sprawiły spadek graczy na APO

Arigori IksDe
11-03-2009, 18:56
Niektorzy uzyli poprostu komendy sv_musk1 i skonczyli z ta szatanska gra.

Is'KiSii.
11-03-2009, 20:14
Kolejne powody to:

-Brak pomocy ze strony GM
-Allegro Kids..
-I oczywiście co 2 osoba na apo to "Thief" :<

Apo to zuo :<

^Deduś
11-03-2009, 20:17
Tak jak kolega wyżej myslę, że to przez brak zainteresowania GM'ów tym co się dzieje na serverze... jedynie banują za boty, ale za wciskanie się na resp to już nie... "załatw to pvp" najlepiej tak powiedziec... Mortiis jest nieufny i przez to 7.6 jest do dupy.

Busst
11-03-2009, 20:21
Ponieważ ludzie zmądrzeli i nie grają już w tak beznadziejne gry. Jest dużo więcej ciekawych rzeczy, np. gitara. Nie dość, że rozluźnia, to na dodatek przyciąga płeć przeciwną. ;) To jest tylko jeden, pierwszy lepszy przykład, spośród 100 tyś. dostępnych, niewidocznych i tych na zaraz wracam.

Maly down
11-03-2009, 21:03
Ja zgadzam się z Dedusiem, a od siebie dołożę jeszcze:
-za dużo pieniędzy na serwerze. Kiedyś wszystko było o wieeeele droższe, nawet się dobrze nie orientuje jak jest teraz, ale już dość dawno można było zauważyć, że ceny poleciały w dół 10x bardziej niż cena Actimela.
-zbyt wysokie lvl. Nie wiem jak innym, ale mnie to bardzo przeszkadza, ogólnie psuje klimat gry.

I do tego to co pisali inni: złodzieje, mało komu można było zaufać już kawałek czasu temu, a co mówić teraz, dla większości liczy się kasa i tyle, do tego boty i po prostu chamstwo ze strony innych graczy. Co do GM, to pamiętam kiedyś napisałem raport o tym, że ktoś mi wbija na respa. Gm przyleciał po 2 min(Scorpion), mimo że był serwer pełen graczy i do tego tłumy w kolejce, a kilka miesięcy później, gdy napisałem raport z tej samej przyczyny i to kilka razy w ciągu kilku dni, było 0 reakcji ze strony gm.

Is'KiSii.
11-03-2009, 22:01
:[ No to mamy już odpowiedź ;] było by dopiero koX jak by się zjebało coś w serwerowni i reset haruf (marzenia) ;]... wtedy rozpoczeła by się nowa era tak jak 4 lata temu ? ;D

Mućka
11-03-2009, 22:23
Moim zdaniem te stare,dobre apo skończyło się wraz z odejściem Scorpiona, potem było już tylko gorzej... Teraz to jest jedno wielkie bagno pełne allegro kid'ów, botów, thief'ów i chamów nie umiejących uszanować godności innych i ich rodziców.

Bondi
12-03-2009, 08:45
Może po prostu kij ma dwa końce? Chyba nie myśleliście, że dawny klimat będzie trwał wiecznie?

Pampalini
12-03-2009, 13:17
1. ponad 50% ludzi na apo to nooby.
2. Brak pomocy od GM'ow.
3.Allegro kidy kupujace 1k lvle.
4.85% apo to boty.
5. brak checi na dalsze granie?

Borat Sagdiyev
12-03-2009, 15:51
APO się po prostu znudziło i zużyło... gra przestała mieć sens. To jest już zbyt nudne i monotonne;/ nie ma żadnych celów nic do osiągnięcia. Ludzie już tym rzygają, wchodzą chyba tyko po to żeby się pobawić i ponawalac (powyzywac kto ma bota a kto nie) ;))

Sunrise Hope
12-03-2009, 16:20
Mam takie pytanie, nie wiem czy ktoś z was będzie mi potrafił na to odpowiedzieć, lecz mnie to ciekawi :P. Wiec tak, dlaczego kiedyś na APO grało 600osób + kolejki po 300+ a teraz gra zaledwie 200-300 osób (jak dobrze pójdzie to 350) [7.6] i około 250 osób na APO 8.4, skoro APO 8.4 powinno przyciągnąć dużą ilość osób, ponieważ to nowa wersja gry, nowe potwory, więcej itemów itp. :P
Wiem, że połowa z was na to pytanie mi nie będzie potrafiła odpowiedzieć, ale mnie to ciekawi ;P. ;]
Pzdr

Gdyż kiedyś można było nazwać to grą teraz jest to źrodło dochodów mortiisa.

Mioo
12-03-2009, 17:16
a wiecie co Wam powiem?
Gdyby wypuścili nowy serwer 7.6 to bym zaczęło dużo wiecej ludzi grać.
Teraz nikomu się niechce zaczynać bo za dużo jest lvli 500+, przez co trudno się wybić.

Juman
12-03-2009, 17:42
Gdyby wybanowac tak top 100 to gra na nowo mialaby sens :D
Prawie wszystkie z tych postaci botowaly lub byly sprzedawane xxx razy... A mimo to delete nie otrzymaly :< Dlaczego? To proste... Dochody z serwera obnizylyby sie... A to raczej nie do zniesienia dla APO Team.

Quik
12-03-2009, 18:25
@up
Skąd wiesz rozmawiałeś z Mortiisem lub Tygrysem?Nie to nie gadaj głupot proszę...
@topic
Czemu tak się stało?Monotonne expienie do 3000 lvl z botami a nigdy o to nie chodziło w tibi na APO..kiedyś 2 lata 1000 lvl to był pro lvl...a teraz?Co chwile widać 1000...nie którzy niech się nie zastanowią,po co botują?I czy to się im aż tak opłaca...do boterów: moi panowie niszczycie resztki APO przyznam się,że nie umiem używać botów,ale jakbym umiał to bym pewnie uzywał mówiąc z przykrością bo teraz nie da się grać...może kiedyś się to skończy...możecie na mnie mówić: Co za noob nie gra na apo a się wypowiada..albo że jestem głupi..to moja wypowiedź i tak uważam a grałem na APO dawno temu i było o wiele lepiej pozdrawiam

Arcano
12-03-2009, 19:38
1. Apo sie zmienia na gorsze [old apo wróc :x]
2. Są tacy Gmi jak sieke czy adios [pls free ban]

i tak jak powiedzieli inni, 0 pomocy od gmów, boty, allegro kids

wogóle atmosfera na apo jest tera zryta kiedyś było dużo lepiej

DannRook
12-03-2009, 20:05
1. Apo sie zmienia na gorsze [old apo wróc :x]
2. Są tacy Gmi jak sieke czy adios [pls free ban]

i tak jak powiedzieli inni, 0 pomocy od gmów, boty, allegro kids

wogóle atmosfera na apo jest tera zryta kiedyś było dużo lepiej
Nie ma takiego czegoś jak free ban...
Ludzie zakładają tematy na forum bo myślą, że ktoś ich odbanuje jak powiedzą, że mają szybką rękę/lagi etc.
Wbiłem na serva z wosso, ustawiłem sobie auto uh i manas i po 3 minutach przyszła Sieka i poprosiła, żebym bota wyłączył?
Nie możliwe, żeby była akurat tam gdzie ja expiłem więc muszą mieć jakiś system bo ani nie grałem jakimś h levelem ani nie byłem na żadnych ots kingach/bally etc.
@topic
Po prostu ludziom się już to wszystko znudziło, brak perspektyw, na 7.6 gracze grają tylko dlatego, że mieli już tam kiedyś postać lub mają nadal i jak już mają jakiś większy level to grają, żeby postać się nie zmarnowała.
8.4 jest wdg totalnie powalone, chciałem pograć na mainie to ofc nigdzie nie mogłem znaleźć fajnego respa, druidem z pacciem nie idzie normalnie wbić 20 levela, graczy to zniechęca bo nie wiadomo gdzie są respy, co robić itp.

Podsumowując graczy będzie cały czas ubywać, możliwe, że 8.4 przyciągnie jeszcze jakichś nowych graczy aczkolwiek nie wiem.
Ja życzę administracji Apo, żeby ten serwer przetrwał jeszcze jak najdłużej.
kkthxbye.