Zaloguj się

View Full Version : Arhadus odchodzi?!

Arcano
26-03-2009, 12:04
Dlaczego Arhadus nie ma moderatora? Przecież na forum było raptem dwóch aktywnych moderatorów - MC Maciek i Arhadus. Jak tak dalej pójdzie to forum sie rozsypie.

#down

Tak ale spójrzmy prawdzie w oczy.

4 Modów?

MC Maciek ,jedyny mod, który jest aktywny.
Guest, który od pól roku tu nie zaglądał.
Xantar - ?? Pierwsze widze takiego moderatora, ani razu go nie widziałem na forum
Adios - On sie zajmuje tylko odwołaniami i skargami

Smod?

Sieka - raz an ruski rok wchodzi na forum, a po 2. jak to ujął jeden z adminów: Super Moderatorzy nie mają obowiązku pilnowania porządku na forum

Admini?

To samo co smod... Mortiis zajmuje sie tylko działem od PACC, noi Tygrys obejrzy PACC, Propozycje, Bugi, Opinie i Krytyke.

Ale nam potrzeba moderatora, który ma chęc pomocy i będzie w stanie ogarnąc wszystkie działy.

Quiet v 2.0
26-03-2009, 12:08
No fakt, jest 4 modów, 3 admin i 1 smod. A ja widzę tylko MC Maćka i rankiem/wieczorem Tygrysa.

Może kiedyś dobiorą bardziej aktywnych moderatorów.

Black Morn
26-03-2009, 12:53
On odszedł chyba 2 tygodnie temu... jezus maria bo wy robicie? Niedoinformowane dzieci, które nie wiedzą jak się podetrzeć. Dajcie żyć innym, a sami będziecie żyć.

Pampalini
26-03-2009, 12:53
Arhadus juz dawno moda nie ma.. zlozyl swoja rezygnacje .. a dlaczego ? hmm nie pamietam :) Nie wiem jak MC Maciek chce sam dac sobie ze wszystkim rade na forum.... dexoti? hmm czasem wejdzie i sie wypowie po czym zamyka temat xD
Tygrys ? coraz czesciej widac go na forum.
Mortiis ? urwanie glowy, pewnie nie ma czasu na forum jedynie na dzial pacc.
Sieka i inni N/C XD

Lord Vivian
26-03-2009, 12:59
Sieka, to dziewczyna, a w dodatku dziewczyna...

Co do Arhadusa, tylko on się nadaje. Nie wymieniliście Dexotiego, ale on ukradł mi konto i powinni go zakopac w ogródku belwederu.

Pozdro,
Vivian

Busst
26-03-2009, 13:15
Arhadus juz dawno moda nie ma.. zlozyl swoja rezygnacje .. a dlaczego ? hmm nie pamietam :) Nie wiem jak MC Maciek chce sam dac sobie ze wszystkim rade na forum.... dexoti? hmm czasem wejdzie i sie wypowie po czym zamyka temat xD
Tygrys ? coraz czesciej widac go na forum.
Mortiis ? urwanie glowy, pewnie nie ma czasu na forum jedynie na dzial pacc.
Sieka i inni N/C XD

Ło jeny, Arhadus zrozumiał wreszcie, że robili z Niego konia na posyłki.
Co miał z tego, że godzinami siedział na tym zasranym forum i użerał się z bandą kretynów?
Zastanówcie się nad tym, gdy któryś z Was dostanie propozycje, aby zostać Moderatorem, że i tak gówno będziecie z tego mieli.
Chcecie mieć władzę? Wykupcie konto i domenę, zróbcie forum i gitara, macie Administratora, możecie zmieniać co Wam się tylko podoba.
Jestem tylko ciekaw, kiedy odejdzie Mc Maciek. ;)

#Down
Regulamin w podpisie na pewno Ci w tym nie pomoże. ;)

Nifares
26-03-2009, 13:25
Dexoti jest adminem...

Co do tego ze Arhadus odszedl to prawidlowo, bo byl nie uczciwy i stronniczy.

Nie ukrywam ze ja jak i wiele osob chcialo by zostac moderatorem lecz Mortiis tylko swoich reali moze posadzic na stanowisku. ;)

Quiet v 2.0
26-03-2009, 20:43
Ło jeny, Arhadus zrozumiał wreszcie, że robili z Niego konia na posyłki.
Co miał z tego, że godzinami siedział na tym zasranym forum i użerał się z bandą kretynów?
Zastanówcie się nad tym, gdy któryś z Was dostanie propozycje, aby zostać Moderatorem, że i tak gówno będziecie z tego mieli.
Chcecie mieć władzę? Wykupcie konto i domenę, zróbcie forum i gitara, macie Administratora, możecie zmieniać co Wam się tylko podoba.
Jestem tylko ciekaw, kiedy odejdzie Mc Maciek. ;)

#Down
Regulamin w podpisie na pewno Ci w tym nie pomoże. ;)

A ty chyba też byłeś modem no nie? :P

@top: wyślij może to Tygrysowi. Może coś postanowią i zrobią w tej sprawie.

Bondi
26-03-2009, 20:51
Dexoti jest adminem...

Nie ukrywam ze ja jak i wiele osob chcialo by zostac moderatorem lecz Mortiis tylko swoich reali moze posadzic na stanowisku. ;)

A to dobre... Jesteś na forum nie cały miesiąc i już chcesz być moderatorem xd

@topic
Kolego, ale masz zapłon :P On już trochę tym moderatorem nie jest, aczkolwiek szkoda, że odszedł, bo świetnie wywiązywał się ze swojej pracy.

Busst
26-03-2009, 21:10
A ty chyba też byłeś modem no nie? :P

@top: wyślij może to Tygrysowi. Może coś postanowią i zrobią w tej sprawie.

No tak, byłem i nawet jakieś 2-3 tyg. temu chciałem wrócić, jednak Mortiis powiedział, że mnie nie potrzebuje, może i dobrze. Poza tym ludzie, Mortiis ślepy chyba nie jest i wie ilu ma podwładnych, którzy odwalają całą brudną robotę, a nic z tego nie mają. ;) Poczekacie, a zobaczycie efekty, czyt. nowego moderatora.

Wnoras
26-03-2009, 21:21
No tak.. Arhadus założył temat o swoim odejściu przeszło 2 tyg. temu.
Dexoti - czasem wchodzi. Na moją niekorzyść dziś dostałem od niego warna :<
Mc Maciek - jeden z najaktywniejszysz Modków
Mortiis & Tygrys - niezbyt często są na forum, ale czasem są :p
O reszcie nie wspomne...

Spaślak
26-03-2009, 21:23
I co Może jesz cze ty byś chciał nim zostac? <hahahaha>
Niech zostanie tak jak jest, z tego co wiem to "poboru" na moderatora nie będzie bo ostatnia taka akcja to był nie wypał, Mortiis "zatrudnił" 10? moderatorów, z czego 2 okazało się dobrymi modkami.
Jeżeli zajdzie taka potrzeba Mortiis na pewno kogoś znajdzie.

Seba Master Knight
26-03-2009, 21:27
100% racji. Nie mam nic więcej do powiedzenia.

Emelianenko
26-03-2009, 21:35
I tak nie zostaniesz moderatorem więc po co się tutaj wysilasz ?
póki co to Kamil sobie znajdzie jakiegoś koleszkę z Przemyśla na to stanowisko.
I tak to forum to jeden wielki burdel w eterze, jestem tutaj tylko po to by się pośmiać,
bo nic bardziej mi nie poprawia zdymanego humoru jak oto właśnie forum.

#Tygrys
Robert jesteś jedyną osobą z wyższą rangą, któremu się nie poprzewracało w dupie,
szacunek za to, że zawsze jesteś sobą niezależnie od panującej sytuacji,
taki jaki byłeś 3 lata temu to taki jesteś do dnia dzisiejszego,
RoZpIeRdAlAcZ z tej strony.

Pozdrawiam,
Emelianenko.

Tygrys
27-03-2009, 08:40
@Busst
Nie wiedziałem, że jesteś materialistą... Gdybym wiedział - zapewne nie wybrałbym Cię na moda. Czasem można robić coś, za nic. Dla własnej satysfakcji, aby mieć świadomość, że komuś się pomogło, czy też nauczyło czegoś itp. , itd. ...
A Ty, od razu byś chciał pewnie GM'a, czyż nie?:> Kto wie, gdybyś był u nas na prawdę długo, wzorowo się zachowywał zarówno na forum jak i na prywatnej postaci w grze, myślę że miałbyś szansę... No ale niestety... Z tego co pamiętam, to regulaminu sam nie przestrzegałeś, zwłaszcza w grze na swojej postaci (boty, obraźliwe...).
Co do powrotu... - daj spokój... Wiesz dlaczego Cię nie przyjęliśmy z powrotem? Właśnie chyba dobrze wiesz. Nie będę Ci robił "wstydu" na forum, z jakiego powodu - nie będę już taki ;)

@topic
Dobre stary :) ...
Myślisz, że łatwo jest chodzić na studia (uczyć się), spotykać się ze swoją dziewczyną (mieć prywatne życie), prowadzić firmę (uiszczać wszystkie opłaty itp.), poprawiać silnik (pisać nowe skrypty itp.), czytać maile (50x+ dziennie?), siedzieć w grze (pilnować porządku, odp na raporty) i sprawdzać PACC'e?! Na dodatek chcesz, aby jeszcze Mortiis siedział na forum?!
Czy Ty myślisz, że Mortiis potrafi się klonować jak jakiś Slime z kiepskiej gierki?:| Albo, że jest jakimś "zaawansowanym cybernetycznie robotem", który może ze wszystkim sobie poradzić bez powodu?! Mylisz się... Dlatego nie dziw się, że jeśli wchodzi na forum, to popatrzy na dział PACC (Skargi&Odwołania również często przegląda), no ale nie mówię, że tylko na to. Chce do jasnej cholery, abyście dostali swój PACC, jeśli macie jakiś z nim problem! Nie chce, abyście czuli się "oszukani"! Więc to chyba dobrze, prawda? Chyba nikt nie chciał by stracić nawet te 10zł...

Dlatego jak widzę, że piszecie, że Mortiis zagląda tylko na PACC, bo mu zależy tylko na kasie, to rzygać mi się chce! Dajcie wreszcie już sobie spokój co niektórzy... :/
Osobiście podziwiam Mortiis'a, że ma do tego jeszcze siły i jakoś jeszcze sobie radzi...

Co do reszty... Arhadus odszedł już dawno, ale chyba Arcano ma jakiś spóźniony zapłon :| Bez obrazy oczywiście :) No, albo nie było Arcano ostatnio, to wybacz:P
Z resztą, Arhadus może nie był do końca tą osobą, którą znaliście... - więcej wiedzieć nie musicie ;]

Xantar oraz Adios, owszem są moderatorami. Ale to Tutorzy, tak więc jeśli wchodzą już na forum, to głownie w dział "Skargi&Odwołania", gdzie odpisują na skargi, na swoją osobę, lub też odwołanie. Po to dostali modków, głownie z tego powodu. Więc nie oczekujcie, że będą również i na forum pilnować porządku...

Guest? Faktycznie, ostatnio mało coś siedzi, no ale cóż... Może na razie nie może?

Sieka - no i co? Masz z tym jakiś problem? Podobnie jak Adios i Xantar... Z resztą, zajmuje się obecnie robieniem zdjęć domków na APO, jak pewnie co niektórzy zauważyli ;]

No i ja... CO ja będę pisał... Staram się wchodzić na forum, tak często jak to tylko możliwe, przy czym zawsze przeglądam i ew. odpowiadam na PW (nie odpowiadam, jak są jakieś bez sensu:|).
No i działy, które rzekomo przeglądam wg. Twojej osoby... - nie? Muszę Cię rozczarować, ale jeśli mam czas, to patrzę po trochę na wszystko. A co do działu PACC, to akurat tam jestem najrzadziej:D Gdyż, nie zajmuję się PACC'em. Pewnie raz zobaczyłeś, że coś tam przeglądam i już, że PACC "lookam" i że oczywiście zależy mi też tylko na kasie :D;x Daj spokój... :<

Mc Maciek... - jest wg. mnie jednym z najlepszych moderatorów w historii APO :) Podziwiam go za jego pracę na forum i jestem mu dozgonnie wdzięczny, że może pomagać nam "bezinteresownie" :) Nie to, co Busst... :/

A i bym zapomniał - Dexoti :) O nim zapomniałeś :> Jak mogłeś!:D
No nic, mi się już odechciało pisać :D Tak więc Dexoti, sam niech się wypowie :P

Peace \,,/ :)

Artis
27-03-2009, 09:17
Powiem tak wielu z was narzeka ciągle czy to w grze czy to na forum.Zawsze coś nie pasuję.Arhadius sam zrezygnował , a co do innych.To Mc Maciek jest dobrym modkiem.Też jestem za Tym aby wam dać nowego moderatora :)
Enjoy !!

Nifares
27-03-2009, 10:25
A to dobre... Jesteś na forum nie cały miesiąc i już chcesz być moderatorem xd

@topic
Kolego, ale masz zapłon :P On już trochę tym moderatorem nie jest, aczkolwiek szkoda, że odszedł, bo świetnie wywiązywał się ze swojej pracy.

Poprzewracalo Ci sie w glowie? Serafin nie caly miesiąc na forum? Mozesz wyjsc bo jak widac nie ja tu jestem miesiąc tylko Ty. Jestem tu od 4 lat. A wlasciwie na armiatoprostefansite.fora.pl bo to 4 lata nie istnieje.

Z resztą, Arhadus może nie był do końca tą osobą, którą znaliście... - więcej wiedzieć nie musicie ;]

Konfident.

Guest? Faktycznie, ostatnio mało coś siedzi, no ale cóż... Może na razie nie może?

Robilem sondy, tematy, stawialem dowody, a on nadal jest na forum. Cholera jasna, Tygrys. Czy ty w ogóle zagladasz na to forum? Nie bede szukal juz starego tematu ale jak chcesz znajde Ci go. Guest nie zasluguje na moderatora gdyż nie wywiązuje sie z obowiązków. Siedzi na forum raz na miesiąc. Gdy rzucałem wobec niego oskarżenia to siedzial dzien w dzien a teraz znowu to samo. Bal sie utraty posady.

Jego miejsce na tym stanowisku jest nadal waszym blędem.

Pozdrawiam

Btw.
Jest stronniczy bo nieraz zdarzalo sie ze banowal wrogów swoich przyjaciol. ;/

Mo&#174;talix:
MORDZIALIX NA PREZYDENTA XD

Quiet v 2.0
27-03-2009, 10:27
@Tygrys: mimo wszystko przydałoby się jeszcze jakiegoś moda. Na forum są nie tylko działy Skargi i PACC, a Maciek sam wszystkiego nie zrobi. Może po prostu popatrzcie na aktywność użytkowników (szczególnie tych debilnych - polecam działy screeny, rl tibia). Sam zobaczysz, że to jest roboty od hooy'a i jeszcze trochę. Sądzę, że przydałby się nowy modek.

@up: sekundy, ale mamy podobne zdanie :P Zresztą sam kiedyś zgłaszałem chęć pomocy Tygrysowi - "pożyjemy zobaczymy" :P

Exevo knight
27-03-2009, 12:56
I widzicie, przez was Tygrys musiał się napisać xD
No więc tak, Guest`a powinno już na tym forum dawno nie być no ale, jeśli podał jakiś rozsądny powód ekipie APO to czemu mają go wywalać? ;p
Moderatorzy typu Sieka, itp mają modka chyba tylko z tego powodu, że muszą odpisywać w dziale Skargi&Odwołania (przynajmniej mi się tak wydaje).
Mc Maciek - jeden z najlepszych a nawet mogę powiedzieć, że najlepszy :o

@topic
No i co z tego, że Arhadus odszedł?! Każdy ma swoje prywatne życie, pewnie już nie wyrabiał z obowiązkami, lecz zostają nam tylko domysły bo pewnie i tak nikt nic więcej nie powie :/

Teraz tylko czekać aż Dexoti się wypowie tak jak poprosił o to Tygrys ^^

Mortalix
27-03-2009, 13:03
@Tygrys: mimo wszystko przydałoby się jeszcze jakiegoś moda.

Ale nam potrzeba moderatora, który ma chęc pomocy i będzie w stanie ogarnąc wszystkie działy.

Oczywiście obaj jesteście po prostu do tego stworzeni. ; o

Rzeczywiście brakuje modów, ale wydaje mi się, że Mortiis i Tygrys widzą co się dzieje i zakończy się to jakimś kolejnym masowym naborem, czy też samodzielnym doborem modów.
I weźcie już ***** skończcie rozkminiać sprawę tych PACC'ów bo to jest już stare i NUDNE.....

Mc Maciek
27-03-2009, 14:14
Chcecie nowego Moderatora, tak...? Z tego co widzę, nie czytacie dokładnie wszystkich tematów:

Na chwilę obecną będę się opiekował Forum wraz z Guestem(?) i Dexotim, który zapewne dzięki Xantarowi będzie miał na nie nieco więcej czasu - zobaczymy jak się będzie układać sytuacja. Jeśli się okaże, że nie dajemy rady, zapewne zostanie zatrudniony nowy Moderator.

Oryginalny temat: http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=46266

Puttana
27-03-2009, 14:18
Chcecie nowego Moderatora, tak...? Z tego co widzę, nie czytacie dokładnie wszystkich tematów:

Oryginalny temat: http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=46266

No tak, lepiej mieć 1,5 moderatora niż 5...
Więcej pracy chcesz?

Wg mnie to jest najgorsze forum na jakim byłem. Wszyscy się wyzywają, piszą jak 5 letnie dzieci...

Busst
27-03-2009, 14:27
@Busst
Nie wiedziałem, że jesteś materialistą... Gdybym wiedział - zapewne nie wybrałbym Cię na moda. Czasem można robić coś, za nic. Dla własnej satysfakcji, aby mieć świadomość, że komuś się pomogło, czy też nauczyło czegoś itp. , itd. ...
A Ty, od razu byś chciał pewnie GM'a, czyż nie?:> Kto wie, gdybyś był u nas na prawdę długo, wzorowo się zachowywał zarówno na forum jak i na prywatnej postaci w grze, myślę że miałbyś szansę... No ale niestety... Z tego co pamiętam, to regulaminu sam nie przestrzegałeś, zwłaszcza w grze na swojej postaci (boty, obraźliwe...).
Co do powrotu... - daj spokój... Wiesz dlaczego Cię nie przyjęliśmy z powrotem? Właśnie chyba dobrze wiesz. Nie będę Ci robił "wstydu" na forum, z jakiego powodu - nie będę już taki ;)

Zaraz zaraz Tygrysie, każdy, powtarzam każdy, kto dostał posadę moderatora marzył po cichu o posadzie Tutora na serwerze.
Rzecz tylko w tym, że jedni marzyli o tym głośno, a drudzy po cichu, a ja niestety do osób, które chowają głowę w piasek nie należę.
To różni mnie od innych osób, które mają/miały moderatora na tym forum.
Następna sprawa, jeszcze za czasów jak byłem moderatorem, rozmawiałem sobie z innymi członkami tej zacnej grupy o Was, czyli o Tobie i Mortiisie i muszę Cię zmartwić, ponieważ nie tylko ja marzyłem o tej posadzie i nie tylko ja sądziłem, że zostajemy w jakiś tam sposób wykorzystywani za darmo. (nie mówię tutaj o pieniądzach)
Wskazywać tych osób nie muszę oraz nie chcę, ponieważ nie chciałbym narobić sobie wrogów. ;)

Aha, jeszcze coś.

Czasem można robić coś, za nic. Dla własnej satysfakcji, aby mieć świadomość, że komuś się pomogło, czy też nauczyło czegoś itp. , itd. ...
Przez jakiś czas tak właśnie było, dopóki ktoś otworzył mi oczy. ;)

Z tego co pamiętam, to regulaminu sam nie przestrzegałeś, zwłaszcza w grze na swojej postaci (boty, obraźliwe...).
Tą sprawę wyjaśniłem Mortiisowi. Na serwerze miałem postać, owszem, jednak nie była ona w moim posiadaniu. Oddałem ją małemu kuzynowi, któremu czasami odbija. Poza tym przez ostanie 2 miesiące bycia moderatorem nie grałem na serwerze, nawet na Niego nie wchodziłem.

Co do powrotu... - daj spokój... Wiesz dlaczego Cię nie przyjęliśmy z powrotem? Właśnie chyba dobrze wiesz. Nie będę Ci robił "wstydu" na forum, z jakiego powodu - nie będę już taki
Mortiis napisał mi dlaczego, a ja Mu napisałem dlaczego się myli. Nie posłuchał, miał prawo, zmuszać go nie będę.

Verrier 2.0
27-03-2009, 14:36
Proponowałbym wyj*bac Guesta i przywrócic Elvana na stanowisko moderatora (o ile by chciał). I co z tego , że odbanował Kodexa ...

Arhadus
27-03-2009, 14:42
Co do reszty... Arhadus odszedł już dawno, ale chyba Arcano ma jakiś spóźniony zapłon :| Bez obrazy oczywiście :) No, albo nie było Arcano ostatnio, to wybacz:P

możesz powiedzieć, o co Ci chodzi? bo widzę, że wszyscy wiedzą o mnie więcej, niż ja sam. owszem była jedna sprawa, w której zrobiłem coś złego, ale to chyba zostało między mną a Mortiisem, albo w ekipie i jeśli za to mnie 'osądzasz' to jest mi bardzo przykro, bo robiłem bardzo dużo dla forum i teraz się dowiaduję, że mieliście mnie za jakiegoś 'oszusta'. sam się przyznałem do błędu, zrobiłem wszystko, żeby zaszkodziło to, jak najmniejszej liczbie osób i nie widzę powodów, dla których mielibyście mnie teraz oczerniać.

#topic.
Na forum już panuje mały syf, ale to z dnia na dzień się zmienia - oczywiście na gorsze. pełno tematów z keylogerami, pełno wyzwisk, pełno tematów z ofertami wymiany postaci/itemek między serwerami, wiele tematów umieszczonych w złych działach (np. screeny z 7.6 w dziale 8.4) i nikt się tym nie zajmuje.

#Busst.

Zastanówcie się nad tym, gdy któryś z Was dostanie propozycje, aby zostać Moderatorem, że i tak gówno będziecie z tego mieli. wydawało mi się, że mnie nie lubisz i że jeśli pojawi się w tym temacie Twój post to bd w nim wyzwiska do mnie, ale widzę, że rozumiesz sytuację na APO i moją decyzję. nie mówię, że mieli mi za to płacić, czy coś, ale przynajmniej powinni moderatorzy być traktowani, jak ekipa zajmująca się forum, a co za tym idzie, również serwerem. administracja tutaj ma daleko w dupie, czy Ty robisz dla forum dużo, czy Ty nic nie robisz i masz tylko zielony nick. nigdy nie awansujesz na lepsze stanowisko, bo Mortiis nie widzi tego, co robisz dla serwera/forum.

Dexoti jest adminem...

Podaj mi jedną sytuację, w której byłem nieuczciwy, czy stronniczy. Owszem, Mortiis i Tygrys wybierają osoby ze swojego otoczenia, ponieważ nie chcą natrafić na takiego kretyna, który np. usunie wszystkie tematy z forum, czy zacznie rozdawać przedmioty w grze. I chuj z tego, że chcesz to stanowisko? zawsze, żeby coś mieć, to trzeba na to zasłużyć.

#edit.

Double post...

Serafin Retired ;o Na apo chociaz nie ma staminy i mozna 25/8 a na realu juz mi sie stamina konczyla XD

BB Gogo 2k lvle.

Co do tego ze odszedlem bo placze za trapem to sie mylicie. Nic z eq nie spadlo tylko 3bp cashu ; o To tyle.

Sell 47 knight za gp. Offer. XD
I Ty chcesz stanowisko moderatora? -.- sam łamiesz regulamin.

Quiet v 2.0
27-03-2009, 14:57
Mnie osobiście nie interesują powody dla których odeszliście, ale denerwuje mnie fakt, że Morty i Tygrys dają moderatorów niekompetentnym ludziom. Jedynie MC Maciek był strzałem w 10 (o reszcie się nie wypowiadam bo nie znam do końca sytuacji, ale wnioskuję z postów innych ludzi).

Tak jak napisałem wcześniej, to forum nie ogranicza się do PACC i Skarg. Ma jeszcze inne działy, gdzie z daleka widać brak ręki (myszki?) moderatora.

Arhadus
27-03-2009, 14:58
Mnie osobiście nie interesują powody dla których odeszliście, ale denerwuje mnie fakt, że Morty i Tygrys dają moderatorów niekompetentnym ludziom. Jedynie MC Maciek był strzałem w 10 (o reszcie się nie wypowiadam bo nie znam do końca sytuacji, ale wnioskuję z postów innych ludzi).

Tak jak napisałem wcześniej, to forum nie ogranicza się do PACC i Skarg. Ma jeszcze inne działy, gdzie z daleka widać brak ręki (myszki?) moderatora.
Ok, według Ciebie jestem niekompetentny, każdy ma prawo do swojego zdania, ale powiedz mi, dlaczego?
Jakoś w czasie, gdy ja byłem moderatorem, to nie widziałem ani jednego tematu, że na forum pasuje syf, czy potrzeba kolejnych moderatorów. Dzisiaj się dowiaduję, że źle wykonywałem swoje zadania... fajnie.

GladeQ
27-03-2009, 15:18
Dzisiaj się dowiaduję, że źle wykonywałem swoje zadania... fajnie.

Byłeś dobrym modkiem :) Uważam, że dobrze sie wywiązywałeś ze swoich obowiązków :o

@topic
MyCy Maciek świetnie sobie radzi sam. Jeszcze nie zauważyłem na tym forum syfu xDD Nawet jakby coś się zaczęło dziać to zaraz zostanie to poskromione przez naszego wspaniałego Maciusia xDD
Inni modkowie też widzę, że coś robią. Jak napiszę coś w Zgłoszeniach albo do Skargi & odwołania to błyskawicznie ktoś mi odpowiada i próbuje pomóc.
Jest fajowsko xD Przynajmniej dla mnie :p

Quiet v 2.0
27-03-2009, 15:20
Napisałem, że się nie wypowiadam bo nie znam wszystkich. Ale nie którzy to w kulki se ładnie lecieli. A to niekompetentne to się zalicza do "teraz", nie do "było". Źle sformułowałem poprzedni post.

Arhadus
27-03-2009, 15:23
Jak napiszę coś w Zgłoszeniach albo do Skargi & odwołania to błyskawicznie ktoś mi odpowiada i próbuje pomóc.
Jest fajowsko xD
Właśnie o to głównie chodzi,bo Mortiis, Tygrys, Adios i Dexoti zaglądają do tych działów, bo są najbardziej związane z grą. owszem oni mają dużo roboty przy serwerze, ale ktoś powinien zająć się forum.

Cielaczek
27-03-2009, 15:40
Won na dwór i ubrań pilnować.

Arhadus wykonywał tak samo dobrze swoje obowiązki jak Mc Maciek.. Mortiis ma dochody ok. 3 tysięcy na miesiąc z serwera, przy czym jakiś tysiąc idzie na opłaty serwera. Wymaga pracy - niech ją zobaczy i nagrodzi, bo to nie ma sensu, skoro i tak na nas wszystkich sika prosto(owszem, coś robi, ale tylko to, co mu się chce). Kiedyś jeszcze pamiętam jak SSy domków robiłem to z wielką łaską postanowił mi dodać 45 dni premium do konta. Czyli tj. 10 zł, więc za pare min roboty jest to dużo. Jeżeli byłoby tak cały czas, a byłaby możliwość sprzedaży PAAC to byłby duży zarobek. Moderatorom, czy mistrzą gry w grze rozdawałby po kilka takich możliwości miesięcznie, a oni sprzedawali znajomym czy też handlowali na allegro. Może mała strata dla Kamila, ale uwierzcie mi.. pracowałoby się Ekipie lepiej, bo mieliby z tego jakąś korzyść. Czasem niektórzy chcą sobie nogi wyrwać, żeby coś zrobić dla APO (np. Wiceps) a nic z tego nie mają. Powinieneś Mortiisie z tym skończyć - czas zacząć płacić za pracę.

Pozdrawiam !

@edit
//Mc Maciuś
Owszem. Troszkę za nisko zjechałem ze swoją wypowiedzią. Może i masz tą świadomość, że zrobiło się coś dobrego.. ale czy aż bardzo będziesz chciał zrobić to drugi raz, jeżeli ktoś, dla kogo to robiłeś Cię oleje ? ;-)

Mc Maciek
27-03-2009, 15:54
Chwila, moment! Dlaczego Wy zeszliście na tematy związane z płacą dla Moderatorów? Jak zauważyliście, nikt nie trzyma nikogo na tym stanowisku. Każdy, kto chciał odejść (np. Arhadus, Busst), mógł to zrobić. Nikt też nikogo nie zmuszał, żeby zgłaszał się na to stanowisko. Wybory były w pełni dobrowolne, pamiętam, że nawet jak już zostałem przez Tygrysa "wybrany", napisał do mnie na GG i upewnił się, czy napewno chcę być Moderatorem.

Jeśli chodzi o płacę - nie rozumiem, dlaczego Mortiis ma nam płacić? Jeśli chodzi o mnie, to jestem tutaj w dalszym ciągu, od maja 2008, ponieważ tego chcę! Nie przypominam sobie, żeby Mortiis pisał do mnie coś w stylu "nie odchodź, masz tutaj pracować, bo ja Ci tak mówię!"... Tak się składa, że moderowanie tego Forum (powtarzam to już poraz enty) sprawia mi przyjemność, lubię utrzymywać porządek. I nie oczekuję za to żadnej zapłaty...

Cielaku, wspomniałeś o Wicepsie - ale Jego też nikt nie prosił o to, co zrobił. Zrobił to, bo chciał. Tak samo ja napisałem kalkulator, który jest na stronie, bo chciałem, Mortiis mnie o to nie prosił - sam zainicjowałem ten pomysł. I zapłatą dla mnie jest świadomość, że zrobiłem coś przydatnego, coś, co komuś może pomóc.

ByOuT
27-03-2009, 16:04
Ludzie wy to przeżywacie jak mrówka okres. No i co z tego kto był jakim modem. Skaczecie sobie do gardła wzajemnie a porządku kto tutaj pilnuje? Nikt. Każdy wie, że zawsze były jakieś grupki, które nawzajem się nie lubiły. Tak z pewnością było i w środowisku moderator, przecież oni to też ludzie... Nie rozumiem jednego, otóż Tygrys wypowiedziałeś się na temat Arhadus'a (sorry jak źle napisałem), że jest taki, siaki, owaki. Powiedz mi jedno, jeżeli go masz/miałeś za oszusta dlaczego pozwoliłeś mu dalej "zasiadać na fotelu moderatora"? Mimo że nie znam go, ani Ciebie (nigdy nie miałem możliwości rozmawiać z Wami) to na moje skromne rozumowanie on był wykorzystywany. Wszystko było ok, póki robił to co miał robić i siedział cicho. Teraz, gdy sam odszedł jedziesz po nim, mimo że łagodnie to jedziesz... Dlaczego?

Możecie mówić co chcecie lecz ludzkim odruchem jest, że jak ktoś coś robi to chce za to być wynagrodzony (nie ważne w jaki sposób ale chce). Czy Wy ***** wszyscy jesteście dobrymi samarytaninami?! Proszę Was...

Puttana
27-03-2009, 16:09
Chwila, moment! Dlaczego Wy zeszliście na tematy związane z płacą dla Moderatorów? Jak zauważyliście, nikt nie trzyma nikogo na tym stanowisku. Każdy, kto chciał odejść (np. Arhadus, Busst), mógł to zrobić. Nikt też nikogo nie zmuszał, żeby zgłaszał się na to stanowisko. Wybory były w pełni dobrowolne, pamiętam, że nawet jak już zostałem przez Tygrysa "wybrany", napisał do mnie na GG i upewnił się, czy napewno chcę być Moderatorem.

Jeśli chodzi o płacę - nie rozumiem, dlaczego Mortiis ma nam płacić? Jeśli chodzi o mnie, to jestem tutaj w dalszym ciągu, od maja 2008, ponieważ tego chcę! Nie przypominam sobie, żeby Mortiis pisał do mnie coś w stylu "nie odchodź, masz tutaj pracować, bo ja Ci tak mówię!"... Tak się składa, że moderowanie tego Forum (powtarzam to już poraz enty) sprawia mi przyjemność, lubię utrzymywać porządek. I nie oczekuję za to żadnej zapłaty...

Cielaku, wspomniałeś o Wicepsie - ale Jego też nikt nie prosił o to, co zrobił. Zrobił to, bo chciał. Tak samo ja napisałem kalkulator, który jest na stronie, bo chciałem, Mortiis mnie o to nie prosił - sam zainicjowałem ten pomysł. I zapłatą dla mnie jest świadomość, że zrobiłem coś przydatnego, coś, co komuś może pomóc.

Pójdziesz do normalnej pracy. Będziesz CHCIAŁ pracować. Będziesz pracować za darmo? Tutaj nie chcesz dostawać kasy za swoją prace to w normalnej pracy też nie bierz.. Na forum trzeba trochę spędzić.

Quiet v 2.0
27-03-2009, 16:14
A tak w ogóle to propo tych płac. Jak wy je sobie wyobrażacie? RL kasa? Kasa na ots? Pacc? A może chcecie, żeby Morty wypłacał wam po 1000zl miesięcznie? Za kilka kliknięć myszką? Na forum i tak siedzicie, więc przy okazji wystarczy zrobić 2-3 kliknięcia mychą i koleś ma już warna/bana albo usunięty został post/temat. Po co wam to? Taka ciężka to praca? Moim zdaniem nie, jedyne co mi się w takiej pracy nie podoba to to, że potem ci się będzie typ żalił, że nie sprawiedliwie go ukarano.

A i jeszcze kwestia tutora na OTS. Z tego co wiem to od początku była tylko mowa o moderku. Nikt nie mówił o tutorze, więc nie wiem skąd się takie podejrzenia brały.

Busst
27-03-2009, 16:21
A tak w ogóle to propo tych płac. Jak wy je sobie wyobrażacie? RL kasa? Kasa na ots? Pacc? A może chcecie, żeby Morty wypłacał wam po 1000zl miesięcznie? Za kilka kliknięć myszką? Na forum i tak siedzicie, więc przy okazji wystarczy zrobić 2-3 kliknięcia mychą i koleś ma już warna/bana albo usunięty został post/temat. Po co wam to? Taka ciężka to praca? Moim zdaniem nie, jedyne co mi się w takiej pracy nie podoba to to, że potem ci się będzie typ żalił, że nie sprawiedliwie go ukarano.

A i jeszcze kwestia tutora na OTS. Z tego co wiem to od początku była tylko mowa o moderku. Nikt nie mówił o tutorze, więc nie wiem skąd się takie podejrzenia brały.

A powiedz mi dlaczego Ty jak i inni wspominacie o pieniądzach? Cy ktoś gdzieś o nich wspomniał, bo nie mogę się doszukać. Jak coś to podaj mi konkretny post.

Quiet v 2.0
27-03-2009, 16:28
A powiedz mi dlaczego Ty jak i inni wspominacie o pieniądzach? Cy ktoś gdzieś o nich wspomniał, bo nie mogę się doszukać. Jak coś to podaj mi konkretny post.

Nie udawaj debila, bo wiesz, że chodziło mi ogólnie o wynagrodzenie, a o tym to tu pisze wiele osób.

Arhadus
27-03-2009, 16:30
jakbyś nie wiedział w ankiecie, którą wypełnialiśmy przy wyborze na moderatora było kilka pytań na temat stanowiska tutora.

#kasa itp.
nigdy nawet nie myślałem o zyskach finansowych/materialnych z 'pracy' dla apo.

GladeQ
27-03-2009, 16:34
Jakby za kliknięcie myszką (tzn. dawanie warnow) się zarabiało to przecież na tym forum by już nikogo nie było :o Jak tutaj zaczynałem to sobie tak myślałem "Ale ci modkowie mają fajnie, zarabiają sobie kase w taki sposób XDD" teraz się z tego śmieję :D

@Puttana
MyCy Maciek powiedział, że jest tutaj, bo to mu sprawia przyjemność...

Mc Maciek
27-03-2009, 16:38
Pójdziesz do normalnej pracy. Będziesz CHCIAŁ pracować. Będziesz pracować za darmo? Tutaj nie chcesz dostawać kasy za swoją prace to w normalnej pracy też nie bierz.. Na forum trzeba trochę spędzić.

Wtedy będę pracował po to, żeby mieć za co żyć. Nie tylko dlatego, że chcę, ale też dlatego, że muszę! Twój argument jest tutaj jak strzelanie do mrówki z armaty...

Busst
27-03-2009, 16:41
Nie udawaj debila, bo wiesz, że chodziło mi ogólnie o wynagrodzenie, a o tym to tu pisze wiele osób.

A tak w ogóle to propo tych płac. Jak wy je sobie wyobrażacie? RL kasa? Kasa na ots? Pacc? A może chcecie, żeby Morty wypłacał wam po 1000zl miesięcznie?

Jeżeli Ci o to nie chodzi, to po kiego bolca to piszesz? Chcesz siać zamęt?

Puttana
27-03-2009, 16:43
Wtedy będę pracował po to, żeby mieć za co żyć. Nie tylko dlatego, że chcę, ale też dlatego, że muszę! Twój argument jest tutaj jak strzelanie do mrówki z armaty...

Żeby żyć, nie trzeba pracować ;)

Quiet v 2.0
27-03-2009, 16:44
jakbyś nie wiedział w ankiecie, którą wypełnialiśmy przy wyborze na moderatora było kilka pytań na temat stanowiska tutora.

#kasa itp.
nigdy nawet nie myślałem o zyskach finansowych/materialnych z 'pracy' dla apo.

No dobra, ale to były pytania. Czy tam było napisane, że jeśli dostaniesz stanowisko moderatora, to jest to równoznaczne z tym, że otrzymasz tutora? Kiedyś poprosiłem Tygrysa o te pytania i też na nie odpowiadałem (po wybraniu, więc to było tylko tak, żeby się sprawdzić) i nie widziałem nigdzie, żeby było napisane, że w razie wyniku pozytywnego otrzymam tutora.

@Maciek: twój argument też pro, bo kula jest na tyle duża, a i strzał z armaty powoduje dość duży wybuch przy trafieniu w ziemię, że mrówka stojąc 2-3 metry dalej i tak zginie.

@Busst: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
Poza tym, napisałem to, by pokazać im jak niedorzecznym pomysłem jest wynagrodzenie za bycie moderatorem.

PS. Jeśli ktokolwiek tutaj zasługuje na tutora to Maciek.

[Mc Maciek] Co do tego argumentu... To chyba zrozumiałeś mnie na odwrót ;D Chodziło o to, że po co do takich spraw jak Forum APO (mała mrówka) używać porównań do RL życia (kula armatnia)?

xD se jaja robie xd

GladeQ
27-03-2009, 16:58
O? ale nigdy bym o takiej rzeczy bym nie pomyślał.

Jakbyś miał OTSa to byś dał stanowisko komuś kogo bardzo dobrze znasz, ufasz i wiesz, że Ciebię nie oszuka czy komuś z rekrutacji, gdzie znasz ludzi tylko przez pixele? W pewnym sensie rozumiem Tygrysa.

Busst
27-03-2009, 17:01
@Busst: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
Poza tym, napisałem to, by pokazać im jak niedorzecznym pomysłem jest wynagrodzenie za bycie moderatorem.

A ja powtarzam po raz kolejny, nie siej zamętu w taki sposób. Nieważne czy to ironia, czy nie.

Quiet v 2.0
27-03-2009, 17:13
Jakbyś miał OTSa to byś dał stanowisko komuś kogo bardzo dobrze znasz, ufasz i wiesz, że Ciebię nie oszuka czy komuś z rekrutacji, gdzie znasz ludzi tylko przez pixele? W pewnym sensie rozumiem Tygrysa.

No tak, ale dawni GM/Tutorzy, nie wszystkich znali z rl, a dobrze pracowali. Choć, faktycznie, też bym wybrał kogoś zaufanego, przynajmniej na początku.

A ja powtarzam po raz kolejny, nie siej zamętu w taki sposób. Nieważne czy to ironia, czy nie.

Dobra, dobra.

Mortalix
27-03-2009, 17:34
@up
***** człowieku to nie twój ********** interes kto komu wierzy i kto dostaje moda a kto tuta/gma..
********* mnie tymi swoimi wypowiedziami.. Zachowujesz się jak jakiś gm czy admin, a jesteś śmieciem..
Widać, że masz aspiracje na moda, ale jesteś zwykłym użytkownikiem jak każdy z nas więc tak nie cwaniacz albo się w ogóle nie wypowiadaj, bo jesteś żałosny! Weź się zastanów nad sobą... Tyle ode mnie.

@Topic
Wcześniej się wypowiadałem :x.

@EDIT

Poza tym, wątpię, że jesteś prawdziwym Mortalix'em. Raczej allegro kid'em z przedmieścia.

Tu mnie rozj***łeś ^^.
Może jesteś dłużej na forum, ale masz takie same prawa jak ja i niczego Ci nie zabraniam.
Ja się nigdy nie pchałem na to stanowisko, bo po co? ; o
Czytając twoje posty wydaje mi się, że chcesz zrobić wszystko aby zwrócić na siebie swoja uwagę i nabić posty. ;f

Crayon
27-03-2009, 17:40
Różnica jest taka, że w normalnym życiu podpisujesz z pracodawcą umowę o pracę. Jest tam zawarty czas pracy i wynagrodzenie. O ile mnie pamięć nie myli, to Mortiis, Tygrys, z żadnym Moderatorem takiej umowy nie podpisywali, więc za co mieliby dostać pieniądze? Za dobrowolną pracę na korzyść Servera i Forum?

Czasem niektórzy chcą sobie nogi wyrwać, żeby coś zrobić dla APO (np. Wiceps) a nic z tego nie mają.
Bo robią to z czystej 'przyjemności'? Ja nie wiem co Wiceps chce osiągnąć, ale pewnie to, co dwa lata temu ; )
Gdyby Nasz drogi Forumowicz wyszedł z propozycją "sprzedania" Mortiisowi swojego kalkulatora, to można już o pieniądzach rozmawiać. Ale to działa podobnie jak wszelakie Fansites. Działają, opisują przedmioty, questy, pomocne programy tworzą. Wszystko po to, żeby umilić przygodę z grą. I żadna nieoficjalna strona Fanowska nie każe sobie płacić za istnienie stwórcy gry.

@2Down
: f
Zawsze znajdzie się jakiś knight, który zaproponuje zamknięcie tematu, bo właśnie się wątek rozkręca i można podjąć temat bardzo ciekawy i godny poruszenia & wyjaśnienia.

Quiet v 2.0
27-03-2009, 17:42
@up
***** człowieku to nie twój ********** interes kto komu wierzy i kto dostaje moda a kto tuta/gma..
********* mnie tymi swoimi wypowiedziami.. Zachowujesz się jak jakiś gm czy admin, a jesteś śmieciem..
Widać, że masz aspiracje na moda, ale jesteś zwykłym użytkownikiem jak każdy z nas więc tak nie cwaniacz albo się w ogóle nie wypowiadaj, bo jesteś żałosny! Weź się zastanów nad sobą... Tyle ode mnie.

@Topic
Wcześniej się wypowiadałem :x.

O? A gdzie ja napisałem, że chcę wybierać modów, gm czy kogokolwiek? Człowieku, pohamuj się. Ja poprostu wyrażam swoje zdanie. Nie płacz mi tutaj.

Twoja poprzednia wypowiedź?

Rzeczywiście brakuje modów, ale wydaje mi się, że Mortiis i Tygrys widzą co się dzieje i zakończy się to jakimś kolejnym masowym naborem, czy też samodzielnym doborem modów.

Hmm, z tego wynika, że też chciałbyś porządzić. A ja ciąglę mówię to samo co ty w swojej odpowiedzi.

Poza tym, wątpię, że jesteś prawdziwym Mortalix'em. Raczej allegro kid'em z przedmieścia.

EDIT: Jeszcze jedno. Jestem użytkownikiem tego forum. Dlatego nie podoba mi się jak jest burdel na nim. Jestem na nim z pewnością dłużej niż ty. Jak tobie się coś nie podoba, to nie odpowiadaj, a nie zabraniasz innym. Żyjemy w wolnym kraju.

Exevo knight
27-03-2009, 17:43
A ja powiem tyle, powiniście zamknąć temat ponieważ się robi tu prawdziwy bałagan. Temat dotyczył odejścia Arhadusa a doszliście do wynagrodzenie za pozycję moderatora na forum... Niech ktoś zamknie temat.

DannRook
27-03-2009, 17:49
@Quiet
Gorszego debila nie widziałem, jak coś "źle" powiesz to już mówisz, że ironia.
Każdy twój post jest ironią :o
@topic

Tutaj nie chodzi o pieniądze!
Bo dlaczego miałby Mortiis dawać modkom pieniądze?
Tutaj chodzi o zwykłe słowo DZIĘKUJE.
Sry Ekipa ale ja nigdy nie widziałem, żeby ktoś z was napisał "oficjalnie" dziękujemy moderatorom za "dobrze wykonywaną pracę"
Nawet głupiej rangi "zasłużony" nikt "nie ma czasu" stworzyć.
Kolega "był" modkiem i ja akurat powróciłem na serwer i powiedziałem:
"chodź też wróć pogramy razem" a wiecie co on na to?
"jak mam grać jak nawet pacca nie mam nie mówiąc o itemkach"
"to ty nie masz free pacca za moderowanie?:O "
"nie..."
Peace.
@Crayon
Bo takie fansite ma kasę z reklam :o
I to nie małą...
@down
Nie tłumacz się...
Jeżeli to co piszesz jest ironią to po co piszesz?

Quiet v 2.0
27-03-2009, 17:54
@Quiet
Gorszego debila nie widziałem, jak coś "źle" powiesz to już mówisz, że ironia.
Każdy twój post jest ironią :o

Nie czytasz postów a się wypowiadasz =/ Napisałem tylko do Busst'a w sprawie wynagrodzeń o ironii, a ty już mówisz, że do wszystkie dałem ironie. Widać, że czytasz 2 pierwsze słowa z posta i lecisz dalej =/

(oczekiwanie na riposte :O)

Busst
27-03-2009, 18:15
Tutaj chodzi o zwykłe słowo DZIĘKUJE.
Sry Ekipa ale ja nigdy nie widziałem, żeby ktoś z was napisał "oficjalnie" dziękujemy moderatorom za "dobrze wykonywaną pracę"
Nawet głupiej rangi "zasłużony" nikt "nie ma czasu" stworzyć.

Gdy napisałem do Mortiisa, aby usunął mi możliwość moderowania forum, napisał Mi, że dziękuję itp. :)

Poza tym serio trzeba ten temat zamknąć, bo tylko nabijam posty i mam w sobie zuo.

Puttana
27-03-2009, 18:15
@Quiet
@Crayon
Bo takie fansite ma kasę z reklam :o
I to nie małą...

Małą, małą nooby nie klikają w reklamy ;<

Razem dochody 2,31 $

:D

@Quiet v 2.0
Napisałeś w tym temacie 9 postów. Nie uważasz że za dużo?

Gdy napisałem do Mortiisa, aby usunął mi możliwość moderowania forum, napisał Mi, że dziękuję itp. :)

Poza tym serio trzeba ten temat zamknąć, bo tylko nabijam posty i mam w sobie zuo.
W czasie pracy nie? Bo po co?

Tygrys
27-03-2009, 21:23
Wybaczcie, ale musiałem jeszcze to napisać...

@Arhadus
Nigdzie nie napisałem, że wykonywałeś swoją pracę moderatora źle. Wręcz przeciwnie, według mnie byłeś na prawdę dobrym moderatorem, serio... No ale pod koniec, zmieniłem "trochę" o Tobie zdanie, po prostu się rozczarowałem...

@ByOuT
Wybacz, ale nie jadę po Arhadusie... :| Chyba, źle zinterpretowałeś moją wypowiedź. A tym bardziej nie uważałem i też nie uważam go za oszusta... Po prostu, pod koniec swojej pozycji moderatora, rozczarował mnie - tyle.

P.S
Dobrze, że temat został zamknięty, bo tak jak ktoś napisał up - temat o odejściu Arhadusa, zmienił się w dyskusję na temat modów i płac?:|

Peace \,,/ ;s