Zaloguj się

View Full Version : 0 kontaktu z administracj? APO

Mamexor
02-04-2009, 15:40
Wogóle weź mam ważna sprawe to na zgłoszenia nie odpowiadają na email też a na raporty bany dają ale żeby raporta odpisać to już nie...

żal -.-

nie mówcie tylko że nie maja czasy bo coś robią jak zawsze napewno to niech sobie zorganizują go

żal żal i jeszcze raz żal :mad:

kicek7
02-04-2009, 15:42
Zobaczysz ze jeszcze zamkna ten temat szybciej niz sie spodziewasz ;>
W sumie tez prawda napisalem raporta i przez 4h nie dostalem odpowiedzi

Takarji
02-04-2009, 15:44
zamkną pewnie temat bo moderatorzy tak bronią wszystkich gmów, lizusy -.-
A z tematem to się zgadzam też nie raz mam ważną sprawe to nic....

@Zieniu i co z tego jakie on buduje ważne o co chodzi a po za tym nie musi być polonistą.......

Zieniu
02-04-2009, 15:51
Ja sie nie dziwie, bo skoro piszesz takie raporty jak tego posta to sam bym go wylaczyl... Naucz sie budowac czytelne zdania...

Thagos
02-04-2009, 16:12
A co Wy myślicie że GM'owie są 24/7 zalogowani na APO 7.6 ? Wejdz w liste zbanowanych,to będziesz wiedział czy jest GM... :rolleyes::rolleyes::rolleyes: Pisz na E-maila jak masz jakąś sprawe. . .

.Bart.
02-04-2009, 16:14
Oczywiście nie mówię, że obowiązkiem ekipy apo jest siedzenie na serverze 20h dziennie, ale raz na tydzień-dwa przydało by się odpisać na raport..

Xantar napisał:

III REPORT RULE VIOLATION - JAK NAPISAC, ZEBY ODPISALI?

Wiele osob dziwi sie, dlaczego nikt im nie odpisuje na Reporty. Otoz, GM/Tutor nie bedzie odpowiadal na Reporty typu:

gm napisz, mam sprawe

gm pomoz mi

jest ktos?

gm chodz i cos zobacz
...i tym podobne. Aby GM/Tutor odpisal na Waszego Reporta, musicie odrazu sprecyzowac o co w nim chodzi, na przyklad:

gracz XXX uzywa bota, prosze go sprawdzic

przypuszczam, ze gracz XXX sharuje postac, prosze to sprawdzic

witam, chcialbym odwolac sie od bana (moj nick XXX), niebardzo rozumiem za co zostal przyznany
W takim wypadku GM/Tutor z checia odbierze Reporta od osoby sprawiajacej wrazenie opanowanej i kulturalnej.
pisząc w raporcie 'jest ktoś?' otrzymuje częściej odpowiedź niż pisząc 'gracz XXX uzywa bota, prosze go sprawdzic', 'gracz xx sharuje postać, proszę to sprawdzić'. Raportuje jakiegoś bottera codziennie po 10x i ostatni raz dostałem odpowiedź dostałem ponad 2 tygodnie temu od Xantara. Piszę raport na jakiegoś bottera który na 100% boci, bo ma autoatak i auto e vite na queenach cod i nikt nigdy nie może odpisać, że przynajmniej go sprawdził, ale nie zauważył bota? sam sobie odpowiem, że pewnie nie sprawdził to nie odpisał :o. ostatnio specjalnie biegałem 15 minut za jedną osobą, kiedy się manasował przebiegałem z queenem i odrazu leciał strzał w g bolta, nagrałem film, ale później nawet go nie zapisałem, bo bana i tak by nie dostał. ;|

@down
No tak, tylko ss'ów już nikt nie przyjmuje ; o

Grajcz
02-04-2009, 16:50
Owszem kontakt jest bardzo trudny ale nie niemożliwy.
Teraz gdy jest 8.4 jeszcze bardziej spadł...ale nadal da się zaraportować
Jak już ktoś pisał podstawą jest forma wiadomości - piszcie z kulturą do rzeczy to JEŚLI ktoś będzie to odpisze.
Wiem że trudno kogoś spotkać ale w przypadku wulgaryzmów, spamu itp. robisz ss na komp, wrzucasz na serwer i zapisujesz link.
Zawsze gdy logasz dajesz raport z tym linkiem - w końcu się trafi GM i zbanuje kretyna.
Wiem że to uciążliwe ale ja się w pewnym okresie tak bawiłem;p
Robiłem dziennie po 50 ssów i leciały bany;)
Co do bociarzy tu sprawa jest utrudniona bo na ss tego nie umieścisz a filmiku GM nie ściąga - jak dla mnie powinno dać się moderatora który by oglądał filmiki z bociarzami na forum i wskazywał zajętym GM winnych...
Ale wiem że to nie zostanie zrealizowane...ja tam lubie potępić bociarzy o low lvl...często bezczelnie 15 drut w CITY wbija 100+ mlvl na bocie całymi dniami afkując...ja takich zabijam noob charami;)
Swego czasu zabiłem takiego jednego to zaczął mi pyskować jego głównym charem 300 lvl...zabiłem go parę razy dla zabawy i gdy się pytał czemu poprowadziłem tak rozmowę że sam się przyznał do bota...ss i raport;p
Więc podsumowując nie ma zerowego kontaktu a jeśli naprawdę ktoś cie wkurzy są sposoby by mu udowodnić winę...;p
Do do sprawy typu że ktoś jedzie na wosso i nic...NIE uwierzę w to bo sam wosso testowałem na noob charach (np. Grajczyk), wziąłem auto attack i po 2 minutach expienia BAN;)
Kumpel nawet do respa z wosso nie doszedł i banxd
Kumpel chciał na bocie saphire armora zrobić i nim wszedł do solo rooma tygrys napisał mu "bocik off";)
Więc bez ściemy - jeśli ktoś boci gdy GM jest to na 99% bana dostanie...(przynajmniej z wosso).
A jeśli modki zamkną temat to nie dlatego że są "lizodupami" tylko dlatego że było takich tematów już kilkanaście...

@edit
Po napisaniu tego postu dostałem parę wiadomości w których gracze twierdzą że pisze tak bo chce zostać GM/mod...

Gogo gm / tutor / moderator.
Widac ze sie starasz, ale zauwaz, ze jestes troche sztuczny xd
Nie bądźcie żałośni nigdy nie brałem udziału w żadnych "poborach" na moda bo nie mam czasu na użeranie się z wami...
No ale na forum panuje moda na nienawiść do wszelkiej władzy i każdy kto ich popiera musi chcieć samemu dojść do władzy - opanujcie się ludzie.

Exevo knight
02-04-2009, 18:55
To ty jakiś inny jesteś. Mi zawsze odpisują jak są online! Raz ci nie odpisali i już temat zakładasz? Bez sensu...

Ktoś II
02-04-2009, 19:49
Jeśli raport napisałeś w taki sposób jak ten temat to ja się nie dziwię że nie odpisali.

Ogólnie nie odpisują nawet na ładnie sprecyzowane raporty.
Powinni więcej czasu siedzieć w Tibii.

Quik
02-04-2009, 20:51
kontaktu nie dostaniesz,a zresztą administracja nie może siedzieć cały czas w grze zrozumcie dobrzy wujkowie gmowie to już przeszłość ;p