View Full Version : Ma?e zmiany 8.41
Knight
Obrażenia minimalne z czaru Berserk oraz Fierce Berserk zostały zwiększone, dzięki czemu ciosy będą bardziej równomierne oraz częściej będą osiągały maksimum.
Cena run Ultimate Healing została podwyższona do 55gp za użycie.
Paladyn
Czar Divine Caldera został nieznacznie osłabiony.
Do sklepu zostały wprowadzone Great Spirit Potions regenerujące od 400 do 600 punktów many oraz od 150 do 300 punktów życia. Dostępne od 80 poziomu doświadczenia.
No i git, nareszcie jakies lepsze zmiany : >
Ale zaraz będą skamleć jakieś psy że coś im nie pasuje : <
Szpaczek
14-04-2009, 03:27
Jestem drugi :<
W końcu ceny Uh'a spadną : x Przemyślana decyzja ; x
Mylisz się już skamlą na chacie ;)
Moim zdaniem zmiany bardzo dobre bo w pewnym momencie żałowałem gry ms jak kolega wbijał knightem lvl o wiele szybciej i nie brakowało mu kasy na nic.
A teraz koszt expienia knightem a magiem się trochę wyrówna.
A więc chce wam cos wytłumaczyć Mortiisowi chodzi o to ze rp i ek maja za duzo kasy a ed/ms nic wiec dlatego zrobil te nowe manasy dla rp, nie zapominajac o mniejszych lvlach dlatego do 150 lvla mozna jechac na strongach, nowe manasy sa 2x drozsze niz strongi to i tak taniej niz greaty druida czy ms, wiec nikt nie został udupiony a wrecz Mortiis pomogł palladinom z wiekszymi lvlami, bo nowe manasy dosc ze daja 600 many to jeszcze 300 hp.
Co do ek, Mortiis chcial by ek korzystał z potionow dlatego dał taka cene, pozniej to przemyslal i zmniejszyl bo nie pomyslal o mniejszych lvlach ale uh nie co mniej uha, ek i tak maja w chuj kasy.
Ogólnie to Mortiis zrobił bardzo dobrze, z tymi manasami i uhami, bo rp i ek mieli w chuj kasy a ed i ms w sumie to niewiele zmieni bo i tak nadal rp i ek beda mieli dużo kasy.
Więc prosze was nie piszcie glupot ze jest chujowo pierdolone dzieci neo bo myslicie tylko o sobie a pomyslcie ile ms/ed wydaje na mnasy.
Elo!
Bardzo dobry pomysł ;) <znaczki><znaczki><znaczki><znaczki>
Harvester
14-04-2009, 06:43
Wszystko pięknie za wyjątkiem strong mana potionów. Magowie mają mało kasy bo jadą na mana shield. Za to walą 2x większe hity niż ja paladyn ! Ja nie wydaje tyle kasy na manasy co magowie ale i wale 2x słabiej to oczywiste ! Czemu wprowadza się przymus używania spirit potionów od 150levela ? Czemu strongi są zabronione tylko paladynom 150+ a magom już nie ? To jest totalna bzdura.
P.S 140pal idzie expić ze strongami, wbija 150 i padnie na respie jak nie ma spirit potionów. Pomyślałeś o tym Mortiis ?
Bald Drah
14-04-2009, 07:02
Zarąbiście :D
A mam pytanie :)
Jak grać na 8.41 normalnie grałem na 8.4 ip changer przestawiłem na 8.41 a tibia nie chce działać nie chce się aktualizować -.-
Nareszcie jakies dobre pomysly ;]
Mortiis cos wypil i od razu lepsze pomysly.
Daaron II
14-04-2009, 08:25
Żal na poczatku jak przeczytalem Knight/Pall to myslalem ze to balans na apo 7.6... Ale widze ze jednak Mortiis ma to w dupie...
Co do tego... No wg mnie to dobre zmiany. Ale nadal nie jest idealnie ;)
No w końcu poprawiliście kine i dodaliście palkowi Great Spirit Potions za co macie wielki plus.
Mortiis zmień nazwę tematu bo gracze mogą pomyśleć na pierwszy rzut oka, że chodzi o APO 7.6, które już macie w swoim poważaniu (delikatnie pisząc). Mam do Ciebie wielki żal jak i do pozostałej ekipy serwera. Chodzi mi tylko i wyłącznie o życzenia Wielkanocne.
Zawsze za dobrych czasów APO coś tam skrobnąłeś, a tego roku nic. Nie wciskaj mi ciemnoty, że jesteś tak bardzo zajęty, że nie masz czasu na głupie życzenia dla graczy. Już wiem! Wiem dlaczego nie napisałeś życzeń. Bo za to nie otrzymałbyś żadnej kasy. Zgadłem?
Co do tematu to nie interesuje mnie to, ponieważ nie gram na APO 8.41, ale myślę, że znów coś będzie nie tak, ponieważ tak zawsze było jak wprowadzaliście jakieś zmiany/update-y, pozdrawiam :)
Cicia <3
14-04-2009, 10:22
Suuuper nie gram tu :/ Ehh :D Ale no dobra.. widze ze po wypowiedziach innych .. sie podoba :) Pozdro & ćwicz & po-ćwicz :)
Witam :) mam 190knighta i wiem jak było przed i po poprawce knighta.
Teraz naprawdę o niebo lepiej się gra knightem , czary są wyrównane i w miarę dobre obrażenia.
Wcześniej z exori hur waliłem nawet za 50 a teraz nie spada poniżej 150 :)
Z exori gran i exori też ładne hity i wyrównane a więc dziekujemy Mortiisowi za balans ek :)
I naprawdę nie gadajcie , że zła poprawka bo aż szkoda Mortiisa się robi jak nie umiecie docenić chociaż minimalnych wkładów a napewno są większe:)
A co do uh's to jak dla mnie może być lecz niskopoziomowi gracze którzy tylko i wyłącznie na uhach jechali to mają przesrane :( gdyż dotychczas było tak , że taki 50lv ek kupił sobie dużo uh's i starczyło mu to na dobry hunt a zarazem się zwracało.
Teraz taki ek mając w dp np.20cc musi naprawdę mieć dobrego lota z hunta żeby mieć zysk + pokrycie expa.
Także z tymi uhami to nie do końca może być dobrze :)
Ale ogółem poprawka fajna , za którą dziękujemy ^^
Master Sio
14-04-2009, 11:05
Teraz gitez motiix ale zrob cos z tym bo ja nadal wale z tera hura po 700 w ludzi xD wiec zrob zeby sorc drut walili z tego znacznie mniej. I ue zwieksz.
Jednka Mortiis odnośnie uh nie masz u mnie +
Za 4cc kiedyś było wpizdu uh teraz za 4cc mam uhy po 20x uzyć ?? Z kim ten pomysł wynalazłeś bo to żal się robi.
O 55 gp to za duża zmiana.
Jak sobie wyobrażasz teraz expienie 50knightem ? Z kąd on Ci kasę weźmie na te uh's.
Ja sam potrzebuję dużo uh's żeby na demcach expić , kiedyś się nie zbyt zwracało a co dopiero TERAZ!!!!!!
Co ja mam wydawać 40cc na jeden lv i gówno lota z tego mieć ?
Ogółem powiem Ci tak :) , że forum zaleje spam odnośnie ceny uh's bo mało co osób zgodzi się z ich ceną.A w szczególności małe lv.
Zmniejsz cene uh's.
I nie mówcie mi ,że płacze bo jestem wdzięczny Mortiisowi , że ulepszył knighta lecz te uh's to zobaczycie sami , że cena zajebista.
Uhy to nie potiony!!
Wyobraź sobie nowych graczy którzy dopiero przyszli na ots.
Zdobyli sobie np.4cc ciężko zbierając kasę , wpadają do sklepu i rozczarowanie - rezygnacja z ots.
Pozdro
Zmień to bo stracisz wiary na otsie :)
Przestańcie sraczkować! zastanówcie się! @up uh to nie potion? więc dlaczego kosztował tak mało!? Mniej od small health potionów (na rooku), to po co te wszystkie potiony? Cena UH'ow która była wcześniej to nieporozumienie! tylko oczywiście nikt z graczy nie raczył tego zgłosić wcześniej. Wg mnie teraz nadal jest zbyt niska, knight kupuje tylko UH'y żeby expić, ale prawda jest taka, że powinien kupować potiony. Na RL jedno użycie runy kosztuje około 180gp! więc skończcie pieprzyć, jest dobrze! W planach mamy przetestowanie każdej profesji pod względem waste i dokonanie dodatkowych zmian.
Mikiel Miszcz
14-04-2009, 12:21
Bardzo dobrze, to jest 8.41 najty powinni się leczyć potami, a nie runkami typu uh. Dajcie cene że exp z uh'ami będzie nieopłacalny wtedy będą kupować poty ; d
Enderill
14-04-2009, 13:02
Troche przegiołes z tymi UH'ami no pez przesady 4 k za bp niekazdy ma tyle kasy co takie 100
-=Inflamel=-
14-04-2009, 13:26
Przestańcie sraczkować! zastanówcie się! @up uh to nie potion? więc dlaczego kosztował tak mało!? Mniej od small health potionów (na rooku), to po co te wszystkie potiony? Cena UH'ow która była wcześniej to nieporozumienie! tylko oczywiście nikt z graczy nie raczył tego zgłosić wcześniej. Wg mnie teraz nadal jest zbyt niska, knight kupuje tylko UH'y żeby expić, ale prawda jest taka, że powinien kupować potiony. Na RL jedno użycie runy kosztuje około 180gp! więc skończcie pieprzyć, jest dobrze! W planach mamy przetestowanie każdej profesji pod względem waste i dokonanie dodatkowych zmian.
TAk tak.. ale wprowadzenie ograniczenia na uzywanie danych potow pod wzgledem lvl?:D haha to tak jakbys dal sd od 54 do 200 lvl :D
handlarz_narkotykow
14-04-2009, 13:37
dobra zmiana Mortiis, tylko szkoda że tak puźno dokonana, ale lepiej puźno niż wcale
P.S a kiedy masz zamiar zrobić gildie? "GUILD MASTER'a"
Dimmu Borgir
14-04-2009, 13:40
A więc chce wam cos wytłumaczyć Mortiisowi chodzi o to ze rp i ek maja za duzo kasy a ed/ms nic wiec dlatego zrobil te nowe manasy dla rp, nie zapominajac o mniejszych lvlach dlatego do 150 lvla mozna jechac na strongach, nowe manasy sa 2x drozsze niz strongi to i tak taniej niz greaty druida czy ms, wiec nikt nie został udupiony a wrecz Mortiis pomogł palladinom z wiekszymi lvlami, bo nowe manasy dosc ze daja 600 many to jeszcze 300 hp.
Co do ek, Mortiis chcial by ek korzystał z potionow dlatego dał taka cene, pozniej to przemyslal i zmniejszyl bo nie pomyslal o mniejszych lvlach ale uh nie co mniej uha, ek i tak maja w chuj kasy.
Ogólnie to Mortiis zrobił bardzo dobrze, z tymi manasami i uhami, bo rp i ek mieli w chuj kasy a ed i ms w sumie to niewiele zmieni bo i tak nadal rp i ek beda mieli dużo kasy.
Więc prosze was nie piszcie glupot ze jest chujowo pierdolone dzieci neo bo myslicie tylko o sobie a pomyslcie ile ms/ed wydaje na mnasy.
Elo!
Załóż sobie ek albo rp a nie skamlesz na pół strony że kasy nie masz cioto -,-
Mam 110 ek i wiem ile kasy zarabia ; >
Mam tez 100 rp, jak bym nie wiedzial to bym sie nie wypowiadal wiec zamknij dupe.
I bardzo dobrze w końcu poprawili co trzeba . A co do uh jest git
No Gz Mortiis wytłumaczenia większości ludziom ;D
Kiedy w Tibi wprowadzili poty to ek tylko z potami biegał bo uhy się nie opłacały.
Czy widzieliście żeby ek teraz biegał z uhami i sie leczył na Globalu? Nie !! Uh to ostateczność teraz
Dimmu Borgir
14-04-2009, 16:32
Mam 110 ek i wiem ile kasy zarabia ; >
Mam tez 100 rp, jak bym nie wiedzial to bym sie nie wypowiadal wiec zamknij dupe.
Ahh bo się rozpłaczę, bo jakiś niedorostek kazał mi zamknąc dupę, to jest forum, więc nikt mi nie zabroni pisac, skoro tak ci źle to graj rp albo ek ...
Aktualnie mam 22 lvl knightem i taki pot daje mi 90hp na uhy mnie nie stac zwiększyliście cene uh to zwiększcie i cene sd i co z tego ze ms/ed mają waste ale nie tracą czasu na skillowanie i mają większe hity
Popieram zmniejszenie ceny
Dylus Knight
14-04-2009, 23:16
No balans jest jeszcze do zrobienia duży ale jest coraz lepiej :)
APO 7.6 by mogło być coś nowego jakieś nowe potworki coś.
Jakieś Questy na 1500lvl+ na 2000 :P
Witam,staram się być obiektywny i wyrozumiały co do wprowadzanych zmian,ale muszę przyznać,że coraz mi się bardziej one nie podobają. I tu się pojawia moje pytanie: Dlaczego z każdym następnym update Paladyn staję się coraz słabszy?(Od razu mówię,że gram tą profesją,żeby potem nikt nie pisał"piszesz to bo na pewno grasz paladynem"^^)
Uważam,że wprowadzenie droższych uh'ów to dobry pomysł,bo rzeczywiście knight w ogólnie nie korzystał z potionów(a z nich mieli głównie korzystać) ,ale tu się pojawia następny problem. Dlaczego zostały wprowadzone nowe potiony "specjalnie" dla paladynów? bo niby więcej zarabiamy od sorcerrer'ow i druidów?... Jest to prawda,ale ma ona dwa końce. Mamy więcej kasy ponieważ,nie latamy ciągle na Utamo Vita i nie blokujemy się ciągłe ją(jak sorki i druty). Zaraz ktoś powie,że sorcerrer ma mało hp i jest wręcz konieczne "osłanianie" się tym czarem. Ale chyba zaczynając grę gracz wybierając maga bądź druida ma świadomość,że będzie musiał więcej kasy wydawać na manasy,w celu ochraniania się magic shield. Stąd nie rozumiem sensu wprowadzenia tych nowych manasów dla paladyna. A co do osabieniu "minimalnym" czaru Divine Caldera,to moim zdanie kolejny błąd. Co prawda mało many zabiera,ale hity są również bardzo małe,stąd pytanie to dlaczego są jeszcze bardziej zmniejszone?... Jest to najlepszy ofensywny czar Paladyna,a staję się prawię tak bezużyteczny jak następujące czary druida:Eternal Winter,Wrath of Nature i czary sorcerrer'a:Rage of the Skies,Hell's Core,ale oni mają czym je zastąpić my nie...
Byłbym wdzięczny za odpowiedz kogoś kompetentnego :)
Witam,staram się być obiektywny i wyrozumiały co do wprowadzanych zmian,ale muszę przyznać,że coraz mi się bardziej one nie podobają. I tu się pojawia moje pytanie: Dlaczego z każdym następnym update Paladyn staję się coraz słabszy?(Od razu mówię,że gram tą profesją,żeby potem nikt nie pisał"piszesz to bo na pewno grasz paladynem"^^)
Uważam,że wprowadzenie droższych uh'ów to dobry pomysł,bo rzeczywiście knight w ogólnie nie korzystał z potionów(a z nich mieli głównie korzystać) ,ale tu się pojawia następny problem. Dlaczego zostały wprowadzone nowe potiony "specjalnie" dla paladynów? bo niby więcej zarabiamy od sorcerrer'ow i druidów?... Jest to prawda,ale ma ona dwa końce. Mamy więcej kasy ponieważ,nie latamy ciągle na Utamo Vita i nie blokujemy się ciągłe ją(jak sorki i druty). Zaraz ktoś powie,że sorcerrer ma mało hp i jest wręcz konieczne "osłanianie" się tym czarem. Ale chyba zaczynając grę gracz wybierając maga bądź druida ma świadomość,że będzie musiał więcej kasy wydawać na manasy,w celu ochraniania się magic shield. Stąd nie rozumiem sensu wprowadzenia tych nowych manasów dla paladyna. A co do osabieniu "minimalnym" czaru Divine Caldera,to moim zdanie kolejny błąd. Co prawda mało many zabiera,ale hity są również bardzo małe,stąd pytanie to dlaczego są jeszcze bardziej zmniejszone?... Jest to najlepszy ofensywny czar Paladyna,a staję się prawię tak bezużyteczny jak następujące czary druida:Eternal Winter,Wrath of Nature i czary sorcerrer'a:Rage of the Skies,Hell's Core,ale oni mają czym je zastąpić my nie...
Byłbym wdzięczny za odpowiedz kogoś kompetentnego :)
Nie wiem, czy jestem kimś kompetentnym w Twych oczach, aczkolwiek postaram się przeanalizować Twego posta.
Jedziemy: Chyba zrobiłeś błąd, bo piszesz, że jesteś, a potem, że jesteś. A miało być raczej inaczej. [[[(Od razu mówię,że gram tą profesją,żeby potem nikt nie pisał"piszesz to bo na pewno grasz paladynem"^^)]]].
Dalej: ja też tak uważam, że powinien z potów korzystać. Te nowe potiony to bardzo dobre rozwiązanie, aczkolwiek nie powinno się pallkowi zabraniać korzystać ze strongów. Może np. zabraknie mu kasy i co wtedy? Ma chodzić ze small potami? Co do sana się nie wypowiem, bo mam dopiero 38. A w tym momencie pogrążyłeś wszystkich pallków, jeżeli Mortiis miałby kierować się Twoją wypowiedzią. Skoro czar PALLADYNA, średniego maga, wali tyle co czar MAGA i DRUIDA, to winny jest walić jeszcze MNIEJ (ew. można w drugą stronę, ale rozważam każdą możliwość). Czym mają zastąpić? Nędznymi czarami typu frigo hur? Sork na demony nie ma kompletnie nic, druid tylko frigo. A wszystkie te profesje mają doskonałą broń : runy sudden death.
I tutaj koniec mojej analizy Twego postu, teraz czas na moją opinię. Moim zdaniem, skoro uhy podrożały, to why sd nadal stoją w stałej cenie? Mortiisie, toż to wychodzi 12.5gp za runę, która na wyższych lvlvach potrafi uderzyć 1ooo pkt. uderzeń w potwory!! Co daje Hero na 2 hity... Skoro uhy podrożały, to sd również muszą, i nie wmawiajcie mi, że gram ekiem, bo gram rp oraz edkiem. I pragnę, aby wszystkie te elementy zostały wyrównane.
Swoją drogą, ktoś up pisał, że potiony dają mu 90 hp. Jak używasz small potów 700 gp za gbp, to się szczerze nie dziwię...
Zanim zaczniesz wypowiadać się na temat mojego postu,przeczytaj go dokładnie jeszcze raz,zwracając przede wszystkim uwagę na znaki interpunkcji(cudzysłowie) :)
Cremacerek
15-04-2009, 20:39
Uhy- byly srednim zródlem leczenia. byly tanie lecz exhaused bylo 2, 2,5x wieksze niz potion! a wiec podsumowujac - uhy przestaly istniec
Co do spirit potow - nosz wkoncu cos zrobiles... brawo tylko ilosc hp od many dodawanej przez pota powinna byc zalezna mana - zycie 1 : 2, a nie 2 :1 (powinienes to skapowac ;)). Ja wiem czemu Mortiis tak zrobiles, poniewaz sorki by sie sraly "paladyn nie do zabicia! spirit pot + e san tyle zycia omfg!"
Guild master - n/c
Hury - CzEkAm _._
Co do słów Mortiisa
"Na RL jedno użycie runy kosztuje około 180gp! więc skończcie pieprzyć, jest dobrze!"
Mortiis przypominam ze to nie jest RL :>
Nie ma co płakać trzeba grać dalej :> Knight wali teraz dobrze wiec :> jest oK :P
Mortiis z tym RL to przegięcie to nie Rl to OTS :O
//Edit by Mortiis
Wiem że nie real, mózgu nie masz? jak UH na apo kosztował mniej od small healt potiona, ktory leczy 60hp
UH zaczyna leczyc od 250hp wiec proporcjonalnie juz na wstepie powinien kosztowac 80gp jak nie wiecej...
Zal mi sie robi jak to czytam -,- nie gram juz ale dobrze ze powiekszyles cene uh... Tak jest jeszcze mala... Nie macie kasy? To poco idziecie expic na demony a mniejsze lvl pchaja sie na dragi, dl? Zapraszam na zolwie z nich leci sporo kasy zarobcie i go expic... Moim zdaniem powinienes jeszcze zrobic wieksza cene uh! A potiony dla palka tez sa dobre ale i tak ed/ms placi w hooj duzo za potiony... Jak ja na same expienie (kiedys na okolo 210 lvl) kupowalem potiony za 170cc... A knighty sie jeszcze sadza ze za drogo maja to pozdro!
Dodajac rp---> postac nie magiczna! Koles... ty chcesz hity wieksze niz sorc? WIecej hp? i moze jeszcze many chcesz wiecej? Pozdro
Cremacerek
16-04-2009, 19:35
Dodajac rp---> postac nie magiczna! Koles... ty chcesz hity wieksze niz sorc? WIecej hp? i moze jeszcze many chcesz wiecej? Pozdro
Ey to bylo do mnie? bo cos nie rozumiem ; d
@edit
WIecej hp? paladyn ma wiecej zycia od postaci magicznej ;O
Mnie się tam podoba co Mortiis wprowadził
Sir Dyzio
23-04-2009, 22:54
Bardzo mi sie podoba ze wrescie cos poprawili u knighta bo to byl zal ze z exori gran walic po 20 nie robmy przesady ale widze ze Mortiis sie za to wziol i to mi sie podoba pozdro for all :)
Dominika Knight
25-04-2009, 00:45
Skoro uhy podrozaly -wieksze trudnosci gry knightem.
Pallek ma slabsze hity-gorzej sie gra.
Sorc/drut maja oslabione czary-które i tak nieczesto uzywaja, bo lepiej sd
czemu dla równowagi nie podrozycie cene sdków?
Wczesniej myślałem ze gdy ceny uh się zwiekszą bedzie sie slabo expilo a teraz nawet lepiej jest bo chociaz latwo mozna trenic mlvl manasy i exana mort i szybko leci mlvl
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.