PDA

View Full Version : Gdyby Tibia by?a jak WOW.

Jacol
16-04-2009, 21:35
Jak myślicie , jaka byłaby Tibia , gdyby Cipsoft wzorował się na tym najlepszym MMO.

Moim zdaniem mogła by wyglądać tak(co nie oznacza, iż była by lepsza niż teraz, teraz ma ten swój urok) :
Blokada expa po osiągnięciu 150 lv
oczywiście 2D ;]
Dużo więcej NPC, inny system podróżowania, BUFFY, DEBUFFFY, więcej czarów(o różnych działaniach) klasy i profesje
więcej profesji, sądzę , iż mogły by być także frakcje (sądząc po stopniu wzajemnej niechęci wobec narodów w Tibi, Brazylijczycy, Szwedzi i Polaczki)
System castowanai czarów, a nie ,wszystkie instanty

Wreszcie więcej Questów za które leciał by Exp oraz itemy
system enchantowania oraz itemy powiększające staty
a propos, system statów, talenty i nowe "znaczenie" skilli

BRAK instancji ;] jak to miło komuś się wbijać an respa, prawda ?

A teraz Wy ,drodzy użytkownicy tegoż forum.
Jak Wy wyobrażacie sobie Tibie,gdyby była wzorowana na WoW'ie ?

@down
o rzesz w mordę X_x zapomniałem o itemach -.-
oczywiście , dopisuję

swoją drogą, taka Tibia, to już nie Tibia ;<
Tibię wyróżnia prostota ;]
4 klasy na krzyż, i tyle, 0 możliwosci rozwoju(chyba że liczymy, Druid który leczy albo DPS, knight >Sword,axe,club. Paladyn >łuki kusze/ włócznie, oriony? ,Sorcerer, ehm, każdy jest taki sam.)

@2x down
oj wierz mi, można . Nierealnym jest tylko, aby zmienić jedno w drugie ;] Dalej uważam, iż dało by się tak zrobić, ale po co ?

Ludzie, ale ja nie porównuję X_x przecież jak można porównywać takie coś , każdy gra w to , co lubi Nieważne , że jest lepsze ;] (chcecie porównania? na prywatnym servie [HG] gra tyle osób, co na Harmoni, Guardi, Infernie, Dolerze naraz ;])

@Essay
buffy? chyba tylko z nazwy,

Ishaus
16-04-2009, 21:41
Za dużo jest już gier wowopodobnych, zatem jeszcze jedna mi nie potrzebna? Jednak zgodze się do blokady, itemów ze statami, questow z expem i innych możliwości end-game'u.

Póki co zostaje przy WoWie.

James Bond
16-04-2009, 21:42
WOW, TIBIA ? ..... DWA różne światy, których NIE MOŻNA porównywać:>

Quiet v 2.0
17-04-2009, 07:37
Szczerze? Tibia SSIE. Gdyby tibia miała stać się WoWem to chyba bym się porzygał na widok czegoś takiego. Wole WoWa. Przynajmniej ciekawa gra, która nie polega tylko na wbijaniu lvl.

EsSaY
17-04-2009, 14:00
Super by było, gdyby wprowadzili instancje, nie byłoby takeij spiny jak teraz. Pozatym buffy są, chujowe, ale są. Poprostu jakiś idiota wymyślał te party buffy - knight rzuca buffa który podwyższa skill np. sworda o 5, co sie przyda tylko knightom, a nie np. podwyższenie ilości życia... Cipsoft to banda debili i tyle.

A z wowem nie można porównywać, ze względu na fabułę wowa. Genesis Tibii to 8 stron w przeglądarce, a Genesis WoWa to jakieś 7 gier na kompa, parenaście książek, mnóstwo komiksów... Możnaby wymieniać cały dzień.

Podsumowując - nie da się porównać Tibii do WoWa.

Shellerini
17-04-2009, 14:04
Gdybanie....

Wiadomość którą wpisałeś jest za krótka. Prosze wydłużyć swoją wypowiedź do przynajmniej 40 znaków.