Zaloguj się

View Full Version : Dziwne Ikony

Greyback
25-04-2009, 10:32
Może mi ktoś powiedzieć jak to usunąć włączam kompa i takie coś się dzieje
http://i39.tinypic.com/ogdj55.jpg
Jak zrobić żeby te ikony były normalne...

Nixon
27-04-2009, 16:59
Pulpit > PPM > Rozmieść ikony według > Zablokuj elementy sieci Web na pulpicie.

Powinno pomóc, jeśli nie - napisz tutaj, spróbuję wymyślić coś innego.

@Edit
Lub także..

Win XP

1. Mój Komputer -> Właściwości -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Efekty wizualne, zaznaczyć Użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu

2. PPM na pulpit -> Właściwości -> Pulpit -> Dostosuj Pulpit -> Sieć Web -> zostaw puste pole przy Zablokuj elementy pulpitu, lub PPM na pulpicie -> Rozmieść ikony według -> usuń haczyk przy Zablokuj elementy Sieci Web na pulpicie

3. PPM na pulpit -> Właściwości -> Pulpit -> Dostosuj Pulpit -> Sieć Web, w zakładce strony sieci Web usunąć pozostałe i wybrać Moja bieżąca strona główna.

4. Sprawdzić Start -> Uruchom -> regedit HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Poli cies\Explorer czy nie ma tych wartości ClassicShell, ForceActiveDesktopOn, NoActiveDesktop W podkluczach Policies także.

Greyback
27-04-2009, 18:00
Thx Nixon ale niestety nic niedziała :/

4. Sprawdzić Start -> Uruchom -> regedit HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Poli cies\Explorer czy nie ma tych wartości ClassicShell, ForceActiveDesktopOn, NoActiveDesktop W podkluczach Policies także. tego regedit HKEY_CURRENT_USER to jak wpisze to nic się nie pojawia :/ a reszta nie działa wiesz co i tak już długo nie robiłem ze 3 miechy :D zrobię formata
@Close Topic