Zaloguj się

View Full Version : [8.41]Wymiana postaciami.

Ktoś II
28-04-2009, 19:13
Witam

Chciałem się spytać, dlaczego nie wolno ogłaszać wymiany postaciami między serwerami 7.6-8.41?
Przecież konta są nasze i to my decydujemy o tym co z nimi zrobić.
Administracja mogłaby zezwolić na ogłaszanie wymiany oraz wymianę.
Nie brałaby odpowiedzialności za to, czy ktoś kogoś oszuka, czy też nie.

Co o tym myślicie?

MasterQ
28-04-2009, 19:18
Zaznaczyłem TeSh CjEm KoffAm =*

A tak naprawdę to myślę, że dobrze, że jest zakazane.
Potem ludzie piszą raporty: on mnie oszukał, pomóżcie mi przecież to wasz serwer.
Chciałoby Ci się użerać z takimi ludźmi? Bo mi nie.

Ktoś II
28-04-2009, 19:21
Zaznaczyłem TeSh CjEm KoffAm =*

A tak naprawdę to myślę, że dobrze, że jest zakazane.
Potem ludzie piszą raporty: on mnie oszukał, pomóżcie mi przecież to wasz serwer.
Chciałoby Ci się użerać z takimi ludźmi? Bo mi nie.

Dlatego wymiana postaciami byłaby na własną odpowiedzialność.
Raport typu: 'on mnie oszukal, help!' byłyby ignorowane.

Knight Lukas
28-04-2009, 19:27
Też zaznaczyłem
TeSh CjEm KoffAm =*

Dobrze że jest zakazane ^^
Po 1: Chcesz być pro na 8.41 to sam sobie wbij lvl a nie zamieniaj sie z kimś
Po 2:W 99% przy takich wymianach jedna osoba jest tzw. wykiwana - oszukana = aaa okradli mnie plax moje 99999kcc moj 1000lv pomocy oszukali mnie aaaa !

I to na tyle ;-)

#edit ;d
88 post ;)

Pozdro ^^

d(-GrUlIx-)b
omg ratunku!!!

d(-GrUlIx-)b
28-04-2009, 19:31
Jest jasno napisane. Zakaz ogłaszania wymiany/handlem postaciami między serwerami, to chyba proste co nie? Nie można ogłaszać tego w grze jak i na forum. Kto powiedział, że nie możesz się wymieniać/sprzedawać konta/postaci/gp? Nie możesz tylko tego ogłaszać w grze i na forum!. Chodź po ulicy z dyktafonem i krzycz wymienię się! Jak dziś jakiś dziad pod urzędem miasta darł się przez megafon "urząd miasta to złodzieje".

Ktoś II
28-04-2009, 19:31
#UP
A jeśli komuś znudził się serwer 8.41 i nie będzie już tam grał, to co, postać ma się zmarnować?

Shellerini
28-04-2009, 19:40
up
Kogo co obchodzi ze Tobie sie postac znudzila niech sie marnuje Twoja decyzja...
Juz widze co by sie dzialo jakby wymiana byla legalna:
-oszukali mnie
-zlodziej, okradl mnie
itd, itd

Daaron
28-04-2009, 19:43
@Up

Witam

Chciałem się spytać, dlaczego nie wolno ogłaszać wymiany postaciami między serwerami 7.6-8.41?

Co o tym myślicie?

Debil :)
@Edit
To "debil" nie koniecznie do kogoś zwracam. Jest to słowo zastępujące w tym zdaniu kropke.

@Topic
A JA CIE KOFFAM!!! I TEŻ CHCE TAK JAK TY!!!

Jestem za ponieważ tak właśnie!

Ktoś II
28-04-2009, 19:45
up
Kogo co obchodzi ze Tobie sie postac znudzila niech sie marnuje Twoja decyzja...
Juz widze co by sie dzialo jakby wymiana byla legalna:
-oszukali mnie
-zlodziej, okradl mnie
itd, itd

Kur*a mać!
Przecież napisałem, że Administracja nie brałaby pod uwagę takich komentarzy!
Tak, znudziła mi się postać, ale nie tylko mi...
Mam problem, bo nie chcę grać na 8.41, a wole na 7.6.
Nie chcę żeby postać na 8.41 się zmarnowała więc chcę się wymienić, ale jak to zrobić, gdy za ogłaszanie mogę dostać bana? :|

#Edit
Daaron ;*

Shellerini
28-04-2009, 19:58
Kur*a mać!
Przecież napisałem, że Administracja nie brałaby pod uwagę takich komentarzy!
Tak, znudziła mi się postać, ale nie tylko mi...
Mam problem, bo nie chcę grać na 8.41, a wole na 7.6.
Nie chcę żeby postać na 8.41 się zmarnowała więc chcę się wymienić, ale jak to zrobić, gdy za ogłaszanie mogę dostać bana? :|

#Edit
Daaron ;*

Dobra sorry nie zauwazylem, ale wierzysz w to ze administracja nie bralaby takich rzeczy pod uwage? chyba w to nie wierzysz...

Wolisz na 7.6 to zrob postac i graj bo przeciez chce Ci sie grac od nowa!?

d(-GrUlIx-)b
28-04-2009, 19:58
@2xup
Może by powstał odpowiedzi dział na forum "czarny Rynek", albo coś w tym stylu i tam można by było coś takiego robić. Administracja by tego pilnowała od czasu do czasu, a jeśli ktoś kogoś by oszukał nie byłby zadowolony z transakcji podaje jego nr ip potem go namierzają. Tak jest na torgu i działa to w 100% oczywiście oszustom to się nie podoba.

@up
Przecież napisał, ze chce się wymienić, czyli char 8.41 za 7.6 to by grał od jakiegoś etapu?

Ktoś II
28-04-2009, 20:01
#Shellerini
Właśnie chodzi o to, że gra do 500 lvla jest nudna :P
Nie chce mi się znów wbijać takiego lvla...

.Alfirek
28-04-2009, 20:02
@topik
takie jedno male pytanie.. dlaczego nie wejdziesz na noob chara i tego nie oglosisz? przeciez jak to `noob char`to Ci na nim nie zalezy..
zaznaczylem nie

Shellerini
28-04-2009, 20:03
#Edit
Daaron ;*[/QUOTE]

@2xup
Może by powstał odpowiedzi dział na forum "czarny Rynek", albo coś w tym stylu i tam można by było coś takiego robić. Administracja by tego pilnowała od czasu do czasu, a jeśli ktoś kogoś by oszukał nie byłby zadowolony z transakcji podaje jego nr ip potem go namierzają. Tak jest na torgu i działa to w 100% oczywiście oszustom to się nie podoba.

@up
Przecież napisał, ze chce się wymienić, czyli char 8.41 za 7.6 to by grał od jakiegoś etapu?

Wiesz to sa juz takie kombinacje ktore nie wejda ja moge Ci to zapewnic jak i pewnie wiekszosc..
No ale nic próbuj powodzenia zycze ;p

d(-GrUlIx-)b
28-04-2009, 20:07
Wiesz to sa juz takie kombinacje ktore nie wejda ja moge Ci to zapewnic jak i pewnie wiekszosc..
No ale nic próbuj powodzenia zycze ;p

Wiem, po niektórzy na forum to kretyni z zerową klasą, co by swoją starą sprzedali za 1 kcc, albo za 100 gbp gmp. Zero tolerancji oraz zerowa kultura..

^Daniel3k*_:*
28-04-2009, 20:21
Wiem, po niektórzy na forum to kretyni z zerową klasą, co by swoją starą sprzedali za 1 kcc, albo za 100 gbp gmp. Zero tolerancji oraz zerowa kultura..

ty masz zero "musku" i nikt się nie czepia...

^top.
I tak każdy się wymienia postaciami, a gm'owie nawet o tym nie wiedzą...
To bez różnicy, ale tak jest lepiej bo przynajmniej nie spamują raportami że ktoś ich oszukał, bo wiedzą że handel/wymiana postaciami jest zabroniona.
Jest dobrze ; P

Cremacerek
28-04-2009, 22:09
TeSh CjEm KoffAm =*
ahhahaha xD
@off Grulix, jak zrobiles odwrocony d? xD
@topic banuja zeby dzieci allegro nie graly o_0

Buniek
28-04-2009, 23:33
Nie, bo beda spamowac na game-chat ! xDDD

A tak serio to mi obojetne
zaznaczylem "TeSh CjEm KoffAm"

.Bart.
28-04-2009, 23:55
ale spam w raportach by był jeszcze większy.

Jak dziś jakiś dziad pod urzędem miasta darł się przez megafon "urząd miasta to złodzieje".
no i prawidłowo ;).

@topic
przecież i tak tego nikt nie przestrzega, jak by banowali za to na 2 miesiące+ to może by zrozumieli, że się nie opłaca spamować, bo w końcu wszystkie konta im zbanują. na raporty i tak w takich sprawach nikt nie odpisuje więc jak by można było wymieniać postacie i pisać o tym na spokojnie to by powstał taki spam, że raporty na które i tak nikt nie odpisuje były by 5x bardziej zawalone głupotami typu 'on mie oszokal plz oddacie har' :(

Ktoś II
29-04-2009, 08:01
@topik
takie jedno male pytanie.. dlaczego nie wejdziesz na noob chara i tego nie oglosisz? przeciez jak to `noob char`to Ci na nim nie zalezy..
zaznaczylem nie

Już raz ogłaszałem Noob charem to dostałem w prezencie bana na IP :D

Cielaczek
29-04-2009, 08:21
Popieram Cię

.................................................. ................

Nasze ! Nie wasze, więc dajcie człowiekowi wolność.

Daaron
29-04-2009, 11:32
ale spam w raportach by był jeszcze większy.

no i prawidłowo ;).

@topic
przecież i tak tego nikt nie przestrzega, jak by banowali za to na 2 miesiące+ to może by zrozumieli, że się nie opłaca spamować, bo w końcu wszystkie konta im zbanują. na raporty i tak w takich sprawach nikt nie odpisuje więc jak by można było wymieniać postacie i pisać o tym na spokojnie to by powstał taki spam, że raporty na które i tak nikt nie odpisuje były by 5x bardziej zawalone głupotami typu 'on mie oszokal plz oddacie har' :(

A GM mógłby do każdego pisać "NIE OBCHODZI MNIE TO NA TWOJĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ" i taki człek musiałby się odczepić, najlepiej napisać wielkimi czerwonymi literami, że jest dozowlona wymiana postaciami ale NA TWOJĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ. Z resztą wszyscy zaczęli gadać idiotyzmy na temat kradzierzy i w ogóle, przecież Pan Ktoś II wyraźnie napisał, że chodzi mu tylko żeby na to pozwolono a nie jakie będą konsekwencje!

Czytanie ze zrozumieniem się kłania ;) Przecież nikt nie zabrania sprzedawać postaci. Robicie to, wolno Wam, ale na Waszą własną odpowiedzialność. Gracz nie może prosić o pomoc w przypadku oszustwa, a GM nie ma żadnego, ale to żadnego obowiązku pomagać. Zabronione jest ogłaszanie chęci wymiany/handlu postaciami! I wg mnie powinno tak zostać.

Tak a'propos, nawet jakbyś napisał każdemu z osobna dużymi, czerwonymi literami, że robi to na własną odpowiedzialność i tak byłaby masa osób, które by pisały w reportach "a on mnie oszukał!". Wiem z własnego doświadczenia ;)

I tu musi objawić się twoja cierpliwość w OLEWANIU takich osób :).
I to co napisałem jest dobrze skomponowane, wcale nie popełniłem błędów.

Mc Maciek
29-04-2009, 12:19
A GM mógłby do każdego pisać "NIE OBCHODZI MNIE TO NA TWOJĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ" i taki człek musiałby się odczepić, najlepiej napisać wielkimi czerwonymi literami, że jest dozowlona wymiana postaciami ale NA TWOJĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ. Z resztą wszyscy zaczęli gadać idiotyzmy na temat kradzierzy i w ogóle, przecież Pan Ktoś II wyraźnie napisał, że chodzi mu tylko żeby na to pozwolono a nie jakie będą konsekwencje!

Czytanie ze zrozumieniem się kłania ;) Przecież nikt nie zabrania sprzedawać postaci. Robicie to, wolno Wam, ale na Waszą własną odpowiedzialność. Gracz nie może prosić o pomoc w przypadku oszustwa, a GM nie ma żadnego, ale to żadnego obowiązku pomagać. Zabronione jest ogłaszanie chęci wymiany/handlu postaciami! I wg mnie powinno tak zostać.

Tak a'propos, nawet jakbyś napisał każdemu z osobna dużymi, czerwonymi literami, że robi to na własną odpowiedzialność i tak byłaby masa osób, które by pisały w reportach "a on mnie oszukał!". Wiem z własnego doświadczenia ;)

Ktoś II
29-04-2009, 14:26

Srać na takich... :)

Dylus Knight
29-04-2009, 17:28
Witam

Co o tym myślicie?

A co ty myślisz że ktoś czyta raporty?
@Jestem na TAK

>>Vegos<<
29-04-2009, 18:08
Też zaznaczyłem
TeSh CjEm KoffAm =*

Dobrze że jest zakazane ^^
Po 1: Chcesz być pro na 8.41 to sam sobie wbij lvl a nie zamieniaj sie z kimś
Po 2:W 99% przy takich wymianach jedna osoba jest tzw. wykiwana - oszukana = aaa okradli mnie plax moje 99999kcc moj 1000lv pomocy oszukali mnie aaaa !

I to na tyle ;-)

#edit ;d
88 post ;)

Pozdro ^^

d(-GrUlIx-)b
omg ratunku!!!

Eh.. :( co racja to racja... :(

@Top
Tesh[...]

Chudy
06-05-2009, 16:31
Jak ja dostałem bana napisałem na ctrl+r że nie szłusznie, ale mniejsza z tym nie pamiętam za co. I skopiowałem mu jak ktoś na trade pisze wymiana 8.42 za 7.6. On odpowiedział że jest to ten sam server i że można się wymieniać i on nie dostanie bana. Kilka dni później napisałem podobnie na trade, i nagle logout, banik. :(

Teos
06-05-2009, 18:06
Napisałeś w temacie że nikt by nie ponosił odpowiedzialności za nie udaną transakcję tylko że pisze w regulaminie że Gm nie ponosi odpowiedzialności za to ;). A nie zgodzą się na to bo zostali by zapsamowani wiadomościami typu że gracz xxx go oszukał . A często widzę tematy lub jakieś sytuację że nawet wymieniając się przez allegro ludzie oszukują. Ale ja jestem za ;d

handlarz_narkotykow
06-05-2009, 18:16
Nie - na 8.4 jest trudniej wbić 200lvl niż 7.6, a za takiego 200+ ktoś daje 1klvl+ (bo głupi) i potem taki naabek co kupil na allegro tego 1k+ zaczyna grac na 8.4 i zostaje shuncony za noobowstwo itp.

Ktoś II
08-05-2009, 15:58
Nie - na 8.4 jest trudniej wbić 200lvl niż 7.6, a za takiego 200+ ktoś daje 1klvl+ (bo głupi) i potem taki naabek co kupil na allegro tego 1k+ zaczyna grac na 8.4 i zostaje shuncony za noobowstwo itp.

Po co wybiegać tak daleko do przodu?
Chodzi mi o teraźniejszość, mam głęboko w dupie czy ktoś zostanie zhuncony czy nie... Ciebie też nie powinno to obchodzić co stałoby się z postacią zamienioną ;|. Jeśli ktoś wymieni się 200lvl za 1k to już jego problem, a nie Twój.