PDA

View Full Version : "Nie rozgrani?te dzieciaki"

Exevo knight
29-04-2009, 13:04
No to moja propozycja polega na tym, aby GMowie / tutorzy zajęli się bardziej "nie rozgarniętymi dzieciakami", chodzi tu o wyzwiska, ubliżanie itp. Właśnie to zjebało APO a nikt nawet tego nie poprawił ;( Boty przy tym to nic, no może nie nic ale nie są tak poważnym zagrożeniem jak to, o czym tu piszę ;)
W skrócie: Chciałbym, aby obsługa serwera zajęła się tego typu sprawami i wzięła na to większy nacisk niż na boty :]
PS: Chodzi tu o dwa serwery ale wybrałem 7.6 :P

Enter <-
29-04-2009, 13:11
Jestem na tak ale i tak ta propozycja niczego nie zmieni. Są nooby i będą nooby

Mc Maciek
29-04-2009, 13:14
A jak to sobie wyobrażasz?

XXX has been banished because of Bycie Noobem?

Trzebaby było zbanować połowe serwera, przecież tutaj znakomitą większość społeczności stanowią właśnie takie "nierozgarnięte dzieciaki" :D Noobów nie powstrzymasz ;) Ale ogólnie przydałoby się to ukrócić, więc jestem na tak.

@down
Tak, masz rację - powinno się banować takie osoby. Ale tutaj poraz kolejny muszę podzielić się z Wami swoim doświadczeniem: żaden GM/Tutor nie jest w stanie upilnować wszystkich. Żeby w 100% wyeliminować takie dzieci, każdy musiałby mieć swojego "anioła stróża", który by non stop chodził za nim na niewidce... ;D

Exevo knight
29-04-2009, 13:18
@up
Tu nie chodzi o bycie noobem ;) Tu chodzi o sytuacje gdzie ktoś wyjeżdża na rodzinę (to tylko przykład, niestety nie jest to rzadkością na APO ).
Nawet jak by zbanowali tą połowę serwera, to jestem pewny, że więcej old playerów wróciło by do gry i serwer mógł by być znowu jednym z najlepszych ;)

Buniek
29-04-2009, 14:17
Takie jest zycie... Po wczorajszej rozmowie z toba stwierdzam, ze pierw trzymasz z takimi dzieciakami a pozniej obrabiasz im dupe i cie leja ... ; <he To tyle na ten temat.. Takich zyebanych dzieci jak miskov knight czy moon master sa setki i co kazdego zbanowac? hah

@down a co na tym waszym "old apo" nie bylo noobow? byly nooby bo ciagle sa i ciagle beda a po 2 nie ma czegos takiego jak "old apo" -.- To tylko te wasze napinanie ze kiedys bylo lepiej ...

Assassin Mateusz
29-04-2009, 14:20
Ja zaglosowalem na tak ^^
I wydaje mi się że tak jak exevo :confused: pisał wróci dużo old players ;]

SongokuSSJ
29-04-2009, 14:42
po części się zgadzam
regulamin mówi wyraźnie że jest zakaz obrażania innych graczy oraz przeklinania, a GM'owie w ogóle nie zwracają na to uwagi....

może lepiej usunąć ten punkt regulaminu skoro większość tego nie przestrzega a Gm'owie mają to z tyłu...

ale co do botów także powinno się surowo karać ,i tak jest.Tego nie należy zmieniać.

pozdr.:)

Dalekowidz84
29-04-2009, 15:11
Exevo Ty już tu nie mów o bootach bo pierd****
Oczywiście pomysł popieram jednak mogło to by być w innej formie (np Więzienie ) lub przez jakiś czas nie dało by się wbijać doświadczenia na postaci

.Alfirek
29-04-2009, 15:12
No to moja propozycja polega na tym, aby GMowie / tutorzy zajęli się bardziej "nie rozgarniętymi dzieciakami", chodzi tu o wyzwiska, ubliżanie itp. Właśnie to zjebało APO a nikt nawet tego nie poprawił ;( Boty przy tym to nic, no może nie nic ale nie są tak poważnym zagrożeniem jak to, o czym tu piszę ;)
W skrócie: Chciałbym, aby obsługa serwera zajęła się tego typu sprawami i wzięła na to większy nacisk niż na boty :]
PS: Chodzi tu o dwa serwery ale wybrałem 7.6 :P

Pewnie sam uwazasz sie za jakiegos pro playera madafaka old itp proste
ktos cie jedzie? ty robisz to samo, z 5 miesiecy temu zabiłem cie 2x z rzędu i mi jechales po starych.. sam moge cie teraz nazwac `nie rozgarnietym dzieciakiem` :)
chcialbym dodac tez:
np: Saru jedzie po starych Abu, a Abu nie wytrzymuje więc tez mu jedzie po starych, tego nie zatrzymasz, sam kiedys taki byles bodajze wyrosles z tego

dziekuje
bb

Exevo knight
29-04-2009, 15:15
ktos cie jedzie? ty robisz to samo

No i właśnie takie myślenie jest PRO xd

Chciałbym zobaczyć ss`y z tego niby, jak Cię wyzywałem ;)
@daro
Temat nie dotyczy botów, więc nie pierdol o botach ^^

.Alfirek
29-04-2009, 15:34
@up
po co miałbym robic jakies glupie ssy? moze pamietasz na exp, ja (sempacz dfa) oraz feryn (alfir mazir) grales chyba postacia exevo pall chyba to bylo na 7.6, no i chwaliles sie ze masz 160 knight'a i nas pozabijasz bo narazie masz bana za boty : ( przypomnij to sobie, feryn i ja bardzo dobrze to pamietamy

Ja 15:34:28
pamietasz
Ja 15:34:30
exevo pall
Ja 15:34:33
jak go na exp jebalismy
Ja 15:34:34
ja sempacz dfa
Ja 15:34:36
ty alfir mazir?
Feryn 15:34:41
no

Arhadus
29-04-2009, 15:50
Wszystko ładnie i pięknie, każdy głoduje na 'Tak', a jakby dostał bana za wyzwiska, czy nieodpowiednie zachowanie, to od razu zakładałby temat, że Mistrzowie Gry karzą za 'pierdoły'.

.Bart.
29-04-2009, 17:51
A ja bym proponował tutorom umówić się na wybrane godziny np jeden 16-18, drugi 18-20 i trzeci 20-22 i pilnować porządku pod depo lub w innych miejscach gdzie stoi dużo osób. Kiedyś jak parę razy napisałeś '*****' i widział to ktoś z ekipy to w większości przypadków dostawałeś bana, a teraz przed depo każdy sobie na luzie bluźni, bo nikt tego nie pilnuje.

A tak na marginesie to proponuje zaostrzyć regulamin, ban za boty na co najmniej miesiąc, ktoś dostanie drugiego bana za boty w ciągu powiedzmy 3 miesięcy ban na 1,5 miesiąca i coraz tak coraz dłużej aż mu się odechce bocić lub mu skasują konto.

>>Vegos<<
29-04-2009, 18:05
A ja bym proponował tutorom umówić się na wybrane godziny np jeden 16-18, drugi 18-20 i trzeci 20-22 i pilnować porządku pod depo lub w innych miejscach gdzie stoi dużo osób. Kiedyś jak parę razy napisałeś '*****' i widział to ktoś z ekipy to w większości przypadków dostawałeś bana, a teraz przed depo każdy sobie na luzie bluźni, bo nikt tego nie pilnuje.

A tak na marginesie to proponuje zaostrzyć regulamin, ban za boty na co najmniej miesiąc, ktoś dostanie drugiego bana za boty w ciągu powiedzmy 3 miesięcy ban na 1,5 miesiąca i coraz tak coraz dłużej aż mu się odechce bocić lub mu skasują konto.

Popieram cię, ale tu nie mówimy o botach.

@Topic
Tak, jak Bart... te godziny i pilnowania, ale sonda-Tak.

Drah
29-04-2009, 19:50
przytrzymaj klawisz Ctrl następnie kliknij na postać delkwenta prawym przyciskiem myszki i tam trzecia od dołu jest opcja Ignore i z boku Nick Gracza, który Ci wadzi, widzisz ? czy może pomóc Ci robiąc instrukcje w postaci ss'a ? chyba z pizdy się to nie wzięło jak Ci nie pasuje to zmień OTS'a albo stosuj to co Ci napisałem i nie powinno być problemów.

Jasium
29-04-2009, 21:07
Ale tutaj poraz kolejny żaden GM/Tutor nie jest w stanie upilnować wszystkich. Żeby w 100% wyeliminować takie dzieci, każdy musiałby mieć swojego "anioła stróża", który by non stop chodził za nim na niewidce... ;D
Kiedyś widzialem na jednym ots'ie że był npc policjant i jak sie powiedzialo jakieś przekleństwo to dawał upomnienie a za 2x wrzucal do więzienia możę można by byłó to wprowadzić?

Exevo knight
29-04-2009, 21:19
@Alfirek
Też mogę sobie coś podobnego napisać, and?

@up
To jest nie możliwe, bo to wymaga nowego skryptu co u ekipy APO jest nie możliwe ;)

@topic
Chodzi mi tylko o to, aby obsługa nie olewała takich raportów, uczęszczała więcej w publicznych miejscach itp.

Arhadus
29-04-2009, 21:54
@up
To jest nie możliwe, bo to wymaga nowego skryptu co u ekipy APO jest nie możliwe ;)
skrypty w przypadku apo to najmniejszy problem. załóżmy że owy npc zostałby wprowadzony, co dalej? rozstawiać npc po całym mieście? ; > sytuacja w tych więzieniach wyglądałby, jak w naszym kraju - przepełnienia.

Cicia <3
29-04-2009, 23:05
Ja jestem za takim czymś.
Zeby wprowadzić pewien skrypt który polegałby na tym że:

- jeżeli ktoś przeklnie (do danych była by wprowadzona ogromna ilość np. kur**, chu* c h u *, du pa, k ur**, itp. ) Dałoby to ostrzeżenie i byłby komunikat . " ostrzegam Cie poraz ostatni, w przeciwnym razie dostaniesz banned account na 1 dzień " Coś w tym stylu..

lub:

- jak spotkałem się kiedys na Cafe OTS że po depo były porozstawiane npc "police" i jak ktos przeklnął to dostał kicka.

Pozdro.

Exevo knight
30-04-2009, 13:44
@Arhadus
To nie musi być w postaci NPC. To może być jeden skrypt obejmujący całe APO. Zajebi*cie by było gdy by takie coś wprowadzili ^^

Buniek
30-04-2009, 13:53
Na niektorych ots'ach widzialem npc w miescie stal jak ktos napisal np. ku*rwa to dostawal z sd i gleba odrazu Xd takie cos mogli by wprowadzic ale jak wiadomo ludzie by pisali ze spacja itp wiec cos trzeba bardziej pomyslec Xd

handlarz_narkotykow
30-04-2009, 15:03
Ja bym wybrał server 8.4

@ topic
Dokładnie jakby ludzie częściej pisali raporty i gmowie sprawdzali je i teleportowali się do ludzi którzy przeklinają w obecności GMa by był na prawdę mniejszy syf, po czym dawali bany np. na 3dni.

PRIVATE messages= ignore. tutaj niczego się nie da zmienić.

Ernim
30-04-2009, 16:27
Ja popieram, bo beda sie pilnowac by nic nie palnac, i nie przeklinac bo dostana bana. Ja bym jeszcze dawal bana na ip xD popieram

Hrabia Olaf
30-04-2009, 16:30
Madry pomysł, jednak ded jest mało surową karą lepiej by było zrobić więzienie w którym trzeba odsiedziedzieć np. 2 h będąc zalogowanym

Mc Maciek
30-04-2009, 17:00
Madry pomysł, jednak ded jest mało surową karą lepiej by było zrobić więzienie w którym trzeba odsiedziedzieć np. 2 h będąc zalogowanym

Tygrys musiałby zrobić kilkaset osobnych "cel" :|

Pomysł z Policjantem nie jest taki głupi, ale wymagałoby to dokładnego przemyślenia co do zasad jego działania. Ktoś zawsze może napisać przekleństwo ze spacją, a jeśli Policjant wyłapywałby powiedzmy częściowe wyrazy (np. "kur"), to przypadkiem ktoś niewinny mógłby zostać "wtrącony do więzienia" :P

Nixon
30-04-2009, 17:08
Postawienie 'policjantów' jako NPC na całej mapie mogłoby spowodować duże lagi..
Napisanie skryptu, który na teleportuje po napisaniu jakiegoś słowa do więzienia również nie ma sensu z dwóch powodów:

Tak jak napisał Mc Maciek, ludzie stosowaliby cenzurę, tak jak to było kiedyś. Długo po zniesieniu blokady słów wulgarnych ludzie odruchowo nadal pisali z cenzurą. Poza tym za napisanie słowa 'kur', które nie miało być wulgaryzmem ludzie niesłusznie trafialiby do 'więzienia'.
Ludzie często uciekaliby z jakiegoś miejsca umyślnie przeklinając, bo powiedzmy: ktoś ich bił.

Jak już robić system.. po użyciu wulgaryzmu muted na 30 sekund.. :P
Postać bez możliwości mówienia/czarów od razu jest wykluczona z pvp.

Pomysł bardzo trudny do wykonania. :p
A ludzie i tak będą przeklinać...

.Alfirek
30-04-2009, 17:14
Aaaa.... chciałem także dodać : d feryn zrobil skrypta na przeklenstwa typu `*****` `pierdole` `spierdalaj` itp gdy to napiszemy jest `Nie przeklinaj!` moze by to tak wprowadzic?

.Artas.
30-04-2009, 17:43
Te wyzywanie etc. aż tak nie wku*wia.
Ale mogliby coś zrobić z tymi psami co wbijają się na respy. (tak wiem od tego jest pvp, ale gdy jest wyższy lvl/nie ma się fraga, to co wtedy?)
Np. dziś siedzę na orshabaalach, wbija taki 680 rp (którego mogę lajtem ubić ale nie posiadam wolnego fraga) i wyjeżdża z tekstem 'zajente'
Z tym coś zróbcie!

Exevo knight
30-04-2009, 17:43
@Nixon
Ale z czasem w skrypcie by powstawał taki jak by "słowniczek" przekleństw wraz z tych z cenzurą ;) Jak myślisz, pomysł do zrealizowania czy mało prawdopodobny?
PS: Za tymi "policjantami" jestem przeciw. Jest to stosowane na mniej rozwiniętych serwerach. Bardziej wole napisany skrypt w C++ i żeby jeden skrypt obejmował cały serwer ;)

Dziękuję za zainteresowanie się tematem :]

Delta
30-04-2009, 18:31
Jestem na tak ale i tak to nic nie da bo ludzie i tak i tak beda wyzywac ..... :mad:

Nixon
30-04-2009, 20:11
@Nixon
Ale z czasem w skrypcie by powstawał taki jak by "słowniczek" przekleństw wraz z tych z cenzurą ;) Jak myślisz, pomysł do zrealizowania czy mało prawdopodobny?
PS: Za tymi "policjantami" jestem przeciw. Jest to stosowane na mniej rozwiniętych serwerach. Bardziej wole napisany skrypt w C++ i żeby jeden skrypt obejmował cały serwer ;)

Dziękuję za zainteresowanie się tematem :]

Słownik przekleństw nic by nie dał.
Jest wiele kombinacji, zawsze zamiast spacji można dodać gwiazdkę, kropkę, pytajnik, inną literę, cyfrę, wykrzyknik, znak specjalny, inny znak biały..

Już o wiele lepiej wyglądałby system, który wykrywa jako przekleństwo ciąg liter przykładowo: K; U; R; W i rozpoznaje tylko litery. Jeśli pomiędzy każdą z tych liter znajdowałby się jakikolwiek inny znak - wykrywałoby to jako przekleństwo. W takim wypadku spacja, kropka czy cokolwiek innego nie działałoby jako cenzura. Ale wtedy i tak mogliby pisać zamiast w - v, czy u - o.

Tak więc całkowite wyeliminowanie wulgaryzmów jest niewykonalne.

Jasium
30-04-2009, 20:20
Tak całkowite wyeliminowanie jest niemożliwe ale utrudnienie jest możliwe i by sie przydalo bo ludzie caly czas przeklinaja bezkarnie.

Takarji
30-04-2009, 20:41
Obawiam się że tego się nie da naprawic jak tu połowa dzieci ma coś z psychiką, ale co zrobisz ;<

Exevo knight
30-04-2009, 21:21
Nixon, całkowite może nie, ale chociaż w połowie. I obiecuję wszystkim z forum, że się o to postaram aby coś Pan Mortiis z tym zrobił :]

MerUnia
01-05-2009, 23:55
Nie da się tak bez noobów, połowa tego serwera to są nooby, z czego Mortis utrzymywał by serwer, jak by połowa podostawała bany?

NIE.