View Full Version : Remes Puchar Polski
Oczekujemy na drugą faze dwumeczów pół-finałowych.
Ruch wygrał z Legią 1:0. a Lech zremisował z Polonią 1:1.
Chorzowianie muszą zremisować albo wygrać żeby dostać się do finału, a Lech i Polonia - wszystko zależy od wyniku końcowego.
Zapowiada sie ciekawie, kogo obstawiacie na finał i na mistrza?
Coś nikt nie pisze, to ja się wypowiem :<
Ruch - Legia - Niby Ruch jest w lepszej sytuacji, ale Legia to jest zespół i na 80% to drużyna z Warszawy przejdzie do finału, a przecież Ruchowi źle się gra na Stadionie Śląskim.
Polonia - Lech - Tu także w lepszej sytuacji jest gospodarz, ale Lech wydaje się lepszy i dlatego na niego stawiam.
Legia - Lech - W finale wygra Lech.
Tyle.
Alvaster
05-05-2009, 17:45
Całkowicie się z zgadam z @up.
Tak samo obstawiam Finał
Lech -Legia - I to Lech będzie mistrzem Polski :)
XideBanned
05-05-2009, 18:59
Przed jutrzejszym meczem do skladu Lecha wrócił Hernan Rengifo also ze składu z powodu kontuzji wyleciała prawie cała defensywa bodajże Arboledzie nic nie jest.
Ruch - Legia ( czy na odwrót, sram na to) awans Legii, nie obstawiam wyniku.
Polonia - Lech - awans Lecha
a ja powiem zupełnie odwrotnie awansuje ruch i polonia
Jak narazie [a jest 70'] Lech wygrywa 1:0. Wygląda na to, że kolejorz wejdzie do finału od jednej ze stron.
#edit
gol dla Polonii... zapowiada sie na karne ;]
Polska piłka to jeden wielki shit.
Lech wygra.
XideBanned
06-05-2009, 20:44
A jednak, Lech ! :D:D
.
Noi Lech w finale. Wynik 1:1 i 3:0 w karnych dla Lecha. Teraz czekać na jutrzejszy Ruch - Legia, mam nadzieje że to Ruch wejdzie do finału :-). Finał na stadionie śląskim, a będzie go sędziował... Howard Webb :)
XideBanned
06-05-2009, 21:35
@up
oglądałeś ten mecz ?
@topic
Przy 1 szczale ( rzuty karne ) turnina znakomicie spłacił swój kredyt zaufania u Franciszka Smudy. 2 szczał na bramke Lecha to ewidentny błąd szczelającego. A przy 3 to n/c :D. zasłużenie Lech w finale REMES CUP.
xxXTibiomanxxX
06-05-2009, 21:38
@Arc
Ejj no chyba nie mówisz poważnie xD
Przecież oni by go zabili na tym boisku :>
@Topic
Hmm naprawdę nie wiem ;p
Ale jestem ciekawy meczu Ruch - Legia ^^
oglądałeś ten mecz ?
A co??
Ejj no chyba nie mówisz poważnie xD
Przecież oni by go zabili na tym boisku :>
Tak słyszałem ;]
@Edit
Noi mamy finalistów... Dzisiaj Ruch wygrał z Legią 1:0 czym wszedł do finału.
Finał PP: Ruch Chorzów - Lech Poznań
Stadion Śląski
Ul. Katowicka 10, Chorzów
19.05.2009
A jednak Ruch, przyznam się, że nie oglądałem meczu Ruch - Legia, ale wczorajszy oglądałem i Lech mnie nie zachwycił niestety. Na początku drugiej połowy grali nieźle, Polonia przycisnęła w końcówce i wynik do 90. minuty zasłużony, ale w karnych lepsi byli lechici :)
Co do Ruchu to jestem zaskoczony, nic więcej nie powiem.
XideBanned
07-05-2009, 20:52
A co??
Turina w karnych pokazal ze to on powinien bronic w 1 skladzie:D
@topic
Nie spodziewałem sie takiego wyniku w meczu Ruch - Legia ( 1-0). Myslałem ze Legii bardziej zależy na pucharach, a tu klops ^^. Remes Puchar Polski dla LEcha !!!
Remes Puchar Polski dla Lecha!
Drużyna Lecha Poznań została zdobywcą Remes Pucharu Polski za sezon 2008/2009
Podopieczni Franciszka Smudy pokonali w finałowym pojedynku rozegranym na Stadionie Śląskim w Chorzowie zespół Ruchu 1:0 po bramce Sławomira Peszko z 50. minuty.
Triumf "Kolejorza" może dać Polonii Warszawa lub PGE GKS Bełchatów dodatkowe miejsce w europejskich pucharach, jeśli poznańska jedenastka nie wywalczy mistrzowskiego tytułu.
To pierwszy krajowy puchar w długiej, trenerskiej karierze Franciszka Smudy.
Bohater meczu: Sławomir Peszko (Lech Poznań)
Pomocnik Lecha spisywał się bardzo dobrze w trakcie 88 minut spędzonych na boisku. Sławomir Peszko nie tylko zdobył decydującego gola, ale także był widoczny i pozostawił sporo zdrowia. Nie gorzej od niego zaprezentował się obrońca "Niebieskich" - Ireneusz Adamski. Był on praktycznie bezbłędny w swoich licznych interwencjach w polu karnym Ruchu i jego okolicach. Zdaniem wielu, zagrał niczym profesor, mimo że kierowana przez niego defensywa nie ustrzegła się błędu przy bramkowej akcji Lecha.
Tak padły bramki:
0:1 - Hernan Rengifo przedarł się w polu karnym i sprytnie zagrał do Sławomira Peszko, a ten z kilku metrów umieścił futbolówkę w siatce Ruchu. Rafał Grodzicki nie dał rady zapobiec tej sytuacji.
Kibice:
25-tysięczna publiczność na chorzowskim obiekcie stworzyła fantastyczną atmosferę, choć niestety nie obeszło się bez awantur z udziałem pseudokibiców obu drużyn, które miały miejsce w pierwszej połowie. Służby porządkowe i policja interweniowały także poza stadionem. Sytuację udało się w końcu opanować, ale był to niemiły akcent tego wyjątkowego, mimo wszystko, widowiska.
Ciekawostka:
Na finałowej konfrontacji pojawiło się wiele piłkarskich znakomitości. Można było zobaczyć m. in. prezesa PZPN, Grzegorza Lato czy też Andrzeja Juskowiaka i Marka Koźmińskiego. W zastępstwie selekcjonera Leo Beenhakkera spotkanie obserwował jego asystent Rafał Ulatowski.
Ruch Chorzów - Lech Poznań 0:1 (0:0)
0:1 Peszko 50. min
źródło: RemesPucharPolski.pl
Na początku chce złożyć gratulacje dla "Kolejorza", sam jestem kibicem Ruchu, a mecz był wspaniały, trudno, że przegraliśmy, raz sie wygrywa, a raz nie. Byłem na tym meczu i przyznam, że z obu stron był bardzo dobry doping i oprawa. Trzymam kciuki na Lecha w starciu o Mistrzostwo Ekstraklasy, jak Lech wygra to Ruch wejdzie do PUEFA :)
Pozdro
P.S.
http://voolcano.wrzuta.pl/audio/0V8eG8UsBmg/liber_-_remes_cup
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.