View Full Version : Pacc za SMS. Obalenie Dennej Teorii.
Witam! Czytałem wszystkie posty na tym forum co do pacc za sms. No nie mogę sie zgodzić co do niektórych wypowiedzi graczy.
Chciałbym podać kilka KONKRETNYCH argumentów dlaczego jednak można spróbować z opcją pacc za sms.
*OK. 70% ludzi grających na tym servie to osoby mające +/- 14 lat. Wiele z nich nie potrafi zrobić przelewy w banku, na poczcie. Albo poprostu zniechęca się tym wszystkim, bądź ich to przerasta. I rezygnują z gry na tym serverze.
*Jest to błędna teoria że Pacc za sms nie zdołał by utrzymać servera. Mianowicie :http://img7.imageshack.us/img7/1074/cenyp.jpg
Są to ceny z servera DotPay.pl (http://dotpay.pl/Oferta/Oferta_handlowa)
45 Dni Premium Acc. = 10 zł. Zakładając ze pacc kosztował by 10,98 z Vat. Co Mortiisowi dawalo by 3,70zl. >45/3 = 15. Te 15 Dni kosztoway by 10,98 sms-em. 3,70 x 3 daje nam 12,10zl. Czyli wychodzi na to ze mortiis zarabia wiecej na pacc sms-em co na przelewie < Ta opcja byla by dla leniwych.
Kolejny pkt. Sms za 23,18. No Tu juz sms jest owiele drozszy, no ale wszystko ma swoja cene :) . 1 zl to 4,5 ~~ Dnia pacc. Mortiis zarabial by 8 zl na 1 sms-ie 8 zl. x 4,5 = 36 dni. Nie jest to to samo co 10 zl za 45 dni no ale cuz.
*Dodanie opcji Pacc Runa. Ludzie z wiekszymi lvl napewno by skorzystali na tym, tak samo jak mortiis. Ladna i cenna ozdoba do domku jak i premium acc na konto. Wiele osob kupowalo by pacc rune i mortiis zarabial by an tym :).
Mam nadzieje ze mortiis przeczyta to co napisalem. I prosze tu nie bluzgac i nie pisac zbednych postow.
ARMIA PODKARPACKI OTS JEST JEDYNYM OTS W POLSCE KTÓRY DZIAŁA LEGALNIE, CZYLI ŻEBY WPROWADZIĆ MORTIIS MUSIAŁBY KUPIĆ MASZYNĘ ŻEBY WYSTAWIAĆ FAKTURY ZA SPRZEDANIE TYCH PACCOW JAKO SMS
A TAKA MASZYNA KOSZTUJE 2000ZŁ
ŻEBY MORTIISOWI SIĘ ZWRÓCIŁO MUSIAŁBY SPRZEDAĆ BARDZO DUŻO PACCOW BY MU SIĘ ZWRÓCIŁO ;<
ps. sorry za capslock (Skąd wiem? Też kiedyś o tym z Mortiisem rozmawiałem i mi powiedział)
Nie mam zamiaru placic 10zl za 15 dni pacc i gowno mnie obchodzi ze jestes noobem i nie umiesz wyslac kasy przelewem bb.
19Fifi64
04-05-2009, 15:15
ARMIA PODKARPACKI OTS JEST JEDYNYM OTS W POLSCE KTÓRY DZIAŁA LEGALNIE, CZYLI ŻEBY WPROWADZIĆ MORTIIS MUSIAŁBY KUPIĆ MASZYNĘ ŻEBY WYSTAWIAĆ FAKTURY ZA SPRZEDANIE TYCH PACCOW JAKO SMS
ŻEBY MORTIISOWI SIĘ ZWRÓCIŁO MUSIAŁBY SPRZEDAĆ BARDZO DUŻO PACCOW BY MU SIĘ ZWRÓCIŁO ;<
ps. sorry za capslock (Skąd wiem? Też kiedyś o tym z Mortiisem rozmawiałem i mi powiedział)
Wcale nie musiałby, a jak z paypal'a odlicza podatek? To jest głupie tłumaczenie. Przecież jak ma przychody i działalność to i tak płaci podatki. Z dotpay'a dostaje na rękę ponad 50%.
Mógłby być taki pacc na 10/15 dni. Nie każdy ma konto bankowe i może zrobić przelew w 5 minut. Ja mam to w dupie czy będzie czy nie bo przelewy robię przez internet. xD
Przydać mogłoby się to początkującym graczom (głównie w wieku 10-13 lat) czyt. "wcale nje mam dźiesieńć lad, pujde na poczte i zrobie przelew".
A potem się dziwicie, że powstają posty/tematy typu: "pjenionce na paka wysuauem wczoraj a jeszcze nje mam paka, mortiis zrub coź z tym"
Może nie tak dosłownie, ale z błędami bardziej mi przypomina te wypowiedzi z forum. hahah.
Podkarpacki ots to Jedyny ""Solidny"" ots na którym nie ma Pacca za Sms bo to się kur... nie opłaca ( tzn za dużo roboty itp itd)
Słuchaj jakby był pacc za sms to na apo było by dużo oszustów którzy by mówili wyśle esa za xx zł itp. i by zarabiali na tym taki 1 lvl by grał wysłał esa i miałby juz z 10 kcc -.-
Pomysł do Bani jak każdy sms = Pacc !!
Większość osób podzieli moje zdanie.
Szczerze... Gówno prawda... Od DotPaya dostajesz gotowy skrypt. Co do kasy za pacc... czy chcesz to kupisz na allegro... Marne sa te twoje argumenty.
^Daniel3k*_:*
04-05-2009, 17:02
Moim argumentem jest to zdanie:
Wyjdź, zamknij drzwi za sobą i zabierz swój pomysł.
Było wiele takich tematów, i Mortiis nawet się chyba wypowiadał, więc po co kolejny? Nic nie zdziałasz. Pacc za sms to bez sens. Ogarnij chłopcze.
Elo?
Bastek10
04-05-2009, 17:26
Po co robiłeś ten temat?
Nie umiesz zrobić przelewu czy już jesteś taki wielki że nie możesz wyjść z domu i się przejść na pocztę?
I jeszcze jedno
Pacc na 45 dni
Jeśli cena pacca "przez sms" miała by wynosić 10zł Mortiis dostawałby zaledwie 2.50zł.
Pacc na 90 dni
Jeśli cena pacca "przez sms" miała by wynosić 20zł Mortiis dostawałby zaledwie 5zł.
Jaki wniosek z tego?? Jest to nie opłacalne. Aby było to opłacalne smsy te powinny być o prawie 4 razy droższe!! Tzn. Pacc na 45 dni= 40 zł a na 90= 80zł.
† Undertaker †
04-05-2009, 17:36
Najlepiej jakby tyn topic PODKLEILI !
emm?
Z tego co zauważyłem to napisałeś że czytałeś wszystkie tematy które oblegają Pacc za sms? Chociażby dlatego Mortis by tego nie zrobił bo mu się nie opłaca :> 4 zł a 10 zł to jest duża różnica!!
Czy to nie jest zauważalne, że Mortiis musi też o sobie czasami myśleć? I co z tego że jakieś dziecko nie umie przelewem wysłać? Trudno się zapytać rodziców lub personalu w banku lub na poczcie??
Topis Close.
Pdr!
Pampalini
04-05-2009, 18:04
Yy, Mortiis mowil ze nie bedzie pacca za sms .. wiec po co ten temat? szczerze juz wole leciec do tego banku wplacic te 10 zl niz leciec do sklepu i kupowac co chwila karty na jakiegos pacca ; O
@Topic :D 400 post ;S
@OMG... jak mi was jest zal.
1) nie 2,50 a 3,70
2) Chcesz miec tanej idziesz do banku, nie chcesz chodzis wysylasz smsa.
3) potrafie robić przelew, mam konto w banku, moge go zrobić przez neta...
@Bastek10 czytanie ze zrozumieniem sie klania...
Buniek... Nie jestem Noobem, chyba nie znasz definicji nooba... Po 2 pogtrafie zrobić przelew.
Szczerze... Gówno prawda... Od DotPaya dostajesz gotowy skrypt. Co do kasy za pacc... czy chcesz to kupisz na allegro... Marne sa te twoje argumenty.
HMm widziałem ze wyjedziesz z Allegro ale słuchaj to sie nie przyjmie i tak.
PS. Moim zdanie jak nie chcesz iść na poczte/banku to proste?? możesz zapłacic kartą
Jeżeli posiadasz kartę Visa/MasterCard lub konto PayPal możesz dokonać wpłaty PayPal,
PACC otrzymasz natychmiast po dokonaniu wpłaty.
Wszystkie podane ceny są cenami brutto i zawierają 22% podatku VAT.
i taniej niż sms.... ale co tam mama nie pozwoli kartę ruszyć ?
Ty nadal nic nie rozumiesz... O...!! Dobra widze ze na tym 4um to 70% same dzieci bez własnego zdania... Chce sie wam pomoc, a wy jeszcze bluzgacie...
Chcesz nam pomóc? ale my nie chcemy tej pomocy, rozumiesz to?
Nie jest źle... widzisz- server się jakoś trzyma...
Jak ktoś "nie chce" iść do banku to nie będzie miał pacc'a, trudno... ludziom tak ciężko ruszyć dupe i iść do okienka i poprosić o przelanie kasy.
Ja pierwszy raz przelewałem kase jak miałem 12 lat chyba i jakoś nadal żyję.
@Buniek
Niech się nauczą, kiedyś trzeba...
żałosne są te wasze wypowiedzi. !!Znaki!!
Tre Cool
04-05-2009, 19:05
Jak ktoś nie umie, to najwyższa pora się nauczyć. Jeśli jest opóźniony i nie może się nauczyć, to niech poprosi mamę/tatę/opiekunkę etc.
Chyba wszystko zostało już napisane, temat do zamknięcia : <
#up
Napisz coś mądrego.
Nie, nie stop xD Jemu chodzi o to zeby byl wprowadzony pacc za sms oraz zeby dalej mozna bylo wysylac kase przelewem (ten stary sposob byl by tanszy)
W takim razie jestem na tak ;D Poniewaz duzo dzieci na tym servie nie umie wyslac pieniedzy bankiem :)
Hey!
Ludzie temat jest zamknięty!! Mortis już wielokrotnie mówił że to nie zostanie zaakceptowane!
Czy też dzieci nie umieją wysyłać czy tak, głowy servera nie zgadzają się i koniec.
Close!
Iza bilifmi xD
04-05-2009, 22:26
Ale dojeb**eś Legany Ots Idz lepiej poczytaj regulamin Cip Softu^^
To jest tak samo jak by wziąć Załorzyć Firmę np. Sprzęt Audio i nazwać go sony! Koles od tego jest biuro patentowe i mortis nigdy nie zrobi z tego ots'a legalnym...
Wyjaśnijmy sobie wszystko; ots jest zarejestrowany jako firma - intergaming (nie wierzysz? sprawdź domenę intergaming.pl), Mortiis zapewne odprowadza podatek z pacc, ale dzięki temu normalnie liczy sobie lata do emerytury etc. Jeśli chciałby wprowadzić sms pacc to musiałby kupić kase fiskalną, żeby wystawiać paragony, czy coś takiego. Z tego względu, że kasa fiskalna wcale nie jest taka tania, trzeba też ją zarejestrować itd. - po prostu szkoda pieniędzy, czasu... Więc do autora tematu - nic nie obaliłeś, a nawet się zgasiłeś.
Van Destroyer
05-05-2009, 00:05
Jestes fajny... bede placil 11zl za 15 dni "paka"...
Czyli jak jestem leniwy to zeby kupic pacca na 45 dni bede musia wydac 33zl z sms'a?...
Weś czlowieku spierdalaj z tad jak masz zamiar pierdzielic takie glupoty, jak dziecko nie umie wplacic pieniedzy na konto to ma problem albo niech mamusie poprosi... idz do mamy i popros ja, a nie wysuwasz debilne pomysly... premium rune wsadz se w dupe, a zbedny post jest twój :D
Dalekowidz84
05-05-2009, 11:26
Wkurwiają mnie takie osoby jak ty
Kolejny noob ,który myśli że jest fajny a tak naprawdę to nie umie myśleć i zaraz załapie hunta w grze ;)
Oczywiście propozycje denne beznadziejne i głupie jak sam ich autor
handlarz_narkotykow
05-05-2009, 15:20
Kur** dobrze jest jak jest, gdyby były pacc za sms za dużo noobow miałoby pacca.. Teraz też duzo noobow ma pacca, ale po wprowadzeniu sms pacc byloby ich znacznie wiecej i by bylo 0 wolnych respow.. Pozatym nie kupowalbym wtedy pacc jakbym mial placic 11zl za 15dni buahah
@ temat
mam nadzieje ze ten bezsensowny temat zostanie usunięty
denny to jest twoj pomysl XD
dlaczego zaden mod jeszcze tego tematu nie zamknal
3,69zł - tak, ale trzeba jeszcze od tego odprowadzić podatek.
Konto w PayPal jest zarzadzane jest przez bank w luxemburgu i jest traktowane jak normalny firmowy rachunek bankowy, od kazdej wplaconej zlotowki trzeba odprawdzic podatek vat 22% i podatek dochodowy.
Od 3,69zł ktore oferuje dotpay tez nalezy odprowadzic podatek, ale w tym wypadku tylko dochodowy bo jest to cena netto.
za sms'a o wartosci 9zł+vat (10,98zł) <- tyle placicie
moglibysmy wstepnie zaoferowac pacc na 20 dni, jezeli zwiekszylaby sie ilosc klientow moglibysmy dolozyc do tego gratis 5 dni czyli max 25 dni za 11zł ktoś chetny?
ktoś chetny?
Wolę iść do banku i mieć więcej PACC :P
ktoś chetny?
po to, żeby jeszcze więcej osób których i tak prawie nigdy nikt nie banuje pisało dam xx za sms za 1,22(a naprawdę by kosztował 11zł)? jeszcze więcej oszustw-większy spam na forum, że ich oszukano. Jak ktoś nie umie wysłać przelewu to chyba pora, że wreszcie się nauczyć? ile to jest poradników jak to zrobić? wystarczy poszukać.
jak wam się nie chce iść nawet do banku/na pocztę przelać kasy na pacca to ciekawe co wy robicie jak musicie wyjść rano do szkoły albo gdzieś z rodzicami <lol>
Mortiis, Prosze napisz do mnie na gg > 555216. Chcialbym porozmawiac z tobą normalnie na ten temat.
@up etc.
Klocu masz opcje albo sms albo bank to juz od ciebie by zależało.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.